Samsung Galaxy Note

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Samsung Galaxy Note

Post od sugarcoated_ass »

Tako bi trebalo da bude s obzirom da je rezolucija 800x1280 vs 480x800. Npr. eazlika se mogla primetiti kad sam stavio Motorolu RAZR koja ima SAMOLED (PenTile) pored Sensation XE koji ima S-LCD (RGB) ekran, a ista je velicina ekrana i rezolucija. :)
Sto se tice toga koji je bolji izbor zavisi od toga koliki ti ekran treba. Hardverski su skoro identicni i neces imati neku razliku u radu (bar po tome sta je na papiru), ali to bolje da ti vec napise neko ko ima iskustva sa ova dva modela. :)

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Ok, hvala ti na odgovoru. :)
Valjda će se naći neko ko ima iskustva sa ta dva telefona.

Zanima me koji je bolji izbor ne računajući veči ekran Note-a. :)
Čitao sam po netu i upoređivao i ispada mi da su veoma slični po hardveru, pa zato sad pitam ima li nekih razlika po pitanju toga koje bi dovele do toga da se čovek prelomi za jedan od ta dva? Ponavljam, ne gledajući veći ekran Note-a. :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Jedino velicina ekrana i opcija S-pen su na strani Note-a.Sve ostalo je isto.
Zavisi dal' hoces manji ili veci ekran.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Behemoth napisao:Jedino velicina ekrana i opcija S-pen su na strani Note-a.Sve ostalo je isto.
Zavisi dal' hoces manji ili veci ekran.
Važi, hvala na odgovoru. :)

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2011. 22:33

Post od beochke91 »

Ja sam instalirao igo navigaciju na Note i super mi radi,ali je problem sto nije na celom ekranu.Da li postoji rezolucija igo navigacije za Note i gde mogu da je nadjem?Hvaola unapred

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

beochke91, ja imam verziju za S3 koja pokriva 1280x720 a na Note je 1280x800 tako da ce opet biti malo kraci... Poslao sam ti na pp link odakle da skines. Pozdrav

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

hocu da azuriram software oficijalno.Nece ni preko Kiesa,ni preko telefona kada idem na opciju da azuriram software.Kaze da nije dostupno!Da li neko moze da pomogne?Hvala unapred

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Jel imas custom ili fabricki rom?Ako je custom onda moras preko Odina
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

beochke91, aj napiši mi utiske o Note-u, vrline/mane, baguje li nešto, smeta li veličina u svakodnevnoj upotrebi.....

Ono što me zanima je, kakve slike i snimke daje, da li si prebacivao na monitor i kako li izgleda na njemu?
Jesi li probao da povežeš telefon sa tv-om i koliko komplikovano/jednostavno se to radi?

Par reči, kako si zadovoljan spravom generalno. Ako te ne mrzi da pišeš, naravno 8)

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

Behemoth, imam fabricki rom...Nisam ga dirao od kada je kupljen zato mi i nije jasno zasto nece da azurira?

cvoruga, Evo ukratko,meni njegova velicina uopste ne smeta,cak sam ga i uzeo zbog toga!Nekada ne koristim lap top po nekoliko dana zbog njega.Ima super slike i super su na kompu!Nisam koristio video zapis i nisam ga prikljucivao na tv...Generalno sam prezadovoljan,jedino sto je malo poceo da mi baguje u poslednje vreme zato hocu i da azuriram software....

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

beochke91, nisi mi ništa konkretno rekao osim da si zadovoljan uređajem, hvala svakako :wink:

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Zdravo svima evo da se pohvalim nakon s2 danas sam pazario Note utisci su zaista MNOOGO dobri veliki ekran je zaista super a i funkcija olovke mi se dopada...
da li neko moze da mi posalje link gde mogu da skinem igo za Note rezoluciju????
Ko se dvoumi da li da uzme NOTE svaka preporuka bez razmisljanja kupite

Ako neko moze da kazekoliko traje punjenje baterije kod vas ???? meni standardno na punjac na koji se utakne usb kabal traje punjenje baterije evo vec 5 sati i tek je napunjena baterija do 80 posto sada znam da note ima dosta jacu bateriju da li je tako dugo punjenje normalono ili?????
ili je mozda problem sto nemam standardni punjac nego ovaj iz dva dela,nemam predstavu zaista
i koliko vama traje baterija?
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Drug mi ima Galaxy Note i nedavno je uradio update na ICS, ništa root, ništa CWM, sve stock i OTA update.
Uradio je factory reset nakon upgrade-a, a problem je nastao nakon nekoliko dana, neće ponekad da se uključi. Onda se magično uključi kada pokuša nakon izvesnog vremena. Pokušavao je samo vađenje baterije. Nosio je dva puta u VIP, tamo se uvek uključi. Inače, power dugme uvek reaguje kada je tel uključen.
Hardver, ili softver?

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Nennad, brate na ovoj temi nema zive duse ja sam postavio jos od kada pitanje i niko ne odgovara valjda malo ljudi koristi note
ne verujm da je nesto mogao da pokvari preko factori reseta ,ako je isao na wipe data factori reset ja dok sam imao s2 mnogu puta sam radio factory reset i menjanje softwera i sve je radilo ok,do duse meni nije radio auto focus pa kada bi pokusao da slikam neki text bile bi mi mutne slike..... sada sa ovim note nista ne experimentisem jel sam se milion puta uverio da mob radi najbolje na fabrickom softweru....to je sto je i nista ne diram a i ne treba mi
mislim da je hardver u pitanju neka ga vrati

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

oxigen napisao:do duse meni nije radio auto focus pa kada bi pokusao da slikam neki text bile bi mi mutne slike.....
Jesi li probao "macro" opciju da upališ kada slikaš neki text dok si koristio S2? :)

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

iamivan, sve sam probao ali nije radilocitao sam na xda forumu imali su neki likovi slicne probleme mislim da je u pitanju neki fajl kojreba da se ispegla,desilo mi se jednom prilikom kada sam instalirao razne kamere, ics kamera i pouding kamera proradio mi je bio autofocus ,i ja onda uradio format factory reset i opet isti problem... to me je bas smaralo tako da sam sad kupio note
Sada na Note nista ne cackam to mi je sto je imam fabricki 4.0.4 mada mislim da bi baterija mnogu duze trajala na 2.3.6 ali nema veze....
ljudi koliko vam traje punjenje baterije na Note i da li se baterija brze puni preko kompa ili na struju?

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

oxigen, čini mi se da ti je već neko od članova rekao da upališ "macro" u opcijama kamere kada slikaš detalje (kao npr. neki text ili nešto sitno sa dosta detalja). :)
Ukoliko jesi probao sa time i nije ti uspelo, onda stvarno ne znam, verovatno je do tog fajla koji si pomenuo da treba da se sredi. :)

Nego, kako te služi Note? Je l' ispada da je na kraju samo uvećana S "dvojka"? :P
Jesi li probao neke igrice na njemu i tako neke stvari, kakav je tvoj utisak o njemu? :)

Interesuje me mišljenje iz prve ruke zato što planiram da krajem oktobra i početkom novembra i ja uzmem za sebe jedan. :)

Btw, u delu gde piše koji telefon trenutno imaš si progutao slovo "g" - napisao si "Samsun(g) Galaxy Note". :P

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

iamivan, pisao sam sa moba u zurbi pa sam slucajno progutao po koje slovo a i nisam vecerao,evo sada sam vecerao valjda necu vise gutati slova :P
Ovako Note je skroz ok mob moji utisci su super sve radi perfektno veliki ekranje vec prica za sebe ,ko proba note svi ostali ekrani pa cak i s2 igledaju smesno...
resio sam da vise ne isprobavam nikakve romove i budzenje mob jel sam pristalica stava da mob radi najbolje kada ima fabricki softwer.
baterija traje od prilike duplo duze nego na s2 a i dosta duze se puni od prilike 4-5 sati
igrice generalno ne igram na mobilnom mada imam angri birds koji radi skroz ok
Ko se dvoumi da uzme Note svaka preporuka zaista je super ,primetio sam da se dosta korisnika s2 opredeljuju za Note
to je to za sada ne znam sta bih vam vise rekao

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od oxigen »

Od koliko mA vam je punjac za note i koliko se dugo puni mob?

Nenad-77
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:51

Post od Nenad-77 »

da se nadovezem na temu i samo da razjasnim neke stvari oko punjaca za tel.ja imam lg l7 i uz njega sam dobio usb punjac sa usb usb mikro sto je to sada standart za noviju generaciju punjaca tehnicke karakteristike puca su sledece napon je 5,1v a struja punjenja je 700mA smetalo mi je sto je usb kabal karatak pa moram biti blizu uticnice xok se tel puni i koristim ga.Ranije sam imao kuci Kodak neki usb punjac koji sam kupio na buvljaku pre dva meseca za 100 dinara teko mozda ce mi zatrebati a na njemu su karakteristike napon 5.1v struja punjenja je 1000mAh ili 1Ah stim sto na ovom kodak punjacu ima moguvnost da je direktno ukljucen u utikac ili mu se skine taj adapter i doda se kablic duzine 30cm pa i duze tako da nemoram da sam blizu utikaca kada je tel na punjacu.prilikom punjenja na oba punjaca primetio sam da se dosta brze tel mapuni na kodak punjacu jer mu je kaca struja punjenja od punjaca koji sam dobio uz tel.Znaci vreme punjenja baterije na telefonu zavisi od jacine struje punjenja koje mu isporucuje punjac pre neki dan sam kupio punjac huawei usb 5.1v 1000mAh i sony usb koji sam platio 500dinara ali zato ima podesavanje jacine struje punjenja 300mAh 500mAh 700mAh 1000mAh 1500mAh 2000mAh 2500mAh 3000mAh a napon je od 5v do 7.5v.Da naglasim da nije pozeljno bateriju puniti jacom strujom jer se vise greje zbog ubrzana protoka energije i moze doci do ostecenja baterije.jedino ako negde zurite pa da sto pre mapu6note tel mada do treba izbegavati

Odgovori