Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Azimuth, vazi, al neznam sta se desava sa sammobile, uvek sam skidao sa njihovog sajta??
EDIT:
uspeo sam nekako da skinem, hvala Azimuth, hvala
Todo na svemu!
EDIT:
uspeo sam nekako da skinem, hvala Azimuth, hvala
Todo na svemu!
Evo konacno je izasla stabilna verzija 4.4.2 roma, i to Neat rom, baterija skine za noc samo 1%, testiram ga 4 dana i po prvi put sam zadovoljan sa 4.4.2, a imate ga ovde http://forum.xda-developers.com/showthr ... st49255556
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Igi, drago mi je da si uspeo. Meni jos uvek ne radi net, ne znam sta radi ovaj glupi operater jer svima radi net, a meni ne
levca, za koliko sati preko noci ti skine 1% baterije? Ja nikad nisam video da tel moze samo 1% baterije da skine za 6-8 sati tokom noci i to mi je neverovatno

levca, za koliko sati preko noci ti skine 1% baterije? Ja nikad nisam video da tel moze samo 1% baterije da skine za 6-8 sati tokom noci i to mi je neverovatno
Note IV N9100 dual
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
levca, to je jako dobro. Meni je naj manje skinuo 2% za 5h sa uključenim wifi ali nisam ništa skidao!
Reci šta mu radi preko noći, kako postaviš ostale "parametre", koliko apk. imaš instaliranih ( ne računajući sistemske gde i gapps može biti minimal kao kod SlimSaber roma ili duplo veći). Sve to troši bateriju.
Zato reci kako namestiš tel. da možemo da poredimo romove i razmenimo informacije.
Reci šta mu radi preko noći, kako postaviš ostale "parametre", koliko apk. imaš instaliranih ( ne računajući sistemske gde i gapps može biti minimal kao kod SlimSaber roma ili duplo veći). Sve to troši bateriju.
Zato reci kako namestiš tel. da možemo da poredimo romove i razmenimo informacije.
Gapps v3 koja ide uz rom, osim standarrnih, tu su Igo, kao i jos nekoliko neophodnih apk, a preko Titanium backup-a, izbacis sve npotrebne apk koje ne koristis, igrice ne koristim, a od plyera jedino VLC pusta streaming sa neta, brightnes je na 30%, mreza 2G, pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati
- bacom
- Mobil manijak
Kako stabilna verzija kad piše beta 3 ili rc3, ti ga proglasi za stabilnog a meni Es File Explorer i x-plorer svaki 2. put zamrznu što se nikad ranije ni na jednom romu nije desilo? Ima li još šta da neradi, testiraš ga, a kod mene će da leti dok Sale ne napiše official ili final.levca napisao:Evo konacno je izasla stabilna verzija 4.4.2 roma, i to Neat rom, baterija skine za noc samo 1%, testiram ga 4 dana i po prvi put sam zadovoljan sa 4.4.2, a imate ga ovde http://forum.xda-developers.com/showthr ... st49255556
Nisam ga ja proglasio za stabilnog, vec na njemu pise STABLE, meni radi extra, a ja ne koristim Es File Explorer i x-plorer, vec "Super tool box 10", najbolji explorer, imas i task kiler okviru njega, tako da uz njega i advansed task kiler uvek imam po 500mb slobodno memorije, a baterija vec dva dana drzi, za sada je extra
- bacom
- Mobil manijak
levca, ja skinuo rom sa tvog linka gore i u tel.o osu piše:
Slim version
AOSP. NeatROM.Slim. 4.4.2.RC3.v3.1
Dakle rom je RC3. Ja sad na brzinu nigde nevidim STABLE. Nekažem da nije negde napisao, VAŽNO JE DA RADI DOBRO.
Znaš onu : zovi me lonče al' nemoj da me razbiješ.
Ostaviću ga i probati "Super tool box" ako nađem (hvala za info), nek se MALO SLEGNE.
Pozdrav
Slim version
AOSP. NeatROM.Slim. 4.4.2.RC3.v3.1
Dakle rom je RC3. Ja sad na brzinu nigde nevidim STABLE. Nekažem da nije negde napisao, VAŽNO JE DA RADI DOBRO.
Znaš onu : zovi me lonče al' nemoj da me razbiješ.
Ostaviću ga i probati "Super tool box" ako nađem (hvala za info), nek se MALO SLEGNE.
Pozdrav
Jos uvek je KK los sto se baterije tice. A tu je i dobro poznati "music bug" koji kada se desi pukne music player pa mora force close media procesa da se radi, smara zesce. Jos nisam nasao rom koji to nema (4.4). Ostalo je manje-vise ok.
I da, onaj resurrection rom je odlican, hvala na preporuci.
I da, onaj resurrection rom je odlican, hvala na preporuci.
Ovaj je bolji od resurrectiona, mozda je jedan od razloga sto kod mene dobro radi to, sto mi je u opciji "devolpers options" u stavci "select runtime" cekirana opcija USE ART, a ne Dalvik, pozz
- bacom
- Mobil manijak
Zna li neko zašto mi na svakom 4.4.2 (od pre 3 dana ) RR, Neat, SlimKat posle par otvorenih foldera i fajlova zamrznu
Fajl Menadžeri- Eksploreri bez obzira koji koristim.
Moram da isključim tel.(dugo držim power ) i kad uključim neko vreme Explorer radi pa opet zamrzne.
Levča, izvini nije samo na Neatu desilo se baš kad sam njega probao.
Fajl Menadžeri- Eksploreri bez obzira koji koristim.
Moram da isključim tel.(dugo držim power ) i kad uključim neko vreme Explorer radi pa opet zamrzne.
Levča, izvini nije samo na Neatu desilo se baš kad sam njega probao.
- bacom
- Mobil manijak
Igi, moram da flešujem JB sa Odinom, ne rade mi ovi kuvani kako treba pa da osvežim tel. Pošto si sveže radio Odinom a ja nisam nikad koristio isti postavi link za neko uputstvo kako da radim Odinom.Igi029 napisao:Azimuth, vazi, al neznam sta se desava sa sammobile, uvek sam skidao sa njihovog sajta??
Čitao sam neka uputstva pre godinu dana i da li se šta promenilo (unzip fajla na 3 dela pa svaki na svoje mesto u Odinu, šta štiklirati a šta ne, treba li Kies da instalira drajvere pa ga isključiti (ubiti u task manageru)..
Ajd pomozi koliko možeš!
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pre svega, trebaju ti drajveri. Njih mozes dobiti tako sto ces instalirati Kies ili tako sto ces ih posebno skinuti i instalirati.
Kies mora biti ugasen kada radis sa Odinom.
Kad otvoris Odin, a telefon si pre toga bacio u download mode, povezes ih, pogledaj da li je racunar tj Odin prepoznao telefon. Ako jeste, idemo dalje.
Rom koji si skinuo, najcesce bude lepo upakovan pa ga je gre'ota raspakivati. Salim se. Uglavnom bude md5.tar fajl i njega ne raspakujes. Samo ga stavis u PDA i nista vise ne diras u Odinu. Ako dobijes .zip fajl, njega treba raspakovati i onda imas 3 fajla koje trebas da rasporedis po Odinu. Ako je to slucaj javi se pa da pisemo dalje.
Klik na start i pocni da grickas nokte. Telefon ne skidaj sa kabla sve dok se ne upali. Neki kazu da moze da se skine cim u Odinu izbaci PASS ali ja vise volim da ga ostavim da odradi do kraja sve.
Kies mora biti ugasen kada radis sa Odinom.
Kad otvoris Odin, a telefon si pre toga bacio u download mode, povezes ih, pogledaj da li je racunar tj Odin prepoznao telefon. Ako jeste, idemo dalje.
Rom koji si skinuo, najcesce bude lepo upakovan pa ga je gre'ota raspakivati. Salim se. Uglavnom bude md5.tar fajl i njega ne raspakujes. Samo ga stavis u PDA i nista vise ne diras u Odinu. Ako dobijes .zip fajl, njega treba raspakovati i onda imas 3 fajla koje trebas da rasporedis po Odinu. Ako je to slucaj javi se pa da pisemo dalje.
Klik na start i pocni da grickas nokte. Telefon ne skidaj sa kabla sve dok se ne upali. Neki kazu da moze da se skine cim u Odinu izbaci PASS ali ja vise volim da ga ostavim da odradi do kraja sve.
- bacom
- Mobil manijak
Fajl je I9100XWLSD_I9100XFLS1_TSR.zip sa Sammobile sajta.
Napiši gde koji deo (posle unzipa) ide u Odin pa kad skinem Kies i Odin da to završim.
Sta treba štiklirati u Odinu ?
Napiši gde koji deo (posle unzipa) ide u Odin pa kad skinem Kies i Odin da to završim.
Sta treba štiklirati u Odinu ?
- Azimuth
- Moderator
Jesi raspakovao taj .zip fajl?
Ako si dobio 3 fajla, CSC, MODEM i CODE onda ih redjas ovako.
U PDA stavi CODE.
U PHONE stavi MODEM.
U SCS stavi SCS.
Ako si dobio 3 fajla, CSC, MODEM i CODE onda ih redjas ovako.
U PDA stavi CODE.
U PHONE stavi MODEM.
U SCS stavi SCS.
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Pozdrav svima, nov sam na forumu i ovo je moja prva poruka pa molim za savet ako postoji.
Kupio sam pre dve nedelje Samsung Galaxy S2 sa zvanicnim romom 4.0.3 (autorotacija je radila)
Zatim sam preko Odina ubacio spansku verziju 4.1.2 (I9100XWLS8), uradio factory reset & wipe
posle ovoga slika moze da se rotira u horizontalni rezim, ali u vertikalni nikako ne moze da vrati dok mu ne iskljucim autorotaciju.
Zatim skinem sa sammobile drugu verziju 4.1.2 za nase podrucje (I9100XWLSD), pocinje sa madjarskim jezikom
ponovo ga flesujem preko Odina, uradim factory reset & wipe i opet isti problem, nece da prati sliku na portret.
Kada radim testiranje *#0*# senzor je OK, ali ni tamo sliku onog kera nece da rotira vertikalno.
Trazim resenje po netu vec nedelju dana i izgleda da nema resenja dok ne izadje nova verzija androida za Galaxy S2.
Ima li nekog resenja osim custom roma?
Kupio sam pre dve nedelje Samsung Galaxy S2 sa zvanicnim romom 4.0.3 (autorotacija je radila)
Zatim sam preko Odina ubacio spansku verziju 4.1.2 (I9100XWLS8), uradio factory reset & wipe
posle ovoga slika moze da se rotira u horizontalni rezim, ali u vertikalni nikako ne moze da vrati dok mu ne iskljucim autorotaciju.
Zatim skinem sa sammobile drugu verziju 4.1.2 za nase podrucje (I9100XWLSD), pocinje sa madjarskim jezikom
ponovo ga flesujem preko Odina, uradim factory reset & wipe i opet isti problem, nece da prati sliku na portret.
Kada radim testiranje *#0*# senzor je OK, ali ni tamo sliku onog kera nece da rotira vertikalno.
Trazim resenje po netu vec nedelju dana i izgleda da nema resenja dok ne izadje nova verzija androida za Galaxy S2.
Ima li nekog resenja osim custom roma?
Android 12
- Azimuth
- Moderator
Nova verzija za S2 nece izaci. Meni i dalje zao sto sam moj prodao. Ali jbg...
Elem, pa resenje za tvoj problem je vrlo jednostavno.
U Settings kad odes imas Display i tu bi trebala da ti budu podesavanja za rotaciju. Ako se dobro secam.
A sa custom romovima ces izvuci mnogo vise sa cuvenim S2 nego sto mozes sa stock romom. Prelistaj malo temu da vidis sta su ljudi pisali.
Elem, pa resenje za tvoj problem je vrlo jednostavno.
U Settings kad odes imas Display i tu bi trebala da ti budu podesavanja za rotaciju. Ako se dobro secam.
A sa custom romovima ces izvuci mnogo vise sa cuvenim S2 nego sto mozes sa stock romom. Prelistaj malo temu da vidis sta su ljudi pisali.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Kalibraciju sam uradio, ali to sto ti kazes je bilo u verziji 4.0.3, a sada u 4.1.2 nema horizontalne kalibracije u Display
vec samo settings ---> motion ---->sensitivity settings --->gyroscope calibration
to sam uradio 100 puta, vadio bateriju jer sam citao da je nekome i to pomoglo pa nista nisam dobio.
a ne bih se usudio da mu sam ubacivam custom jer zivim u selu, a ovde nemamo servis
video sam ovde na forumu da su neki ljudi uspeli da zeznu telefon pa ne bih zbog rotacije da gubim zivce pa da putujem u grad, da me ucenjuju itd. A rado bih platio da mi neko ubaci bolji rom, kernel... ako cu ustediti na bateriji i popraviti rotaciju.
vec samo settings ---> motion ---->sensitivity settings --->gyroscope calibration
to sam uradio 100 puta, vadio bateriju jer sam citao da je nekome i to pomoglo pa nista nisam dobio.
a ne bih se usudio da mu sam ubacivam custom jer zivim u selu, a ovde nemamo servis
video sam ovde na forumu da su neki ljudi uspeli da zeznu telefon pa ne bih zbog rotacije da gubim zivce pa da putujem u grad, da me ucenjuju itd. A rado bih platio da mi neko ubaci bolji rom, kernel... ako cu ustediti na bateriji i popraviti rotaciju.
Android 12
- bacom
- Mobil manijak
Vidi na ovom forumu
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... styleid=19
kako radi rom naj noviji Španski (ima link). Pitaj čoveka koji ga instalirao da li sve radi.
Mislim i ja da ga instaliram jer ga preporučio stručnjak (da ga ne reklamiram).
Reci mi ako si koristio Odin 3 v3.09 dali kad unzipujem i dobijem I9100XWMS3_I9100 XXMS4_I9100 FOPLS6_HOME.tar.md5 da sve ubacim u polje "AP" ?
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... styleid=19
kako radi rom naj noviji Španski (ima link). Pitaj čoveka koji ga instalirao da li sve radi.
Mislim i ja da ga instaliram jer ga preporučio stručnjak (da ga ne reklamiram).
Reci mi ako si koristio Odin 3 v3.09 dali kad unzipujem i dobijem I9100XWMS3_I9100 XXMS4_I9100 FOPLS6_HOME.tar.md5 da sve ubacim u polje "AP" ?
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Ne mora da znaci ako kod tog coveka radi dobro android spanski ili bilo koji da ce kod svakoga isto raditi, ni windows ne moze raditi isto na svakom kompu, pa nije ni kod mene u istom telefonu kao kod tog coveka.
To sto odzipujes, ubacis u Odin, PDA, i kliknes Start, taj veliki fajl samo sto si naveo gore ".md5"
Ali moras u telefonu cekirati opciju USB Debugging zatim ugasiti prvo telefon i otici u download mod (home dugme + power dugme + dugme za utisavanje tona) sva tri drzis pritisnuto dok ne dobijes na displeju, zatim koristis tastere za pojacavanje tona (gore ili dole) da selektujes download mod, pa to potvrdis power dugmetom.
I da budem iskren meni se vise svidja ovaj za nase podrucje, mada pocinje na madjarskom jeziku zbog par sitnica, u spanskom nisam nasao nista da se istice u pozitivnom smislu, isto rade obe verzije, ali na primer play market nije bele boje i ne bode oci na ovoj nasoj verziji kao na spanskoj.
Sto se tice trajanje baterije, signala ili bili cega ja nisam nista primetio razlicito, to isto radi.
To sto odzipujes, ubacis u Odin, PDA, i kliknes Start, taj veliki fajl samo sto si naveo gore ".md5"
Ali moras u telefonu cekirati opciju USB Debugging zatim ugasiti prvo telefon i otici u download mod (home dugme + power dugme + dugme za utisavanje tona) sva tri drzis pritisnuto dok ne dobijes na displeju, zatim koristis tastere za pojacavanje tona (gore ili dole) da selektujes download mod, pa to potvrdis power dugmetom.
I da budem iskren meni se vise svidja ovaj za nase podrucje, mada pocinje na madjarskom jeziku zbog par sitnica, u spanskom nisam nasao nista da se istice u pozitivnom smislu, isto rade obe verzije, ali na primer play market nije bele boje i ne bode oci na ovoj nasoj verziji kao na spanskoj.
Sto se tice trajanje baterije, signala ili bili cega ja nisam nista primetio razlicito, to isto radi.
Android 12