Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Hvala Zoreli.
Instalirao sam ponovo Nova rom,sad je verzija 1.3
Navodno pise da su uklonili bag sa awake stanjem,a rom je ociscen maksimalno.
Mnogo lepo izgleda rom,portovana vremenska prognoza sa S6,tastatura sa S6,UI malo modifikovan.Kamera i dalje vrhunska.Samo mi je bitno kako ce da se pokaze na bateriji jer je na stocku 5.0.2 bila vrhunska u trajanju.
Evo par ss roma
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Sale , ROM odlično izgleda.
Titanium Backup i wipe cash / freeze aplikacija koje ne koristiš , Greenify +ROM Toolbox Pro i gotovo. Trajanje baterije na S5 je daleko bolje u odnosu na većinu premium modela (sa par izuzetaka) .
Ovde nema nema nijedna bloat aplikacija,skroz cist rom samo da baterija potraje nezavisno od toga.Za sada nemam awake stanja za ovih 13 % koliko je skinulo od 100.
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Dva dana pošto sam dobio BOH5 update pojavio se famozni "mm-qcamera-daemon" problem. Sa prethodnim, BOE5 update-om, tamo od kraja juna, "mm-qcamera-daemon" se nije javio NIJEDNOM. Imam neki subj. osećaj kao da se baterija brže prazni uz potpuno isto korišćenje telefona. Plus, određeni weather widget koji koristim počeo čudno da se ponaša - sam od sebe se smanji (kao da uradim zoom na 90%), ne pomaže ručno "razvlačenje" pa moram prvo da ga rimuvnem pa ponovo dodam. Nisam odradio fabrički reset (nisam to radio ni posle jednog update-a), već samo wipe cache. I čini mi se da prilikom gledanja klipova u određenim trenucima secne video, kao da ga smori neki proces u pozadini, pa štucne. To mi se ranije nikad nije dešavalo. Telefon nije root-ovan. Istina, juče pre punjenja sam prvi put od kad imam telefon, uspeo da naguram SOT od 6 i po sati, što me je zaprepastilo.
Odlicno izgleda,uzivancija je koristitit S5 ovih dana.
Imam problema sa WiFi, tacnije ako ugasim WiFi i opet upalim pobriše mi sve šifre. Da li postoji neko rešenje koje će zaobići factory reset i menjanje roma?
Trenutno sam na ovom: G900FXXU1BOH4_G900FOXX1BOH2_SEE.
Nasao resenje, obrisao sam sve fajlove u data\misc\dhcp, restartovao telefon i posle toga se opet prikacio na WiFi, za sada radi. Videcu kako ce raditi kada se okacim na jos neki ruter.
Odprilke je bolje sto ja imam G901,G900 ima mnogo vise tih nekih softverskih gresaka/nedostataka.
Al je zamrla tema...izasao je update Nova Rom za S5 Plus 1.3.5 i zvanicno je potvdjeno da ce G901 dobiti android 6.
Uzeo IP 6 da probam ios malo, ali cekam da se pojavi Note 5 kod nasih operatera ili mozda cak i Sony Z5 premium ako mu ne bude bas preterano bolesno velika cena.
Ja mislim da ce oba Z5 biti kod operatera izuzev compacta,ali cena za Premium ce biti kao i sa S6 Egde+ ako ne i veca.Ja sam jos zadovoljan sa S5 i Z2.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.