Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od iamivan »

Jedino što bi ti možda, ali možda smetalo i iritiralo te jeste dialer i lock screen lag. Kada ti je telefon duže neaktivan, i kada otvoriš npr. pozive onda hoće da se javi taj lag od ~2 sekunde. Mislim da nema više ništa što bi ti eventualno smetalo. :smile:

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

hmm...to vidis nisam primetio u mediamarkt...ali i dobro...ljudi konstantno tamo njakaju sve telefone...pa i ne mozes da primetis te neke sitne lagove...obraticu paznju vise kad sledeci put isao u market...uglavnom hvala za brz odgovor:-)
Huawei

PedjaBL
Banned
Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
:: Note N7100
:: Note n7000

Post od PedjaBL »

Telefon je dobar ovi gore sitnicare...lag jedino kad ulazis u dialer...nista ostalo

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Ako vam dolazi do laga kada ulazite u dialer,resenje je sledece,bar u mom slucaju ovako sljaka. Svaki put kada drzite home dugme vidite aplikacije koje rade u pozadini,kada ih sve ugasite ne ostane ni jedna u memoriji,pa kad otvorite dialer on iz pocetka pokrece aplikaciju dialer, a samim tim i listu poziva (koja je obicno veoma dugacka). Taj lag se desava jer svaki put telefon iznova ucitava listu i to traje kao sto je neko rekao oko 2 sec. Na svom telefonu uvek u pozadini ostavljam od aplikacija da radi imenik,poruke i dialer (sve ostalo gasim),tako da bez obzira da li imam 453534 poruka ili 45345345 brojeva u imeniku svaki put ce se te aplikacije pokrenuti istog momenta. Mozda gresim, ali kod mene nema laga ako primenim tu tehniku.

Jedino sto sam primetio sto se tice bug-ova na note 2 je da ponekad kada udjem u aplikaciju za poruke ruka mi se pomeri i aktivira se automatska rotacija ekrana, medjutim kada uspravim telefon da vratim poruke u portrait mod, nista se ne desava. Moram da otvorim neku poruku pa tek onda proradi. To je jedino sto sam primetio i desava se 1 nedeljno od prilike tako da mi i ne smeta puno. Koristim note 2 vec 1 mesec i bas ga mucim posto sam heavy user, 3g non stop,razni widgeti upaljeni,svaki dan po malo igram 3D igre, odredjeni motion-i su aktivirani, oko 20-25 poruka dnevno,1 sat poziva i pored toga sve radi savrseno. Nekome su valjda pomogle ove informacije 8)
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

PedjaBL, ne sitničarim, samo kažem šta bi mu možda zasmetalo. Meni to uopšte ne smeta. ;)

nemanjabrat, to se kaže da je aplikacija u kešu, keširana je ("cache").

bata_bogdan, veruj mi, nećeš se pokajati ako ga uzmeš, te sitnice su skroz nebitne i ne smetaju (barem većini).

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

iamivan, nema potrebe koristiti tehnicke izraze kada se obracas "svima", jer ne znaju svi sta znaci cache :wink:
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

PedjaBL
Banned

Post od PedjaBL »

Ma to kome smeta je pacenik...telefon ima najbolju bateriju na trzistu. Po tom pitanju niko da mu zapne. A svi android korisnici bas to traze. Jedina mana mozda nekom je velicina..ako se to moze nazvati manom...

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

PedjaBL, znaci ljudi su pacenici ako za svoj novac ne mogu da dobiju ono sto ocekuju?
Razmisljanje na nivou
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Behemoth, mislim da ste već počeli da preterujete sa tim nazovi pljuvanjem Samsunga zbog tog laga. Ako ti to toliko smeta i ako ti taj jedva primetan lag uništava doživljaj, onda pređi na iPhone ili neku Lumiu i gotovo.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

Totalno je smesno ako nekome smeta taj jedva primetan lag za app za kontakte i sms. Sta sve pruza jedna ovakva telefoncina, a lozite se na jednu glupost, kao da na svaka dva min ulazite u kontakte, a i da ulazite nije to ni malo strasno za coveka koji zna sta zeli od sebe i od telefona
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Što je fora, taj lag nije uvek, već samo kad procesi nisu keširani.
I one rečenice "Za te pare hoću da mi sve radi kako treba, bla, bla"... Jbg, tako je kako je, ljudi iz Samsunga ne mogu to da reše i gotovo. Kome se ne sviđa, uzme drugu marku i ćao, zdravo.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Zaista sam sad isprobao ono što je neko maloprije spomenuo, odnosno da ne čistim procese iz task managera i telefon je mirovao nekih 20-ak min i nakon otključavanja ulazak u dialer i imenik je momentalno izvršen tako da ne vidim frku više da se to spominje kao ko zna kakav propust... :)

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Upravo tako.

PedjaBL
Banned

Post od PedjaBL »

PedjaBL, znaci ljudi su pacenici ako za svoj novac ne mogu da dobiju ono sto ocekuju?
Razmisljanje na nivou
....neka si se ti odmah primio...samsung ima najtezi launcher I normalno je da malo stekne nakon ciscenja ram memorije. I sony z laguje pa niko nista ne prica...masa drugih telefona u rangu s3 ili n2 pa niko se ne zali...nemoj te pretjerivati...I molim te objasni cemu izjava razmisljanje na nivou? Sad si kao pametan ili sta

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

Ovo je smesno. To sto su dobili za svoj novac je mnogo vise nego sto im je realno potrebno, a nece da iskoriste ni to osnovno sto im pruza ova zver od telefona
Note IV N9100 dual

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

Taj lag kod otvaranja contacts kodmene nikad nije bio primetan. Cak i kad duze stoji u stand by mode-u nisam cekao primetno vreme da se otvori. Dok nisam ovde procitao nisam ni znao da to postoji :? .
Inace kod 4.1.2. baterija dobro drzi, ali nisam osetio neka znacajna poboljsanja. Ista stvar i kod otvaranja programa, surfa itd....mozda je za nijansu brze u odnosu na 4.1.1 ali jedva primetno. Kozmeticke promene nisam primetio, samo ove "ispod haube" :roll: .
Ali, javio mi se problem o kome sam ranije citao, tj o sd card unmountu. Kartica mi se naime sama unmountovala i pokazao mi je sd card error i da li zelim da formatiram karticu...naravno, nisam formatirao, ali je kartica izgleda svakako gotova :angry: . to je inace known issue za note 2 i S3, pogotova ako su u pitanju sandisc sd kartice. Moje je inace Patriot 8gb (class 6 mislim). Dakle, nije neki uber kvalitet, ali svejedno..sva sreca pa sam prebaio sve fotke prosle nedelje, a koje po defaul-u cuvam da kartici :disgust: .
screw u guys I'm going home

PedjaBL
Banned

Post od PedjaBL »

Licno od kartica gledam da kupim kingston...nema boljih I nikad ne zakazu....nisam imao probleme takve prirode...tel je odlican I nema mane

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

christofer, kod mene je Kingston i tu nema pravila. Jednostavno jednom zablesavi i to je to. Inače ja sam JEDVA uspio preko čitača kartica na računaru da je spojim i da sačuvam sve podatke. Nakon toga sam odradio full format kartice i samo vratio podatke i evo već jedno dva mjeseca radi bez problema. Inače je kod mene Kingston class 4 16GB. Uglavnom možeš sačuvati sve prije formata ali treba dosta živaca... :dry:

PedjaBL
Banned

Post od PedjaBL »

Imam kingston 16gb class 10 skoro godinu dana nisam imao problem sa njom. Naravno prije upotrebe full format a zatim ubacivanje u telefon.

christofer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19

Post od christofer »

I ja cu sad verovatno kingstona uzeti, cisto da mi se ne desi opet. Mada nista nije garant, s obzirom da tel ima tendenciju da permanentno "unmount-uje" karticu :? .
A sam tel je nesto posle cege se nikad ne bih vratio na obicnu galaxy seriju (S4 ili stariji S3)...meni su licno dimenzije idealne, iako sam pre kupovine imao sumnji. O hardveru samo reci hvale. :)
screw u guys I'm going home

Odgovori