Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Koji god telefon kupili u jednom trenutku ce i njemu stati podrska. Jednostavno, to je nacin da vas nateraju da kupite noviji uredjaj, ne isplati im se da omoguce podrsku starim, oni zele da prodaju novo, da zarade. Ja sam imao Xperiu Mini st15i i isto je tako bilo. Znam jos par ljudi koji su se na istu stvar zalili i tu nema pomoci.
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Ne, pravi nacin jeste da te nateraju na noviji uredjaj samo ako prestanu da izbacuju update, tj. prestanu da azuriraju softver. U ovom slucaju, samsung to radi na najgori moguci nacin. Kao sto je lik sa xda rekao, pitati samsung za izvorne kodove je isto kao Apple za iOS kodove
Da nije exynos, vec qualcom, ma imao bi 1god duzu podrsku, cak i vise. Ovako su se developeri 3 godine mucili...
Edit: Ako im je google omogucio free OS sistem neka to i ispostuju.... Za kernel jedva da ima koda. Previse ga zatvaraju, ovo ne ide na dobro, prvo exynos, pa knox sta je sledece.... Ovaj knox je tacno uveden kod oba cipseta, kod qualcomma zato sto je open, a kod exynosa da dodatno spusti nadu developerima, da se ne bi desilo nesto slicno kao na s2.

Edit: Ako im je google omogucio free OS sistem neka to i ispostuju.... Za kernel jedva da ima koda. Previse ga zatvaraju, ovo ne ide na dobro, prvo exynos, pa knox sta je sledece.... Ovaj knox je tacno uveden kod oba cipseta, kod qualcomma zato sto je open, a kod exynosa da dodatno spusti nadu developerima, da se ne bi desilo nesto slicno kao na s2.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Bas tako, Android bi trebao da je besplatan i dostupan svima, kao i Linux, medjutim, mnogo je para u opticaju
. A kad smo vec kod Androida, ja sam nekako stekao utisak da je to ustvari dosta zahtevan i ne bas dobar OS. Prvo sto sam primetio je to da mu treba vise hardvera od drugih da bi radio dobro. Na primer, telefoni sa Win, ios pa i Symbian su radili dobro sa mnogo manje ram-a i sa slabijim procesorima, ovaj OS je najzahtevniji, pa mi se zato cini i najzaostaliji. Ipak, za mene kao korisnika i vise nego dobar zato sto i nisam nesto zahtevan, ali za nekog kome je apsolutni prioritet da mu rade neke jake aplikacije ili igre mislim da Android nikako nije resenje.

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Kada neko daje vise onda mora i da trazi vise. Bitno je ono sto pruza
Note IV N9100 dual
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
- :: SGS2
Upravo.
I win95 je daleko manje zahtevniji od win7, sto ne znaci i da je bolji.
I win95 je daleko manje zahtevniji od win7, sto ne znaci i da je bolji.

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Imam mogućnost da kupim polovan S2, odlično očuvan za 80-90e. Ne znam da li da pazarim. Koliko se može uraditi kuvanim romovima i kernelima, kakva je kamera? Ili da ga preprodam odmah?
- sale82ful
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
- :: SGS2 I9100P
Ja mogu samo da ti kazem da ako ces da pazaris i ako ti je kamera prioritet da OBAVEZNO gledas koji modul kamere ima taj telefon. Radili su za ovaj fon dva modula. Jedan Fujitcu (losiji) i drugi sony (bolji) Da saznas koji modul ima taj telefon kucaj ovaj kod : *#34971539#
Tu dobijas info o firmveru kamere. Ovaj prvi pravi problem kod snimanja videa u hd formatu ali samo kad je u slabijem osvetlenju Po dnevnoj svetlosti nema nikakav problem. O tome smo vec pricali i trenutno nema resenja osim one fore da se smanji ekspozitura na minimum. Detaljnije imas i na xda...
EDIT: Mnogo je bre 80 evra za s2 odmah da ti kazem. Taman da je i skoro nov.
Tu dobijas info o firmveru kamere. Ovaj prvi pravi problem kod snimanja videa u hd formatu ali samo kad je u slabijem osvetlenju Po dnevnoj svetlosti nema nikakav problem. O tome smo vec pricali i trenutno nema resenja osim one fore da se smanji ekspozitura na minimum. Detaljnije imas i na xda...

EDIT: Mnogo je bre 80 evra za s2 odmah da ti kazem. Taman da je i skoro nov.
- Zile995
- Expert
Gde mnogo covece, pa cena polovnog ne ide ispod 100e...sale82ful napisao:EDIT: Mnogo je bre 80 evra za s2 odmah da ti kazem. Taman da je i skoro nov.
Sa custom romovima moze biti dosta brzi, mada NeatRom je bas dosta brz TW rom, bolje od toga ne moze i baterija je odlicna uz apolo regular kernel.El Laki napisao:Koliko se može uraditi kuvanim romovima i kernelima, kakva je kamera? Ili da ga preprodam odmah?
Kamera hm.. Ovako uporedjivao sam slike sa ortakovim S3(4.1.2) i mogu ti reci da slike na s3 izgledaju dosta lepse zbog boljeg ekrana. Na kompu je bilo drugacije... Slike su bile problizno iste(iste velicine, slicnog kvaliteta). Sto se tice slika mogu ti reci da mogu da se porede sa s3 ali s3 ima brzi fokus, brze slika... Video recording? E tu s3 pobedjuje, bas bolje snima, stabilnije je snimanje i nije zumirano kao na s2 u full hd snimanju. Mikrofon na s2 je bolji, zvucnici su iste jacine. Blic je nekako malo vise zuckas na s3 i iste je jacine. Zvuk u sluskama na s3 je bolji(ne preterano) ima bolji audio cip... Medjutim ako doradis s2, ubacis apolo, pojacas master volume videces da zvuk "izuva" bez ikakvog izoblicavanja a sa viperom mozes dodatno da poboljsas kvalitet.
Licno sam se uverio da na s3 ima manje slobodnog rama sto je logicno jer telefon ima vise funkcija, vise bloatwera a istu kolicinu RAM-a kao na s2. U proseku je 350mb. Na AOSP(kitkat) polovina, oko 400mb. Nema nikakvih razlika u koriscenju, dobro znas da s3 i s2 imaju isti GPU, slican cipset. Displej na s3 je drasticno bolji. Procesor bolji, gpu isti.
Izvini sto sam ovako poredio s3 i s2. Znam da imas s3, pa sam ga eto poredio sa s2. Mozda malo preterujem ali ovo je moje iskreno misljenje posto ortakov s3 stalno cackam.
Telefon je iz 2011. Godine, poseduje full hd video snimanje, ima solidnu kameru, ako ne i najbolju iz te godine.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
I ja isto mislim da je cena jako povoljna, pa zato i razmišljam da ga uzmem. Inače mi ne treba još jedan telefon, ali kad mi ovo iskoči... Ako ništa, mogu da ga prodam za 20-30e više 
Hvala na odgovorima, razmisliću ja još malo pre nego što bilo šta odlučim.

Hvala na odgovorima, razmisliću ja još malo pre nego što bilo šta odlučim.
- Zile995
- Expert
Opet da kazem vaznu vest, posto je obrisan post(ne znam zasto): N7000 je dobio cm12 alpha build. Posto su slicni procesori verovatno cemo i mi dobiti neki unofficial cm rom. 

Pozdrav ljudi, šta se radi?
Šta vozite, je l napredovao malo kitkat po pitanju baterije? Ja još nisam promenio neat, koristim ga baš baš dugo, i to 6.3. Jednostavno ubija kako radi, nijedan reset, freeze, ništa, već par meseci. Jedino mi baterija malo slabije traje ali dušu mu vadim. Valjda će pasti i taj cm12 

- Zile995
- Expert
Aha, napredovao za 1%
. Inace moze da se koristi. Preporucujem slimsaber sa dori kernelom ili bez. Taj rom je trenutno popularan. Sto se tice aosp cistog rom-a, mozes da probas omni 
Meni je 6.4 NeatRom bolji od 6.3. Koji kernel koristis i jel ti nekad uspori sistem?
Trenutno mi telefon ne radi, uskoro ce biti popravljen i moracu da kupim novu bateriju.

Meni je 6.4 NeatRom bolji od 6.3. Koji kernel koristis i jel ti nekad uspori sistem?
Trenutno mi telefon ne radi, uskoro ce biti popravljen i moracu da kupim novu bateriju.
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Tako je SlimSaber i PacMan svaki dan ima novi build.
@zile995 reci gde podešavaš Sharpness kod Apolo 4.14 kernela. Čini mi se da sam pročitao na Neat forumu ali ne mogu da nađem. U cwm ima da se podesi: toggle MDNIE Sharpness na enable ili disable, a šta dalje?
Koliko imaš sistemskih apk na Neatu. Ja sam oljuštio XWMS3 stock do 122 Nekako mi puno a nesmem više brisati.
Proverim sa link2sd pak, zgodna za mnogo radnji.
@zile995 reci gde podešavaš Sharpness kod Apolo 4.14 kernela. Čini mi se da sam pročitao na Neat forumu ali ne mogu da nađem. U cwm ima da se podesi: toggle MDNIE Sharpness na enable ili disable, a šta dalje?
Koliko imaš sistemskih apk na Neatu. Ja sam oljuštio XWMS3 stock do 122 Nekako mi puno a nesmem više brisati.
Proverim sa link2sd pak, zgodna za mnogo radnji.
- Zile995
- Expert
To nikada nisam znao da podesim. Pitao sam ovde na forumu i niko mi nije odgovorio. Ja zaista mogu da potvrdim, na Philz-u je kvalitet slike mnogo bolji nego na Apolo kernelu.
U pa ti si bas preterao sa brisanjem
. Kako sam malo istrazivao, saznao sam sledece...
SamsungTTS nikako ne brisati jer moze da stvori probleme. Mapservice nikako i avrcpsamsungservice nikako. Ova dva su vezana za bluetooth. Onda wifi direct, nikako, nece raditi hotspot itd...
Ne mogu da se setim, ima ih jos.
U pa ti si bas preterao sa brisanjem

SamsungTTS nikako ne brisati jer moze da stvori probleme. Mapservice nikako i avrcpsamsungservice nikako. Ova dva su vezana za bluetooth. Onda wifi direct, nikako, nece raditi hotspot itd...
Ne mogu da se setim, ima ih jos.
Hvala vam na preporukama, ipak ću se teško odvojiti od neat-a ako je tako.
@Zile995, koristim apolo regular 4.14. Uspori samo malo kod korišćenja fb aplikacije, mada rekao bih da je to do aplikacije, ostalo sve cepa
To za sharpness pojma nemam, da budem iskren odgovara mi i ovako.
@bacom, probaj da uključiš mdnie opciju u recovery modu pa vidi da li se nešto pojavilo u apolo configurator aplikaciji. Ako nije onda verovatno mora da se petlja po build.prop-u ili nekom drugom sistemskom fajlu.
@Zile995, koristim apolo regular 4.14. Uspori samo malo kod korišćenja fb aplikacije, mada rekao bih da je to do aplikacije, ostalo sve cepa

To za sharpness pojma nemam, da budem iskren odgovara mi i ovako.
@bacom, probaj da uključiš mdnie opciju u recovery modu pa vidi da li se nešto pojavilo u apolo configurator aplikaciji. Ako nije onda verovatno mora da se petlja po build.prop-u ili nekom drugom sistemskom fajlu.
- Zile995
- Expert
Usb konektor popravljen. Nov, radi korektno. Sada mogu da uzivam 
Imam neku kineski bateriju. Onaj u seeviau mi je preporucio hinorx pojacanu, kaze da drzi isto kao original. Ima u ponudi I original bateriju.

Imam neku kineski bateriju. Onaj u seeviau mi je preporucio hinorx pojacanu, kaze da drzi isto kao original. Ima u ponudi I original bateriju.
- sale82ful
- Redovni učesnik
Ooo,znaci vratio si fon iz mrtvih.
Obavezno javi kako se ponasa ta kineska baterija,hocu sebi da uzmem jednu za rezervu,a tesko ovde naci original.
I ako ti nije tesko napisi kolika je razlika u ceni tih baterija u odnosu na original.

I ako ti nije tesko napisi kolika je razlika u ceni tih baterija u odnosu na original.

- Zile995
- Expert
Ahaha kupio sam polovnu za 50dinara. Naduvena ahah, ne mogu poklopac da stavim 
Kako se ponasaji? Hmm... Pa nikako, ono je s**** od baterije. Stara mi je riknula, i ova je. Znaci ove kineske nikako.
Mozete one hinorx 10e ili najbolje samsungove koje kostaju nesto 15-20e. Duplo su jeftinije ove kineske. 4e, 5e.
Jos nesto, ako pocne ekran da vam treperi i nakon toga se odmah ugasi telefon onda je to znak da vam je baterija na izdisaju i da je morate odmah promeniti. To mi se desavalo na staroj bateriji, pisao sam pre mesec dana.
Au covece, poslednji slimsaber i dori v005 kidaju. Svaka cast fusionjack-u. Dpi nisam menjao, gotivim 183

Kako se ponasaji? Hmm... Pa nikako, ono je s**** od baterije. Stara mi je riknula, i ova je. Znaci ove kineske nikako.
Mozete one hinorx 10e ili najbolje samsungove koje kostaju nesto 15-20e. Duplo su jeftinije ove kineske. 4e, 5e.
Jos nesto, ako pocne ekran da vam treperi i nakon toga se odmah ugasi telefon onda je to znak da vam je baterija na izdisaju i da je morate odmah promeniti. To mi se desavalo na staroj bateriji, pisao sam pre mesec dana.
Au covece, poslednji slimsaber i dori v005 kidaju. Svaka cast fusionjack-u. Dpi nisam menjao, gotivim 183

- sale82ful
- Redovni učesnik
Hehehe,pa da,ne bih ni ocekivao da bude ta kineska nesto,al' sam mislio ajd da bar vredi upola ko original. Nista,gledacu da trazim negde online.
A opet kad se covek malo zamisli,ni te hinorx navodno nisu nesto bog zna sta. Ovde na temi je vec neko kukao da ne valjaju ni 5 para...
EDIT: Gledam nesto ovu svoju bateriju,i nije mi jasno zasto na njoj pise ovako: Samsung
Near field Communication
I dole ispod ostale specc tipa voltaze i ostalo. Ja po tome zakljucujem da je ovo njegova fabricka batt jer je kod mene "I9100P" i ima NFC ali stoji pitanje zasto bi se ova moja baterija razlikovala od obicnog sgs2?
A opet kad se covek malo zamisli,ni te hinorx navodno nisu nesto bog zna sta. Ovde na temi je vec neko kukao da ne valjaju ni 5 para...
EDIT: Gledam nesto ovu svoju bateriju,i nije mi jasno zasto na njoj pise ovako: Samsung
Near field Communication
I dole ispod ostale specc tipa voltaze i ostalo. Ja po tome zakljucujem da je ovo njegova fabricka batt jer je kod mene "I9100P" i ima NFC ali stoji pitanje zasto bi se ova moja baterija razlikovala od obicnog sgs2?
- Zile995
- Expert
Meni u servisu lik rece da isto drzi kao samsungov... E sad da li je logicno da lik preporuci jeftiniju bateriju?!
Ako je 1650mAh ne bi trebalo da se razlikuju. To su mislim u sustini iste baterije.
Ako je 1650mAh ne bi trebalo da se razlikuju. To su mislim u sustini iste baterije.