Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Re: Samsung Galaxy S IV

Post od Bodibiber »

au totalno sam se sad izgubio. Zanima me to da li ce na tim mrezama mi raditi i kineska(ona hoce sigurno) i srpska kartica, i kakva ce mi biti brzina interneta kada dodjem u srbiju s obzirom da se u srbiji koristi hsdpa standard za brzi internet

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Bodibiber, bolje da sačekaš da se javi neki znalac koji će ti to objasniti. Ja ne znam ništa osim toga da GSM mreže koriste SIM kartice, a CDMA ne, tako da mi nije jasno kako bi mogla dva broja da funkcionišu na takvom telefonu, da li uopšte može tako nešto...

Sačekaćemo nekoga ko se u to razume da nam pojasni. :D

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Uzeo ga pre neki dan, ekran me oduvao. Kamera odlicna, brzina isto. Sve ove funkcije sa nedodirivanjem ekrana rade i bolje nego sto sam mislio, za surf gotovo ne koristim prste, samim tim nema ni prljanja ekrana koji se i ovako mnogo manje masti u odnosu na sve telefone koje sam do sad koristio. Dizajn i izgled odlicni, lag pri ulasku u phone i poruke se desava samo prvi put, cak i on nije toliko katastrofalan kao sto su ga neki opisali. Sve posle toga je trenutno. Sve u svemu, ne zalim ni eura sto sam dao za njega. Root je pao, sad se ceka neki dobar custom rom. :)
I da, uzeo sam crn fon, a sluske i punjac su beli sto mi se nikako ne svidja. Inace je zvuk na sluskama odlican. :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy S IV

Post od toda81 »

Cestitam druze! Ovakvim telefonom je nemoguce biti nezadovoljan. Sto se tice tih standardnih lagova sa kontaktima i porukama, to je sitnica koja bar meni ne moze da umanji celokupno uzivanje koje pruza ostatak funkcija
Note IV N9100 dual

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

I koju verziju uzeti... I9500 ili I9505 ako se uzmu u obzir performanse i trajanje baterije?

Casting
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Jul 2010. 12:15

Post od Casting »

I ja sam uzeo crni, isto punjac i sluske beli, totalno bezveze :cry:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Veliki pozdrav drustvo!Takodje i pozdrav za nove clanove. :wink:
Nakon 2 nedelje koriscenja ja bih ipak naglasio glavne probleme,bar modela koji sam ja kupio,GT-I9505 (Quad-core 1.9 GHz Krait 300, Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600).
Prvi i glavni problem je pregrejavanje.Cak i kod obicnih procesa poput surfovanja dize temperaturu na 40C.
Igru recimo koju najvise igram u zadnje vreme je Subway Surfers,nakon 10-15min. cak i na 'Power saving' modu temperatura telefona se dize i do 55C. :shock:
Sve to utice i na potrosnju baterije koja nekako izgura dan,ali bez maltretiranja koje sam praktikovao na Note2.Ovde o tome nema govora.
Druga stvar je opste poznata,zamagljenje pri skrolovanju u settings meniju.
Namerno sam instalirao samo osnovne aplikacije ne bi li ga opterecivao nekim bez veze procesima i ustedeo na bateriji-nema vajde.
Neku zahtevniju igru se i ne opterecujem da probam,mislim da ne bih mogao u ruci da ga drzim od toplote.
Dosta njih su se zalili da se osecao cak i miris plastike od pregrejavanja,kao i crkavanje displeja-isto zbog pregrejavanja.Reklamirali su aparate,dobili nove,problem je ostao.
Cini mi se da ploca moze da izdrzi nekih 80C,ali display ne moze.
Vodite racuna drustvo i ne opterecujte ga previse do nekog novog update-a,jer sve preporucene metode sam isprobao i nijedna nije dala neki rezultat.
Ostalo je sve ok.Telefon je azdaja,ali ove skolske greske Sammy-ju zaista nisu trebale.
Srecno! :wink:
EDIT
Zaboravih da spomenem lagovanje.Da se ne lazemo.Lag na ovako mocnoj masini je neoprostiv.Stvar je optimizacije i iskreno se nadam da ce neki update sve to ispraviti,mada se realno iz mog iskustva to nikad nije dogodilo.Ostaje da se nadamo,mi koji smo na stock-u,ili sacekamo neki dobar ROM.(poput RR)

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Au, tebi to nesto nije dobro onda. Meni se u normalnom radu uopste ne greje, surf sto pomninjes nista ne dize temp. Baterija lagano izgura 48 h sa normalnim koriscenjem, 3g tj H+ ili wifi uvek, ekran na auto. Kod zahtevnih igara se greje fino, al nista sad da je neizdrzivo. zamagljenost i mene nervira, a lag je redak al ume da zasmeta. Moj stari s2 sa biftorom je brzi u realnom radu od stock roma na s4, tako da se to menja. :)
I jos jedna stvar, tek mi je 4to ili 5o punjenje baterije pa je jos rano iznositi zakljucke, al google services mi jede bateriju, prosli put mi je on bio prvi sa 30%. Sada je zadnji sa 2%, al ne bi trebalo to da se pojavljuje uopste...

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

danas sam uzeo s4 i imam problem sa njim non stop se resetuje sam od sebe, da li neko zna sta to moze biti

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

hmmm probaj da ga flešuješ iz revoveria, mada za nov mob to ne sme da se dogodi ipak je i to mnogo para
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Narode jel ima iko od vas problem sa potrošnjom baterije sa procesom "Google Services" i da li znate kako to riješiti? Pošto prikazuje da više troši nego ekran. :shock:

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Slika
Da li je to samo bag ili stvarno trosi toliko ne znam, al ne svidja mi se. :|

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Jorda, to je ono što i mene buni... naime to je od cure telefon, i gledajući sveukupno stanje ne vidim da nešto malo traje baterija. Od jutra do večeri sa popriličnim korištenjem ali opet ne znam što se to javlja u tolikom iznosu kao potrošač. Pokušavao sam Google Now gasiti pa i lociranje satelita i dijeljenje lokacije ali i dalje isto. To sam sve bio našao kao neka moguća rješenja na netu ali još ništa. Ne vidim da ga taj proces drži budnim i aktivnim i normalno ide u deep sleep kad se ne koristi tako da mi nije jasno. E sad moguće je da povećava potrošnju prilikom samog korištenja telefona što nije isključeno, ali nemam rješenja kao ni ostali... :dry:

Casting
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Jul 2010. 12:15

Post od Casting »

Koji ste flash player instalirali, koju verziju i sa kojim browserom vam radi.
I ja uopste nemam "google services" u potrosnji baterije, a gmail mi je sinhronizovan i play store, nista vise.
Ovo je posle 1. punjenja:
Slika

MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
:: Galaxy s6

Post od MakiRocket »

Ja sam sada proverio meni je google service na 2% a ekran na 52%...proveri da li su ti u sinhronizaciji upaljeni Sync Picasa web albums i Sync Google Photos to zna da trosi bateriju :wink:

MarkoM89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 09. Jun 2011. 13:37

Post od MarkoM89 »

Ljudi, moze li pomoc. Imam S3 par meseci sa kojim sam vise nego zadovoljan, telefon je fantastican. Danas mi se pojavila mogucnost da dam moj + 150e za S4 sim free pa me interesuje sta biste vi uradili na mom mestu? Da li vredi dodati 150e za S4 i jel u velikoj meri bolji od S3?
Sto se tice novca, nemam ga za bacanje ali ne bi bio toliki problem odvojiti 150e za novi S4, posebno ako nije drasticno bolji od ovog kojeg imam.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ne isplati nikako sem ako neces da imas nov model telefona
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

jelenac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2012. 11:37
:: Samsung galaxy S5

Одг: Samsung Galaxy S IV

Post od jelenac »

MarkoM89 napisao:Ljudi, moze li pomoc. Imam S3 par meseci sa kojim sam vise nego zadovoljan, telefon je fantastican. Danas mi se pojavila mogucnost da dam moj + 150e za S4 sim free pa me interesuje sta biste vi uradili na mom mestu? Da li vredi dodati 150e za S4 i jel u velikoj meri bolji od S3?
Sto se tice novca, nemam ga za bacanje ali ne bi bio toliki problem odvojiti 150e za novi S4, posebno ako nije drasticno bolji od ovog kojeg imam.
I ja imam istu dilemu, jedino sto nemam takvu ponudu. Mislim da to i nije toliko velika doplata . Ako je polovan S3 oko 250eu, a nov S4 550-580 onda je to odlična ponuda

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ljudi, da li ima neko problem sa grejanjem? kad mi telefon stoji u torbici ne aktivan greje se u gornjem predelu oko kamere...

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

MarkoM89, Ne isplati se jer neces dobiti bolji uredjaj,vec samo noviji.
Sve te softverske gluposti,javljanje mahanjem ruke ce dobiti i S3 nekim sledecim update-om.
Osim ako ne zelis nov model,to je onda druga prica.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori