Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

bestboy napisao: конвертовање система и кеша у EXT2 а података у EXT4.
jesi ti odradio ovo?
ima li nekih poboljsanja?
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Јесам и има! :)
Брже бутовања и нешто брже покретање апликација. Кажу да је EXT4 још бржи али носи неке проблеме као што је немогућност инсталације неких програма...
Слобода или смрт

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

zanci uradio si samo EXT2?

napravio si backup aplikacija i podesavanja?
tj da li ti se nesto izbrisalo sa sd-a i telefona?
ako jeste onda necu da radim sada :D
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Da li poslije rutovanja mogu sa ponovnim flesom vratiti zvuk na fabricko stanje i time izbrisati root?

Bilo bi sjajno da to moze pa da se ipak oprobam sa onim Samrdoid zezalicama.

Ukoliko se sve to desi, koji mi Kernel preporucujete da stavim?
1% baterije mi nista ne znaci, interesuje me samo sto bolji (normalan) zvuk za melodije i razgovore i stabilan sistem.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

Jos uvek nista od normalnog zvuka cak ni posle toliko rada :disgust:
Fabricki - pretih
2.08 - prsti ko kukuruz kokicar na tihoj vatri i izbija bubnu opnu
2.10beta3 - ok kao zvuk, teze pucka kokicar ali sagovornik bas treba da napregne glasne zice.

Ovaj novi - ne moze da se ubaci izolovano, ako se ne kuva (opet) sve iz pocetka, ja stvarno ne mogu vise da kuvam a vidim da i nema previse razloga :dry:
E dodjavola bas.. :lol:
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Ljudi, imam problem:

Uradio sam Root, ubacio Samdroid kuvani ROM, instalirao aplikacije, sve ispodesava... ma sve je super! Radi multitouch, flash, cachecleaner,... ma extra!

EDIT:
E onda sam poslije tako uspjesnog dana, uvece pokusao da aktiviram app2sd i napravio sam problem. U recovery modu sam greskom napravio dvije particije i to sam uz dosta muke jedva vratio. Pa onda nije htio da se pokrene pa sam ponovo ubacio rom pa moram sve ponovo da podesavam i instaliram... :dry:

I sad mi nikako nije jasno ovo sa App2sd. Kada sam u recovery modu htio da kreiram particiju ponudjeno mi je 128, 256, 512 i 1024. Ja sam izabrao 512 i onda mi on nudi nesto OM, 128 i 256, sta je sad to???!!!

E kako sad:

1. Kako sada da uradim napravim particiju i aktiviram app2sd? (citao sam negdje da nije bas dobro raditi particionisanje u recovery modu vec da je bolje to uraditi preko nekog software-a na kompu...)

2. Jel treba prvo da instaliram aplikacije ili prvo da ukljucim app2sd?

3. Jel se aplikacije automatski vracajau na memoriju telefona kada se deaktivira app2sd?

4. Kako da odredjene aplikacije stavim na memoriju telefona dok je sve na app2sd?

5. I kako uopste znam sta mi je na kartici, a sta u memoriji telefona?

Jednostavno ne mogu da nadjem konkretne odgovore na ova pitanja.

skols
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Jun 2005. 14:19

Post od skols »

@nthcbl
probaj ovaj xm-kernel...juce sam ga instalirao,ali ne stizem detaljnije da ga probam..

http://xmister.atw.hu/kernels/Xmister_e ... ri_PDA.tar
Samsung i5700,LG Optimus Pro,SE K770i,Samsung B1***...

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

hitna pomoc!!! :ohmy:

adw launcher mi je crashovao (force close, non stop fors clouzuje i ne mogu da pokrenem sistem uopste) a u kuhani rom nisam ubacio nijedan drugi launcher... znaci samo se upali fon, ali ne mogu da pokrenem nista.

sta uopste da radim sad?

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

Ako ne mozes nista da pokrenes i nikako da ga izgasis. Obavezno wipe uradi. Pa pukni ponovo neki rom koji je proveren,jel si koristio taj rom pa pocelo da zeza ili si tek flashovao rom i nece da pokrene ?

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

skols, skinuh ali cekam neke reakcije prvo,
kakav je zvuk, brzina, baterija i tako to, ne bih da eksperimentisem (vise) :wacko:

kenzoki, to se desilo i meni 2x,
nista drugo nije pomoglo do wipe data/cache iz recovery-a a to znaci i factory reset,
a to znaci i iznova instalacija/podesavanje svega sto ti je na telefonu ako nemas bekap kao ja (pa naucis lekciju na tezi nacin) :roll:
ako nista, bar ne moras ponovo instalirati rom i rootovati telefon, samo da vratis aplikacije :D
sto se to desava - ne znam, ali mi je 2x pojelo zivce, neki kazu da je zbog app2sd, ne znam..
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

@tolero, ma koristio ga normalno par meseci i probao danas da promenim adw temu. :roll:
zla red/black tema. zla.

@n-tchbl, total fcuk. nemam nikakav bckup, niiisam ovo ochekiv'o. idem sad da brisem i da psujem.
hvala, na pomoci, brzi ste 8)

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

E svi se jednom nauce na tezi nacin :D Koristi titanium pro a mozes i sprite backup...nema ista bez backupa :roll:

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

skols, i ja sam sada stavio XM kernels "STD" builds Eclair - Update package

1. popravljeno krckanje zvucnika
If you want to listen to music, just set it to 64 and enable soundfix, a perfect quality will be the result. If you want to watch videos, then set it to 8, and there will be no lag.
If you want both, then set it to 16, just a small lag at videos, and the music just rarely will jerk.
2. undervolting
if you want more battery life, then set it to 150 or so. If you want performance, then set it to 0.

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Rijesio sam problem sa karticom i particijama, instalacijama, backup/restore,...

U Samdroid kuvanom ROM-u sam stavio Kernel [LK2.10.rc1.hvl5uv (inc vol + 5% bat + undervolted)] i sve radi dobro, nisam primjetio nikakav problem sa zvukom.

Ostalo mi je i dalje nejasno:
Evil_Zo napisao:3. Jel se aplikacije automatski vracajau na memoriju telefona kada se deaktivira app2sd?

4. Kako da odredjene aplikacije stavim na memoriju telefona dok je sve na app2sd?

5. I kako uopste da znam sta mi je na kartici, a sta u memoriji telefona?

skols
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od skols »

slabo vremena imam da cackam,jedino sto sam primetio jeste na dialpad-u se cuje kao dupli klik zvuka iako jednom pritisnem samo..nisam probao podesavanja iz recovery-ja,planiram uskoro.Primetio sam da nema pistanja zvuka kad zovem nekog,sto mi se desavalo na 2.10 i mislim na 2.08..

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

wucinac

Да, постоји бекап као део саме опције конвертовања. Слободно уради ништа се није избрисало. :)

Него ово подешавње за звук, где се то уради?
Уопште какав је сам кернел у односу на овај задњи Лешаков?
Слобода или смрт

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

bestboy,

neznam da li si video, izasao je novi nacin za EXT2
http://forum.samdroid.net/f9/i-o-perfor ... -zip-3369/

podesavane zvuka mozes namestit u samom recovery modu. meni sada nepucketaju zvucnici. treba malo experimentisati sa brojevima i moze se naci resenje.

jedina zamerka do sada je 1% bateridriver :( neocitava realno, kao kod 2.10beta1
mada se i to moze delimicno resiti undevolting-om. ja sam namestio na 150 u recovery-u i sada je mnogo bolje, ali je telefon sporiji. :?

mislim da ima buducnost bas zbog mogucnosti podesavanja Undervolting-a, Audio Buffer Size-a i Soundfix-a.

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

wucinac
Јесам али то сам урадио ручно тако да не понављам процес безвезе.
Сада ћу да погледам овај кернел на самдроиду...хвала на информацијама.
Слобода или смрт

skols
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od skols »

Prekjuce sam snimio ovaj novi kernel (Xmister),juce ujutro napunio telefon,evo sad mi baterija stoji na 83%.Nisam ga nesto puno koristio,sad cu da ga nakacim na wifi mrezu da skidam neke programcice da vidim kako ce ici stanje sa baterijom.Jedino sto sam primetio da slabije ocitava stanje baterije,tj Switch widget kao da ne rade,nego tek posle reseta pokaze kakvo je novo stanje.

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

ja sam juce napunio telefon oko 19h i pogledao sam 4 epizode po 45 min, 2 filma (svaki od 2 sata), malo wifi-a (20-30 min), 15 minuta razgovora i par poruka. telefon sam stavio na punjac u 3 sata ujutru sa 28% baterije. undervolting sam stavio na 150. kada mi je baterija bila puna ocitavao je 4400mV

evo novih zapazanja:
novi update je bio jutros i popravljen je wifi signal (sa prethodnim je oscilirao jako brzo min-max)

Odgovori