Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

То је онај печ што су да давали уз Cyanogen мод...

Него који иксмистер кернел користиш а да ради са 3д драјвером и печом за спуштање волтаже?
Слобода или смрт

dusan989
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 02. Jan 2011. 23:00

Post od dusan989 »

За почетак да напоменем да сам потпуни почетник у Android свету. Наиме, данас сам купио овај телефон и сад хоћу да га средим, да апгрејдујем оперативни систем и тако то. Е сад, преко програма Kies када покушам да урадим апгрејт frimware-а каже да нема доступних апгрејдова за Спику. То вероватно значи да морам да урадим апгрејд на овај начин http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=4106? Шта значи КУВАНИ РОМ? Јел то ово http://forum.samdroid.net/f38/samdroidm ... sion-2590/? Јел вреди инсталирати ово, тј. колика побољшања се добијају. 3Д драјвери постоје? Остале апликације налазим на Андроид маркету? Хвала унапред.

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

bestboy, da, a radi I sa 1.3.1.
stavio sam eclair std kernel. probao sam sve I ovaj mi je najstabilniji. radi sa 3d driverom, a te peceve sam probao samo sa ovim kernelom I nece da se upali tel. probaj ti sa ostalim kernelima ako hoces pa javi da li radi :)
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

dusan989
Прочитај то упутство пар пута па покрени поступак.
Кувани ром је ром са одређеним изменама у односу на онај фабрички и као такав омогућава неке додатне функције телефона.
Не то је дискусија о овом рому.
http://forum.samdroid.net/f9/samdroidmo ... 0-en-1901/

Вреди инсталирати, има доста побољшања као што су мултитач, флеш у претраживачу, прављење приступне тачке са телефоном итд.
Видљив је напредак са овим 3д драјвером и обавезно га инсталирај.
Апликације скидаш са маркета бесплатно и са нета, опет бесплатно! :D

wucinac
Нека нека :P
Ок хвала на информацијама. :)
Слобода или смрт

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

Jedno pitanjce samo, nesto mi nije jasno oko ovih XM kernela,
Da li je neophodno imati Samdroid Kitchen da bi se stavio recimo "STD" build (based on LeshaK's 2.6.29 sources) ili je moguce baciti ga na cist Eclair + 2.08 Lesakov kernel? Da li je uopste nesto obavezno za uraditi pre nego sto se ubaci XM?

edit: mislim da pronadjoh odgovor, nece da butuje sa originalnim odexed samo deodexed firmverom dakleM - kuvanje prvo :dry: necu da kuvam vise!
Poslednja izmena od N-tchbl u Čet, 06. Jan 2011. 17:13, izmenjeno 1 put ukupno.
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

N-tchbl, obavezno stavi 1.3.1. deodexed kuvani rom I onda mozes da experimentises. :wink: ;) :wink: ;) :wink: ;)
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Da, procitah :)
Obicno pomislim da ovi discussion tredovi imaju po 200 stranica pa me mrzi da citam :lol:
Kad ono samo dve i u te dve i odgovor na moje pitanje, nista, kuvanje iznova.
Samo se vise nikada necu za&&&ati da stavim onaj DVM ARM11.. u zivotu mi telefon sporije nije radio :disgust:

zeljko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:41

Post od zeljko »

potrebna mi je pomoc oko rootovanja...prvi put se susrecem sa android platformom..uzeo sam spicu pa mi trebaju saveti sta i kako da instaliram nesto sam skapirao po forumu i youtubeu

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

zeljko, Baci pogled ovde - http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=5328
Imas detaljno step-by-step uputstvo, ne mozes da pogresis ;)
Ubaci taj 2.08 za pocetak, posle mozes eksperimentisati i sa jos puno toga.

Na temu novih 2d-3d drajvera,
Ja ne vidim nikakvo znacajno poboljsanje, ni u brzini boot-a ni u podizanju aplikacija,
Cak mogu reci da je sporije nego sto je bilo pre nego sto ubacih :?
Testiracu jos sutra, imam Undo .zip za svaki slucaj pa cemo videti.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

N-tchbl па то је фора,да не приметиш а да ради брже :lol: Ја сам пробао и смор је тај 3д,мора још то да се унапређује.

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Moguce, ja ne sacekah ni jedan dan,
dovoljno je jasno bilo da zapravo radi brze kad se ubaci undo 2d-3d .. fora je pronaci najfunkcionalniji .zip ! :lol: :lol: :lol:

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Ел пробао неко ово http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=865342 видим да све шљака изузев дивих,ал коме то још треба...само овај бестбој то још користи :lol: :)

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

majkon80, ja sam probao 8.1 I nije mi radilo jako treba. forscluse mi je stalno prijavljivao za cyanogenmod settings I nije hteo da se upali svaki drugi put, poludeo sam. nadam se da su to sada ispravili. divx mi treba zbog posla. radim nocne u brze ubijem vreme sa filmovima. probao bi I 8.2, ali mi je ckla graficka. kad popravim posle praznika pribacu. ako budes stavljo podeli utiske. :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Ја покушао брате,и није хтело да ми подигне систем.А имам самдроид деодехед,и роот онај 2.08...лепо форматирао картицу,ст<вио зип на њу,одрадио ко упуству,једино ово випе,само сам ово випе дата одрадио.можда због тога,знаш...проблем ми је само програми које морам поново да убацјем.Незнам кад смо код њих,дали је провао неко онај програмчић iAPK,само се повежеш на усб,покренеш и убацујеш у тај квадратић програме које желиш и не мора један по један.Ал колико сам схватио тај програм неће код сваког рома да ради...ипсравите ме ако грешим

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

majkon80,
6. Reboot ( in the process of booting the
phone may reboot a few ( 2- 5) times, do
not worry , wait )
http://forum.samdroid.net/f56/help-nobb ... -2-a-3740/

detaljno uputstvo. probaj, nemoj da se predajes posle jednog neuspesnog boot-ovanja.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Ма нисам се предао,него нон стоп апликације :) треба инсталирати.Иначе прочитао сам то,али мени је било 15 минута,стим да је почео оно рестарт па опет учитавање па рестарт,и онда сам прекинуо јер је одокативно да није како треба од стране мене све одрађено.пробаћу у току дана или сутра па ћу написати :wink:

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

majkon80,
probaj ovako
if you get stuck in boot screen go to recovery mode and then mounts and storage, format system, cache and data and then re-install

Darko_NS
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 02. Sep 2005. 15:41

Post od Darko_NS »

uzeo sam belu spicu pre par dana

ima android 1.5.. vidim da ima wifi i on radi savrseno
ali nigde ne mogu da nadjem gprs, pa da preko mreze
surfujem.. na htc tattoo sam imao tu opciju
jel moguce da spica ima samo wifi, a ne gprs

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Ljudi treba mi pomoc.. dvoumim se izmedju spice i galaxy3... spica je jeftina i bolji procesor a g3 je lepsi i ima noviji softver. Zanima me kakav je zvuk na spici? Posto kazu da je na g3 extra, a zvuk mi je jako vazan. (mislim na slusalice) :)

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

Darko_NS, naravno da nije moguce :)
Spica ima gprs samo treba da podesis parametre,
Imas ih u podforumu "Podesavanja" pa ih ubaci u Settings/Wireless and Networks/Mobile Networks/Acess Point Names i sve ce biti ok ;)
Samo se nemoj zadrzavati na 1.5 Androidu to je davno prevazidjeno,
Ubaci 2.1 i root i osetices sve cari telefona (btw, gde moze da se nadje beli?)

Motoman, bolje postavi pitanje u Poredjenju modela ne ovde,
Uz par modifikacija Spica ima sasvim pristojan zvuk pogotovo ako nabacis dobre slusalice :D

Odgovori