Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od Azimuth »

Možeš obrisati Kies slobodno. A mogao si i same drajvera da skineš sa sajta, nisi uopšte morao Kies da instaliraš ;)

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
:: SGS2 I9100P

Post od sale82ful »

Azimuth, E hvala na odgovoru,vec sam kontao posto je offtopic pa sam menjao post.... Ali svakako i ovo gore me zanima. Mislio sam skinuti staklo sa s2+ pa staviti na ovaj svoj ali ne znam jel se to moze skinuti posebno. A ne bih da nesto jos gore napravim...

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Sale :) , ma promeni celu zadnju masku. Tako je najbolje. Cena je oko 15e i to sam mozes promeniti.

Aaa poceli su da stizu problemi... :) :wink: Prvo Screen burn in, pa kamera.. :dry: Kod mene slicna situacija. Imam burn in, kamera malo ogrebana, konektor ne radi, lajsna mi je malo oguljena, a dugme malo otezano radi(nije strasno). Baterija mi polako slabi. Uglavnom ovu legendu treba oziveti. Promenicu mu bateriju, usb konektor i zadnju masko, a "mozda" i displej koliko sam lud :D

Mozes da skines zadnju masku od i9100p i od s2+ i da uporedis da li su iste.

ivica122, Znaci siguran sam da PegasusQ radi brze od ondemanda, ali NeoX je jos brzi. Uz ROW uhhh... Pa sve je smooth. Znaci ono je bas brzo, brze nego ortakov s3.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Hehehe,upravo to sto kazes. Poceli sitni problemi. :) A i ovo si u pravu,meni se bas dopada ovaj fon,i drzacu ga na zivotu koliko mognem. :D
I kod mene home dugme malo zeza,ponekad moram malo jace da ga pritisnem a ponekad sve normalno. A sutra cu rastaviti ovaj s2+ skroz u delove,necu da ga popravljam,pa cu videti sta se moze iskoristiti. Video sam na youtube-u neke tutorijale za rastavljanje s2 pa cu da uporedim sa ovim s2+. Javljam sutra sta sam napravio. (eventualno pokvario)
:lol:

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Jan 2014. 18:46
:: Sony Z1 Compact

Post od ivica122 »

OK, sad si me navuk'o, podesio sam row + neox :) . Javljam utiske uskoro. Asto se tice samog telefona, da kucnem u drvo, moj je u odlicnom stanju. Jedino se desava da konektor malo zeza, ali vrlo malo i samo ponekad, stvarno nije strasno. Ostalo sve super, baterija, ekran, maska, sve je skoro kao novo.

Sale, ja sam na Xpirii imao problem sa staklom preko kamere, slike su mi sve bile mutne i ja se iznervir'o i skinuo staklo i bacio :). Kamera je progledala :) i nista nisam preko stavljao posto je samo socivo relativno duboko i nije se ostetilo.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

ivica122, veruj mi druze da sam i ja o tome razmisljao. Ako ne uspem sutra prebaciti staklo od s2+ onda ga necu ni stavljati (osim ako se uklopi maska onda cu je celu zameniti). Jer i na samsungu je socivo dovoljno duboko pa se nece lako ostetiti. Ali jedino kontam hoce li mnogo prasine ili nekih mrvica iz dzepa upadati ako ga ostavim bez tog stakla.
:?

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Od prasine mu nece nista faliti. Povremeno ocistis i to je to. Samo pazi cime cistis socivo, najbolje suvom mekanom krpicom ili ako znas neko provereno sredstvo za ciscenje bas ovakvih stvari onda u redu. Obicno sociva imaju neki filterski premaz pa neadekvatna sredstva za ciscenje mogu da ih ostete.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Ipak sam uspeo sa operacijom promene stakla. :D
Dakle,rastavim oba telefona i prostudiram lagano svaki milimetar.
Prvo sam probao da vidim dal' pase maska od s2+,i vidim da se svi srafovi uklapaju i maska je legla. Ali posto je ova maska nekakve sive boje nikako mi nije lepo izgledao fon u toj crno-sivoj kombinaciji. :uhuh:
Onda pogledam i provalim da je staklo ipak namenjeno da se skida i menja ali kod postavljanja novog stakla treba biti strpljiv jer jedna strana stakla ima savitljivi deo koji treba da se uklopi tako da lepo legne a svrha je verovatno da ne ulazi prasina i da se ne pomera. To ide malo teze i lako ga je polomiti ako se primeni veca sila.
To sam,srecom,uvideo dok sam skidao staro staklo (ustvari i nije staklo vec plastika) pa sam ga polomio. Ovo staklo od s2+ je leglo kao da je njegovo i kao sto rece ivica122, telefon progledao... Slike su perfektne. :)

Posto prvi put u zivotu radim ovako nesto na mobilnom telefonu (cak nikad nisam ni rastavio neki fon),bas sam zadovoljan ovim sto sam odradio. Kontam samo koliko bi me oderali u nekom servisu.
:roll:

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Super, znaci sve proslo kako treba. Ja sam rastavljao bar 5-6 prethodna telefona, ovaj nisam, ali u danasnje vreme dostupnosti informacija to stvarno nije problem. Pre svakog rastavljanja sam nalazio na youtube, uglavnom, video zapise kako se rastavlja odredjeni telefon i za svaki od njih je bilo materijala. Veoma zgodno, na taj nacin sam izbegao lomljenje nekih zabica ili sitnijih stvari koje mogu lako da se ostete ako se nepravilno povuku.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

Najbolja verzija(najstabilnija) SlimSaber Reborn-a je ona krajem jula... [/quote]
@zile995,
koji od ova dva: 26.07 ili 30.07 ako znaš tačno. I ja sam primetio da je ranije baterija bila bolja ali nisam nigde zabeležio.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Obe su dobre. Mislim da je antec koristio onu 26.07. Flesni apolo i uzivaj.

Zile995
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od Zile995 »

ivica122, kako radi NeatRom? Da li je nesto brzi od stock-a? Podeli misljenje sa nama o custom rom-u? :D

ivica122
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od ivica122 »

Brzi jeste, i odlicno radi, bas onako lepo, ali i dalje imam utisak da mi baterija malkice manje traje. A evo sad mi se konacno prvi put desilo da mi baterija bude 50%, ja restartujem telefon a onda pokaze 20%. To mi se na stock rom-u nikad nije desavalo. Al dobro, nije to strasno. Nego, pojacavao sam u Apolo konfiguratoru zvuk u slusalici i nema nikakve razlike. Gde gresim?

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Pojacaj master za slusalice. Pojacace ti speaker, ali ako te nervira onda smanji speaker liniju.
Probaj druge governore, oni su ti koji odredjuju bateriju, brzinu.

Jos nesto, to sto ti je opala sa 50% na 20% je normalna pojava kod galaxy s2. Taj cip za ocitavanje baterije, Fuel gauge, se ponasa cudno. Ja sam to imao i na stock romu, dakle skoro prvog dana kada sam ga uzeo. Prvi put kada se to desilo baterija je bila oko 40% i posle restarta mi je pala na 6%!!!! Ostavio sam telefon i posle sat vremena upalio ekran i primetio da je baterija 20%! Nadam se da me razumes sta hocu reci.... Taj cip pobrljavi i bas ovako kako sam objasnio vraca procente, odnosno kalibrise bateriju... ocitavanje.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Moram da upadnem sa komentarom za bateriju. Zile995, secam se da si mi pre nekidan rekao da je i na stock-u taj problem. Desio mi se sinoc bas. Pao sa 46 na 16 posto. Ali desilo se da se fon zamrzao na jednoj igrici i morao vaditi bateriju i kad sam vratio i upalio palo je na tih 16 posto. Znaci bio si u pravu. To mi se znaci prvi put desilo odkad imam ovaj fon. Odmah sam se setio tebe kad si pisao o tome. :-)

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Hahaha, eto neko da me se seti :lol: :wink: Nisi trebao da vadis bateriju, samo drzi dugme za gasenje 10(tacnije 8 sekundi 8) ) sekundi. Nikada ali nikada nisam vadio bateriju kada je zablokirao. A zablokirao je samo na niskim naponima, najcesce na losem kitkat-u ili dorimanx kernelu.

Jel znate kako to mozete resiti? Evo resenja koje uglavnom deluje.... Stavite telefon da se puni. Direktno iz sistema udjite u recovery, drzeci 3 dugmica..... Ako je philz ili apolo recovery mozete videti u gornjem desnom uglu procenat baterije. E sad ako se nije promenilo onda idete u advanced pa u reboot recovery. Ako ni to nije uspelo onda probajte samo reboot system now. To je kako bih rekao "varkanje" ili prisiljavanje cipa da ocita tacnu vrednost baterije.

sale82ful
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od sale82ful »

Zile995, Ma znam ja to jer si vec govorio o tome. I prvo sto sam probao je bilo da ga izgasim na off dugme,ali nije reagovao. Bas sam morao vaditi bateriju. Kod mene je philz,i tad odradim brisanje kesa,(dalvik i kes particiju) Bude posle toga sve ok. A i dalje stoji onaj problem kod prijave da je baterija puna i kad istog momenta skinem sa punjaca pada na 96 posto i to svaki put. Ako ga poslije prijave ostavim jos pola sata onda napuni na sto posto i sve bude uredno. Citao sam nesto na srbodroid sajtu o takozvanom "laganju" baterije iz bezbjednosnih razloga. Bas cu da pronadjem link pa da procitate... Korisno ako je to tacno. :-)

EDIT:
Evo ga link:
http://srbodroid.com/zanimljivosti/stat ... tako-lose/

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

Opaaa, evo custom rom 4.3.1 SlimBean nema Root. Proverio Root Checkerom .
Koristio kod instalacije ROMNuke i izgleda on spržio rot.
Kako da rootujem Custom rom

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Pazi ima fora oko ruta kod njega... eh sad taj rom ima i supersuser(ugradjen u podesavanja) i supersu. Drugacije fusionjack nije mogao da odradi... Idi u developer options i nadji root pristup opciju ili se ona mozda nalazi u podesavanja->bezbednost pa tu negde ;)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Neko vreme me nije bilo na forumu, pa nisam siguran da li je ovo vec neko postovao (pretrazivao sam ovu temu ali nisam nasao slican post). Ako je nekome malo onih 2 GB za aplikacije, a zeli i dalje da koristi stock (JB) firmver, moze reparticionisati internu memoriju i prosiriti prostor za aplikacije. Uputstvo za tu akciju za I9100 16GB postoji na XDA forumu ovde: http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... p-t2538947.

U principu sve sto vam je potrebno je PIT fajl (sa pomenute teme), Odin i stock ili custom firmver.

Ako instalirate stock firmver posle reparticionisanja je potrebno odraditi fabricki reset uredjaja da se vidi promena particije za aplikacije.

Ja sam reparticionisao svoj S2 tako da sada ima 6GB za aplikacije.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Odgovori