Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Da nisi malo preterao sa odabirom verzije apolo kernela? Ako ti se zaledi fon ne krivi kernel. No videcemo kako se ponasa.
Preveliki undervolt moze da prouzrokuje i preterano pregrevanje. Javi ako se poboljsa situacija...
Preveliki undervolt moze da prouzrokuje i preterano pregrevanje. Javi ako se poboljsa situacija...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Imaš novi PA, jesi li probao http://aospal.hostingsharedbox.com/aospal/roms/i9100/
Napisao sam Draferu Apolo Regular (post ispred) a eto on po svom. Možda i ubode, ali sumnjam..
Napisao sam Draferu Apolo Regular (post ispred) a eto on po svom. Možda i ubode, ali sumnjam..
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
bacom, to cu ostaviti za drugi put, pa videcu kada bude vremena, za sada neka stoje linkovi ovde.
Zile995, Hvala na komentaru. Sada sam ubacio Apolo_7.1_CM_Regular-TWRP i slika mi je normalna sada, sa proslim Apolom je bila jako tamna slika, nisam znao da postoji i ova regular verzija. Videcemo za koji dan kako ce biti.
Zile995, Hvala na komentaru. Sada sam ubacio Apolo_7.1_CM_Regular-TWRP i slika mi je normalna sada, sa proslim Apolom je bila jako tamna slika, nisam znao da postoji i ova regular verzija. Videcemo za koji dan kako ce biti.
Android 12
- Zile995
- Expert
Imas aplikaciju na playstore-u. Apolo aplikacija, tj. Apolo konfigurator. Udjes u tu aplikaciju i stavis min brightness na 2 ili 3 recimo. Bice ti tamna slika i na regular.
@bacom videcu da probam taj novi PA. Da probam da flesujem i neki kernel i smanjim napone za po -50mv jer ne vredi... KK mnogo crpi bateriju. Ali posto je ovo jedan od boljih kk romova, uz neki custom kernel ce biti prihvatljiv za daily koriscenje.
@bacom videcu da probam taj novi PA. Da probam da flesujem i neki kernel i smanjim napone za po -50mv jer ne vredi... KK mnogo crpi bateriju. Ali posto je ovo jedan od boljih kk romova, uz neki custom kernel ce biti prihvatljiv za daily koriscenje.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Jedino da kupim neki telefon koji cu koristiti dok ovaj flesujem svakog dana jer za drugo i nije.
Za tacno 24 sata isprobao sam 3 kernela i ne znam koji je gori jer telefon koji je bio lud je poludeo jos vise.
Koristio sam telefon celu noc, pisalo je da ima baterije jos 50%, onda je nesto pobrljavilo pa sam ga restartovao
e tada je pisalo da ima baterije jos 13% a ekran ponovo bio jako taman, kasnije je baterija narasla na 17%...
Skinuo sam Apolo JB Kernel Configurator, sada gledam sta sve moze sa njime da se radi
Za tacno 24 sata isprobao sam 3 kernela i ne znam koji je gori jer telefon koji je bio lud je poludeo jos vise.
Koristio sam telefon celu noc, pisalo je da ima baterije jos 50%, onda je nesto pobrljavilo pa sam ga restartovao
e tada je pisalo da ima baterije jos 13% a ekran ponovo bio jako taman, kasnije je baterija narasla na 17%...
Skinuo sam Apolo JB Kernel Configurator, sada gledam sta sve moze sa njime da se radi
Android 12
- bacom
- Mobil manijak
Nema veze sa kernelom to što ti se dešava. Apolo regular treba da radi bez problema.
Može biti hardverska greška. Očisti konektor za punjenje baterije, on može da vuče struju. Ako ne pomogne flešuj stock preko odina (probaj još neki custom rom pre odina) formatiraj memorije i treba da radi.
Posle flešuj custom rom koji hoćeš. Meni se to sa baterijom dešavalo pa sam uradio to što ti predlažem. Sad radi na Rebornu kao nov
EDIT:
@Zile995
Gde da vidim koja grupa je moj telefon. Sada koristim Dorimanx, znam da se može videti grupa ali ne mogu naći.
Kako radi PA?
Može biti hardverska greška. Očisti konektor za punjenje baterije, on može da vuče struju. Ako ne pomogne flešuj stock preko odina (probaj još neki custom rom pre odina) formatiraj memorije i treba da radi.
Posle flešuj custom rom koji hoćeš. Meni se to sa baterijom dešavalo pa sam uradio to što ti predlažem. Sad radi na Rebornu kao nov
EDIT:
@Zile995
Gde da vidim koja grupa je moj telefon. Sada koristim Dorimanx, znam da se može videti grupa ali ne mogu naći.
Kako radi PA?
- Zile995
- Expert
E nisam PA skinuo, probao sam Omni... Cisto da vidim kako radi... Sada ga testiram sa apolo ternelom.
U stweaks pa drugi tab. Pa iznad napona imas dugme gde pise check cpu group, msm da je tako.
Ja imam cpu group 3. To je najcesca grupa. Grupe 2 i 1 nisu za undervolt, 4 i 5 su najstabilnije.
U stweaks pa drugi tab. Pa iznad napona imas dugme gde pise check cpu group, msm da je tako.
Ja imam cpu group 3. To je najcesca grupa. Grupe 2 i 1 nisu za undervolt, 4 i 5 su najstabilnije.
Nije problem Apolo, sigurno. Evo ja ga koristim vec neko vreme na stock 4.1.2 i mislim da bar 10% bolje drzi a nista nisam podesavao preko one aplikacije njegove. Evo koliko mi je izdrzala baterija 

- Zile995
- Expert
Au Ivice pa ti slabo koristis telefon 
Dobar je apolo. Razbija. DorimanX ne moze da mu pridje na stock romu, ali zato razvaljuje na AOSP rom-ovima.
Mada... Novi Apolo v7.1 za kitkat ima nove drajvere, igre rade odlicno, skoro kao na stocku. Na doriju lose rade.

Dobar je apolo. Razbija. DorimanX ne moze da mu pridje na stock romu, ali zato razvaljuje na AOSP rom-ovima.
Mada... Novi Apolo v7.1 za kitkat ima nove drajvere, igre rade odlicno, skoro kao na stocku. Na doriju lose rade.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
3 dana, svaka cast Ivice, meni izdrzi maksimalno 55 sati ali ako ga jako malo koristim.
Android 12
- Zile995
- Expert
Pa naravno @Drafer. Flesuj stock rom, npr. NeatRom ilo cist stock i ubaci mu Apolo regular 4.14, pa da vidis koliko ce da drzi baterija.
Za ta 3 dana sam koristio wi-fi oko 3 sata, imam oko 1 sat razgovora i desetak poruka i desetak fotografija. Ne igram igrice, na telefonu internet koristim uglavnom za citanje novina.
Bacom, je l si na rebornu i dalje? Ako jesi proveri mi ovo. Uđi u kameru, prebaci na mod za snimanje i kreni da snimaš. Da li ti se posle nekog vremena ugasi ekran i prekine snimanje? Je l ja ne znam za neko podešavanje?
- bacom
- Mobil manijak
Anntec, snimao sam 7 minuta, ekran je bio stalno uključen. Ja sam prekinuo snimanje i nisam ništa podešavao na početku snimanja, samo izabrao kameru.
Reborn je od 26.7 (predzadnji, nisam ažurirao na novi ) i Apolo 6.3 regular. Par puta zamrzao ekran na Dorimanx_u pa sam ubacio Apolo, trebao mi tel.
Reborn je od 26.7 (predzadnji, nisam ažurirao na novi ) i Apolo 6.3 regular. Par puta zamrzao ekran na Dorimanx_u pa sam ubacio Apolo, trebao mi tel.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
ivica122,
Koliko ti je stara baterija?
Mislim da to nije normalno da ti traje po 3 dana a sve to radis sto si napisao, to je stvarno retkost da s2 izdrzi toliko
Koliko ti je stara baterija?
Mislim da to nije normalno da ti traje po 3 dana a sve to radis sto si napisao, to je stvarno retkost da s2 izdrzi toliko
Android 12
Nemam pojma, valjda je originalna. Ja sam telefon skoro kupio, polovan, tako da ne mogu da budem siguran. A dok citam novine na net-u uvek je auto osvetljenje stiklirano a primetio sam da kad pojacam svetlo, a obicno podesim na maksimum ili skoro maksimum, bas se baterija vise trosi nego na auto. Pretpostavljam da citanje novina nista posebno ne zamara procesor, pa je i to razlog sto baterija vise izdrzi. A i sabrao sam tacno kolko sam razgovarao, 42 minuta. Sto se tice interneta, mozda sam i tu omasio, al ako nije bilo 3 sata, bilo je skoro toliko. U svakom slucaju, ja zadovoljan, nisam ni ja ocekivao. Kao sto rekoh, nisam od onih koji ne ispustaju telefon iz ruke i racunao sam 2 dana da mi izdrzi ovako, nema problema, kad ono ispade 3
. Prosle nedelje mi se desilo da wi-fi nisam uopste upalio, samo sam razgovarao i ne secam se kolko je bilo sms-a, mozda 5-6 i izdrzao je 4 dana. Ako mi se desi opet, slikacu
.

Hvala ti, videću šta se to dešava kod mene. Ja sam na Dori kernelu i istoj verziji i ništa do sad nije zezalo sa sve uv-om, a tel leti. Bio sam oduševljen do ovog trenutka, iskreno se nadam da nije povezano sa kernelom.bacom napisao:Anntec, snimao sam 7 minuta, ekran je bio stalno uključen. Ja sam prekinuo snimanje i nisam ništa podešavao na početku snimanja, samo izabrao kameru.
- Zile995
- Expert
Postavi napone i cpu groupu da vidim sta si radio. SoD moze da se pojavi i posle par dana...
Ali nije sod u pitanju, upali se ekran najnormalnije posle toga. Samo podešavanja iz settings-display-sleep after imaju veći prioritet nego kamera što ne bi trebalo da se dešava. Telefon poštuje ta podešavanja i kad ne treba. A pao je bio clean install pa mi je zato čudno.
- Zile995
- Expert
Undervolt moze da izazove SoD, freezing...
Shvatio sam.. Tesko undervolt to da izazove, mada mozda je i do kernela.
Shvatio sam.. Tesko undervolt to da izazove, mada mozda je i do kernela.