Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )
Ništa te ne razumem. Ako bi mogao samo malo konkretnije i pravilnije da pišeš, sa sve tačkama i zarezima.
Kakav 4.4.4? Šta si radi? Kako si radio?
Redosled kojim stiskaš jeste volume up + home i tek onda power. To radiš kad je telefon ugašen, a ne kad je upaljen.
Kakav 4.4.4? Šta si radi? Kako si radio?
Redosled kojim stiskaš jeste volume up + home i tek onda power. To radiš kad je telefon ugašen, a ne kad je upaljen.
Ajmo ispocetka. Citajuci o room mobitelima naišao sam na root toolbax Lite i ne dajući djavlu mira instaliram taj app i promijenim font Inace moj s3 je rootan i sam sam ubacio novi fusion room 4.4.2 prije pola godine. Posto mi se fontovi nisu svidjeli htjeo sam da vratim originalni koji je bio,ali nikako nije išlo ili barem ja to ne znam. Onda kontam ako ne ide tako ubacicu novi room neki 4.4.4 nije ni bitno koji samo neka mobitel krene iznova . prije sam u aplikacijama imao cwm i super user sada ih nemam.inače ako stisnem tipke kako je receno redoslijedom vol+home+power pojavi mi se žuti trokut ili tako .da li to znaci da mobitel ponovo treba na kompjuter ili???
- Azimuth
- Moderator
svilaj1, idi na sammobile, registruj se, skini oficiejlni rom. Iz Odina ga stavi na telefon pa sve iz pocetka onda (ako vec zelis neki custom da koristis).
Ovako Bog ne moze da pohvata sta si stavio od romova, a sta nisi, gde si pogresio, a gde nisi itd.
Ovako Bog ne moze da pohvata sta si stavio od romova, a sta nisi, gde si pogresio, a gde nisi itd.
tako ce mozda i biti ako telefon nije crko, sta moze da uradi glupa zainteresiranost. pozelis da ubacis neku tipkovnicu a sada nece da podigne sistem , ubacio sam neki room ali trazeci gdje je izgleda da se baterija mozda istrosila i sada ne mogu podignuti sistem a joj s anja

- Azimuth
- Moderator
Pa nikad ne radiš ono u šta nisi siguran da znaš kako se radi, a još važnije, šta se ne sme raditi.
Jbg, neki uče na teži/skuplji način
Uradi šta sam ti rekao. I dobro se informiši pa tek onda kreni da se igraš sa telefonom.
Jbg, neki uče na teži/skuplji način

Uradi šta sam ti rekao. I dobro se informiši pa tek onda kreni da se igraš sa telefonom.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ako tako nastaviš ne gine ti brick. Čitaj forume, gledaj na yt, juri tekstove. Od osnova Android platforme do konkretnih zezancija za S3. Ako već želiš da ga "budžiš" radi to kako treba - informiši se, čitaj. Nijedan telefon nije jeftin toliko da bi ga uništio jer te mrzi da pročitaš par strana.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Uvek se mora voditi racuna o stanju baterije pre flashovanja. Cinjenica je da se tada baterija fino prazni
Note IV N9100 dual
dobro , pogrijesio sam e sada pitanje kako i koji room ubaciti u s3 ako je taj s3 vec rootan polako i ako moze jednostavno sa nekim tutorijalom za nas koji smo ucili ruski , hvala
EDIT:
ma ima nesto u ovome, da ne povjerujes. pokusas sa najboljom voljom da pregladas na yutube video kako se to radi , tu mi prekine svaki video i kaze da je doslo do pogreske i da pokusam ponovo , sve mi ovo vise lici na mister bina
Prijavite ovaj post
EDIT:
ma ima nesto u ovome, da ne povjerujes. pokusas sa najboljom voljom da pregladas na yutube video kako se to radi , tu mi prekine svaki video i kaze da je doslo do pogreske i da pokusam ponovo , sve mi ovo vise lici na mister bina
Prijavite ovaj post
Poslednja izmena od Ninolina u Pon, 13. Okt 2014. 20:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni.
- Azimuth
- Moderator
Sa računara odeš na sam mobile i tamo skineš rom za S3 (pazi da skineš za baš taj koji imaš a ne neki drugi S3). Posle toga skini Odin. Skini i Kies zbog drajvera.
Kad si to odradio, klikni i pokreni Odin. Uzmi telefon, ugasi ga i onda kombinaciju tastera Volume DOWN + home + power. Kad uđe u meni, klikni jenom na volume UP.
Posle ovoga, kablom povezivanje telefon i računar, sačekaj da ga računar prepozna i onda u polje PDA ili AP (zavisi od verzije Odina) stavi taj rom koji si skinuo. On će biti u md5.tar formatu.
Kad ga učita, klikni na Start i čekaj dok se telefon ne upali.
E sad, kad sam ti sve ovo u sitna crevca napisao, vrati se koju stranu unazad i videćeš da smo ti isto ovo već napisali.
Kad si to odradio, klikni i pokreni Odin. Uzmi telefon, ugasi ga i onda kombinaciju tastera Volume DOWN + home + power. Kad uđe u meni, klikni jenom na volume UP.
Posle ovoga, kablom povezivanje telefon i računar, sačekaj da ga računar prepozna i onda u polje PDA ili AP (zavisi od verzije Odina) stavi taj rom koji si skinuo. On će biti u md5.tar formatu.
Kad ga učita, klikni na Start i čekaj dok se telefon ne upali.
E sad, kad sam ti sve ovo u sitna crevca napisao, vrati se koju stranu unazad i videćeš da smo ti isto ovo već napisali.
e upravo sam sve to uradio skinuo za s3 orginalni room odin je prepoznao mobitel ali u pda ne mogu da pronadjem rom jer tamo pise da ga ne treba raspakovati a inace kod tog programa je uvijek kod mene posao obavljao carobnjak kako i sta da stisnem u tom programu da bih ga negdje spremio , ne znam to, hvala
EDIT:
ima li koga da pomogne na obicnom problemu prikljucen mi je mobitel na kompjuter, sada vise ni na winraru ne mogu da nadjem , uvijek se nesto iskomplicira
EDIT:
ima li koga da pomogne na obicnom problemu prikljucen mi je mobitel na kompjuter, sada vise ni na winraru ne mogu da nadjem , uvijek se nesto iskomplicira
Poslednja izmena od Ninolina u Pon, 13. Okt 2014. 20:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne razumem sta pises niti koji problem imas. Ali fajlovi u odin idu u tar ekstenziji.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Je znam kako da pronadjem room koji sam skinuo sa samomobile kako da ga pronadjem Sa pda iz odina i koliko raspakovati
Dragi svilaj1, vidim da nisi bas upucen u funkcionisanje ove nase zajednice,zato bi bilo dobro da procitas malo kada nadjes slobodnog vremena pravilo foruma.Prvo postoji opcija izmeni za tako nesto,sto si ti sada postovao u ovom zadnjem postu,a druga stvar i pravilo foruma je da se ne pise post ispod posta(tvoj) ako nije stariji neko vreme,vec se koristi opcija "Izmeni" >koja stoji u traci "Profil, Priv.poruka, citira" I jos mnogo, mnogo toga...
---------------
Sto se tice tvog problema,to mozes odraditi tako sto ces uci u start meni i sa desne strane kliknuti na "Search" opciju i potraziti taj fajl sto si skinuo sa neta,ako vec ne znas gde ti je sacuvan na kompjuteru..
---------------
Sto se tice tvog problema,to mozes odraditi tako sto ces uci u start meni i sa desne strane kliknuti na "Search" opciju i potraziti taj fajl sto si skinuo sa neta,ako vec ne znas gde ti je sacuvan na kompjuteru..
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Update Galaxy S3 Neo GT-I9300I to Android 4.4.4 KitKat
http://www.droidviews.com/update-galaxy ... -4-kitkat/
http://www.droidviews.com/update-galaxy ... -4-kitkat/
16 godina na forumu MOBILNISVET
- Azimuth
- Moderator
Kako to misliš kako da ga pronađeš sa PDA? Pa kad kliknes na PDA otvoriće ti prozor i valjda znas gde se na računaru nalazi ROM (nije room). Ništa ne trebaš da raspakuješ. Uradi tačno onako kako sam ti napisao. Ako si skinuo baš za tvoj model S3 onda neće biti nikakvih problema. Ako nisi, možeš da brikuješ telefon.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Kad skidaš rom, odin, itd pošto ti ne ide baš ooo tehnologije, sve stavljaj na desktop kako bi uvek znao gde ti je.
Kad skineš rom sa sammobile, on je u tar formatu i kao takav, odin ga prepoznaje bez problema kada klikneš na pda, izabereš desktop. Kratko i jasno. Sačekaš da se sve završi, kada polje com pozeleni i piše complete, telefon se restsrtuje i možeš da ga skineš sa usb.
Pre bilo čega, bitno je uključiti usb debugging.
Kad skineš rom sa sammobile, on je u tar formatu i kao takav, odin ga prepoznaje bez problema kada klikneš na pda, izabereš desktop. Kratko i jasno. Sačekaš da se sve završi, kada polje com pozeleni i piše complete, telefon se restsrtuje i možeš da ga skineš sa usb.
Pre bilo čega, bitno je uključiti usb debugging.
ja malo neuk i neobrazovan i sa nepoznavanjem engleskoga jezika . a vi sa nekada odgovarate na ono sto nisam pitao a na ona jednostavna za vas ne . kako cu znati kao prvo da li sam ukljucio usb debugging kada ne mogu uci uopce u telefon , ne dize android samo se pojavi crno sa natpisom samsung galaxy s3 , ne dize sistem. kada sam ga sinjoc prikljucivao pokazalo se zuto svjetlo na odinu, da li to znaci da je prepoznat , ne znam. moje je pitanje bilo kako nastaviti dalje sa winar kada skinem orginalni rom . kratko i jednostavno . sta stisnuti u tom programu , tu mi je malo nejasno. otvoriti ne raspakovati znaci jednostavno kada skinem na samamobile rom sta u winaru stisnuti, mozda je jednostavno ali veceras po drugi puta skidam taj program jer ne znam ni gdje je ni kako raspakirati ili sto uopste
- El Laki
- Prijatelj foruma
Fajl koji skidaš sa sammobile NE RASPAKUJEŠ, nikakav Winrar, ništa. Samo ga download i to je to. Onda u Odinu u polju pda selektuješ taj rom koji si skinuo (rom je po skidanju u tar formatu i kao takav se ubacuje u Odin).
Što se tiče us debugginga, ideš ovako:
Apps-Settings-Developer Options - USB debugging.
Ako nemaš developer option, ideš prvo:
Apps-Settings-about Phone - klikćeš 8 puta na build number dok ti ne iskoči poruka da si uključio developer options. Onda ideš sve ono što sam prvo rekao
Što se tiče us debugginga, ideš ovako:
Apps-Settings-Developer Options - USB debugging.
Ako nemaš developer option, ideš prvo:
Apps-Settings-about Phone - klikćeš 8 puta na build number dok ti ne iskoči poruka da si uključio developer options. Onda ideš sve ono što sam prvo rekao
gdje i kako kada ne mogu upaliti telefona, nije mi to jasno developer , ne znam ni sta je to u mene je meni na telefonu na nasem jezik , slab sam ja sa engleskim znam jedino da windows prozor
- El Laki
- Prijatelj foruma
Šta si radio kad ne radi?