Samsung Galaxy S7 Edge

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
owoono
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 20. Jul 2016. 11:47
:: Samsung S6 edge+
:: Huawei P10 lite

Re: Samsung Galaxy S7 Edge

Post od owoono »

Pozuti svaka pre ili kasnije i onda (barem po meni) tel. izgleda neuredno :blinky: crna jeste da izgleda malo glomaznije ali stiti fon bruka :o

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Ma najbolje je bez futrole pun dozivljaj :)
Nek me ispravi neko ako gresim
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Slažem se, ali je isto tako priličan rizik kada je telefon klizav poput S7 edge ili ip6(s)/plus i sličnih, a materijali od kojih su napravljeni su takvi da ih nije ni jednostavno ni jeftino zameniti barem u delu gde su pohabani.

Edit:
Gde čuva raw fotke? U pro modu sam štiklirao da ih tako čuva, ali nemam pojma gde su te slike. Kad uđem u galeriju, vidim samo jpg i standardnu veličinu, nigde tih raw fotki.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Posto su to slike DNG formata galerija ih nece prikazivati. Ili skini app koja moze da ih prikaze ili idi u DCIM/camera folder gde ces ih videti izlistane.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Da, da, skontao sam u međuvremenu. Hvala u svakom slučaju ;)

Sent from my SM-G935F

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

oxigen, da, tako je jedino moguće uživati u telefonu. [emoji16]
Azimuth, nosim iPhone 6s bez futrole svo vreme i nijednom mi nije ispao, niti sam ga oštetio na bilo koji način. Ako želiš da uživaš u telefonu, ovo je pravi način. [emoji6]
Kome ispadaju stvari iz ruke, taj bi i čekić pokidao, a kamoli telefon. [emoji1]

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Tako je vlado kome ispadaju stvari iz ruku neka idu kod doktora :) ili neka uzmu neki 3310 on nije klizav :wink:
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ne ispada meni samo od sebe, ali mi je telefon leteo sa stola kada ga neko počisti ili me zakači po ruci dok držim telefon i sl. Zbog tih stvari je zaštita vrlo bitna. Al dobro, svako bira ono što mu najviše odgovara ;)

Sent from my SM-G935F

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Tako sam i ja uživao "bez zaštite" :D pa kad sam vadio punjač iskliznuo mi nov M8 iz ruke i bup o drvenu ivicu kreveta - ulubio se najstrašnije , ... i to više nije to :( , Tako da Nillkin nature ili neka druga obloga pod obavezno . Znam da je drugačiji (mnogo bolji ) osećaj korišćenja smartphona bez folija / stakala / obloga , ali trenutak nepažnje i skupocenu stvar unakaziš ...
16 godina na forumu MOBILNISVET

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Jel vi i na auto stavljate folije? Kontam da su vamauta ipak puno vrednija od mobilnih. [emoji1]
S7 Edge je lep telefon, i po meni, kad ga oklopiš nečim, gubi tu draž i lepotu. [emoji6]
Svako radi po svom svidjanju, samo komentarišemo, naravno. [emoji846]

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Jesu S7/S7 edge jako lepi telefoni ali isto tako i jako, jako klizavi. Da nisam stavio case na S7 do sada bi mi sigurno ispao.
Case je nužno zlo da bi naši mobilni mezimci ostali u jednom komadu :)

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma prosto ne želim da se razmišljam. Telefon je nešto što ja koristim, manje više mi je non stop u rukama, ali ne želim da mislim da li sam ga stavio dovoljno nežno i na dovoljno čistu površinu kako se ne bi izgrebao i sl. Kola su već druga priča. Paziš ih koliko možeš, pere, poliraš, ali kad ih ostaviš na parkingu tada više nemaš kontrolu da li će neki mamlaz udariti vratima, zagrejati ključevima i sl.
Slažem se da je najbolji osećaj nositi golišav telefon, ali je istovremeno i rizik da mu nešto ne naradiš, a ja želim da imam očuvan telefon duže vremena.

Sent from my SM-G935F

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Stigao danas i bežični brzi punjač. Ovo čudo puni telefon istom brzinom. Nisam primetio da se greje ništa više nego preko kabla.

Sent from my SM-G935F

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Ček, zar postoje dve vrste bežičnih punjača?
Kako se taj brzi bežični razlikuje od standardnog bežičnog punjača?

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Naravno,vecina wireless chargera ima snagu 10w koji bi s7 punio neka 3 sata,dok njihov brzi wirelles punjac ima output 15w. Tako da ta tri sata spadne na nekih 2 sata,malo sporije od kabl punjaca.

Sent from another galaxy

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ovaj što imam je original Samsung ovaj poslednji model. On podržava tu opciju brzog punjenja, kao i sam telefon što ima fast wireless chargin opciju.
Imaš i onaj prethodni model što je izašao sa proslogodišnjim modelima, takođe podržava brzo punjenje. Njih ima i u Marvel izdanjima.
I na kraju imaš ove punjače drugih brendova sa kojima ne radi ili barem nisam nigde pročitao da radi brzo punjenje na Samsung telefonima.

Ono što mi se sviđa pored toga što više ne moram da budem kabl u telefon, sad mogu da naslovnim telefon vertikalno ili horizontalno, pustim YouTube, mts tv go, hbo go ili šta već i gledam bez potrebe da istovremeno držim u ruci telefon. Odlična stvar, a koliko vidim nije ni skupa. Oko 20$ je na ebay-u.

Sent from my SM-G935F

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Artifex, Azimuth, hvala na objašnjenju.
Bio sam ubeđen da je bežično punjenje dosta sporije nego klasično, preko kabla. Shodno tome nisam previše ni posvetio vremena da naučim kako bežično punjenje zasita funkcioniše na Samsung telefonima.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Azimuth napisao:Ovaj što imam je original Samsung ovaj poslednji model. On podržava tu opciju brzog punjenja, kao i sam telefon što ima fast wireless chargin opciju.
Imaš i onaj prethodni model što je izašao sa proslogodišnjim modelima, takođe podržava brzo punjenje. Njih ima i u Marvel izdanjima.
I na kraju imaš ove punjače drugih brendova sa kojima ne radi ili barem nisam nigde pročitao da radi brzo punjenje na Samsung telefonima.

Ono što mi se sviđa pored toga što više ne moram da budem kabl u telefon, sad mogu da naslovnim telefon vertikalno ili horizontalno, pustim YouTube, mts tv go, hbo go ili šta već i gledam bez potrebe da istovremeno držim u ruci telefon. Odlična stvar, a koliko vidim nije ni skupa. Oko 20$ je na ebay-u.

Sent from my SM-G935F
Nikako nije 20e narocitno ne model 930,920 je oko 30 dolara i ima da se naruci uglavnom iz USA
930 je mnogo skuplji i kosta oko 50 dolara
Inace ima modela koji podrzavaju sve telefone pa i verzije bezicnog punjenja i 2.0 i 3.0 ali su svi ipak malo skuplji kao uostalom i 930

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ima ih u ponudi na netu baš dosta od 7-8$ pa do 45$ , e sad pitanje uzeti kopiju ili original (i kakva je razlika - da li bi uopšte primetio).

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Razlika je u tome što kopija nema brzo punjenje, što lampica tokom punjenja ne sija, zato što telefon moraš savršeno centrirano postaviti inače ništa od punjenja i u boji samog punjača. I da, kopija greje telefon, a i sam punjač se usija, dok original ugreje telefon tek nešto malo jače nego preko kabla a i sam punjač ima ventilator pa se hladi.
I da, 930 može da se nađe za oko 20$

Sa ove slike što je @zoreli postavio, taj gornji je ovogodišnji model, ispod njega su proslogodišnji.

Sent from my SM-G935F

Odgovori