Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
vatrogasac
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Jan 2012. 15:32

Re: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od vatrogasac »

acamatic napisao:Vatrogasac ja mislim da je to problem do YouTube - a. Nemoj to da te brine, ispraviće oni to sa narednim update-tom.
Hvala druze!Nadam se i ja da je to u pitanju,cekam novi update

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

A najgora stvar što sam primetio je da ako aplikacija ok radi najbolje bi bilo da se ne update - uje. Jer svaki naredni update samo nešto zeznu i onda čekaš update naredni da poprave to.

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Nov 2015. 14:28
:: Samsug S9
:: Samsung S7

Post od vladagm1 »

Pozdrav drugari.
Jel bi mogli da mi date neki savet u vezi Here maps.Instalirao sam sve super ali mi nesto nije jasno pa da pitam ovde Vas.
Stavio sam da radi offline ali dosta cesto moram da se konektujem na wi-fi ili 3g da bi je pokrenuo a nekada ne.Mozda se i ja ne snalazim najbolje pa zato molim za savet...
Hvala unapred :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Offline mod je bez mobilnog neta. Šta to znači : to znali da sporije očitava tvoju poziciju (lokaciju) i samim tim treba mu više sekunde da te pronađe nego kada se GPS signal traži i pomoću neta.

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od vladagm1 »

Hvala puno na odgovoru ali koliko taj period treba da traje?
GPS ukljucim odmah i posle toga unesem parametre od lokacije i potvrdim.Tada mi ispise da ruta ili mapa nije pronadjena i sve tako iznova.Onda ukljucim 3g na kratko i dobije se mapa ali skine tako odmah po 20-30mb.
Pa me je zanimalo gde gresim.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Aha mislim da imam rešenje >
Ja mislim da nisi skinuo odgovarajuću mapu(mapu države za koju ti treba navigacija), ako živiš u Srbiji skini našu mapu i tako ćeš moći da koristiš bez problema offline navigaciju.
Ideš na onaj meni sa strane, pa dodaj mape izabereš koju hoćeš, sačuvaš je gde želiš, naravno skini je uz wifi zato što su veće.
Koliko taj period treba da traje zavisi od tvoje trenutke lokacije, dal si u zgradi ili kolima i na kraju krajeva ako ti je slab signal mreže sigurno će te tada sporije naći nego da si u samom gradu na otvorenom. I naravno kada uključiš offline mode, moraćeš u podešavanjima pa lokacije da staviš samo GPS, a kada koristiš navigaciju sa netom onda u ti podešavanjima staviš mod izuzetna tačnost.
P. S. Nemoj da citiraš post iznad tvog posta (kao što si uradio na ovaj gore) jer se to podrazumeva da meni odgovaraš, to nam je pravilo ovde.
Ako imaš još nešto da pitaš slobodno.

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vladagm1 »

Skinuo sam mapu Srbije,to da ali kazem i dalje nekada hoce a nekada nece da se pokrene bez 3g ili wi-fi.
Uvek je koristim kada sam u autu ili van kuce zbog hvatanja GPS signala.Jedino ako sam negde pogresio oko podesavanja parametara.
Upravo sam sada pokusavao opet i izbaci mi #Nisu pronadjene marsute pomocu aktueonih postavki# A ukucao sam bzv da me odvede do Uzica...
Izvinjivam se za citiranje,to mi je navika na jednom drugom forumu koji nema veze sa mobilnim telefonima.Tamo se bukvalno pod obavezno smatra citiranje.
Hvala na ispravci :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Uff ponestaju mi ideje, stvarno ne znam šta može to da bude. Evo baš sam malo pre i ja probao kod mene bez problema radi i na offline mode-u. Ne znam što tebi to izbacuje, a da napomenem da ništa posebno nisam podešavao unutar aplikacije. Probaj da restartuješ mob (ugasi /upali) možda se zatupeo pa probaj, ne znam šta više da kažem. Jel mi možeš reći jel živiš u gradu, možda si u nekom ruralnom delu pa slabije pronalazi GPS signal.

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vladagm1 »

Iz Gornjeg Milanovca sam od centra pravolinijski sam 400-500 metara.
Ali mi se to desavalo kada sam bio u okolini Novog Sada isto.Nikako nisam mogao da pokrenem mapu dok nisam usao na net i tada mi skine po 30-40mb.Mislim taj dan sto sam vise puta palio i gasio da je otislo 200-tak Mb sto nije nimalo malo...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ma kakvi to ne bi trebalo da bude više od 2-3 mb da ti skine. Ne znam stvarno šta to više može da bude.

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vladagm1 »

Pa kada udjem da u protok vidim koliko su skinule Here maps.
Nisam ja neki ekspert za telefone ali i ja ne znam sta mogu vise da uradim.Cekirao sam neke stavke i skidao cek i isto se ponavlja.
Pa sam mislio da tu negde ne gresim.Mislim ovo deluje jednostavno i tako jeste ali nesto mi tu ne stima ili ti ne radi.
Znaci kada udjem preko neta is prve prikaze mapu i putanju a ovako nece i nekada mozda uspe a to vrlo retko.
Evo danas sam pokusao da ukucam Bilecku ulicu na Vozdovcu jer tu treba da idem vec sutra i nece da mi je prikaze.
A isao sam tu toliko puta i svaki put je prikazivalo na nekoj navigaciji...
Ili da instaliram neku drugu navigaciju ako mi predlozite.Ovu sam olako instalirao i uradio sve sam a za tu neku drugu ne znam da li bi se snasao...
Jos jednom hlala...

sbanovan
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 17. Apr 2015. 09:32
:: Samsung S4

Post od sbanovan »

Pozdrav ljudi. Otisao mi je graficki cip na maticnoj, pa me interesuje me jel postoji neko resenje/ nacin da se to zameni a da se ne menja cela ploca? Jel to radi neki servis u BGu? (moze preporuka ovde ili na PP ako nije dozvoljeno reklamiranje) Tel moze da se upali i da radi na prazno, ali cim pokrenem neku aplikaciju zablokira ekran, promeni boju i ugasi se.

EDIT: Upravo mi objasnise da taj cip nije riknuo, vec da se zbog velikog zagrevanja odletuje. Postoji nacin rahabiling (prekuglavanje), ali ne mogu da nadjem servis koji to radi. Ako ima ko savet/iskustvo sta i kako dalje, nek' pise...

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

vladagm1, probaj da stavis u location mode na gps only.

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vladagm1 »

@Jorda ako moze mala pomoc,kojim putem idem u ta podesavanja?
Hvala...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ides u setiings pa location i tu izabesres Gps only.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vladagm1 »

Upravo sam pronasao ali kada ga oznacim na SAMO GPS uvek mi posle vrati na prvu opciju KORISTI GPS,Wi-fi i mobilne mreze za odredjivanje lokacije...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Vlado to bi trebalo ovako da izgleda
u delu za lokacije
Slika
A u delu za mape bi ovako trebalo
Slika
I onda bez problema bi to trebalo da radi.
Vidim da se malo teže snalaziš sa ovim, tako da bi bilo dobro ako se ne snađeš da nekog zamoliš ko bi to mogao da ti sredi da lepo šljaka.

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vladagm1 »

Drugari hvala puno na strpljenju i razumevanju.
Upravo sam na taj nacin i radio,cekiram poslednju stavku ali svaki put kada izadjem i udjem vrati se na prvu.To sam jos juce uradio ali nece da ostane cek na trecoj stavci ili ti na SAMO GPS.
Danas pokusavam da unesem podatke i da me odvede u Ul. Jurija Gagarina u Novom Beogradu ali mi tu ulicu uopste ne prikazuje vec neko u okolini Beograda.
Shvatam da bas i nisam neki strucnjak za ove stvari i divim se svima na razumevanju i strpljenju ali sam nekada ima IGO navigaciju i nikada nisam imao slican problem.
Hvala jos jednom...

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Probaj jos neku navigaciju, jedino ako ti je riknuo gps, ako je to uopste moguce....

vladagm1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od vladagm1 »

Ispravan je GPS,ali i dalje problem imam koji me i danas opet nervira...

Odgovori