Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Samsung Galaxy S5

Post od toda81 »

Zoreli, imao sam ja tu opciju autostart u pocetku, ali je vise nemam i nije mi jasno zasto. Mozes da vidis na mom SS koji sam postavio iznad tvog posta. Takodje mi nije jasno zasto je moj app ops onakav, tj. izgled se totalno razlikuje od tvog :(
Ako je link koji je ostavljen gore od vase verzije onda mi tek nije jasno jer i ja imam taj app ops. Mozes li da mi slikas i okacis SS od ikonicu u meniu da vidim kako izgleda tvoj?
Note IV N9100 dual

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

toda81, evo pogledaj ikonicu App Ops .

https://play.google.com/store/apps/deta ... permission

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Re: Одг: Samsung Galaxy S5

Post od toda81 »

Zoreli, ne mogu da verujem, pa isti app ops imamo, a moj nema iza DEVICE opciju AUTOSTART

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/17 ... 7ab878.jpg[/img]
Note IV N9100 dual

Yoht90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 16. Dec 2014. 00:05
:: LG G2 32gb

Post od Yoht90 »

zoreli...hvala..probacu sd maid...toda81 meni je isto kao zoreliju

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Re: Одг: Samsung Galaxy S5

Post od toda81 »

Na znam kakva je to fora pa je kod mene ovako
Nije mi jasno u cemu moze da bude problem. U pocetku je i meni drugacije otvaralo app ops, a sada otvara ovako

Ukapirao sma nasto, tj. meni prikauje kao da sam usao u podesavanje telefona one gore opcije na vrhu ekrana koje sam zaokruzio na SS

[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/18 ... f01a3d.jpg[/img]
Note IV N9100 dual

Leeloo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 17. Maj 2015. 11:19
:: Samsung Galaxy S5

Post od Leeloo »

Pozdrav svima, obećala sam da ću javiti šta se dešava.

Prošlo je dva i po dana dana od brisanja najnovijeg Vibera kao što ste mi objasnili u prethodnim porukama i instalacije stare verzije Vibera i od tada, moj telefon Samsung Galaxy S5 nema više problem poznat kao "mm-qcamera-daemon" i potpuno normalno funkcioniše :lol:
Nema pregrevanja i kamera normalno radi.... pu,pu,pu (za svaki slučaj) :)))))

Hvala puno svima na pomoći! :wink:

misko.p
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 08. Apr 2015. 19:21
:: Galaxy S10+

Post od misko.p »

Samo jedno pojašnjenje... kad se priča o ota update-u i sl., pa svaka mreža dobije različiti dan, mene zanima šta je to ustvari što "određuje" da je aparat VIP/Telekom/Telenor ili bilo koja druga mreža? Ako sam recimo kupio telefon u VIP poslovnici, SIM FREE, ubacio Telekomovu karticu, kako se on "tretira" u mreži? Znači, da li je do aparata (IMEI) ili do sim kartice i mreže na kojoj radi? Kod zaključanih/kodiranih aparata je jasno, ali me zanima za ove koji se regularno kupe kao sim free, tj. bez ugovorne obaveze.

Izvinjavam se ako sam glup u društvu. ;)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

CSC kod u telefonu određuje kad i kakav apdejt ćeš dobiti , imaš app Phone Info Samsung pa proveri . Na primer kod za Telenor je MSR , za South East Europe je SEE ...itd . Inače ako se ROOT-uje fon lako je promeniti CSC kod ili još jednostavnije flešuješ zvaničan firmware sa kojim hoćeš kodom (zemljom / operaterom) .

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Pazi ovako određen update svaka zemlja za svoj region, mrežu, pušta kada odradi celokupan posao. Šta to znači: zadnji update je lolipop i kako ja znam za S5 su prvo dobili poljaci(u ovom slučaju to nije ni bitno, već je bitan primer), a srbija je mnogo kasnije pustila update za svoje mreže(vip,telekom, telenor). Pošto sada pričamo o OTA update - u pretpostavljam da znaš šta je to, on zavisi od regiona za koji ti telefon pripada. Ako je region Srbija mreža Mts, sve dok oni ne puste za sebe ti kao njihov korisnik nećeš imati OTA - u. Pazi to može da bude i za mesec dana nema pravila, ali ako nećeš da čekaš onda možeš slobodno preko Odin programa da ažuriraš na poslednju verziju softvera bez obzira dal je za tvoj region ili ne.

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

Jel probao neko neki od ovih skorijih firnware-a sa sammobile-a? Ima li neki koji radi bez problema? Ja imam UK odavno pa sam mislio da ubacim neku drugi, ovaj pomalo baguje...
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

pele90, objasni pojam "baguje" :)

kako se manifestuje ? krči / trokira / zapinje ??? šta se dešava ? :)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa sporije radi,verovatno je to mislio,otvaranje galerije posebno itd :)
Pa nije to Sony pa da sve radi instant [emoji14]
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Sale_M napisao:Pa sporije radi,verovatno je to mislio,otvaranje galerije posebno itd :)
Pa nije to Sony pa da sve radi instant [emoji14]
ahahha ne staj im na muku [emoji2]
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Ma kakav Sony, ne bih ja menjao svoj Samsung... :-D :-P Rotacija ekrana mi ne radi uvek zadnjih 2,3 dana, ni restart ne pomogne, izbaci mi iz nekih aplikacija... Primetim nekad i lag dok skrolujem home stranice, ili unutar menija. Tako te sitnice...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ma nije to tako,nesto ti tu ne radis dobro
Gde tw da zeza [emoji2]
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

jedandecak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2012. 02:10
:: Samsung Galaxy S5
:: Z2,N4,N5,N9, F117a

Post od jedandecak »

Leeloo napisao:Pozdrav svima, obećala sam da ću javiti šta se dešava.

Prošlo je dva i po dana dana od brisanja najnovijeg Vibera kao što ste mi objasnili u prethodnim porukama i instalacije stare verzije Vibera i od tada, moj telefon Samsung Galaxy S5 nema više problem poznat kao "mm-qcamera-daemon" i potpuno normalno funkcioniše [emoji38]
Nema pregrevanja i kamera normalno radi.... pu,pu,pu (za svaki slučaj) :)))))

Hvala puno svima na pomoći! :wink:
Da kazem i ja nesto u vezi tog procesa i bug-a koji se javlja mm qcameea deamon. Dosta sam cackao i mucio me taj problem i saznao sam sta je greska i gde se javlja
Nazalost nije u viberu, viber zna da bude okidac toga, ali i druge apk koje koriste kameru i imaju pristup istoj. Skype, instagram...
Problem se javlja kod uredjaja koji koriste qualcomm SoC ( nexus 5, s5...). Na toj relaciji Android OS - qualcomm postoji problem koji kako vidim ni Samsung ne moze (nije da nece) da resi. Od 4.4.2 verzije skocio sam na 5.0 jer sam procitao da se na njoj ne javlja problem ali... ne lezi vraze Android nije resio nista. Vratio sam fon na 4.4.2 jer mi je lepsa tamnija pozadina od one plave lollipopove. Problem se ponovo naravno javlja s vremena na vreme,postovao sam i ovde i trazio odgovor. I na nekim stranim sajtovima svi kazu (viber, skype itd) medjutim igrom slucaja sam naleteo ne mogu da se setim tacno gde i na kom sajtu. Programer koji se predstavio kao developer za android apk objasnjava situaciju. Na fb sam nasao tekst koji je covek izbacio kako se zali samsung podrsci, ali ovi kao konji osim hard reseta ne znaju da ga posavetuju nista drugo. Dakle treba se zaliti qualcomm-u, ne samsungu, lg-u ili nekom trecem. Naravno od toga nema nista, jer bi takav proces znacio povracaj svih telefona sa odredjenim qualcomm chipovima. Google pokusava da ispravi stvar preko koda ali bezuspesno. Moracemo da vodimo racuna o tome dosta jbga.
Kada sam izbrisao viber instagram mi je pravio problem. Pa cak i Go launcher. Tako da drzim svaku verziju apk u poslednjem update-u, problem mi se nije pojavio vec 10 dana sve do juce. Tako da nema pravila za taj viber. Videćeš i sama. Pozdrav

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

pele90, imaš G900FXXU1BOD3 noviji firmware i preflešuj (posle fleša wipe cash) ... pa javi kakvo je stanje .

http://www.sammobile.com/firmwares/down ... 1BOD1_ROM/

nemanja19801
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 20:17

Post od nemanja19801 »

Nemojte taj BOD3, ja sam ga ubacio i nije mi bas nesto bajan, s vremena na vreme mi stopira po neku aplikaciju ili smrzne fon na par sekundi.
Cini mi se da je onaj BOC7 najbolji zasad

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Taj BOD3 i imam... Za njega sam dobio ota update sa BOC7.Znaci nisam jedini koga zeza taj firmware. Sa BOC7 nisam imao probleme kakve imam sa BOD3...

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

pele90, da li si flešovao BOD3 kernel , modem i bootloader posebno ?

Ako nisi :

BL_G900FXXU1BOD3.tar.md5 - https://www.androidfilehost.com/?fid=96039337900114000

CP_G900FXXU1BOD3.tar.md5 - https://www.androidfilehost.com/?fid=96039337900114009

KERNEL_G900FXXU1BOD3.tar.md5 - https://www.androidfilehost.com/?fid=96039337900114005

Sve tri stavke flešuj preko Odina , pre i posle flešovanja izvadi bateriju na 2 minuta i odčekiraj u Odinu Auto Reboot

To bi trebalo da reši problem .

Naravno kad sve to odradiš , uradi wipe cash u rekoveriju !!!

Odgovori