Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Xwlsd za srbiju. Zaustavio sam apk preko titanium backup-a i to bas sve one o kojima sam pre pisao. Nisam ih brisao.
Probaj biftor rom cujem da je dobar sto se tice baterije.
Probaj biftor rom cujem da je dobar sto se tice baterije.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Videću kako se radi titaniumom. Više sam za tu tvoju varijantu.
Pre sam za Omega v24 rom nego za Biftor, slabo radi na Apolo kernnelu. Na nekoliko foruma sam naišao da hvale Omegu. Još mu inst. Xposed pa Greenify, dupli tap na statusbar za zaključavanje, circle baterija.. i još po neki modul i eto od stock imaš nešto "između". Važno da ne greje telefon, nisam ga našao na ulici.
Znači uslov br 1 za svaki rom je da ne greje inače leti.
Pre sam za Omega v24 rom nego za Biftor, slabo radi na Apolo kernnelu. Na nekoliko foruma sam naišao da hvale Omegu. Još mu inst. Xposed pa Greenify, dupli tap na statusbar za zaključavanje, circle baterija.. i još po neki modul i eto od stock imaš nešto "između". Važno da ne greje telefon, nisam ga našao na ulici.
Znači uslov br 1 za svaki rom je da ne greje inače leti.
Decaci,svi ste na stoku sada?:-))) Ili mi se cini. . .Zile,ima li nekih novih saznanja za ciku
?

- Zile995
- Expert
Nema vise kitkat-a i ostalih cm based rom-ova. Samo stock. Kamera, baterija, svi drajveri, bas sve ima. Multitasking duplo bolji. Manje se greje fon.
Necu na stok,imam ga na n4
,cyanfox i dalje
,mada od stoka sam samo neat probao,skroz ok rom 

Odavno vam ja to pricam da nismo jos uvek dorasli KK romovima, ali ok, nije na odmet da se sve isproba, pa mozda i bude nesto u buducnosti, ovako, cepajte JB romove, Biftor, odlican, Neat takodje, a vidim i druge spominjete, pa dajte tu malo da razmenjujemo iskustva, pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati
- Zile995
- Expert
Evo omega rom cu da testiram. Za biftor ne znam kakav je...
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
Ja od marta meseca imam KK i radi normalno, ubacio sa Slim rom, nema vecih bagova i radi prihvatljivo i brzo
Android 12
- Zile995
- Expert
Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Jos brze bi ti radio stock rom.
Da pojasnim nesto sto me mervira uzasno, da se otvorim malo:
1. Nedostupnost drajvera. Vecina kodova od strane samsunga nije dostupno. Developeri su ostavljeni na cedilu I zato oni sada "krpe" bilo koji rom. Bore se sa nekim portovima, nije to to. Nema vise majstora.
2. Drajveri za kameru nisu kompletni. Ajde recimo da snimamo... Jedan telefon je na KK-tu, drugi na stock based JB-u.
Odgledamo snimak... Manje frejmova ima klip snimljen telefonom koji je na KK rom-u. Ponizavajuce je to sto je mikrofon duplo gori. Slikajte stock kamerom ili KK kamerom. Razlike se primecuji. Eto mikrofon je dosta losiji.
3. Svi youtube klipovi su pixelated... To je do aplikacije nije do rom-a, desava se na s2 na svakom AOSP rom-u.
4. Svaki kitkat rom nije optimizovan. Drajver za gpu je relativno nov, uporedite performanse ("fps") na jb stocku I kk-tu. KK nije za igre a ni za slusanje muzike.
5. Sd Card bug, Fuse daemon bug ili kako vec... Ne mozete ekstraktovati poveci zip fajl a ni premestiti ga na sd karticu. Muzika hoce da prestane posle odredjenog vremena, jednostavno se sve desava "random". Opasan bug, niko ne zna da ga otkloni. Antec vam moze opsirnije objasniti
6. Baterija slabije drzi cak losije i od stock rom-a, da ne pricam dalje, jasno je.
7. Vecina njih, zbog ne tako odlicne optimizacije, zagreje ponekad telefon kao da igrate neku zahtevnu igru.
8. Vecina launchera, trebuchet, GEL, rade tromije u poredjenju sa bilo kojim launcherom, ovo nije toliki problem.
9. Probajte nesto da skidate sa playstore-a. Dolazi deo gde se instalira apk... Probajte barem u tom trenutku da radite nesto na telefonu dok je instalacija u toku... Jos bolji primer... Povlacite statusnu liniju na dole... Primeticete kako secka I da ce se telefon gusi.
10. Sledeca stvar je multitasking ili kako bih to nazvao... hmmm, ne znam.
Zapravo radi se o tome da kitkat romovi nemaju veliku sposobnost da zadrze veci broj aplikacija u memoriji, brze sistem gasi najstariju aplikaciju, tj. onu prvu na vrhu nedavne liste.
Udjite u 10 aplikacija I ne gasite ih....
E sada, zadrzite home dugme, udjite u onu prvu, koja je na vrhu liste... Videcete da je otvara ispocetka. Oko 5-7 aplikacija moze tako drzati. To je taj cuveni cm kernel
Medjutim na stocku je sve to drugacije, moguce je u proseku otvoriti po 10-15 aplikacija, zavisi od njihove tezine. Naravno ako je onemogucen bloatware.
Galaxy s3 moze do 7 aplikacija na stocku... Cinjenica je da se s3 bas gusi... Ali s2 kao sto rekoh, ne.
Svima preporucijem da se drze JB-a. Deobloated odexed romovi su najbolji. NeatRom, Omega,Biftor, WanamLite, JellySnap itd...
1. Nedostupnost drajvera. Vecina kodova od strane samsunga nije dostupno. Developeri su ostavljeni na cedilu I zato oni sada "krpe" bilo koji rom. Bore se sa nekim portovima, nije to to. Nema vise majstora.
2. Drajveri za kameru nisu kompletni. Ajde recimo da snimamo... Jedan telefon je na KK-tu, drugi na stock based JB-u.
Odgledamo snimak... Manje frejmova ima klip snimljen telefonom koji je na KK rom-u. Ponizavajuce je to sto je mikrofon duplo gori. Slikajte stock kamerom ili KK kamerom. Razlike se primecuji. Eto mikrofon je dosta losiji.
3. Svi youtube klipovi su pixelated... To je do aplikacije nije do rom-a, desava se na s2 na svakom AOSP rom-u.
4. Svaki kitkat rom nije optimizovan. Drajver za gpu je relativno nov, uporedite performanse ("fps") na jb stocku I kk-tu. KK nije za igre a ni za slusanje muzike.
5. Sd Card bug, Fuse daemon bug ili kako vec... Ne mozete ekstraktovati poveci zip fajl a ni premestiti ga na sd karticu. Muzika hoce da prestane posle odredjenog vremena, jednostavno se sve desava "random". Opasan bug, niko ne zna da ga otkloni. Antec vam moze opsirnije objasniti

6. Baterija slabije drzi cak losije i od stock rom-a, da ne pricam dalje, jasno je.
7. Vecina njih, zbog ne tako odlicne optimizacije, zagreje ponekad telefon kao da igrate neku zahtevnu igru.
8. Vecina launchera, trebuchet, GEL, rade tromije u poredjenju sa bilo kojim launcherom, ovo nije toliki problem.
9. Probajte nesto da skidate sa playstore-a. Dolazi deo gde se instalira apk... Probajte barem u tom trenutku da radite nesto na telefonu dok je instalacija u toku... Jos bolji primer... Povlacite statusnu liniju na dole... Primeticete kako secka I da ce se telefon gusi.
Zapravo radi se o tome da kitkat romovi nemaju veliku sposobnost da zadrze veci broj aplikacija u memoriji, brze sistem gasi najstariju aplikaciju, tj. onu prvu na vrhu nedavne liste.
E sada, zadrzite home dugme, udjite u onu prvu, koja je na vrhu liste... Videcete da je otvara ispocetka. Oko 5-7 aplikacija moze tako drzati. To je taj cuveni cm kernel

Medjutim na stocku je sve to drugacije, moguce je u proseku otvoriti po 10-15 aplikacija, zavisi od njihove tezine. Naravno ako je onemogucen bloatware.
Galaxy s3 moze do 7 aplikacija na stocku... Cinjenica je da se s3 bas gusi... Ali s2 kao sto rekoh, ne.
Svima preporucijem da se drze JB-a. Deobloated odexed romovi su najbolji. NeatRom, Omega,Biftor, WanamLite, JellySnap itd...
Mislim da cu se oprostiti od vas decaci.Btw,slazem se da svi imaju bagove,ali ne kod svih aparata.Npr,nikada nisam imao problem sa move fajlova,muzikom,yt,kamera da.Takodje,sa neatom sam takodje imao problema.Fabricki stok je najbolji.Sve ostale modifikacije,nose i rizike,bagove i probleme 

Ali,svi smo samim rootom zeleli nesto novo.Da nije tako,niko od nas ne bi flesovao nista.Zato valjda i volim android,nema granica.Cemu smart,ako je sve dumb,ako nam fon treba za poruke,pozive,fb,whatsapp samo,moze i nokija .
EDIT:
Drafer,ostani na toj verziji slima,dosta su ga s***ali od pocetka juna
Ono sto me najvise iritira kod vecine romova je taj dejli apdejt.Treba svakog dana da flesujes nesto,zarad 'poboljsanja',Megaherci,itd,koga je bre briga da li fon ima 35000 na bencmarku,kada i onaj od 5000 ima istu svrhu,nista bitno,realno
.Za mene je legendarni tel e52,imao sam tri komada 

EDIT:
Drafer,ostani na toj verziji slima,dosta su ga s***ali od pocetka juna

Ono sto me najvise iritira kod vecine romova je taj dejli apdejt.Treba svakog dana da flesujes nesto,zarad 'poboljsanja',Megaherci,itd,koga je bre briga da li fon ima 35000 na bencmarku,kada i onaj od 5000 ima istu svrhu,nista bitno,realno

- Zile995
- Expert
Sta ces da se oprostis? Da nisi mrdnuo ciko
:lol:
Ne brini se bicu uvek tu da flesnem nesto novo. Cisto da vidim sta je napredovalo.
E to za yt, sve je u pikselima. Znaci stvarbo su pixelated klipovi. Probaj u landsape modu da gledas klip.
Probaj da premestis ili ekstraktujes fajl od 2gb na sd karticu. Fajl da je u internoj. Ovi bagovi postoje I niko ih nije otklonio. Pisu po xda.
Na slimsaberu I katu mi je seckala statusna linija. Ma sve je neuskladjeno I neoptimizovano, shvatio sam napokon.
Stock root-ovan je najbolji. Root I stock.... toliko, mozda I apolo. Neat je dobar ali previse mod-ova ima sto ne valja baz za stabilnost sistema.

Ne brini se bicu uvek tu da flesnem nesto novo. Cisto da vidim sta je napredovalo.
E to za yt, sve je u pikselima. Znaci stvarbo su pixelated klipovi. Probaj u landsape modu da gledas klip.
Probaj da premestis ili ekstraktujes fajl od 2gb na sd karticu. Fajl da je u internoj. Ovi bagovi postoje I niko ih nije otklonio. Pisu po xda.
Na slimsaberu I katu mi je seckala statusna linija. Ma sve je neuskladjeno I neoptimizovano, shvatio sam napokon.
Stock root-ovan je najbolji. Root I stock.... toliko, mozda I apolo. Neat je dobar ali previse mod-ova ima sto ne valja baz za stabilnost sistema.
Prezadovoljan sam sa cFoxom,iskreno.Smem da se kladim da ce naredni biti losiji.E da. . .pomerao sam gta uz pomoc andro zipa veoma fino,preko 2gb.Sve ivo je samo znatizelja,a u sustini,svi i ne vole fabricki rom :-)Ako bi se svi vratili na stok,ne bi bilo potrebe za ovim forumom,cemu. . .

- Zile995
- Expert
Promeni ti stock na n4, ako kases da stock niko ne voli
. Uostalom na stocku odlicno radi s2, nije mi dosadio, 3meseca sam furao stock I dobro se secam da nijedan jedini bug I problem nisam imao.
Ovo sto kazes dirty flesovanje, stalno flesovanje itd... Citam slimsaber temu... Sve isti likovi flesuju rom I to vecinom dirty a imaju po 100-tinak aplikacija, jos kad postave ss da se najezis kako ruzan interfejs.... Jos koriste navigation bar cccc
Cyanfox ce biti sada baziran na paranoid romu tako da nece biti toliko strasno...
Vidim, bice sada cyanparafoxoid ahah
;)

Ovo sto kazes dirty flesovanje, stalno flesovanje itd... Citam slimsaber temu... Sve isti likovi flesuju rom I to vecinom dirty a imaju po 100-tinak aplikacija, jos kad postave ss da se najezis kako ruzan interfejs.... Jos koriste navigation bar cccc
Cyanfox ce biti sada baziran na paranoid romu tako da nece biti toliko strasno...
Vidim, bice sada cyanparafoxoid ahah

Ma to je pitanje da li ce biti.To je postavio lik koji nema veze sa pravljenjem roma.Developer vec par meseci govori da ce sve biti 'soon'
.Ma kakvi,necu da mrdam sa ovog roma na drugi kat.Mozda probam wizzed,ili jb od naseg Mirka,disaster,bio je jako dobar,ali je on batalio sve od kada je izgubio s2 
Ah,na njemu ne menjam samo zbog redovnih oficijalnih apdejta.

Ah,na njemu ne menjam samo zbog redovnih oficijalnih apdejta.
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Matori, mislim da preterujes malo, 'ajmo redomZile995 napisao:Jos brze bi ti radio stock rom.
E sada, zadrzite home dugme, udjite u onu prvu, koja je na vrhu liste... Videcete da je otvara ispocetka. Oko 5-7 aplikacija moze tako drzati. To je taj cuveni cm kernel![]()

Dakle, tacka 5. Nisam nikad probao extract tako velikog fajla ja mislim, tako da o tome ne mogu da pricam. Sto se tice muzike, nikad taj bag nisam imao.
6. Jbg, losije od stocka jeste, ali opet moze pristojan SOT da se izvuce.
7.Nikad mi se telefon nije zagrevao preterano kao tebi, osim kada igram neku zahtevniju igricu preko pola sata.
8. Nova launcher na KK-u, ni jedan jedini put nije ni zasekao malo.
9.Ni sa ovim nemam problema, a sve i da imam, to je deo od 3-4 sekunde, da li ti to stvarno toliko smeta ?

10. Znaci meni stvarno nije jasno zasto bi neko hteo da ima 10 do 15 aplikacija u memoriji o.O Plus, koliko sam shvatio na osnovu tvojih postova, ti veliki znacaj pridajes bateriji.Sa 15 aktivnih aplikacija, baterija ce da ti se sprzi 5x brze nego inace..Cemu to ?
I, da, tacka 4.Ne vidim zasto kk nije za slusanje muzike, ja nikakvih problema tu nemam.
Sto se tice toga da nije za gejming, ja teram Asphalt 8, Minion rush, FIFA 2014 - bez ikakvih problema.Jedino zna minion rush da zasece nekad na pocetku kad se udje u igru, i to je to.Radi posle bez ikakvih problema. Asphalt mi npr ni jedan jedini put nije zasekao.Tezak je 1.35GB, i jedna je od graficki zahtevnijih igara, koliko ja znam.
Tako da, eto, ne kazem ja da je KK savrsen, sve ima svoje dobre i lose strane, samo kazem da malo preterujes.Bas visoke kriterijume imas.(Ili ja imam bas niske ?

- Zile995
- Expert
Taj disaster nisam probao. Eh morao je syiah kernel u rom da upakuje.
Ma bice ok cyanfox, ali sve ce biti ok ako isprave fuse daemon bug. Ovako romovi su vecinom fluidni. Wizzed natrpan modovima, samo dobra tema.
Ma bice ok cyanfox, ali sve ce biti ok ako isprave fuse daemon bug. Ovako romovi su vecinom fluidni. Wizzed natrpan modovima, samo dobra tema.
Da dodam da sam uz svaki kk rom bio na 400gpu,1.4.mhz.Prvo punjenje samo vruc fon.Da rezimiram,svaki rom,ali svaki,jb,kk ima svojevrsne mane,ali takodje,nemaju svi istih problema.Uz to,cak i stok ume da zakuca nesto,sve zavisi od toga kako koristimo tel,sta imamo na njemu,puno tiga.Jedini 'problem' na kk mi je baterija,ali svake veceri punim tel,pa mi i nije problem.I par restarta na par romova.Ostalo sasvim ok.
- Zile995
- Expert

Evo sta buraz hocu reci. Ti romovi su ok ako hoces da podmladis uredjaj. Kada ga pregazi vreme lako mu flesnes bilo koji rom koji nije 4.1...nightshadow931 napisao: Matori, mislim da preterujes malo, 'ajmo redomDrajvere cu da preskocim, to si vrv u pravu.
Dakle, tacka 5. Nisam nikad probao extract tako velikog fajla ja mislim, tako da o tome ne mogu da pricam. Sto se tice muzike, nikad taj bag nisam imao.
6. Jbg, losije od stocka jeste, ali opet moze pristojan SOT da se izvuce.
7.Nikad mi se telefon nije zagrevao preterano kao tebi, osim kada igram neku zahtevniju igricu preko pola sata.
8. Nova launcher na KK-u, ni jedan jedini put nije ni zasekao malo.
9.Ni sa ovim nemam problema, a sve i da imam, to je deo od 3-4 sekunde, da li ti to stvarno toliko smeta ?
10. Znaci meni stvarno nije jasno zasto bi neko hteo da ima 10 do 15 aplikacija u memoriji o.O Plus, koliko sam shvatio na osnovu tvojih postova, ti veliki znacaj pridajes bateriji.Sa 15 aktivnih aplikacija, baterija ce da ti se sprzi 5x brze nego inace..Cemu to ?
I, da, tacka 4.Ne vidim zasto kk nije za slusanje muzike, ja nikakvih problema tu nemam.
Sto se tice toga da nije za gejming, .
E sad kameru nisi dodao. Losija je na kk-u. Da li se slazes da su yt klipovi pixelated?
Jednom liku je zabo telefon kad je kopirao fajlove na sdcard. Sa kompa u sd karticu. Dobio je odgovor... Daemon fuse...
Bacom, antec, levca svi tvrde da se telefon previse greje na kk-tu.
Znacajno mi je sve to jer, em ima vise mogucnosti, taj multitasking recimo, jos ima bolju kameru bateriju I sve ostalo.
Ikreno da ti kazem, da zaokruzim... Celovito je jb based rom bolji od kitkat-a. Ne vidim razliku u brzini. Ostajem na njemu, kao sto rekoh flesujem nesto novo da vidim dokle je napredovalo.
Tebi je ovo onda masina posle wildfire telefona.
tacke 5, 6, 10, 9 poredi sa debloated jb stock based rom-om pa javi. Inace za tacku 8 nisam spomenuo nova launcher...
Manite te argumente,nisu validni
.Kao sto rekoh,ne radi svakom isto sve na istom romu,puno faktora utice na neke bagove.Imao sam svojevrsna poredjenja
.Ja nisam za stok,ovo mi je za eksperimentisanje.Zaboravih. . .jos od prvog s1,nikada nisam flesovao stok nakon gomile romova.Ali sam skolu prvu sa romovima platio jos na galaxy spica i rom menadzeru .lol: