Azimuth napisao:.....A i ruku na srce,e ovo oko Knox-a, to je takva budalastina da nemam reci. Ok, kapiram cemu sluzi, radi zastite podataka, ali trebali su ostaviti mogucnost i da se resetuje na 0x0 kada se flesuje stock rom. Ovako ispada da ukoliko hoces malo da se poigras, ti prakticno ostajes uskracen za neku funkciju trajno iako su ti i tu funkciju telefona naplatili kada si ga kupovao. Zamisli samo da ti neko kaze da ce ti olovka otkazati ukoliko ti Knox okine na Note 4, sta bi rekao? Pa to (danas pay, a sutra moze i olovka i ko zna sta jos) je nesto sto ih razlikuje od konkurencije, pobogu, i to da se izgubi zbog eto malo igranja kada je vec Android taj koji je otvoren i dozvoljava igranje. Samsung pokusava da prekine svu zabavu, to mi se nimalo ne svidja....
Bravooo. Objasnio si [emoji106]
Dakle poenta price je zasto zatvarati nesto sto je open source?! Ne shvatam njihovu taktiku, logiku. Zato sam rekao: Samsung, napravi svoj os i na njemu se zezaj. Mnogo su bre zatvoreni, rekao bih
ograniceni, pravi izraz. Pa gori su od iphone sistema. Tamo odradis JB, obrises ga i dalje sve vazi, ovde sada ne.
Exynos-zatvoren(Ni trunka koda)
Mali blobs i kernel drajveri-Nepoznati
Kamera drajveri-Nepoznati
Pa i pre ovog samsung pay-a(galaxy s6) je postojao knox. Sto im je to trebalo?
Pazi ti ovo: Jedini su uklonili memory leak na svom TW 5.0.
2 androidu. Ili su imali vise srece nego pameti ili su jednostavno imali dobre programere koji nisu zeleli to da podele sa dobronamernom zajednicom.
Profit
iKe napisao:A i Samsung hoće da pruži neku sigurnost korisnicima, jer od njih naručuju i američka vojska i neke agencije.
Fora je u knox-u. Cekaj, kakav vid sigurnosti? Da li mislis da su se tako osigurali? Pa i bez root-a mozda mogu biti u opasnosti.
Moze li mi neko objasniti kako root moze da upropasti ceo njihov sistem, tj. servise?
Ok, dosta o knoxu... Iskren da budem ovo je hardverski jako dobar telefon, ako ne i najbolji, ali neka softverska ogranicenja ga ubijaju. To non-geek osobe ne treba da brine, vec ove koji poznaju malo materiju i dovoljno prate(stalno upoznavaju telefon).