Samsung i780
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
miaa, Inace za razne informacije vezane za GPS imas vrlo korisnu temu:
viewtopic.php?t=7222
viewtopic.php?t=7222
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Dragi forumasi i korisnici ovog mobitela.
Jako mi je drago da postoji zastupljena i ova tema.Sve napisano sam procitao no jedna stvar me muci.Naime prije tjedan dana sam kupio samsung i 780 i jako sam zadovoljan za sada. Imam dva pitanja:
1) Kod nas u Rijeci u uzem djelu grada imamo free wireless zonu i ja sam je isprobao.Wi-fi radi ali ne mogu otvoriti niti jedniu stranicu.Iako je signal pun.Pa me zanima da li na mobu moram nesto kreirati odnosno instalirati da bih to mogao koristiti.
2) Gdje mogu skinuti GPS za ovaj mobitel piosto mi nije instaliran.
Unaprijed Vam hvala.
Jako mi je drago da postoji zastupljena i ova tema.Sve napisano sam procitao no jedna stvar me muci.Naime prije tjedan dana sam kupio samsung i 780 i jako sam zadovoljan za sada. Imam dva pitanja:
1) Kod nas u Rijeci u uzem djelu grada imamo free wireless zonu i ja sam je isprobao.Wi-fi radi ali ne mogu otvoriti niti jedniu stranicu.Iako je signal pun.Pa me zanima da li na mobu moram nesto kreirati odnosno instalirati da bih to mogao koristiti.
2) Gdje mogu skinuti GPS za ovaj mobitel piosto mi nije instaliran.
Unaprijed Vam hvala.

- tomas.hokenberi
- Moderator
miro, (1) Ne treba nista instalirati - ali je moguce da treba podesiti parametre za pristup. Zavisi od konkretne lokalne mreze. Ako nista ne pomaze probaj wifi update (pogledaj ranije poruke).
(2) Ima posebna tema za GPS, a pogledaj i moj odgovor miaa-i drugoj strani.
(2) Ima posebna tema za GPS, a pogledaj i moj odgovor miaa-i drugoj strani.
Pozdrav, uzeo sam juce i780 i bas mi je drago 
Elem, nisam nikada koristio wm pa sada imam problema sa GPRS. Telekom mi poslao poruku za podesavanje, sve namesteno ali nece da se nakaci ni preko Opere ni preko IE. Moze li neko napisati tacna setovanja da bi ovo proradilo, naravno za 064/065 karticu.
Nisam dobio software za GPS i instalirao sam Google Mpas ali mi trazi net konekciju da bi radilo. Trenutno nemam mem. karticu pa mi zanima kako bih mogao da isprobam gps a da mi ne treba 1gb za mape (ukoliko je moguce naravno).

Elem, nisam nikada koristio wm pa sada imam problema sa GPRS. Telekom mi poslao poruku za podesavanje, sve namesteno ali nece da se nakaci ni preko Opere ni preko IE. Moze li neko napisati tacna setovanja da bi ovo proradilo, naravno za 064/065 karticu.
Nisam dobio software za GPS i instalirao sam Google Mpas ali mi trazi net konekciju da bi radilo. Trenutno nemam mem. karticu pa mi zanima kako bih mogao da isprobam gps a da mi ne treba 1gb za mape (ukoliko je moguce naravno).
- tomas.hokenberi
- Moderator
Kagemaru, Sto se tice GPRS-a podesava se u Settings->Connections->Connections.
Idi na Advanced pa Select Networks.
U Network Management - za Internet treba da ti stoji My Internet. "Tapni" na Edit pojavice se konekcije - treba da imas mts internet konekciju. Tapni na Edit i proveri da li je APN gprsinternet. Ako je gprswap prebaci ga na gprsinternet.
Takodje pod Proxy Settings markiraj "This network connects to Internet" i iskljuci Proxy.
...
Sto se tice GPS softvera i kartice - MicroSD kartice su jako jeftine - 1GB karticu mozes kupiti za 400-500 din tako da je bolje da ne trosis internu memoriju za instalaciju GPS softvera i mapa.
Idi na Advanced pa Select Networks.
U Network Management - za Internet treba da ti stoji My Internet. "Tapni" na Edit pojavice se konekcije - treba da imas mts internet konekciju. Tapni na Edit i proveri da li je APN gprsinternet. Ako je gprswap prebaci ga na gprsinternet.
Takodje pod Proxy Settings markiraj "This network connects to Internet" i iskljuci Proxy.
...
Sto se tice GPS softvera i kartice - MicroSD kartice su jako jeftine - 1GB karticu mozes kupiti za 400-500 din tako da je bolje da ne trosis internu memoriju za instalaciju GPS softvera i mapa.
Tomase hvala na brzom odgovoru, ali ne vredi, nece..
Najcudnije je sto je jedan sajt ucitao a izbacio onu poruku can not connect (ince primetih da je jednom pre nego sto je izbacio poruku da nece da se konektuje u pozadini izasao onaj prozor sa APN i sve pise osim passworda, mozda je ne memorise, proverio sam i ukucao ponovo 064).
Ima li neka opcija da se resetuje fon na fabricka podesavanja (videh negde u menijima hard reset) ili ide preko reset dugmeta?
naravno da cu kupiti sd karticu nego sam mislio da skinem neki program sa neta i na brzaka isprobam gps jel radi.
pozdrav
p.s. proradilo sve kada sam instalirao Opera Mobile , probao odmah GPS preko Google Maps i locirao me
, me happy 

Najcudnije je sto je jedan sajt ucitao a izbacio onu poruku can not connect (ince primetih da je jednom pre nego sto je izbacio poruku da nece da se konektuje u pozadini izasao onaj prozor sa APN i sve pise osim passworda, mozda je ne memorise, proverio sam i ukucao ponovo 064).
Ima li neka opcija da se resetuje fon na fabricka podesavanja (videh negde u menijima hard reset) ili ide preko reset dugmeta?
naravno da cu kupiti sd karticu nego sam mislio da skinem neki program sa neta i na brzaka isprobam gps jel radi.
pozdrav
p.s. proradilo sve kada sam instalirao Opera Mobile , probao odmah GPS preko Google Maps i locirao me

- tomas.hokenberi
- Moderator
Kagemaru, Dugme je soft reset. Hard reset brise sve (i aplikacije i imenik itd) i vraca na fabricko stanje.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Kagemaru, Ne znam sta da ti kazem meni GPRS (uglavnom) normalno radi. Problem stvaraju jedino aplikacije koje pokusavaju da koriste mts wap konekciju.
videh ovo na mts sajtu:
Tomas, koji ti je operater?
e sad je pitanje gde to ukucati?Ako želite da preko GPRS-a pristupate i WAP sadržajima morate podesiti sledeće parametre:
WAP parametri:
IP address: 172.017.088.198
Port: 9201 ili 8080 (ako se to zahteva, zavisi od modela mobilnog telefona)
Homepage: http://wap.mts064.telekom.yu
Tomas, koji ti je operater?
- tomas.hokenberi
- Moderator
Kagemaru, MTS 064.
Ovo gore nije resenje problema.
Pregledaj sta imas od gprs konekcija definisano.
(1) Ako ne koristis 3G onemoguci sve konekcije tipa MTS 3G.
(2) Ako imas konekcije koje kao APN koriste gprswap izmeni ih tako da koriste gprsinternet.
Svi problemi sa GPRS-om su posledica telekomove idiotske odluke da koristi tri razlicita APN-a pri cemu je gprswap prakticno neupotrebljiv za bilo sta osim za wap surfovanje.
Ovo gore nije resenje problema.
Pregledaj sta imas od gprs konekcija definisano.
(1) Ako ne koristis 3G onemoguci sve konekcije tipa MTS 3G.
(2) Ako imas konekcije koje kao APN koriste gprswap izmeni ih tako da koriste gprsinternet.
Svi problemi sa GPRS-om su posledica telekomove idiotske odluke da koristi tri razlicita APN-a pri cemu je gprswap prakticno neupotrebljiv za bilo sta osim za wap surfovanje.
Namestio sam , u connections ide na My mts wap a tamo je modem GPRS i koristi proxi, verujem da je sve ovo namestio preko one poruke od Mts-a. Vise tu ne zalazim sve dok radi 
u jednom momentu sam pomislio sto ne kupih E71 ali je zdrav razum pobedio
Polako cu da mu istrazujem mogucnosti i zavirujem svugde, pa ni za XP se nisam rodio sa reg editom

u jednom momentu sam pomislio sto ne kupih E71 ali je zdrav razum pobedio

Polako cu da mu istrazujem mogucnosti i zavirujem svugde, pa ni za XP se nisam rodio sa reg editom

- tomas.hokenberi
- Moderator
Kagemaru, Nazalost nije dopusteno ovde takvo objasnjenje zbog pravila o piratskom softveru. Sve sto mogu da ti kazem da potrazis na google-u sajtove na ruskom jeziku (Advanced search) i sve ces brzo naci ukljucujuci i razne mape.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Neko je (mislim DukeofSerbia) pitao da li postoji adapter za standardne slusalice za ovaj telefon.
Danas sam slucajno naleteo na originalni Samsung-ov adapter za 3.5mm slusalice. Kako koristim A2DP bezicne bluetooth slusalice i nisam imao posebnu potrebu za njim, medjutim kostao je samo 549 din pa sam ga uzeo "da se nadje".
Adapter naravno sadrzi i mikrofon pa se zajedno sa slusalicama moze korisititi kao "handsfree".
Oznacen je kao adapter za SGH-G600 ali je kompatibilan i sa I780. Samsungova oznaka je AARM051CBE. Garancija je 6 meseci i u radnji su ga prodavali kao "adapter za MIKROFON"?!

Danas sam slucajno naleteo na originalni Samsung-ov adapter za 3.5mm slusalice. Kako koristim A2DP bezicne bluetooth slusalice i nisam imao posebnu potrebu za njim, medjutim kostao je samo 549 din pa sam ga uzeo "da se nadje".
Adapter naravno sadrzi i mikrofon pa se zajedno sa slusalicama moze korisititi kao "handsfree".
Oznacen je kao adapter za SGH-G600 ali je kompatibilan i sa I780. Samsungova oznaka je AARM051CBE. Garancija je 6 meseci i u radnji su ga prodavali kao "adapter za MIKROFON"?!

Jel moze mala pomoc. Uzeo sam I780 ali mi se nepojavljuje ikona da sam u dometu 3G mreze pa nemogu da podesim 3g i neradi mi video poziv. Kartica je pustena na 3g od ranije sa predhodnim telefonom, na MTS-u. U korisnickom servisu su mi rekli da telefon nepodrzava 3g vec 4g ????????
Ranije sa imao Nokiu i LG 3g telefone i sve je radilo ali sad ... jel ima neki zeka ...
poz
Ranije sa imao Nokiu i LG 3g telefone i sve je radilo ali sad ... jel ima neki zeka ...

poz
- tomas.hokenberi
- Moderator
xane, Osoblje korisnickog servisa MTS-a se izgleda slabo razume u svoj posao.
4G mreza (osim eksperimentalnih) nema pa nema ni (komercijalnih) 4G mobilnih telefona. Svi telefoni koji podrzavaju HSDPA servise (koji se ponekad popularno nazivaju i "3.5G") podrzavaju i standardne 3G mreze (W-CDMA = UMTS) pa i I780.
Daklem kod mene sasvim lepo radi 3G treba ga samo aktivirati:
Start->Settings->Personal pa izaberi Phone idi posle na tab "More" i tapni na "Band Selection" pa "Get Settings" i podesi "Automatic".
4G mreza (osim eksperimentalnih) nema pa nema ni (komercijalnih) 4G mobilnih telefona. Svi telefoni koji podrzavaju HSDPA servise (koji se ponekad popularno nazivaju i "3.5G") podrzavaju i standardne 3G mreze (W-CDMA = UMTS) pa i I780.
Daklem kod mene sasvim lepo radi 3G treba ga samo aktivirati:
Start->Settings->Personal pa izaberi Phone idi posle na tab "More" i tapni na "Band Selection" pa "Get Settings" i podesi "Automatic".
Hvala, to nisam znao. Video poziv sad radi.
Ovo za korisnicki servis samo stavio da se vidi na kom su nivou.
Ali sad je problem kako da namestim modem da recimo mogu da se okacim na 3gmondo, jer kad imam na dodavanje konekcije daje mi samo cellular line (grps) nema 3g pa kad stavim apn 3gmondo prijavi gresku da nemoze da se okaci.
Poz
Ovo za korisnicki servis samo stavio da se vidi na kom su nivou.
Ali sad je problem kako da namestim modem da recimo mogu da se okacim na 3gmondo, jer kad imam na dodavanje konekcije daje mi samo cellular line (grps) nema 3g pa kad stavim apn 3gmondo prijavi gresku da nemoze da se okaci.
Poz
- tomas.hokenberi
- Moderator
xane, cellular line gprs stavlja i za 3G konekcije to nema veze - on automatski menja rezim u zavisnosti od raspolozive data konekcije (ako moze HSDPA on se kaci na HSDPA, ako toga nema ide na UMTS, pa na EDGE i na kraju na standardni GPRS). U principu ti i ne treba da sam dodajes 3G APN posto bi trebalo da ga vec imas automatski napravljenog.
Proveri pod Connections pa Advanced pa Select Networks sta imas (dugme Edit) pod My Internet i My Wap Networks. Meni je pod My Wap Networks automatski kreirana konegcija mts 3G.
Vazno: Za streaming audio/video ces morati da instaliras podrsku - posto je nema po defaultu. NEMOJ da instaliras real player!!! Instaliraj pvPlayer (packet video player). Googlaj za "PvPlayer I780" za detalje.
Proveri pod Connections pa Advanced pa Select Networks sta imas (dugme Edit) pod My Internet i My Wap Networks. Meni je pod My Wap Networks automatski kreirana konegcija mts 3G.
Vazno: Za streaming audio/video ces morati da instaliras podrsku - posto je nema po defaultu. NEMOJ da instaliras real player!!! Instaliraj pvPlayer (packet video player). Googlaj za "PvPlayer I780" za detalje.