Samsung Galaxy S5
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S5
Pozdrav....Da li neko zna je li resen problem "mm-qcamera-daemon" novim update-om lollipopa?
Koristio engleza LL ....BOC7 nije bilo problema, sada sam ubacio VIP ....BOC7, pre par dana, isto nema javljanja "mm-qcamera-daemon" kao na proslim verzijama LL-a.
Jedino sto sam imao par puta od kada sam ubacio VIP ...BOC7 je da kamera nije htela da se upali, kao ranije sto je bila greska, nije instalirana, morao sam da resetujem telefon.
Tako da ili cu vratiti engleza sa kojim nisam imao ni jedan problem a i cekam da kvaka33 javi za ovaj "South East Europe
BOC7"
Jedino sto sam imao par puta od kada sam ubacio VIP ...BOC7 je da kamera nije htela da se upali, kao ranije sto je bila greska, nije instalirana, morao sam da resetujem telefon.
Tako da ili cu vratiti engleza sa kojim nisam imao ni jedan problem a i cekam da kvaka33 javi za ovaj "South East Europe
BOC7"
Problem sa nepaljenjem kamere je direktno povezan sa viberom, na S5.
Viber bukvalno zauzme kameru (hardver), i ne da drugim aplikacijama da koriste.
Resenje, za sada, je instaliranje starije verzije Vibera.
Viber bukvalno zauzme kameru (hardver), i ne da drugim aplikacijama da koriste.
Resenje, za sada, je instaliranje starije verzije Vibera.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Par reci o South East Europe
Dobra cujnost sagovornika,fluidnost malo poboljsana.mada nije ni bila spora
Dobili sam opciju za lte,koju na zalost i pored moje jurnjave po Skadarskoj ulici gde navodno ima lte mreza(tako su mi rekli u Telesmoru)nisam uspeo da navatam 4g signal
Ili mi ikonica nije pokazivala da ga imam ,nisam merio brzinu neta,tako da ko zna,mozda sam i imao lte brzinu bez ikonice
Na zalost nisam uspeo da saznam da li iko ima tu ikonicu pri koriscenja u Telesmoru
Kamera je malo poboljsana ,malo brzi auto zum u manualni ali i dalje problemi kod makro moda,treba malo vremena
Slike fantasticne po danu ,cak i u kucnim uslovima
nisam imao problema sa kamerom pri koriscenju vibera,apdejtovan je na zadnju verziju,jedini force close sam imao kod blic aplikacija i kod igrice jungle heat,ali to je normalno obzirom da sam to imao i na drugim modelima
Line radi fantasticno kao i skype
Sto se tice wi fi signala isti kao sto je i bio ,nema problema pri zvanju ili uspostavi veze,ali mislim da tu i dalje kao da ima prazan hod ali je manji nego sto je bio definitivno
Mislim da je kacenje na mobilni net brze,cak sam probao na apn po defoltu i sa onim koji sam ja napravio bez onih silnih podesavanja,isto totalno ,mada kod mene je uvek jak signal ,bilo bi dobro probati gde nije bas tako dobar
Sto se baterije tice,manje vise meni je sve isto,nisam imao problema sa nekim brzim praznjenjem,niti su mi neki cudni procesi pojavljivali pri koriscenju
Obzirom da igram online igrice ,ja sam zadovoljan baterijom
Apsolutno ne vidim da je losija u odnosu na kitkat,mislim da ce kada se dobije 5.1.1 apdejt ,baterija razvaljivati,ali ni sada joj apsolutno nista ne fali
Dobili smo opciju mute sto je sjajno
Generalno nema nekoga velikog pomeranaja ali se po meni ipak isplati i zbog tih par sitnica apdejtovati
Narocito sto lako moze da se vrati na stari rom,ali necete imati potrebe za time ipak je ovo bolja verzija u svakom smislu
Nisam primetio ikakav problem u radu telefona
Znaci dobijate mute opciju,malo fluidniji rad telefona,manju pauzu kod uspostave veze i javljanja,malo bolju kameru i istu bateriju
Isplati se instalirati je
I naravno uvek factory reset posle instalacije
Dobra cujnost sagovornika,fluidnost malo poboljsana.mada nije ni bila spora
Dobili sam opciju za lte,koju na zalost i pored moje jurnjave po Skadarskoj ulici gde navodno ima lte mreza(tako su mi rekli u Telesmoru)nisam uspeo da navatam 4g signal
Ili mi ikonica nije pokazivala da ga imam ,nisam merio brzinu neta,tako da ko zna,mozda sam i imao lte brzinu bez ikonice
Na zalost nisam uspeo da saznam da li iko ima tu ikonicu pri koriscenja u Telesmoru
Kamera je malo poboljsana ,malo brzi auto zum u manualni ali i dalje problemi kod makro moda,treba malo vremena
Slike fantasticne po danu ,cak i u kucnim uslovima
nisam imao problema sa kamerom pri koriscenju vibera,apdejtovan je na zadnju verziju,jedini force close sam imao kod blic aplikacija i kod igrice jungle heat,ali to je normalno obzirom da sam to imao i na drugim modelima
Line radi fantasticno kao i skype
Sto se tice wi fi signala isti kao sto je i bio ,nema problema pri zvanju ili uspostavi veze,ali mislim da tu i dalje kao da ima prazan hod ali je manji nego sto je bio definitivno
Mislim da je kacenje na mobilni net brze,cak sam probao na apn po defoltu i sa onim koji sam ja napravio bez onih silnih podesavanja,isto totalno ,mada kod mene je uvek jak signal ,bilo bi dobro probati gde nije bas tako dobar
Sto se baterije tice,manje vise meni je sve isto,nisam imao problema sa nekim brzim praznjenjem,niti su mi neki cudni procesi pojavljivali pri koriscenju
Obzirom da igram online igrice ,ja sam zadovoljan baterijom
Apsolutno ne vidim da je losija u odnosu na kitkat,mislim da ce kada se dobije 5.1.1 apdejt ,baterija razvaljivati,ali ni sada joj apsolutno nista ne fali
Dobili smo opciju mute sto je sjajno
Generalno nema nekoga velikog pomeranaja ali se po meni ipak isplati i zbog tih par sitnica apdejtovati
Narocito sto lako moze da se vrati na stari rom,ali necete imati potrebe za time ipak je ovo bolja verzija u svakom smislu
Nisam primetio ikakav problem u radu telefona
Znaci dobijate mute opciju,malo fluidniji rad telefona,manju pauzu kod uspostave veze i javljanja,malo bolju kameru i istu bateriju
Isplati se instalirati je
I naravno uvek factory reset posle instalacije
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
kvaka33, aj kad stignes okini neku fotku preko dana,bas me zanima kakve su slike.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
Prekjuče sam se malo igrao sa opcijama po telefonu. U podešavanjima kod ekrana sam aktivirao
opciju sanjarenje / boje. A nemam pojma kako to funcioniše!!
To kod aktiviranja te opcije, uključuje se ČUVAR EKRANA, kad se telefon puni.
I tako ja krenem na spavanje i uštekam telefon da se puni. To je bilo negde oko ponoći.
Kad oko 5 sati ujutru probudi me neko svetlo na ekranu telefona u duginim bojama koje se preliva.
To je ona opcija (sanjarenje / boje).
Moram Vam priznati da mi nije bilo dobro pri pomisli nakon ovakvog buđenje, da je telefon Riknuo.!
Skinem punjač sa telefona i on sasvim normalno nastavi da radi.Tušš (i to ladan).
E sad pitam ja upućene, čemu služi taj ČUVAR EKRANA?, od koga ili čega čuva ekran, kad je ugašen dok se puni!?
opciju sanjarenje / boje. A nemam pojma kako to funcioniše!!
To kod aktiviranja te opcije, uključuje se ČUVAR EKRANA, kad se telefon puni.
I tako ja krenem na spavanje i uštekam telefon da se puni. To je bilo negde oko ponoći.
Kad oko 5 sati ujutru probudi me neko svetlo na ekranu telefona u duginim bojama koje se preliva.
To je ona opcija (sanjarenje / boje).
Moram Vam priznati da mi nije bilo dobro pri pomisli nakon ovakvog buđenje, da je telefon Riknuo.!
Skinem punjač sa telefona i on sasvim normalno nastavi da radi.Tušš (i to ladan).

E sad pitam ja upućene, čemu služi taj ČUVAR EKRANA?, od koga ili čega čuva ekran, kad je ugašen dok se puni!?
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Znaci upisao sam se od smeha 
Iskreno, 8 meseci sam vozio S5 i nikada mi na pamet nije palo da ukljucim tu opciju

Iskreno, 8 meseci sam vozio S5 i nikada mi na pamet nije palo da ukljucim tu opciju

kako to da je uputstvo za LL kraće za čitave 43 strane od KK (ovaj sam pročitao - dva dana mi bilo dosadno na poslu
)
Ili su možda mišljenja da ko je pročitao KK nema šta novo da pročita za LL! Pa ga uprostili !!
KK:
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... 140421.pdf
LL:
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... 141219.pdf

Ili su možda mišljenja da ko je pročitao KK nema šta novo da pročita za LL! Pa ga uprostili !!
KK:
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... 140421.pdf
LL:
http://downloadcenter.samsung.com/conte ... 141219.pdf
A jel to služi kao ono kod monitora da se pikseli neulenje,Azimuth napisao:Znaci upisao sam se od smeha
pa počne ekran na nekom mestu da dobija fleku jedne boje? Zbog retkog menjanja pozadine!
- kvaka33
- Expert
Hocu druze,sutra idem u neku skitnju ,pa cu da vidim da okinem par komada u koliko toliko razlicitim uslovimaSale_M napisao:kvaka33, aj kad stignes okini neku fotku preko dana,bas me zanima kakve su slike.
Evo par slika
Auto i HDR

-
Kvaka,hvala mada nisu bas ciste slike na cropu,vidjao sam bolje slike sa S5 ranije.
- kvaka33
- Expert
Ma druze ja opalio u prolazu ,nisam se nesto ni namestao
Iskreno mrzelo me
Ali ok nisam neki expert za slike ,verujem ti da nisu neke
Mada su mi ove sa hdr deluju dobro
Mislis li da je.to do softvera ili...
Znam da je kamera pre bila hvaljena,pa pitam zato
Iskreno mrzelo me

Ali ok nisam neki expert za slike ,verujem ti da nisu neke
Mada su mi ove sa hdr deluju dobro
Mislis li da je.to do softvera ili...
Znam da je kamera pre bila hvaljena,pa pitam zato
-
Ove hdr su solidne
Iskreno me cudi da su likovi ljudi cistiji na HDR slikama.(ako kazes da su HDR ove druge,prve su na auto)

-
Kako si zadovoljan baterijom na LP?Moze li da izvuce dan i po uz recimo 4h SOT-a po tvom misljenju?
posle update-a sa KK na LL, i par update-a viber-a, nisam ni jednom čini mi se naleteo da mi prikaže "camera failed". istina, u par navrata se proces "mm-qcamera-daemon" nalazio na listi procesa koji srču bateriju, ali tada nisam proveravao pokretanje kamere, već sam odmah restartovao phone i brisao keš.
e sad, posle nedavnog update na BOC7 i čini mi se jednog za sad update-a vibera, sad je baš učestalo pojavljivanje "camera failed". ili sam češće počeo da koristim kameru pa primećujem ili je situacija još gora.
neko je gore pitao za bateriju. meni baterija odlično fercera, uspeo sam da izguram oko 2 dana i 10 sati sa 6h SOT-a i uz const. internet (wifi+gprs):
https://www.flickr.com/photos/131357738 ... 500305274/
e sad, posle nedavnog update na BOC7 i čini mi se jednog za sad update-a vibera, sad je baš učestalo pojavljivanje "camera failed". ili sam češće počeo da koristim kameru pa primećujem ili je situacija još gora.

neko je gore pitao za bateriju. meni baterija odlično fercera, uspeo sam da izguram oko 2 dana i 10 sati sa 6h SOT-a i uz const. internet (wifi+gprs):
https://www.flickr.com/photos/131357738 ... 500305274/
Imam jedno pitanje, pre par meseci sam kupio flip cover u TC usce, crne boje, hteo bih plavi da uzmem ili da zamenim bar za plavi backcover, da li je to moguce? Imam i racun i kutiju, mogu li nekako da refundiram novac, kazem da nisam zadovoljan ili tako nesto? 

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Naravno da ne možeš.
Hteo bih da flashnem novi firmware,pa me zanima kakav je ovaj novi engleski UK(EE) ......POBK? Jel to azurirana verzija onog BOC7 ili je neki drugi? Koji da instaliram? 

xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+
Upravo odradio sa Lolipop 5.0 BLN9 na Lolipop 5.0 BOC7 i vise nemam problema na Lolipop-u, kamera ne baguje, pojavio se silent mode, sve bije kao mećava. Jel primetio ko još neke novine?