Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od christofer »

Da li neko zna kako da namestim mail na K-9 ili Email aplikaciji. Ovo me vec duze vreme kopka i ne mogu da nedjem resenje. Sama mail adresa je tipa mailto:ime@imefirme.rs ali je u principu najobicniji gmail vezan za ime domena. Na sg2 sam namestio bez razmisljanja i radilo je sve ok....nisam nesto ni vodio racuna da li pop ili imap a ove ni jednu od tih opcija ne prihvata....ne moze da uspostavi vezu sa serverom?! :dry: Ima li neko ideju o cemu se radi? Pokusao sam razlicite kombinacije odlazecih i doalzecih servera i ostalih podesavanja u obe aplikacije ali jednostavno ne ide :smutny:
screw u guys I'm going home

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Probaj da azuriras mail aplikaciju ili softver telefona ako nisi.. :)
I ja sam imao isti problem, pa sam dobio neki update za mail i onda sam pokusao ponovo i sve islo lagano.. :)

Pozz! 8-)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

Probao...tj, stalno update-ujem programe sve i ista stvar :uhuh: . A za tel ne znam ni da je izasao novi softver :unsure: ? Ja sam na 4.1.1. i tel je u Telenoru kupljen, tako da koliko ja znam nije izbaceno nista novo za note 2 u Srbiji zvanicno?! ni 4.1.2 koji je najavljivan a kamoli 4.2. :smutny:

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Meni se čini da ima 4.1.2 za Srbiju. Idi na samfirmware.com pa baci pogled. :wink:

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

da, proverio sam i stvarno pise da je izasao 4.1.2 u aprilu...ali zasto onda meni na check for update pise - "the latest updates have already been installed" a verzija na tel mi je 4.1.1 ? :unsure:
Kako da ubacim 4.1.2 ? :?

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Napisaću ti u toku dana kako da ubaciš 4.1.2 preko kompa ukoliko me neko ne pretekne i ne objasni ti pre mene. :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

Nadam se da moze preko Odin-a d ase ubaci sw jer je to najjednostavniji nacin
Note IV N9100 dual

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

Nisam siguran s obzirom da je tel zakljucan na mrezu? Mozda preko Kies-a..samo kad bi nabavio firmware :?
iamivan, hvala unapred na objasnjenju kad stignes ovih dana :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Imas GalaxSim Unlock aplikaciju kojom mozes d aotkljucas tel, naravno prethodno tel mora da bude roo-tovan
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

christofer, izvini na kasnom odgovoru, bio sam u gužvi. ;)

Da bi ubacio novi softver u telefon potreban ti je program Odin, koji možeš skinuti ovde. Kada ga budeš skinuo, raspakuj fajl na desktopu i onda si "good to go".

Druga stvar koju treba da uradiš jeste da skineš odgovarajuću verziju softvera koju ćeš ubaciti preko Odin-a. Da se ti ne bi majao po http://www.samfirmware.com sajtu, ja sam ga pronašao umesto tebe. Možeš ga skinuti ovde. Taj softver ti je za telefone na Telenor mreži.

Kada budeš skinuo ove dve stvari, uradićeš sledeće:

1. Preko Task Manager-a na kompu, ugasićeš sve procese vezane za Kies (CTRL+ALT+DEL, pa u "Processes" i onda za sve što ima reč "Kies" u sebi idi na "End Process");
2. Pokreni Odin;
3. Poveži telefon sa kompom preko USB kable. Kada to budeš uradio, Odin će ti signalizirati da je uređaj povezan. Obično u gornjem levom uglu programa pravougaonik postane žut ili plav, a dole levo se ispiše poruka da je telefon povezan;
4. Klikni na polje "PDA" i onda pronađi putanju do fajla koji si skinuo. Kada to uradiš, proveri da su čekirane jedino opcije "Auto Reboot" i "F. Reset Time", ništa drugo!
5. Kada sve to odradiš, idi na "Start" i navali se.

Čim se proces završi, telefon će se restartovati i imaćeš nov softver u njemu. ;)

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

iamivan, hvala na iscrpnom odgovoru. Videcu da danas probam pa javljam rezultate. A vec sam krenuo da trazim juce po samfirmware-u ali nisam nasao za telenor...tako da si mi bas pomogao. Imas pivo od mene 8)

toda81, ne bih bas da root-ujem telefon, jer time mi gubi garanciju. A dok je imam ne bih da je ponistim. Poste toga root i custom rom su ok :wink: . Nazalost, dok to dodje uglavnom vec promenim telefon :roll:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

christofer, mislim da nemas cega da se bojis ako uradis root. U svakom trenutku mozes da odradis unroot koji je isto tako lako uraditi kao i root i za cas vratis fabricki sw i to je to. I htc desire i sada s2 koje sam uzeo nove u telenoru sam posle par dana koriscenja root-ovao i ubacio custom rom-ove. Na tebi je da li hoces ili neces da ga root-ujes
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

No problemo. Odradi, pa javi. :smile:

Što se root-ovanja tiče, ti telefon lako možeš unroot-ovati ukoliko bude bilo potrebno da ga šalješ na garanciju.
Ja koristim program "Note 2 Toolkit" koji ima bukvalno sve u sebi. Preko njega može da se (un)root-uje telefon, ubaci novi softver, da se ubaci CWM recovery, itd. Program bukvalno sve sam odradi, ti jedino treba da izabereš šta hoćeš.

Ukoliko budeš želeo da root-uješ telefon, javi se pa da ti pustim link programa. :smile:

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

hm, to onda i nije lose 8) ja sam bio u nekom ubedjenju da root void-uje garanciju :? pa prosto nisam ni hteo da krenem tim putem....Ali to kad budem imao volje i vremena. Zasad cu samo da update-ujem na 4.1.2 pa da vidim koja su poboljsanja....ako uopste ima vidljivih :unsure:

iamivan, pusti link, probacu i s tim da se pozabavim kad budem imao vremena. Hvala jos jednom. :)

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Imas jos jednu manju stvar pre nego sto povezes telefon sa kompom (odinom), u developer modu u settingsu telefona omoguci USB Debugging i onda povezi telefon.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

E, da, i to... To sam zaboravio. :smile:

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

odradio sam update. Ako bude nekih drasticnih izmena u pogledu baterije, brzine tel i slicno javljam.
Takodje, pre samog procesa tel sam restartovao u download mode-u....setio sam se jos sa s2 da bi tako trebalo da ide :roll: . Sad ostaje da cekam 4.2.2. :wink:

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

4.2.2 verovatno nece stici na note2
Koliko sam citao po netu postoje velike sanse da note2 dobije direktno 4.3 verziju ali negde oko novembra
Sta se to desava veze nemam ,mozda je to buva ,mada Samsung ima svoje bisere nadam sa da ovo nece biti jedan od njih
A sto se tice najnovijeg apdejta ,meni je instaliran vec nekih 10 dana ali obzirom da igram igricu Jungle Heat koja srce bateriju ne mogu da provalim ima li promena kod baterije
Cini mi se jedino da je note nesto brzi i da je manji lag pri upadanju u imenik
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od christofer »

u principu najvise me interesuje da li je popravljen bug koji pozive posle duzeg stand by-a pokazuje da ne idu, i da su pozvani kontakti zauzeti. Negde sam procitao da je to known issue, i to mi se desavalo redovno, e sad cekam da vidim da li je ovde to isti slucaj ili ne... :dry:

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Razmisljam da uzmem ovaj fon...pa vidim da pisete o tim nekim bagovima i lagovima...moze li neko malo da mi pojasni konkretno...koliko su ucestali ti bagovi i koliko to utice u svakodnevnom koriscenju telefona....iritira li ....ili se vremenom da kazem covek i navikne na to....i koje jos vrste bagova ima...ako ih ima jos...zahvaljujem:-)
Huawei

Odgovori