Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100
janka 88, spasa: Ne mrda, ne daje ni znaka zivota od sebe. Zakucan skroz. Pokusao je ubaciti neku 4.0.5 verziju u S 2 za koju ja pravo da vam kazem nisam ni chuo. Prochitao sam naknadno da su mnogi sa tio verzijom imali problema i im je samo pancevac pomogao. Zato trazim njegov broj telefona.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
omer67, cekaj pokusao je da ubaci nepostojecu verziju (ICS 4.0.5 verzija androida je suspendovana i nikada nije izasla ni za jedan aparat) firmvera ? Sta je uopste flesovao? Da li je to uopste bio firmver za taj SII ? Npr. da nije flesovao I9100G firmver na obican I9100 ili obrnuto?
U svakom slucaju nema toga sto ti moze pomoci neki "pancevac", a da nece moci bilo koji bolji serviser. Njaverovatnije te je zadesio "brick bug" koji pogadja odredjene verzije S2 i koji se, nazalost, resava zamenom maticne ploce telefona. Imas na XDA forumu citav niz tema posvecen tom problemu.
U svakom slucaju preporucujem ti da pitanje ponovis na delu foruma "Servisiranje" gde ce ga procitati neko od servisera i mozda ti dati savet sta da radis.
U svakom slucaju nema toga sto ti moze pomoci neki "pancevac", a da nece moci bilo koji bolji serviser. Njaverovatnije te je zadesio "brick bug" koji pogadja odredjene verzije S2 i koji se, nazalost, resava zamenom maticne ploce telefona. Imas na XDA forumu citav niz tema posvecen tom problemu.
U svakom slucaju preporucujem ti da pitanje ponovis na delu foruma "Servisiranje" gde ce ga procitati neko od servisera i mozda ti dati savet sta da radis.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Jao barabo.Azimuth napisao:Jorda
I promeni potpis, nisi vise na Litening romu

Nego, videh da je izasao all in 1 mod 3.9, je li ko probao da flesuje?
Upravo sa ortako pricam na skajp, on je probao i dobija bootloop. Citam komentare na xda, ljudi masovno dobijaju loop, ima neko objasnjenje kako da proradi ali je mnogo komplikovano.

@vlasnici SGSII
Kako vam radi GPS? Dok sam imao njega, navigacija je bila očaj. Znam da nema Glonass na sebi, ali je baš bila očajna. Trebalo mu je po par minuta da se prikopča iako je već bila aktivna istog dana.
Na primer, na HOX radi bolje nego na nekim pravim navigacijama.
Kako vam radi GPS? Dok sam imao njega, navigacija je bila očaj. Znam da nema Glonass na sebi, ali je baš bila očajna. Trebalo mu je po par minuta da se prikopča iako je već bila aktivna istog dana.

Na primer, na HOX radi bolje nego na nekim pravim navigacijama.

- tomas.hokenberi
- Moderator
vla-do, kakve veze ima glonas ? Glonas je ruski sistem za navigaciju i jedva da je operativan, osim iznad teritorije Rusije tako da tesko da doprinosi previse kvalitetu GPS navigacije.
Inace nemam nekih problema sa navigacijom na SII.
Inace nemam nekih problema sa navigacijom na SII.
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Anyone?Iwantchitzz napisao:Pozdrav svima.
Da bih mogao da ubacim u telefon sve one ze*ancije poput Multi-View, Ink Effects, itd. trebam li prvo ubaciti ovaj PhilZ kernel - http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=3 i da pratim ovo prvo uputstvo odatle (Recovery (.zip) packages instructions - Will also root your phone * recommanded method *?
Vidim da se preko tog prvog uputstva ubacuje novi kernel i takođe rutuje telefon. Mora li telefon biti rutovan da bi radile sve one opcije?
I još jedno pitanje, a to je - kako mogu da vratim stari kernel i da unroot-ujem telefon (ukoliko ga prethodno budem rutovao ovom metodom iznad)?
Unapred hvala!

Hteo bih što pre da probam to, ali pošto uopšte nemam iskustva sa takvim stvarima, cimam se da ne uništim nešto.

- tomas.hokenberi
- Moderator
iamivan, kako je ovaj softver nezvanicni "leak" ne znaci ti nista vracanje originalnog kernela i uklanjanja root-a. Root ces lako ukloniti iz super su aplikacije, a kernel mozes da flesujes na isti nacin kao sto si flesovao philz kernel ako nadjes cwm verziju stock kernela.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Jorda, ja sam ga isprobao medju prvima i bacao me je u boot loop sta god mu radio. Tako da nesto nije sa samim modom ok, barem nije bilo sa onom verzijom koja je prva postavljena.
- iamivan
- Mobil manijak
- Kontakt:
Azimuth, možeš li mi onda dati link koju verziju da skinem tog moda? Ili sve verzije prave problem? 
Šta je ODEXED, a šta je DEODEXED, može li mi neko reći?
Je l' je ovaj leak ovo prvo ili drugo?

Šta je ODEXED, a šta je DEODEXED, može li mi neko reći?

Je l' je ovaj leak ovo prvo ili drugo?
- Azimuth
- Moderator
iamivan, onaj leak je odexed verzija. Deodexed je vec rutovan i uz neke modifikacije, ali se meni ne svidja jer je za nijansu sporiji od ovog prvog i imao je bag, meni se lock screen zaledio par puta.
Skini ALL_IN_ONE_MODs_V3.5_ODEX, taj radi normalno. A za galeriju, ako to uopste hoces, imas posebnu temu ali je potrebno da prvo iz Titaniuma deinstaliras postojecu koja je u romu pa tek onda iz rikaverija da instaliras ovu drugu.
Skini ALL_IN_ONE_MODs_V3.5_ODEX, taj radi normalno. A za galeriju, ako to uopste hoces, imas posebnu temu ali je potrebno da prvo iz Titaniuma deinstaliras postojecu koja je u romu pa tek onda iz rikaverija da instaliras ovu drugu.
- iamivan
- Mobil manijak
- Kontakt:
Azimuth, hvala ti. 
Ja sam ubacio PhillZ kernel prateći ovo prvo uputstvo ovde - http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=3, a tu piše da će mi telefon biti rutovan uz to.
Hoće li biti nekog problema ako ubacim ODEXED verziju moda?
Izvini ako je glupo pitanje, ali ne bih da rizikujem. :p

Ja sam ubacio PhillZ kernel prateći ovo prvo uputstvo ovde - http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=3, a tu piše da će mi telefon biti rutovan uz to.
Hoće li biti nekog problema ako ubacim ODEXED verziju moda?

Izvini ako je glupo pitanje, ali ne bih da rizikujem. :p
- Azimuth
- Moderator
Tebi i treba odexed verzija ukoliko si stavio onaj leak rom
Sad kad budes trazio kojekakve modove, moras traziti iskljucivo za odexed rom.

- iamivan
- Mobil manijak
- Kontakt:
Azimuth, važi, hvala ti! 
Evo upravo sam instalirao, radi sve super.
K'o što reče Jorda, ukoliko ikada budete prolazili kroz moj grad (Bor), javite se da pustim turu.
- Evo primetio sam i prvi bag na ovome, a to je Multi-View. Kada hoću da izmenim koje prečice da mi budu na njemu, zamrzne mi, ali samo on. Status bar mogu da prevlačim. Rešim to tako što zaključam ekran i onda ga otključam, pa se Multi-View ugasi.
By the way, kako se uninstall-ira ovaj mod ukoliko ikada budem želeo to da uradim?

Evo upravo sam instalirao, radi sve super.

K'o što reče Jorda, ukoliko ikada budete prolazili kroz moj grad (Bor), javite se da pustim turu.

- Evo primetio sam i prvi bag na ovome, a to je Multi-View. Kada hoću da izmenim koje prečice da mi budu na njemu, zamrzne mi, ali samo on. Status bar mogu da prevlačim. Rešim to tako što zaključam ekran i onda ga otključam, pa se Multi-View ugasi.

By the way, kako se uninstall-ira ovaj mod ukoliko ikada budem želeo to da uradim?

- Azimuth
- Moderator
Meni radi normalno MV. Nisam primetio bilo kakav bag.
A ako hoces da se resis ovog moda i ponovo da imas cist rom, jedino ponovo da ga flesujes. Ili ono sto ja radim, uradis bekap iz rikaverija i kad god ti se nesto ne svidi, zapadnes u boot loop ili sta vec naradis, jednostavno ga bacis u rikaveri i odradis restore. Nema komplikacija. Vrlo jednostavno i cisto. I sto je najvaznije, sa tim bekapom, telefon ti se vraca u stanje kada si radio bekap, sa sve kontaktima, porukama, slikama itd itd.
A ako hoces da se resis ovog moda i ponovo da imas cist rom, jedino ponovo da ga flesujes. Ili ono sto ja radim, uradis bekap iz rikaverija i kad god ti se nesto ne svidi, zapadnes u boot loop ili sta vec naradis, jednostavno ga bacis u rikaveri i odradis restore. Nema komplikacija. Vrlo jednostavno i cisto. I sto je najvaznije, sa tim bekapom, telefon ti se vraca u stanje kada si radio bekap, sa sve kontaktima, porukama, slikama itd itd.
tomas.hokenberi, Mislio sam da je glonas zastupljeniji. Da li koristiš neki GPS fix?
Sa iGo nikad nisam imao pun signal, uvek je bio na pola. Zato me zanima jel se situacija šta popravila?
Sa iGo nikad nisam imao pun signal, uvek je bio na pola. Zato me zanima jel se situacija šta popravila?

- tomas.hokenberi
- Moderator
vla-do, Glonas pokriva celu planetu, kao i GPS sistem, ima ukupno 24 satelita (od 2011). GPS sistem trenutno ima 30 satelita u orbiti.
tomas.hokenberi, gore si napisao da glonas pokriva samo Rusiju, a sada pišeš da pokriva celu planetu?
Čitao sam da pokriva celu planetu pa si me zbunio. Mislim da telefoni sa podrškom oba sistema bolje i brže hvataju signal.
Inače, nisi mi odgovorio (može ko god hoće
) da li koristiš neki fix? 

Čitao sam da pokriva celu planetu pa si me zbunio. Mislim da telefoni sa podrškom oba sistema bolje i brže hvataju signal.
Inače, nisi mi odgovorio (može ko god hoće

- Azimuth
- Moderator
Ja ne koristim nikakav fix. Postavicu ti sutra fotku kad izadjem napolje ili sednem u kola pa da vidis kako hvata satelite. Do sada je uvek max bilo.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Samsung Galaxy S2 I9100
Kod mene takodje bez ikakvog fixa bez problema hvata satelite cak i kada sam u kuci i to veoma brzo
Note IV N9100 dual
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Video sam da se žale, uhvati signal veoma brzo, ali kada se ukuca adresa i krene da de navodi posle nekog vremena pukne gps signal.