Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od bacom »

To se tako kaže, moraš malo i da se složiš sa čovekom. Ima pravo na svoje mišljenje. Zato sam naveo S2+ i da li je jača mašina a dobio 4.2.2 a normalno da će neki S5 lakše da "gura" svaki rom.
Pogledao sam na gsmarena popularnost i ocenu za s2 i s2+ i to ti je samo marketing. Kao ne valja s2 za 4.2.2 a ovaj lošiji valja !
Pa s2 vidimo gura 4.4.2 ali su romovi nedorađeni (i ono što si rekao).
Znači nisi probao rr5.1.1 ili si probao? Mora da su nešto popravili.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Ok, upravu si.
Pazi kakvi su dripci. Marketing, samo da uzmu pare. S2 plus koji je po meni nesto slabiji od s2 ima 4.2.2, a s2 moze to ladno da gura. 4.4.2 na ovom uredjaju moze da radi, ali je potrebno da se doradi. Mislim da bi 15% brze radio, to sam negde citao posto cm ima opasne bagove, to brze na kitkatu. Novi drajveri sve novo.

Pazi s3 je imao uslove za 4.2.2 kao i s2, a s2+ ga je dobio iako ga ova dva podrzavaju. Kao nismo mogli da napravimo 4.2.2 na s2 i s3 zbog problema sa touchwiz-om. Laz, cista laz, zele samo da zavaraju ljude koji su zaslepljeni oznakom "+". Msm nigde logike, vazno da su napravili za s2+. Pare su bitne tu, pare.

Probacu rr5.1.1 vidim da su ispravili gresku za pozive, airplane mod, novi sistem za teme itd. Pa ako se previse greje telefon, probacu neat.

Edit: Mislim da je v5.1.0 bila bolja. Primetio sam neke bagove odmah nakon flesovanja na rr5.1.1. I greje se vise nego, moja prosla kombinacija. Znaci posle flesovanja ovog rr zakljucam telefon i opet da ga otkljucam, ne prikaze sliku, kao da zabode. Jos par sitnica ima koje me nerviraju.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Kod dva različita roma dešava se da nakon nekoliko otvaranja bilo kog programa prestane da radi "menu" i "back"taster. Neće ni 1 korak nazad, da zatvorim apk, a ne mogu iz menija ništa izabrati. Tel. i dalje radi, otvaram drude apk i sve ostane tako, znači radi u pozadini. Posle restarta i wipe cache&dalvik počne normalno da radi neko kraće vreme i opet blokiraju menu i back.
Šta predlažete da uradim?
Da instaliram novi rom ne vredi jer se javlja ista stvar!

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Meni se desilo to na rr5 al nekoj starijoj verziji. Znaci nisam mogao oba senzora da koristim. Posle flesovanja gomile romova flesuj posle full wipe stock rom i to ti predlazem poslednju spansku xwms3 verziju.

http://d-h.st/mEg Ovo ubaci u karticu i udji u stock recovery i instal update from external i nadji ovaj zip. Imaces rutovan telefon sa sigurnim kernelom i samo flesuj ostale romove.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Ako nije kasno reci mi da li se stock mora flešovati iz Odina v1.85 (bio za sgs2 čini mi se) ili može iz Recoverija taj zip fajl XWMS3 koji se unzipuje kad se radi Odinom ?
Drugo, jesi li uspeo da "ohladiš" rr sa Apolo Extreme v1/2 i ja bih ga probao ako se tel ne greje jer je dobar.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Flesujes preko odina. Skoni sa sammobile xwms3 firmware

Moras biti ulogovan na sammobile

XWMS3: http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=24800

Odin: https://www.dropbox.com/s/1mujevgk0brle ... -v3-09.zip

Skini usb drajvere ako ih nemas.
Uradi full wipe na telefonu i ugasi ga.
Otvori odin na kompjuteru.
Udji u download mod na telefonu.
Povezi telefon sa kompjuterom(laptop preporuka)
Kada vidis Added u polju za infomacije u Odinu znaci da je povezan
Stikliraj AP i klikni na njega i pronadji XWMS3
Nista ne diraj i sacekaj da proveri MD5sum hes
Kada proveri klikni start i sacekaj da flesuje rom
Kada ti ispise pass zelenim u odinu znaci uspelo je
Kada upali sistem, bekapuj sve podatke sa interne i sd kartice.
Formatiraj obe kartice u podesavanjima telefona.

Da telefon se greje skoro na svim kitlat romovima, manje uz pomoc apolo kernela. Ali i dalje nema tome leka. Vise nisam na rr5. Sada sam na cm 10.2.1 infected-stock cm kernel. Bilo da je apolo v1 ili regular uvek se greje. Chrome stalno koristim pa mozda je zbog toga ko zna...

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Sve odradio osim formatiranja. Mogu li da eksternu ne formatiram. Na nju bih prebacio i nešto sa interne, a internu da formatiram jer sam je više koristio.
A Španac izgleda dobro ! Stavio sam: Nova Launcher prime, No walppaper, lg lockscreen, lg g2 keyboard, obrisao desetak sistemskih apk i još ću staviti Greenify donate da mogu i sistemske apk da potrpam.
Ako nije problem kad stigneš napiši koje sistemske apk smem da deinstaliram (ako je manje koje nesmem) ili ako ima tutorijal na tu temu?

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Evo: Klikni

Flesuje se inace kroz cwm i dobro citas i gledas sta ces da brises. Slicno kao kada instaliras NeatRom pa ti on ponudi kroz Aroma installer aplikacije koje zelis, samo sto ti ovde ponudi one koje zelis da brises.

Ovo ti je lista svih aplikacija: Zelene smes da brises
klikni

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Za korisnika bacom i sve one koji žele da obrišu nepotrebne aplikacije na zvaničnom 4.1.2.

Dobićete brži telefon sa nešto više rama. Bolju bateriju itd....

Uđeš u ES File Explorer. Klikni na levi (menu) senzor i otvoriće ti meni.
Idi u tools. Pa pronađi Root Explorer. Klikni na OFF u polju Root Explorara da bi ga aktivirao. Izbaciće ti Dozvoli ili Odbij (klasican SuperSu popup) Ti klikni dozvoli. I sada ce to biti plavo i pisaće ON kao što piše i meni.

Sada Klikni na Root Explorer(na tekst gde piše Root Explorer)
Ovako:

Slika

Izbaciće ti sledeće:

Slika

Klikni na Uninstall system app. Izbaciće ti aplikacije. Zadrži na neku aplikaciju i u levom uglu dobićeš delete. Klikneš na delete i obrišeš ih. Možeš više njih odjednom da obrišeš.

60 Obrisanih aplikacija (Bloatware):

1. Aktivne aplikacije, All Share Play, All Share Service, Ažuriranje Softvera(zelena kocka), Ažuriranje softvera(one strelice), Beleška(Onaj papir tj. widget), Birač živog tapeta, ChatON, ChocoEUKor( ovo je font), CoolEUKor(font), Dani, Dvostruki sat, Dvostruki sat(isti naziv ali je digitalni), E-pošta, GameHub, Google Muzika)onaj google player), Google Pretraga(widget), Google mehanizam za, Google pretraga, Google+, Grupno emitovanje, Jednostavan Sat sa, Kobo, Mikrobi, Mini Dnevnik, Omiljene aplikacije(ali widget), PicasaUploader, Polaris Viewer 4.1, Pomoć, Press Reader, Readers Hub

RoseEUKor, SamsungApps, SamsungBackup(Ne sa ikonicom podesavanja, nego kao oblačić ikonica), SamsungBrowser, SamsungCalendar, SamsungCloudData, SamsungContact, Samsung Nalog, SamsungPush, SamsungSyncadapt, SamsungTTS, Sat(digitalni), Sat(moderan) Sat(simpatičan), Socijalna mreža, Swype, Talk(Hangout), TalkBack, Upravljanje Govorom, Vetrovite vremenske, Vremenske prilike na, Weather Widget, Weather Widget(odmah pored), Widget S planera, Yahoo! finansije, Yahoo! News, Zinio, Živi tapeti za Android, Istaliraj tastaturu i podesi da ti bude aktivna pa tek birisi samsung tastaturu. Eto! :)

One koje sam onemogućio:

News Deamon(EUR)
SamsungBackup(Ikonica je kao ikonica za podešavanja, onaj zupčanik)
Weather Daemon
Yahoo! Finance Daemon

Nemoj se uplašiti ako dobijes FC kada u ES file pri brisanju. To je normalno. Sada šljaka sa dosta slobodnog rama.

Ovom listom si obrisao: samsung glasovnu pretragu, fontove, google+, tastature, Google pretragu, widgete, samsungove nepotrebne aplikacije. Udji u podešavanja pa u Jezik i Unos, videćes koliko je kratka lista :D
Google Pretraga, Google mehanizam, SamsungTTS i Upravljanje Govorom moraš sve da ih obrišeš, ne smeš nesšto od toga da ostaviš. Inače bi t prestala podešavanja sa radom ulaskom u jezik i unos.

RAM:

Slika

Planiram da obišem kies preko wifi, mada videću. Obrisao sam font, nisam naveo, zaboravio sam naziv apk. To je 61. aplikacija, a moze do 70 da se obriše sigurno.

EDIT: Obrisao sam jos neke: Kies via Wifi, BluetoothTest, MAPSamsung... I jos par njih. Nema FC.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Svaka čast, mene bi, iskreno, žešće mrzelo da radim ovo. Ubaciš lepo neat rom i voziš dok ne dosadi ako ti trebaju baterija i kamera (uz apolo naravno).

Našao Gustavo's kernel verziju iz marta i moram da priznam da ovo vredi ubaciti. Trenutno vozim pa 3.99 i taj kernel.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

antec, Hvala :)
To je i jedina najbolja verzija gustavo kernela. Najnovija verzija je katastrofa, ona iz aprila je dobra nekako, dok nestane modem pri restartu. Apolo v7.0b i gustavo iz marta su jedini kerneli koje sam probao, a da valjaju. Dorimanx ne bih probao, unofficial je i ljudi imaju previse SOD.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Ma dobar je dori s tim što nije svaka verzija perfektna. Recimo trenutna poslednja verzija (v112 valjda) je što se mene tiče rock solid, stvarno nemam nijednu zamerku osim što baterija možda za nijansu kraće traje. Ali dobro, Dorimanx kernel je po meni više okrenut performansama nego štednji, uvek sam nekako najviše uspevao da izvučem iz njega (igre i ostale zezancije su najlepše klizile sa njim) na uštrb baterije pa otud i utisak. A recimo pre ove verzije poslednja za koju mogu da kažem da je bila baš stabilna je v79 ako se dobro sećam. Apolo je štedljiv, Gustavo negde između.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Znači koji kernel najvise preferiraš? Čini mi se da se sa apolo kernelom na kitkat-u telefon najmanje greje. Slično i sa gustavo kernelom. Tražim solidne performanse sa solidnim trajanjem baterije, a da se telefon toliko ne greje... RR5.1.2 izašao.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Antec, može li link za Gustavo's iz Marta ili kako da ga nađem, ne znam ni tačan datum kad je izašao. Imao sam sva tri ali greškom nisam prebacio na pc a formatirao sam telefon

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Zile995, pa znas kako menjam ih po potrebi. Ako znam da necu biti u prilici da cesto punim telefon flesnem lepo apolo i neat. Ako pak znam da ce mi steker biti na izvol'te onda uglavnom koristim DorimanX i neki JB rom. I ja imam utisak da je apolo najhladniji. Gustavo za sada lepo radi sa paranoid romom, nemam nikakvih zamerki, stavise. Da se razumemo, svi ovi kerneli se mogu doterati na slicno ako imate vremena za podesavanja sto mene mrzi da radim, zato ih i menjam kao carape :).

bacom, naravno :)
http://www.mediafire.com/download/m96cn ... -26-03.zip

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

antec, Pa hajde da probamo tu kombinaciju pa3.99 + gustavo :)

Da, video sam da si na xda trazio jb verziju kernela. Aca89 :D

Probacu i neki rr5.1.2 sa gustavo ili apolo kernelom.

antec
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od antec »

Zile995, jes' taj sam :). Svidja mi se kod paranoida hybrid engine i sto mozes za svaku aplikaciju posebno da namestas dpi. Videces ako instaliras da ce ti call screen biti pomeren udesno, samo promeni dpi za phone app na 218 ili manje i sve je reseno.

dekif1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 17. Maj 2014. 21:51
:: s2 plus

Post od dekif1 »

cao ljudi nov sam i treba mi pomoc :)
Uzeo sam juce s2 plus gt-i9105p i na njemu mi je verzija 4.1.2 dok moj kolega ima isti uredjaj i na njemu je 4.2.2,ja odem da azuriram ali on mi ne nudi,kaze najnovija verzija je instalirana pa me zanima sta treba da uradim,hvala sry :)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Postoji 4.2.2 verzija. To je poslednja verzija za s2+. Imam s2 (ne s2+)i menjao sam i instalirao par puta stock oficijalne rom-ove. Preko Odina (tako se zove program za PC) ubacujes stock firmware. Imas uputsta na yt.

dekif1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 17. Maj 2014. 21:51
:: s2 plus

Post od dekif1 »

jel postoji drugaciji nacin da se ubaci a da ne bude preko kompa ?

Odgovori