Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kakvo je kucanje sms poruka, emaila ili unosa nekog dužeg teksta preko ove tastature:
Slika

Kakav je utisak, odziv, da li je brže ili sporije ako uporedite tastaturu sa nekom normalnom numeričkom na drugom modelu?

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Vidis,do sada nisam ni probao.
Za divno cudo,odziv kao i brzina je veoma dobar.
Utisak je odlican.Mnogo je brze pisanje SMS-a.
Od sada je ovo nacin pisanja poruka koji cu sigurno koristiti.
8)

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Cale, a kako ti s cini rad sa half-qwerty na Omniji ? (to je ono sa dva slova na jednom polju, npr: qw, er, ty...),
trebalo bi da je ta varijanta najbolja kombinacija brzine i velicine znakova :blinky:
Motorola Moto G

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Teze.Jer neznam raspored slova napamet.
Tj. ne teze,vec uzasno.
Mada ko ih zna ili "uvezba",mozda je i najbolja input metoda.
8)

MiodragNS
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 04:08

Post od MiodragNS »

Pozdrav svima \o/

Danas sam pazario Omniu i imam za pocetak jedno pitanje.
Na njemu mi je operativni sistem na hrvatskom, a ja bih hteo da ga prebacim na engleski.
Ima li resenja za ovaj problem?

Hvala svima unapred.

zmijoliki
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 17:48

Post od zmijoliki »

Vlada Zem, Pozdrav tebi , molio bi te da mi kazes nesto o samsung Omniji ,konkretno ,gdje na kojoj stranici mogu skinuti teme od iphona,sony ericsson xperia x1,lg kc910 i htc touch hd-a , tako da mogu mijenjati na telefonu sucelja jer mi je to dosta lijepo ( ove koje sam nabrojio) , inace ja sam kupio Omniu prije dva tjedna i platio sam je 400 eura , ali neznam bas dobro microsoft mobile , ovo mi je prvi put da se susrecem sa tim os-om , a ti koliko sam vidio tu na forumu dosta dobro znas sto o mobile os sto o stranicama na netu i softverima pa eto ljubazno te molim da ako mi hoces pomoc ukratko napisi , unaprijed hvala.ako hoces mozes mi poslat na mail mikic.mika39@gmail.com jos jednom puno hvala unaprijed , zivio !!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

zmijoliki, posto si nov na ovom forumu bilo bi dobro da se upoznas sa pravilima foruma.
viewtopic.php?t=1931

Jedno o vaznijih pravila je da nije dozvoljeno postavljanje linkova ka piratskom sadrzaju (warez-u). Linkovi za besplatne teme, today iteme i slicno su dozvoljeni.

O windows mobile aplikacijama imas posebnu temu i tamo ces, mozda, naci mnogo toga sto ti treba za Omniu: viewtopic.php?t=15670&start=440.

Na ovom forumu nije uobicajeno "licno obracanje" (osim kod odgovora na pitanje ili u nastavku zapocete diskusije). Vlada Zem ce ti odgovoriti ili nece odgovoriti zavisno od njegovog raspolozivog vremena. Ako bi on, ili bilo ko drugi, slao maile pojedinacno svima koji imaju neko pitanje, malo sta bi drugo radio ceo dan. Forum i sluzi za opstu razmenu iskustava. Ako se (dozvoljeni) odgovori postuju ovde, onda cela "forumska zajednica" ima koristi od njih i neko drugi, koga zanimaju iste stvari, moze procitati odgovor bez potrebe da nekog "cima za rukav".

Vrlo je korisno da prvo procitas prethodne poruke u relevantnim temama, pre nego sto krenes sa postavljanjem pitanja. Odgovor mozda vec postoji na nekoj od prethodnih stranica.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Upravo tako, a ja čak i nemam još WM aparat (ali zato tonu spremljenog softvera :D ) gde mene nađe. zmijoliki, sve lako i brzo možeš naći preko Google, to je i prednost WMOS (imaš 1 mail za dobrodošlicu na Forum).
cale, da li si za unos teksta probao ZoomBoard, deluje totalno blesavo, možda je i korisno :)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Avg 2006. 12:03
:: Samsung Galaxy S III
:: Samsung Omnia i900

Post od Dotore »

Postao sam vlasnik Omnie 16GB. :lol: Ali, jos mi je WM totalna nepoznanica, do sada sam koristio Symbian! Uglavnom sam procito celu temu pa imam dosta pitanja, ali za pocetak KAKO najbolje da sinhronizujem kontakte sa Nokie na Omniu i KAKO i da li se moze postaviti vise brojeva kao mobilni br u okviru istog kontakta (probao preko Outlook-a i nece) :(
Samsung Galaxy S III

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Dotore, Najbolja opcija je preko Outlook-a (da naglasim za svaki slucaj Outlook-a NE Outlook Express-a !).

Da bi to funkcionisalo Outlook mora biti onaj koji stize uz Office 2003 ili Office 2007. Stariji nece raditi!

Ako koristis Windows 2000 ili XP Outlook mora biti instaliran PRE Active Synca 4.5. Ako koristis Vistu onda umesto Active Synca treba da instaliras Windows Mobile Device Center.

Naravno prvo moras sinhronizovati Nokiu sa Outlookom ako zelis da prebacis kontakte umesto da ih ponovo unosis rucno.

Preko Outlook-a SIGURNO mozes uneti vise brojeva za isti kontakt - to je standardna funkcija. Pored telefonskih brojeva mozes uneti i adrese, email adrese, postaviti slike itd.

Ako ti to sve ne uspe uvek ti ostaje opcija da preko bluetootha sve kontakte iz Nokia imenika posaljes na Omniu. (Selektujes sve kontakte pa izaberes nesto tipa "Send via Bluetooth" - nemam pri ruci S60 Symbian telefon ali sam skoro siguran da je to moguce posto je moguce uraditi i sa mnogim "dumb" telefonima.).

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Vlada Zem, Nisam probao.
Znam za taj "piece of SW" ali mi je bio vizuelno,nekako,nepraktican.
Neznam kako su ga sproveli u delo,ali probacu ga svakako.
8)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Juce sam prvi put drzao omniu u ruci, i cackao je... GOtovo je... Poludeo sam... idem u subotu po istu, nadam se... AAAAAAAAAAA! :S kako samo izgleda... uf :o
Nokia E71... Elegant, but deadly

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

kapoerista90, Hehe tako sam i ja reagovao prvi put. :) Odlican telefon. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

komsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 07. Jan 2007. 09:15

Post od komsa »

....pozdrav,nadjoste li neke adekvatne futrole za Omnia-u?Na netu vrvi od futrola samo ne znam odakle i kako smem naruciti.......

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dotore »

t.hokenberi, to sam uradio, ali pitao sam da li moze da se postave i oznace dva razlicita broja kao mob. brojevi pod istim kontaktom. Outlook mi ne dozvoljava tu opciju? :dry:
Drugo, kako je najbolje da prebacujem podatke (slike, muziku i sl) sa kompa na fon? To jest gde da smestam i u kojem modu da bih to kasnije najbolje koristio? :?
Gde se gleda ukupno vremensko trajanje prethodnih poziva (interesuje me i neka aplikacija o broju poslatih SMS-ova mesečno i brojanje minutaže u toku meseca, zbog tarifnog paketa :oops: ).
Do sada se nisam usudio nista da instaliram, niti sam siguran kako :oops:(koristio symbian) . Sta bi ste preporucili meni kao pocetniku od app da olaksam sebi rad na ovom zmaju od tel ?

E da, neka mini app za vodjenje licnih finansija??

A ovo je tek pocetak........joj :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Dotore, Pa napisao sam ti da mozes da imas vise brojeva pod jednim kontaktom. Mobilinih ili bilo kakvih.
Jednostavno u bilo koji od ponudjenih alternativnih telefonskih brojeva upisi drugi mobilni broj i to je to.

Sto se tice Google Maps - batali to. Instaliraj "pravi" GPS navigacioni softver kao sto je Garmin XT ili iGO8.

Muziku i ostalo prebaci u koji god hoces folder (mozes i sam da napravis npr. folder Muzika i slicno) na "mass storage" memoriji.

Za Windows mobile aplikacije imas temu - pogledaj tamo - mozda ces naci nesto sto ti treba.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Dotore, Naravno da moze.Ali zasto Outlook?U samom telefonu copyras kontakte sa SIM kartice na telefon.Nakon toga ides na Contacts-->Edit mode pa dodajes brojeve,slike,ringtonove za svaki kontakt pojedinacno.
Drugo,manje fileove,do 10mb(ja licno) prebacujes Bluetooth-om,ostale USB-om(filmove,spotove itd..)
Na prvom mestu installiraj ClearTemp(brise nepotrebne fileove),SPB BackUp,ObexInbox(znacajno ce ti olaksati rad sa BT) kao i neki od shell-ova,npr. SPB Mobile Shell,takodje olaksava i personalizuje rad.
Za vodjenje finansija probaj eWallet.
Kao sto rece tomas.hokenberi, G maps,zaboravi,moja preporuka je Garmin XT.
Nemoj da se stidis,nije sramota neznati.Slobodno pitaj.Samo vodi racuna da vec nije bilo govora o toj temi.
I,ubuduce koristi opciju izmeni,uzastopno postovanje je zabranjeno.
Pozz!
8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

2 pitanja za vlasnike Omnie, ako je neko probao,
-touchplayer prikazivanje "AlbumArt", da li je dovoljno samo ubaciti sličicu u folder albuma (kao na w950) ili...?
-skinuo sam nedavno MidnightPool (meni ubedljivo "najbolje" obožavanu igricu za mob :) ) za Omniu, pa ako je neko probao kako to ide sa touchscreen, neka podeli iskustvo.
:)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Dotore
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Dotore »

Ljudi hvala! Izvinjavam se za dupli post!!!!!!! :oops: Hvala na preporukama za aplikacije, pogledacu detaljnije na odgovarajucoj temi.
Nego mi niste odgovorili da li i gde mogu da pogledam ukupno vremensko trajanje svih prethodnih razgovora? :?
Samsung Galaxy S III

komsa
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 07. Jan 2007. 09:15

Post od komsa »

.....da li je neko uspeo da resi postepeno ili odlozeno pojacavanje melodije kada tel zvoni(oko 3 sekunde tiho pa tek onda full jacina)?neki registry hack ili slicno........jako me nervira sto ne zvoni odmah punom jacinom a kad me neko samo cima obicno ni ne cujem........

Odgovori