Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Re: Samsung Galaxy S6 - (SM-G920F)

Post od zoreli »

Azimuth napisao:...,e ovo oko Knox-a, to je takva budalastina da nemam reci. Ok, kapiram cemu sluzi, radi zastite podataka, ali trebali su ostaviti mogucnost i da se resetuje na 0x0 kada se flesuje stock rom. Ovako ispada da ukoliko hoces malo da se poigras, ti prakticno ostajes uskracen za neku funkciju trajno iako su ti i tu funkciju telefona naplatili kada si ga kupovao. Zamisli samo da ti neko kaze da ce ti olovka otkazati ukoliko ti Knox okine na Note 4, sta bi rekao? Pa to (danas pay, a sutra moze i olovka i ko zna sta jos) je nesto sto ih razlikuje od konkurencije, pobogu, i to da se izgubi zbog eto malo igranja kada je vec Android taj koji je otvoren i dozvoljava igranje. Samsung pokusava da prekine svu zabavu, to mi se nimalo ne svidja.?

Azimuth , jel ti to čitaš misli ... upravo htedoh nešto slično napisati .
16 godina na forumu MOBILNISVET

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Azimuth,njih to briga. Pravo da ti kazem,svega 10% korisnika (mozda ne i toliko),rutuje telefon. Ostatak nema pojma ni sta znaci root. Dok je tako,njima to ide u korist.
Primer. Pre par dana se skupilo bas veliko drustvo povodom mature. Svi izbacili Samsunge. Od njih 36 (brojao),samo je cetvoro imalo root na telefonu. Sve dok je tako,takve ce politike i da se drze

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ljudi imaju zorta od rutovanja zbog garancije, da nije tako vecina bi ga odradila odmah i resila se bloata kojeg ima previse. A zasto Samsung zabole? Zato sto ljudi robuju brendu ili im neko nametne misljenje.
Ja gotivim Samsung, ali me uzasava cinjenica da ogranicavaju sve ono sto Android jeste.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Koji telefon sada imas ,ne mogu vise da povatam ko sta koristi :)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

I bre kakvi ste. Ovo je prvi Galaxy koji mi se sviđa, a većina vas ga je dočekala "na nož". Vrhunske karakteristike i moderan izgled, šta ćeš više?
Za root, mislim da manje od 10% to radi, možda je ta brojka bliže 1%. A i Samsung hoće da pruži neku sigurnost korisnicima, jer od njih naručuju i američka vojska i neke agencije. Uz to telefoni postaju i lične karte i platna kartica, pa je i zbog toga ovakva zaštita. Mislim da ćemo to sve više viđati i kod ostalih proizvođača.

Azimuth, Galaxy je teži od iPhone-a, možda je samo drugačije raspoređena težina. Je l' misliš na običan ili edge model?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ike druze, da me ne shvatiš pogrešno, uopste ja lično ne pljujem po s6,vec eto, sad bez zezanja, ne svidja mi se izgled, jednostavno nije to tooo, verovatno da sam očekivao nekako lepši i jos kvalitetniju izradu.
I nisam hejter samsung telefona, oduševljen sam bio i sa note 3 i sa tab s 8.4 LTE, prave dobre uređaje pogotovo note seriju i s seriju, ali po meni su uprskali izgledom i izradom, al to je moje mišljenje.
Ledja pokupili fol od Sony, to staklo a sve ostalo liči na iPhone, moglo je to originalni je, ipak samsung za sebe kaže da je kao najveći inovator.
E sad, verujem da će korisnici biti prezadovoljan kako radi, ekranom itd itd, što uopšte ne sumnjam u to.
Ovo je samo moje mišljenje, da sad neko ne napiše kako nemam pojma sta je dobro itd itd... I da se neko ne oseti prozvanim :)
Huawei

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

kvaka33, iP6 od januara teram :wink:
iKe, ja sam stekao utisak da je prilicno lagan, tu negde kao iP6 ali vecih dimenzija. Ne znam sta kazu cifre, ali mi je S5 delovao nekako tezi u ruci, prosto osetis telefon dok ga drzis dok to sa S6 nisam osetio. Sto se Edge varijante tice, koliko mi je zanimljivo na slikama, toliko kontam da je neprakticno u svakodnevnom koriscenju jer je zaista nekako nezgodno drzati ga a da ne dodirujes te zakrivljene strane. Ako pak pokusas malo drugacije da ga uhvatis, imam utisak da bi svakog casa pobegao iz ruke. Ok, ja imam zaista velike sake pa sam mozda takav utisak stekao, ali bem li ga.

Da se vratim na Knox, nemam ja nista protiv njega, ali su trebali da ostave i opciju da se moze resetovati tj vratiti na 0x0. To kazem samo zato sto ima ljudi koji imaju potrebu za rutovanim telefonom ili prosto vole da se igraju, a da im pri tome sve funkcije rade, ukljucujuci i toliko najavljivani Pay. Nisu svi obavestajci, vojnici i vladini sluzbenici, ali su zato korisnici koji zele maksimum za svoj novac. Ozbiljno me ne bi iznenadilo da na sledecem Note uredjaju otkaze olovka ako Knox okine ili kamera ili ko zna sta novo smisle.
Da ne bude zabune, ja S5 nisam rutovao samo zato sto sam znao da cu ga pre ili kasnije prodati, a to bi mu u mnogome umanjilo cenu. Jesam na onu foru da ne okine Knox, probao, obrisao bloat, ali nisam smeo da menjam rom niti da stavim obican fix za kameru.

Al dobro, S6/Edge jesu odlicni telefoni, tu nema dileme. Do sada najbolje sto je izbaceno ove godine, ostaje da vidimo sta kaze LG i na kraju Note i iPhone.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Azimuth, Eh sada vidim
Sa tapatalka ne mogu
Otisao S5 sad razmatram sta dalje :)
Zaboravih komentar na knox,ubise nam Samsung sa time,steta i to velika ,kakvi su samo romovi pravljeni za S2 bez frke da ces zeznuti garanciju,dusa me zaboli

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Zavisi do koje cifre bi isao i da li se drzis iskljucivo jednog brenda i OS-a.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Ako si mene pitao ,ne drzim se jednoga brenda,drzim se 2 :roll:
Ne definitivno nemam primarni,ne vise
Hocu da kupim najbolje za sto manje love :)
Inace sam se danas igrao sa S6 edge i odusevio se,a onda se setim od cega je napravljen i zamislim ga kako leti ka patosu i zamrznem se,a steta pokrivati ga :dry:

molder79bgd
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 17. Okt 2014. 22:02
:: Nokia e7
:: Samsung S3

Post od molder79bgd »

Azimuth kome S6 nije bolji i jaci,brzi telefon taj z amene nije normalan,sve sma rekao.Nenormalna je izjava da je ip6 bolji od S6,i svako ko to kaze za mene nema blage veze o telefonima.Ko zeli igracki ip6 neka kupi,mi koji hocemo kvalitet,najbolju kameru i izradu tu je S6 i S6 Edge,kratko i jasno.I ovo je tema za S6 ne za igracku ip6.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Uz svo duzno postovanje, ali ti ne da nemas pojma o cemu pricas nego je to sramota.
Lepo sam te pitao, ajde mi obrazlozi, na osnovu cega imas takvo misljenje? Zasto mislis da je jedna bolji od drugog? Objasni mi. Recimo da nemam blage veze i da sam dosao da kupim telefon, sta bi mi rekao? Kako bi me ubedio da uzmem bas S6?

I onako usput mi odgovori nanpitanje iz mog prethodnog posta, da li posedujes S6 i iP6? Pitam iz znatizelje.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

@iKe, slažem se sa tobom. I meni se sviđa S6.

Ovaj Azimuth je takav prevrtljivac, pa strašno. Ovde mu smeta knox, a iP nije JB (mogu da se kladim da mu nije JB). I sad, iOS sa manje funkcija vozi koji nije JB, ali android samsung bi odmah rutno. Jao, e, el te mts plaća ili apple [emoji14]
Ja ne vidim potrebu uopšte da rutujem One M8. Nisam rutovao ni S5. Nisam radio ni JB na iP. Moji nalozi i kartice su mi tako sigurniji.

Što se tiče root, odavno je sve komplikovanije, htc, sony, samsung.... Zaštite su tu. Htc je priča posebna. Na sony se pozdravi sa kamerom. Očekujem i da LG uvede neku vrstu zaštite, moraće ako će ispratiti trendove plaćanja.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

molder79bgd napisao:Azimuth kome S6 nije bolji i jaci,brzi telefon taj z amene nije normalan,sve sma rekao.Nenormalna je izjava da je ip6 bolji od S6,i svako ko to kaze za mene nema blage veze o telefonima.Ko zeli igracki ip6 neka kupi,mi koji hocemo kvalitet,najbolju kameru i izradu tu je S6 i S6 Edge,kratko i jasno.I ovo je tema za S6 ne za igracku ip6.
Dobili smo novog miodrage, samo Android (Samsung) edition. :D

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Baraba, m8 nisi rutovao zato sto n'umes, S5 zbog knoxa, G2 jesi zbog fixa i zato sto si znao da ne gubis garanciju itd :P
Sto se mene tice, da imam prilike odradio bih JB, ima korisnih stvarcica zbog kojih bih odmah to uradio, ali jbg, cekam da puste alat.

Da se vratimo na temu...

Ja samo hocu da podstaknem zdravu raspravu, da mi se obrazlozi sta i kako, zasto, zbog cega i sl. To je sustina foruma, navesti prednosti i mane, pa ce se lako potencijalni kupci pronaci u prici. A ovo "S6 je najjaci i niko mu nista ne moze" kod mene (a verujem i kod drugih) nikako ne prolazi kao argument. Mene interesuje sta je to bolje, sta je to vise, sta dobijam a sta gubim? Trazim da mi neko pokaze prednosti, sta to imam vise od onoga sto sam imao sa recimo S5 ili Note 3 ili danas sto se dobija sa Note 4. Navodim ove modele jer su osetno jeftiniji od S6. Samsung Pay ne racunam jer se on gubi momentalno i rajno, cim okine Knox.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Azimuth napisao:.....A i ruku na srce,e ovo oko Knox-a, to je takva budalastina da nemam reci. Ok, kapiram cemu sluzi, radi zastite podataka, ali trebali su ostaviti mogucnost i da se resetuje na 0x0 kada se flesuje stock rom. Ovako ispada da ukoliko hoces malo da se poigras, ti prakticno ostajes uskracen za neku funkciju trajno iako su ti i tu funkciju telefona naplatili kada si ga kupovao. Zamisli samo da ti neko kaze da ce ti olovka otkazati ukoliko ti Knox okine na Note 4, sta bi rekao? Pa to (danas pay, a sutra moze i olovka i ko zna sta jos) je nesto sto ih razlikuje od konkurencije, pobogu, i to da se izgubi zbog eto malo igranja kada je vec Android taj koji je otvoren i dozvoljava igranje. Samsung pokusava da prekine svu zabavu, to mi se nimalo ne svidja....
Bravooo. Objasnio si [emoji106]
Dakle poenta price je zasto zatvarati nesto sto je open source?! Ne shvatam njihovu taktiku, logiku. Zato sam rekao: Samsung, napravi svoj os i na njemu se zezaj. Mnogo su bre zatvoreni, rekao bih ograniceni, pravi izraz. Pa gori su od iphone sistema. Tamo odradis JB, obrises ga i dalje sve vazi, ovde sada ne.

Exynos-zatvoren(Ni trunka koda)
Mali blobs i kernel drajveri-Nepoznati
Kamera drajveri-Nepoznati

Pa i pre ovog samsung pay-a(galaxy s6) je postojao knox. Sto im je to trebalo?

Pazi ti ovo: Jedini su uklonili memory leak na svom TW 5.0.2 androidu. Ili su imali vise srece nego pameti ili su jednostavno imali dobre programere koji nisu zeleli to da podele sa dobronamernom zajednicom. Profit
iKe napisao:A i Samsung hoće da pruži neku sigurnost korisnicima, jer od njih naručuju i američka vojska i neke agencije.
Fora je u knox-u. Cekaj, kakav vid sigurnosti? Da li mislis da su se tako osigurali? Pa i bez root-a mozda mogu biti u opasnosti.

Moze li mi neko objasniti kako root moze da upropasti ceo njihov sistem, tj. servise?

Ok, dosta o knoxu... Iskren da budem ovo je hardverski jako dobar telefon, ako ne i najbolji, ali neka softverska ogranicenja ga ubijaju. To non-geek osobe ne treba da brine, vec ove koji poznaju malo materiju i dovoljno prate(stalno upoznavaju telefon).
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

molder79bgd napisao:Azimuth kome S6 nije bolji i jaci,brzi telefon taj z amene nije normalan,sve sma rekao.Nenormalna je izjava da je ip6 bolji od S6,i svako ko to kaze za mene nema blage veze o telefonima.Ko zeli igracki ip6 neka kupi,mi koji hocemo kvalitet,najbolju kameru i izradu tu je S6 i S6 Edge,kratko i jasno.I ovo je tema za S6 ne za igracku ip6.
molder79bgd zamolio bih te da tvoji postovi ubuduće budu konstruktivniji i manje svađalački nastrojeni , takođe i bez etiketiranja tipa "budala" , "nije normalan" i slično .

Malo skretanja sa teme i šale je OK ali ovo NE , ... ovo je prijateljski savet , u redu ?!
16 godina na forumu MOBILNISVET

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Azimuth napisao:Baraba, m8 nisi rutovao zato sto n'umes, S5 zbog knoxa, G2 jesi zbog fixa i zato sto si znao da ne gubis garanciju itd [emoji14]
Sto se mene tice, da imam prilike odradio bih JB, ima korisnih stvarcica zbog kojih bih odmah to uradio, ali jbg, cekam da puste alat.
M8 nisam jer mi je Zoreli rekao da ništa ne dobijam posebno, mislim na mod zbog kog bih odradio rut. Poslao mi pp i rekao iskreno.
S5 je radio odlično i nisam imao potrebu za rutom, za razliku od G2, koji je morao zbog fix. Da je bio fix za S5 i kameru na lizalici, vala pao bi rut i ne bih prodao telefon. I predhodne androide nisam rutovao, promenih ih vala dosta, sem G2, on mora da se popravlja nov.

I dalje stoji što sam napisao. Na iP nemaš JB, na androidu ti smeta što ne može rut. Nisi fer. Kada se setim tvojih komentara da ti je dosadilo čačkanje, da nemaš vremena za to... Sad je ovde mana knox, nisi fer. Seti se šta si pisao. Sad ovde vrtis priču "joj Rado, joj Radmila, šta si samnom učinila" Rada je iP [emoji14] :D

I uopšte, znate li koliko ljude zanima rut? 99,9% nema pojma o tome, niti želi da gubi vreme na to. A vi ovde zapeli za knox kao da bi sutra stali u red za kupovinu da isti nema knox. Jeste, šio mi ga Đura.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Viber++ je ono zbog cega bih uradio JB istog momenta 8)

Sto se tice m8, to ti je Zoreli rekao jer zna kakav si, napravio bi igracku od telefona, brikovao ga i pukao pare :P Za ove ostale nemoj da se vadis, imao si fix za S5 i na 4.4.2 pa nisi radio rut :P

Sad bez zezanja, da li je neko uzeo S6? Sta moze sa njim a da je brze i bolje nego sa recimo Note 3/4 ili S5? Da li ga uzimate u razmatranje samo zbog izrade? Sta je sa baterijom?
Sto se knox-a tice, on kad okine ode garancija, odose i trajne neko funkcije telefona.
Ovo sto Zile kaze, ni za S2 do pre godinu dana (kada sam prestao da ga pratim) nisu dali sve kodove. Ogranicavaju debelo, ne znam zasto to rade.
Kontam da ce im to doci glave pre ili kasnije, Huawei je jedan od brendova koji moze da im pomrsi konce, cenom, kvalitetom i povrh svega odlicnom garancijom.
Sto se tice procenta ljudi koji se igraju, rutuju itd., nije poenta u tome, nego sto pokusavaju na sve nacine da zatvore ono sto je zamisljeno kao otvoreno i sto kao takvo postoji godinama.

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Sta je viber ++? Iskreno, knox i mene odbija mnogo, mene, okorelog pristalicu androida i samsung S serije. S6 mi se mnogo svidja po svemu, izbacen bloat, softver pisan za 64 bit procesor koij radi kao ios (sto sam znao da ce doci). Al stvarno se ovome nisam nadao, da ce Samsung toliko zatvoriti sistem kome je to bila i no 1 prednost. Zaista los potez (iz moje perspektive), jer svaki fon je odmah dobio root kod mene.
Moj kum ima ip6 sa jb, dosta tweakova ima, svideo mi se. Sve vise se okrecem ip... :dry:

Odgovori