Samsung Galaxy Ace S5830

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

bachika, moze ;) Za 18-19 meseci koliko sam se igrao sa Samsungom, svasta nesto sam mu radio i svaki put je bilo bez greske.
Samo sto kazem, uvek sam iao na cist instal, ne volim te repove koji ostaju...
Sto se Odina tice, pa normalno da ces skinuti sve potrebno, to se podrazumeva... A i postoji i solucija da imas sve to upakovano u jedan .tar fajl pa onda stikliras "one package" i teras tako.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Azimuth, da, ali one package nema (ili nece da funkcionise u korak nazad sa 2.3 na 2.2). To sam citao na XDA da su ljudi imali problema sa downgrade-om pomocu one package fajla :wacko: One package radi odlicno ako je update u pitanju! I ja sam samo sa odinom radio, a update zip samo za root sam koristio, i nisam naisao da ga je neko koristio za downgrade... Ali ziv covek svasta nauci! :)
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

bachika, znam, citao sam to na XDA ali i na Samdroid-u gde i jesam nasao to, isprobao i video da radi. Dobra je fora za isprobavanje romova, ali ako planiras da ostanes na nekom, moj savet je sve od nule pa da sve fino i cisto bude, a ne da pre ili kasnije pocne da trokira zbog ko zna kakvih sve repova...

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Apr 2010. 15:00

Post od laky012 »

moze li neko da mi objasni kako se sync-uju kontakti sa google accountom i sta to tacno znaci? :oops: :D
Samsung Galaxy S III mini

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Synchronise, sinhronizovati, u prevodu ubacis svoje kontakte na google profil.
Najlakse ces sinhronizovati ako kopiras kontakte sa sim kartice ili na bilo koji nacin u memoriju telefona i onda on to sam odradi kad si povezan na internet (android telefon).

Drugi nacin je da eksportujes kontakte iz starog telefona (ako ga imas) koristeci neki od softvera koji si dobio uz njega (Nokia PC suite za Nokia telefone, za Samsung kako se vec zove, itd.) i onda importujes iste koristeci Gmail.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

laky012, da se covjek nasmije na tvoje pitanje, napravis google nalog na nihovom sajtu https://accounts.google.com/ServiceLogi ... mplcache=2

zatim uneses tu istu adresu na svoj telefon na gmail nalog i prekopiras imenik sa svoje kartice telefona ili cega vec na android telefon i onda zakacis telefon an internet i on odradi sinhronizaciju.

sync ti predstavlja proces usklađivanja datoteka na dve ili više lokacija.
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

hirurg, antec znam ja sta znaci sync-ovati ali ne znam kako to da uradim na telefonu, i kada sam rekao sta to tacno znaci mislio sam sta tacno znaci u ovom slucaju sa google-om, kako upravljam kontaktima itd. u svakom slucaju hvala na pomoci :)

laky012
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od laky012 »

imam sledeci problem: kad zakljucam telefon i ugasi se ekran, sam se pali na nekih pola minuta-minut (nekad i redje), nemam ideju sta moze da bude. proverio sam u settings-u, ali nije nista. u pocetku je to bilo samo dok se puni, pa sam ja mislio da je to normalno, ali ocigledno da nije :lol: da li neko mozda zna sta je u pitanju? :)

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

laky012, android sa googlom odradi sam sync samo mu ostavi ukljucenu opciju, koja je inace po defaultu ukljucena i sam sve odradi. to sto imas problema sa displejom pokusaj da uradis hard reset i sve pobrises postavke i ostalo....malo je ocigledno zatupio
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Ili je što kaže hirurg, zatupio ili ti neka aplikacija pravi probleme... Ako možeš da povežeš sa nekom aplikacijom to paljenje displeja pokušaj da je obrišeš pa vidi kako se ponaša!

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

Ajde momci raspisite se malo,kako ide sa romovima,sta trenutno koristite?ja sam na stocklite v6,dobar,baterija traje fino,brz i stabilan.Razmisljam se da turim ovaj sedan 2.5 pa ako neko ima iskustva neka napise

Brownstone
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2012. 00:59

Re: Samsung Galaxy Ace S5830

Post od Brownstone »

Ljudi imam problem.
Slusao sam muziku na telefonu i dok su pesme isle,ja sam gledao neke slike.
Nisam primetio kad,ali mi se pojavila jedna od tih slika koje sam gledao umesto slika albuma.

Nije bas lako objasniti,pa cu ovako pokusati :
Na mestu ove slike "Samsung" na plavoj pozadini,meni se pojavila jedna od slika koje sam gledao.I to ne mogu da promenim. Obrisao sam tu sliku sa telefona,ali ne vredi.

http://cdn3.mos.techradar.com//classifi ... 580-90.jpg

Znate li mozda u cemu je problem??? :uhuh: :wacko:

dushan016
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 14. Maj 2012. 20:01
:: Galaxy Ace S5830

Post od dushan016 »

daklem, kako otključati telefon za sve mreže? (trenutno je zaključan za telenor) i kako ga rootovati? može li neko da mi da način sigurno proveren :) može li nešto da se zezne u postpuku i šta bih dobio rootovanjem? :) hvala unapred

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od bachika »

Dusane, nov si clan, procitaj malo pravila foruma! A kad procitas njih procitaj celu temu... O svemu je pisano! 8-)

Sinister_gregor
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 26. Dec 2011. 02:19

Post od Sinister_gregor »

Kuc kuc,ima li koga ovde? :)
Hteo sam da pitam kako zivite sa baterijom?Razmisljam se da kupim jos jednu rezervnu bateriju koju bih nosao napunjenu.Razumem da se telefonu trosi baterija ako ga koristis kao lap top(net,video,muzika,3d igre..)al majku mu danas sam dosao do Bg nesto da obavim,koristio igo i gps nekih pola sata,posle google maps sa gps i gprs nekih 20 minuta,plus nesto malo gprs povremeno,jako malo,isto tako igricu par puta ne duze od 20 min ukupno.Oko 8 sati od skidanja sa punjaca baterija je bila na izdisaju.Razumem da sve to dosta trosi bateriju al onda su trebali staviti vecu bateriju.Mislim ovo je skoro neprihvatljivo.Treba da idem na more i da se cvarim 25 sati u busu,skapacu od dosade al nesmem da pipam telefon.Anyway,jel neko kupovao baterije za njega?Kakva su iskustva.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25

Post od majkon80 »

gps ti je razvalio bateriju,zato treba da imas punjac za auto i da ga prikljucis i tako koristis gps,takodje i igrice znaju mnogo da odvuku bateriju,ali ne toliko kao gps,gprs isto vuce dosta

kisinjo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 19. Dec 2007. 22:39

Post od kisinjo »

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje. Koristim samsung galaxy ace......i nesto sam ga cackao,uglavnom sad na pocetnom meniju gde su one cetiri ikonice zelena slusalica,poruke,kontakti i meni......nemam cetiri nego samo dve,meni i poruke! Kako da vratim i one druge dve!? Unapred hvala na pomoci!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

kisinjo, da li si menjao launcher ili koristis "stock" Samsungov tw launcher?
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

DavidJovanovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 29. Jun 2012. 15:14
:: Samsung Galaxy Ace

process.com.android.vending - Samsung Galaxy Ace S5830

Post od DavidJovanovic »

Kad sam dobio telefon nisam imao Market, pa sam hteo da skinem od internetu, skinuo sam i instalirao i mi se pojavilo to process.com.android.vending i Force Close. Instalirao sam drugi google play, opet isto. Pokusao sam jos jedno 15 verzija gugl plej-a ali opet isto. Pokusao sam da obrisem cache i data, da smenim jezik telefona u English US, i jos stvari koje sam nasao na netu ali nista ne funkcionise. Molim vas pomognite :(

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Re: process.com.android.vending - Samsung Galaxy Ace S5830

Post od Chobby88 »

Jel to fabricki rom ili custom?Ako je custom,flesuj neki drugi rom,trebalo bi svaki da ima market ili google play u sebi.

Odgovori