Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

gasmias napisao:@jorda super cena za polovan-"nov" s2..samo nije ok da neko proda tel kao nov a da ne kaze sta je uradio..bar da je sve vratio na fabricki..
Ma brate, gde me briga. Fon je uglavnom N O V. Ako je dekodiran, uh, jaka stvar. :)
Nego, svidja mi se ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1095274
I sad, da ga flesujem samo njega ili moram jos neki kernel ili sta vec???
u baseband mi pise XXKE7
u kernelu XWKDD
a u build number XWKF3.
I dalje mi je nejasno sto su 3 razlicite oznake...
I ako zeznem nesto mogu da vratim stock rom? Uradio sam titanium backup.
E, da, vratio sam stock kernel i nema vise zuti trougao :D

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Jorda, flesuj ga preko odina, ja sam njega prvo flesovao pa mi je mnogo bio plav pa sam ga menjao, al svkako ti preporucujem njega da flesujes ne moras nikakav kernel bar ja nisam i nisam imao nikakvih problema.

Baraba, evo ti snimio sam da vidis sta je miui

View My Video

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Veceras cu da ga flesujem, bas mi se svidja pogotovo sto mi je omiljena boja plava i cela soba mi je plava :D
MIUI - fuj... :P
lesa, reci mi moram li da flesujem neki kernel sa CWM (da bih instal onaj rom) i koji bi meni odgovarao po onim oznakama? Napisao sam 2 posta iznad...
I moram li da radim data wipe i cache partition wipe??
Poslednja izmena od Jorda u Pon, 28. Nov 2011. 21:19, izmenjeno 1 put ukupno.

maverick88
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 13. Nov 2011. 08:59

Post od maverick88 »

od juce mi je market odjednom usporio nesto,sporo ucitava,i sporo ide skidanje sa marketa,je l ima jos neko taj problem?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Jorda, ja uopste nisam obracao paznju na te oznake nego sam samo flesovao rom, ne moras da radis wipe posto prvi put flesujes ali kada budes flesovao sa kastom roma na drugi kastom rom obavezan je wipe

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Ali nemam Clockworkmod, a preporucuje se da on bude inst.
Kako njega da instaliram??? ......................

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Jorda, imaš ovde sve baš o tom romu:
viewtopic.php?t=24133

gasmias, koji je to rom?

lesa0208, video sam, u kafiću a i na xda najviše to menjaš i kačiš, treba li bi da te zaposle, baš si se izvežbao. Video lepo izgleda, malo podseća na ios ili mi se čini :wink:

Mirko BGD, skidaš li ga sa punjača :D uh, kad se stim tek kada sam ga uzeo al sam cedio bateriju :)

maverick88, instaliraj ovo i otvori DNS, restart obavezno, javi da li se ubrzalo :
https://market.android.com/details?id=u ... NldEROUyJd

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Baraba, pa to je poenta miui-a da izgleda tako :D

Jorda
Mobil fan
Mobil fan

Post od Jorda »

Preko ROM managera nije hteo da mi se instalira CWM, ne znam zasto. Flesovao sam Litening rom anyway, malo duze se palio fon ali na kraju jeste. Primetno je brzi od stocka iako vuce vise rama (ja sam jedan od onih ljudi koji primecuju najsitnije promene), ali baterija za 20ak min cackanja je spala za 10%. To mi se nikako ne svidja, probacu ga na par dana pa ako bude trosadzija vracam na stock.
I opet imam problem sa kernelom. Naime, nimfetamin kernel koji korisiti ovaj rom mi je opet zeznuo display. Boje su manje vise ok, ali brightness je slab totalno. Da li mogu da vratim originalni kernel i sta ce se desiti ako to uradim??

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Jorda, ne bi trebalo nista da se desi, medjutim ja bih ti rekao da ubacis siyah 2.1 kernel i da uzivas, takodje ne moras da se vracas na stok rom mozes da probas neki drugi. Inace normalno je da posle flesovanja novog roma telefonu treba malo duze da se upali.

gasmias
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 17. Nov 2011. 16:14

Post od gasmias »

cwm je tzv 2e recovery, a cwm app dobijas uz cf-root kernel ili zasebnom instalacijom koji ti daje neke mogućnosti direktno preko app-a bez ulaska u cwm mod..i cwm nije kompaktibilan sa rom managerom, moja je preporuka da ne koristite rom manager na s2..

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

lesa0208, koji ti je funkcionalniji, miui ili cm-7?

Jorda, za taj rom kažu da duže drži baterija sa njim, daj mu šansu koji dan, što kažu da sve legne na svoje ,mesto. Ja trenutno dajem šanus kernelu koji koristi lesa, ali u principu najduže baterija mi je držala sa stock kernelom :)

gasmias, koji rom koristiš trenutno?

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Baraba, nisam jos uvek probao CM7, ali miui ima par stvari po defoltu koji drugi romovi nemaju pa mi se i to svidja.

gasmias
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gasmias »

ja sam trenutno na miui-u jer me vizuelno smorio tw, uskoro vracam checkrom, najnoviji speedmod kernel i ics temu (koja je vrh, jer je promenjen izgled nekih ikona, appdrawer-a, phone-a, mms-a, itd)...

kada instalirate novi kernel, preporuka je da pre instalacije uradite wipe cache i dalvik cache, ja radim i pre i posle, pa restart uređaja i testirate kernel što se tiče autonomije tek nakon dva ciklusa (punjenja i pražnjenja)..

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

[b]lesa0208[/b], koje stvari ima miui po defoltu? ae, razmišljam se miui ili cm, pričaj sto mu muka :)

Smartbench 2011 test:

[IMG]http://i39.tinypic.com/zvcyg6.png[/IMG]
Poslednja izmena od Baraba u Čet, 01. Dec 2011. 12:56, izmenjeno 2 puta ukupno.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Baraba, imas onaj notifikacioni bar, onaj njegov file explorer koji je do jaja, imas super lockscreeen-ove imas gomilu tema, foldere i te stvari. Mane su mu 4x4 matrica i ne mogu da se rizajzuju widgeti, sto baterija manje traje.
gasmias, ciji miui ti koristis?

gasmias
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gasmias »

official 1.11.18 + siyah 2.2i...miui je super zbog lake izmene izgleda za par sekundi (nema flesovanja), i sve može zasebno da se uzima iz svake teme (status bar, ikone, home screen,...)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

gasmias, ili neko drugi, šta je RTL FIX na MIUI 1.11.18?

Da li je probao neko ovaj [ROM][2.3.5][KJ3] Simple & Clean v2.2.1 'Performance + Battery Friendly & Jkay v13.1 ?

gasmias
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od gasmias »

...rtl je za Arape (jezik, s desna na levo pisanje, i to..)

rom nisam, ali mi delovao kao dobar...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

gasmias napisao:zuti trouglic se "brise" tako sto instaliras stock kernel, posle flesovanja custom kernela, pa onda kroz CWM flesujete kernel.zip ili kroz cwm app (ako je bio instaliran cf-root) instalirate zimage željenog kernela..
To je to, nema žutog trouglića, hvala :)
gasmias napisao:ono sa sms-om ima vise resenja na xda, ja koristim custom romove u kojima nema tih ogranicenja..
Može li link konkretno do nekog rešenja, jer ne nađoh :smutny:

Odgovori