Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Samsung Galaxy S3 I9300 / I9305

Post od El Laki »

Pa vidiš da kaže da ima oko 150mb RAMa slobodno, mislim da je to sasvim dovoljno. Ja imam ponekad i manje, A nemam lag. Možda je stvar u tome što on stalno ide u task killer pa kad poubija sve, onda ima 150. Ko zna kakva je situacija pri normalnom radu

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

El Laki, malo kasnim, nisam bio kod kuce.
Elem, oficijalne romove skidas sa sammobile. Registruj se tamo pa nadji za svoj telefon. Pre nego sto skines pogledaj koji je u tvom telefonu, bitan ti je region. Tu ce ti gugl pomoci da provalis kad uneses pun nazov koji ti stoji u telefonu. Skini odmah nekoliko komada, ako slucajno neki ne bude radio, mada sumnjam da ce ti trebati, al ajd, zlu ne trebalo.
Skines i Odin. Ne skidas poslednju verziju jer je za ove jace telefone pocev od S4mini na na gore. Dakle, onu verziju ranije, ne znam koja je tacna oznaka.
Kad sve to poskidas onda lepo telefon u download stavis, povezes sa kompom i cekas da ga prepozna tj da se markira onaj COM1 port. Posle toga u
PDA (ili AP, zavisi od verzije Odina) stavis rom koji si skinuo. Nista ne raspakujes, stavljas ceo taj md5.tar fajl. Kad ga ucita, zavali se, klikni na Start i cekaj da sve obavi. Ono sto je bitno je da ne skidas telefon sa punjaca sve dok se ne upali a na kompu mora da pise PASS.

To ti je citava procedura. I nije neka nauka :wink:

Posle toga imas nov rom, nista od podataka nisi izgubio, ali nemas vise rutovan telefon. E onda dalje se igraj kako hoces.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Azimuth napisao:
Aha, aha. Hvala ti puno, odradiću to čim nađem vremena pa ti javljam kako sam prošao :)

Reci mi još samo, kolika je opasnost da se pri svemu ovome ciglira telefon?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nikakva 8)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Problem je u tome što nisam uzeo telefon preko operatera, A da bih skinuo rom moram da stavim neku od ponuđenih država. Ne znam sta da stavim uopšte, zar nema neki univerzalni za ove modele koji nisu sa mreže?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

El Laki, nema, nikada nije ni bilo. Ali mozes u guglu da pises svoj built ili baseband number pa da dobijes zemlju za koji je rom koji je sada u njemu. Tu zemlju onda trazis na sammobile i nema greske. Drugo, ako ne mozes tako da se snadjes, onda lepo skines neki SEE (South East Europe) ili NEE (North East Europe) koji podrzavaju veci broj zemalja tj citave regione. Moras se malo igrati, ne vredi drugacije :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Hm, zanimljiva stvar se desila. Naime, preko odredjenih podataka (PDA, CSC, Modem) ja pocnem traziti drzavu na sajtu SamMobile za koju je moj telefon i ne mogu nikako da nadjem da se sve tri stavke podudaraju.

Onda izguzglam te tri stavke i otkrijem da je to za Open Austria (ATO). To sam našao na nekom sajtu galaxys3manual.com. Medjutim na zvanicnom sajtu SamMobile, kada odem na Check firmware i stavim open austria, umesto atogmk1 dobijam qtogmk2 pod CSC. Ali, kada otvorim firmware database i selektujem open austria izadju podaci autentični mojima.

Zanima me čemu to odstupanje u "Check firmware" i "firmware database" odeljcima?

Evo kako to izgleda na sajtu, ima i neko uputstvo.

Slika
Poslednja izmena od El Laki u Pet, 04. Apr 2014. 00:08, izmenjeno 2 puta ukupno.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa sami brojevi ti govore sve. 2 dodje posle 1. Dakle, novija varijanta je u pitanju.
Da, to znaci da je tvoj telefon za to trziste. Skini onda taj rom i vozi. :wink:

I nemoj da panicis, nista ne mozes naraditi. Ako nekim cudom ne valja sam fajl (a desavalo se i meni), skini neki drugi i teraj ponovo sve.

Ajd srecno igranje, pa javi sta si naradio. Odoh polagano u horizontalu, treba ustati za nepunih 6 sati...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Aj druže, hvala ti jos jednom

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Feb 2014. 17:58
:: Samsung galaxy s 3
:: iphone 4s

Post od veljkko »

E ovako LG G2 ima fabricku aplikaciju Daljinski upravljac za KLimu,Tv,Kompijuterske projektore... U aplikaciji izaberes marku uredjaja i mozes da upravljas njime pomocu telefona, e sad da li S3 ima taj program ili moze da se skine negde ali ne samo za Tv nego za sve gore navedene uredjaje?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

G2, S4, S4mini, Note 3, HTC (ne znam tacno koji je model) imaju IR. Bez hardvera ti ne vredi softver. Postoji aplikacija, na hiljade daljinskih da biraš, ali nemaš hardver na S3.

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Feb 2014. 17:58
:: Samsung galaxy s 3
:: iphone 4s

Post od veljkko »

Azimuth, Tako sam i mislio,hvala......................................

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Aj da ne spamujem na drugim temama, da pitam ovde:

Naime, imam S3, fabrički 4.3 i primetio sam problem pri konektovanju na neke zajedničke ili javne wifi mreže (u teretani, na faksu, u parku), stalno dobijam obaveštenje da je nestabilna konekcija ili da ne može da preuzme IP adresu. Zanima me da li je to do samih mreža, ili postoji neki fazon da se telefon lakše konektuje i održi povezanim na toj mreži?

marko 0401
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
:: Z2

Post od marko 0401 »

Da li postoji način da se na desktopu postavi prečica za Word fajl koji imam u telefonu?
Da ne moram svaki put fajl manager, pa My documents, pa...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nema boljeg objašnjenja :)

Slika

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Resio sam da flesnem neki custom rom na moj S3, ali sada imam par pitanja.

Pre svega, zbog onog problema sa kineskim jezikom u Recovery-u, moram prvo da flesnem stock rom preko Odina, kako bi se sve vratilo u normalu? Zatim ponovo rootujem telefon, pa tek onda ubacujem custom romove?

Zanima me, sto se tice stock rom-a. Na sajtu SamMobile, gde sam nasao stock za moj model, kazu da mi treba Odin 3.09 (kada otvorim ovaj Odin, u zaglavlju programa stoji oznaka I9505, ne znam da li to odgovara sa i9300 tj S3 koji ja imam?). Na nekom drugom sajtu sam nasao da za stock rom flesovanje na S3, treba Odin 3.07. Zanima me, koji od ova dva da koristim i sta se moze desiti ukoliko koristim noviju\stariju verziju Odina nego sto je potrebno?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ne moras da flesujes iz Odina novi stock rom, ako znas kineski ti promeni peske :D
E sad, posto ne znas kineski, onda moras da opalis stock iz Odina. Sve se vraca u prvobitno stanje i gubis rut.
U sustini nije preporucljivo da koristis Odin 3.0.9, zasto ne bih znao. Rekao bih da nema veze, ali ajd da im verujemo na rec.
Dakle, skidas rom za tvoj telefon, skidas Odin 3.0.7 i vozi. md5.tar fajl strpas u PDA/AP i to je to. Nista drugo u Odinu ne diras. I da, pokreni ga kao Administrator, za svaki slucaj.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Znači nema veze sto ovi na sajtu SamMobile preporučuju 3.09? Još jedna stvar, stock rom proveravam preko PDA, CSC i Modem podataka o firmwareu? Kad kažem proveravam, mislim, da li odgovara za moj model

EDIT:

Sada sam video na xda, da S3 radi na verziji Odina 1.85, A da verzije 3.xx bi trebalo da rade na svim modelima na kojima radi 1.85. Da ja onda ipak uzmem 1.85? :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Jok, idi onako kako sam ti i napisao. Odin 3.0.9 je za S4, S4mini, Note 3 i naredne novije telefone. Za S3 i starije ide 3.0.7.
A koji rom da skines, pa skini taj koji ti je vec u telefonu. Imas tamo baseband i njega uporedi sa onim sa xda (kad kliknes na rom pa ti ga otvori na novoj stranici i tu iscitaj podatke). U sustini, bitno ti je da pogodis region, zemlju manje vise.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Skinuo sam 3.07.

A što se tiče roma, ima program Phone info Samsung i na njemu se učitaju svi podaci. Evo šta može biti korisno za firmware (ako grešim, ispravi me) :

Slika
Slika

Odgovori