Samsung I5800 Galaxy 3
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
artifex, za dalja pitanja o iGO-u koristi temu o GPS-u u "Kaficu". A inace neophodan ti je modovani iGO za rezoluciju 240x400, posto zvanicni ne podrzava tu rezoluciju. Instalacija je klasicna sa sdkartice pokreni APK fajl i instaliraj iGO. Posle ti jos trebaju mape.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
artifex, slobodno ga root-uj posto neke korisne aplikacije nece raditi bez root-a. Najlakse je pomocu z4root programcica to odraditi. Sto se tice Froya, ja bih sacekao mart i zvanicni update, posto ovi kuvani imaju problema sa GPS-om.
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Al meni se ne svidja sto cu izgubiti garanciju i sto ne znam dovoljno o root-u da bih ga ja radio.Plasim se da ne sjebem ceo fon:) I ne znam prednosti roota.Ti kazes neke korisne app,a ja ne znam koje to...Pa ako ti nije tesko malo da mi pojasnis sta ja dobijam tim rootom( da ne gubim garanciju za dzabe).I cuo sam za taj z4root,se preko kompa radi jel tako?
- tomas.hokenberi
- Moderator
artifex, z4root radi direktno sa telefona (komp nije potreban) i root-ovanjem neces izgubiti garanciju, posto uvek mozes da uradis "unroot". Root-ovanje i sta se time dobija je vec objasnjeno u mnogobrojnim temama, a donekle i u ovoj.
cao ljudi
ovaj tel je vrhunski ima sve a evo i link za iGO na mom tel radi odlicno...Pozzzzzzz
http://nije.dozvoljen.warez/?d=NEDOZVOLJENO
Izmenio tomas.hokenberi: Linkovi ka warezu nisu dozvoljeni na MS forumu. Ovo je prva i poslednja opomena tog tipa koju ces dobiti. Sve sledece takve poruke ce ti biti obrisane u celosti, bez obavestenja!
ovaj tel je vrhunski ima sve a evo i link za iGO na mom tel radi odlicno...Pozzzzzzz
http://nije.dozvoljen.warez/?d=NEDOZVOLJENO
Izmenio tomas.hokenberi: Linkovi ka warezu nisu dozvoljeni na MS forumu. Ovo je prva i poslednja opomena tog tipa koju ces dobiti. Sve sledece takve poruke ce ti biti obrisane u celosti, bez obavestenja!
- tomas.hokenberi
- Moderator
artifex, iGO nece raditi na kartici ni sa Froyom - mape naravno mogu biti na kartici.
Sto se tice tvog pitanja - za nas region jos nije izasao Froyo. Medjutim mozes pomocu Odina da instaliras XXJPM verziju firmvera koja lepo radi (potrazi na XDA ili samfirmware).
Sto se tice tvog pitanja - za nas region jos nije izasao Froyo. Medjutim mozes pomocu Odina da instaliras XXJPM verziju firmvera koja lepo radi (potrazi na XDA ili samfirmware).
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Ljudi uzeo sam pre neki dan ovaj telefon i precesljao ga uzduz i popreko.Razumem se u Android sisteme i nema sta ne moze da se namesti.Telefon je super i Samsung mi nekako deluje ozbiljnije nego Htc Tattoo koji imam jos uvek,ali ide na prodaju.Kapacitivni ekran je super,ali jedina mana je ta sto se ne mogu koristiti zastitne folije za ekran ili neke futrole,vec samo mogucnost da imate neku futrolu koja stiti donji deo maskice,a ekran ostaje otvoren za dodir.Nisam budzio froyo na njega,vec je 2.1 na njemu sa poslednjim update-om cini mi se.Podesio sam LiveWallpaper,navigacije i ostale sitnice.Sto se tice gprs-a,da li je neko useo da ga naredi.Imam tajni kod sa kojim ulazim u podesavanja za gprs.Ako je neko imao iskustva da je namestio da se povezuje iz prve na satelite,neka mi se javi na pvt da mu dam tajne kodove da udje u podesavanja i izdiktira da i mi ostali namestimo.Hvala.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Ivan Cirkovic, preptpostavljam da mislis na GPS a ne na "gprs". Inace taj kod nije nikakva tajna ako mislis na ovo: *#*#1472365#*#*.
Na forumima preporucuju sledece:
Meni to na Eclairu nije narocito pomoglo. Medjutim kada sam presao na Froyo XXJPM verziju, nije mi ni trebalo posto je GPS poceo da radi puno bolje.
Na forumima preporucuju sledece:
Kod: Obeleži sve
Press *#*#1472365#*#*. This will bring to GPS setting.
Settings -> Parameter Settings -> Address -> Server Type: 1x MPC
Settings -> Parameter Settings -> Position mode: option3
Settings -> Fix Request Settings -> Session Operation: Standalone
Settings -> Fix Request Settings -> Server Option: Local
gpsOne XTRA -> Xtra Enable: Enable
Then try with Google Maps.
If you want to go back to the default setting:
Settings -> Parameter Settings -> Address -> Server Type: UMTS SLP
Settings -> Parameter Settings -> Position mode: option2
Settings -> Fix Request Settings -> Session Operation: MS-based
Settings -> Fix Request Settings -> Server Option: Default
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Znam da nije tajna,nego sam preveo na srpski samo
Hvala za uputstvo i imao sam neko drugo za froyo,a ovo cu da testiram danas.Reci mi kako si odradio update firmware za froyo?Skinuo sam odin i kada konektujem telefon ne prepoznaje ga?Imam windows 7 64 bit-a i mislim da nece zbog drajvera koji ne odgovaraju.Koji ti sistem imas i preko kog programa si to radio?Inace probao sam da ugasim telefon pa da udjem u download mod kada sam hteo da uradim update firmware-a,ali izbacilo mi usb device not rec...Ima li nacina da se odradi preko nekog drugog programa,jer mi se ne obara sistem na desktop racunaru i laptopu zbog froya
Reci mi da li sve radi na froyo ili ima neki bagcic?

- tomas.hokenberi
- Moderator
Ivan Cirkovic, potrebni su ti drajveri za Windows Vista/7 64 bit. Ja takodje koristim Windows 7 64 bit i koristio sam Odin. Zaboravio sam odakle sam skinuo 64 bit drajver, googlaj za "android-usb-driver.zip".
NA Froyo XXJPM radi lepo, ali obavezno instaliraj "APN Backup & Restore" da sacuvas APN-ove pre instalacije Froya. Posle uradi restore APN-ova (pomocu iste aplikacije) inace ti nece raditi MMS i GPRS. Naravno mozes rucno da podesavas APN-ove ali je ovako lakse. Propbao sam i XXJPQ koji je navodno za nas region ali meni je kocio telefon i stalno blokirao tako da sam se vratio na XXJPM.
NA Froyo XXJPM radi lepo, ali obavezno instaliraj "APN Backup & Restore" da sacuvas APN-ove pre instalacije Froya. Posle uradi restore APN-ova (pomocu iste aplikacije) inace ti nece raditi MMS i GPRS. Naravno mozes rucno da podesavas APN-ove ali je ovako lakse. Propbao sam i XXJPQ koji je navodno za nas region ali meni je kocio telefon i stalno blokirao tako da sam se vratio na XXJPM.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Apn-ove nemam,jer sam mora rucno da ih unosim.Uzeo sam telefon od druga koji je kao nov,jos godinu dana garancije,nema ogrebotine...On ga je uzeo u mts i ja ga koristim za vip,pa moram rucno da unesem apn,jer oni nemaju jos podrsku za taj telefon.Mozes da mi bacis link za taj firmware i drajvere ako ti nije problem?Reci mi jos nesto,da li si odmah sa enclair 2.1-update1 kako meni pise sada,instalirao taj rom ili si isao postepeno?Mislim da li mogu odmah da stavim i neku noviju verziju?Ako ta radi najbolje,onda cu nju da stavim i ne treba mi bolja...Posalji mi linkove na pm ako nije problem.Idem ja da googlam,ali za svaki slucaj da nesto ne skinem pogresno
Plasim se tog update-a da mi ne blokira telefon pri paljenu
Citao sam dosta na forumima i obicno se zale ljudi na ove nove i poslednje verzije firmware-a...
Sto se tice drajvera prepozna meni kies sve i normalno radi,ali samo kada ugasim telefon i ukljucim download mode na telefonu za flesovanje onda mi prijavi usb not rec...

Sto se tice drajvera prepozna meni kies sve i normalno radi,ali samo kada ugasim telefon i ukljucim download mode na telefonu za flesovanje onda mi prijavi usb not rec...

- tomas.hokenberi
- Moderator
Ivan Cirkovic, APN-ovi za sve telefone kupljene u Srbiji, sa Eclair firmverom za nas region, stizu sa telefonom za mt:s, VIP i Telenor.
Firmver neces tesko naci - googlaj za samfirmware ili se prijavi na XDA forumu.
Kod: Obeleži sve
<apn carrier="VIP MMS" mcc="220" mnc="05" apn="vipmobile.mms" user="vipmobile" password="vipmobile" mmsc="http://mmsc.vipmobile.rs/" mmsproxy="212.15.182.82" mmsport="8080" type="default,supl,mms" />
<apn carrier="VIP" mcc="220" mnc="05" apn="vipmobile" user="vipmobile" password="vipmobile" proxy="212.15.182.82" port="8080" type="default,supl,mms" />
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Ned, 26. Jun 2011. 10:41, izmenjeno 1 put ukupno.