Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
Momci hvala vam na odgovorima i još uvijek "važem" zbog te veličine. Dok sam imao N8 koncept Note modela mi je bio katastrofa zbog veličine. Sa dužim korištenjem S3 sad mi Note 2 ne predstavlja toliki problem, bar onako kratko što sam imao prilike po radnjama čačkati, a ne znam nikog ko ima Note 2 da se malo poigram kako treba jer ovdje u radnji kad kreneš malo čačkati telefon (pod uslovom da ti dozvole) odmah te gledaju ko da ćeš istrčati iz prodavnice s telefonom... 

- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Upravo tako , posle korišćnja S3 i S4 (lično iskustvo) , na Note 2 se privikneš za par dana ... e onda ti manji ekrani izgledaju smešno .
16 godina na forumu MOBILNISVET
- zoreli
- Moderator
Danas sam ubacio najnoviji unbranded stock Rom (juče izašao) :
Model Country/Carrier Date Version PDA CSC
GT-N7100 Nordic countries 2013 August 4.1.2 N7100XXDMG1 N7100OXXDMG1
Model Country/Carrier Date Version PDA CSC
GT-N7100 Nordic countries 2013 August 4.1.2 N7100XXDMG1 N7100OXXDMG1
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
I ima li kakvih novosti...dorade...isplati li se mjenjati
- zoreli
- Moderator
Ne znam , sinoć sam tek ubacio i to sa full resetom i wipe svega ... verovatno neka sitna nama nevidljiva poboljšanja .
Naravno ovi iz Samsunga su se maksimalno ubezobrazili , ovakav smartphon da još ne dobije apdejt je stvarno sramota.
Zamislite samo prenešen 4.2.2 sa S4 na NOTE II kako bi to izgledalo ... strašno . Ali lepo ja rekoh da dok ne prodaju (njima) zadovoljavajuće količine S4 ništa od apdejta za S3 i NOTE 2 , pa i "matori" HTC One-X je upravo dobio 4.2.2
... ako ćemo mi stvarno čekati do novembra da dobijemo apdejt onda ni mi stvarno nismo normalni što to trpimo 
Naravno ovi iz Samsunga su se maksimalno ubezobrazili , ovakav smartphon da još ne dobije apdejt je stvarno sramota.
Zamislite samo prenešen 4.2.2 sa S4 na NOTE II kako bi to izgledalo ... strašno . Ali lepo ja rekoh da dok ne prodaju (njima) zadovoljavajuće količine S4 ništa od apdejta za S3 i NOTE 2 , pa i "matori" HTC One-X je upravo dobio 4.2.2

- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
@zoreli,vi cekate do novembra za 4.2.2 a ja za 5.0
ali se samsung stvarno osilio sto se tice apdejta...

- zoreli
- Moderator
Nema šanse da čekam novembar za apdejt , biću strpljiv do kraja septembra da Note 2 dobije najmanje 4.2.2 . U suštini i ovaj 4.1.2 stvarno odlično radi ali princip je princip , jbt takav telefon da bude 10 meseci bez apdejta je stvarno Samsungova sramota
.

Ljudi, ja stvarno ne znam šta je sa vama? Zar vam nije logično da ako je rečeno da 4.2 apdejta neće biti, jer se ide na 4.3 direktno, onda to i ne može da bude sigurno u septembru. Zašto onda nastavljate da pominjete ko je sve dobio 4.2, a na Note 2 se čeka, ako se već praktično zna da se ide na 4.3?
Meni stvarno nije jasna tolika pomama za apdejtima koji ne donose ništa značajno novo, a pritom uređaj radi odlično. Šta se to od novih funkcija očekuje što vam je apsolutno neophodno?
Ja lično uopšte ne brinem za apdejte, koristim uređaj koji mi obavlja sve što treba, pa kad bude biće. Nije da će doneti ne znam koliko ubrzanje ili totalnu vizualnu promenu, pa da je sad nešto toliko važno
Meni stvarno nije jasna tolika pomama za apdejtima koji ne donose ništa značajno novo, a pritom uređaj radi odlično. Šta se to od novih funkcija očekuje što vam je apsolutno neophodno?
Ja lično uopšte ne brinem za apdejte, koristim uređaj koji mi obavlja sve što treba, pa kad bude biće. Nije da će doneti ne znam koliko ubrzanje ili totalnu vizualnu promenu, pa da je sad nešto toliko važno
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
Upravu si...taman sam podesio telefon da radi sa svim postavkama...bezveze bi bilo da sad saltam rom ako nema nikakvih unapredjenja..uostalom cekam utiske da vidim sta je nocvo na ovom zadnjem nordijskom romu . Usput postoji li aplikacija koja moze da bekapuje bas sve a da ne mora da bude rutovan telefon??? My backup?
- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
@araphel ,apdejtom na 4.2/4.3 mozda i neces dobiti mnogo promena vizuelno(ali je poboljsanje u brzini vise nego vidljivo) ali apdejtom na KLP se ocekuje i dosta kozmetickih promena pored poboljsanja rada samog sistema.Uostalom,ako tebi sad uredjaj radi onako kako si ti to i zamislio onda o ne moras da se zamaras oko takvih stvari,kad dodje-doslo.
Pa baš to... Hajde KLP je veći korak, ali sad da šizim što kasni relativno minorni apdejt, nije vredno živaca.
Pazi, ja telefon baš koristim. Dakle sve, pozivi, poruke, muzika, net, mailovi, office dokumenti, beleške, kalendar....baš dosta upotrebljavam praktično sve funkcije. I nemam neke zamerke zbog kojih bih sad menjao telefon ako 4.2 ne stige do kraja godine, ili taj 4.3
Ako se pojavi KLP kroz par meseci, a Note2 ostane negde iza, onda mi ima smisla razmišljati o zameni.
Nego, jel se desi nekom s vremena na vreme da mu gmail i browser po otvaranju zalede, a onda se telefon sam vrati na homescreen? Meni se ovo dogodi ponekad, a ne mogu da shvatim uzrok. Ok, imam brdo mailova na nekoliko naloga i imam dosta bookmarka, ali ne verujem da je do toga.
Pazi, ja telefon baš koristim. Dakle sve, pozivi, poruke, muzika, net, mailovi, office dokumenti, beleške, kalendar....baš dosta upotrebljavam praktično sve funkcije. I nemam neke zamerke zbog kojih bih sad menjao telefon ako 4.2 ne stige do kraja godine, ili taj 4.3
Ako se pojavi KLP kroz par meseci, a Note2 ostane negde iza, onda mi ima smisla razmišljati o zameni.
Nego, jel se desi nekom s vremena na vreme da mu gmail i browser po otvaranju zalede, a onda se telefon sam vrati na homescreen? Meni se ovo dogodi ponekad, a ne mogu da shvatim uzrok. Ok, imam brdo mailova na nekoliko naloga i imam dosta bookmarka, ali ne verujem da je do toga.
- zoreli
- Moderator
araphel , 4.2.2 radi daleko brže i vizuelno mnooogo lepše izgleda od 4.1.2 (uopšte nije "minoran" apdejt ) , i nije "pomama" nego stvar principa . Ako može šugavi HTC One-X da ima 4.2.2 zašto ne može Note 2 i S3 ???
Naravno da 4.1.2 radi lepo i odrađuje posao ali ... kad već ima nešto bolje a Samsung iz samo njemu poznatih razloga to koči e onda je već problem .... pa jbt Galaxy Grand Duos je dobio 4.2.2 (došlo mi da prodam NOTE i uzmem njega
... i pritom da mi ostane 130 evra
)
Naravno da 4.1.2 radi lepo i odrađuje posao ali ... kad već ima nešto bolje a Samsung iz samo njemu poznatih razloga to koči e onda je već problem .... pa jbt Galaxy Grand Duos je dobio 4.2.2 (došlo mi da prodam NOTE i uzmem njega

4.2.2 ima problema s memory leak-om a sem lock screen widgeta i notification toggles ja ne vidim sta su to kozmeticki tako doterali.
Sve to imam na stock LG romu,tako da 4.2.2 moze da me obidje,neka nam daju klp kad izadje.
Sve to imam na stock LG romu,tako da 4.2.2 moze da me obidje,neka nam daju klp kad izadje.
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Kontam da ne izbacuju 4.2.2 za Note 2 zato što bi time opasno ugrozio S4 i eventualno Note 3.zoreli napisao:araphel , 4.2.2 radi daleko brže i vizuelno mnooogo lepše izgleda od 4.1.2 (uopšte nije "minoran" apdejt ) , i nije "pomama" nego stvar principa . Ako može šugavi HTC One-X da ima 4.2.2 zašto ne može Note 2 i S3 ???
Naravno da 4.1.2 radi lepo i odrađuje posao ali ... kad već ima nešto bolje a Samsung iz samo njemu poznatih razloga to koči e onda je već problem .... pa jbt Galaxy Grand Duos je dobio 4.2.2 (došlo mi da prodam NOTE i uzmem njega... i pritom da mi ostane 130 evra
)

Upravo tako. Ako Note 3 izađe sa 4.3, definitivno im nema smisla ni taj 4.3 da daju za Note 2 u istom momentu. Tek kad malo posustane prodaja.
- zoreli
- Moderator
araphel ... da , tako je posustala prodaja i S4 : april, maj, jun, jul, avgust ... i opet ništa od nadogradnje za S3
Chobby88 , na kom telefonu imaš memory leak sa 4.2.2 ??? , ja sam do sada koristio S2+ , Grand Duos i S4 sa oficijelnim 4.2.2 i apsolutno perfektno su radili , mnogo bolje nego sa 4.1.2 .

Chobby88 , na kom telefonu imaš memory leak sa 4.2.2 ??? , ja sam do sada koristio S2+ , Grand Duos i S4 sa oficijelnim 4.2.2 i apsolutno perfektno su radili , mnogo bolje nego sa 4.1.2 .
Nemam ja,ali ljudi se na gnex masovno zale na to.
Meni licno 4.2.2 nije nikakav apdejt u odnosu na 4.1.2.
Meni licno 4.2.2 nije nikakav apdejt u odnosu na 4.1.2.
- zoreli
- Moderator
Auuuu Chobby88 , izvini ali mnogo grešiš . Imao sam sve nove Samsung i HTC modele i veruj mi između 4.1.2 i 4.2.2 je velika razlika u radu uređaja a to koliko je lepši interfejs na 4.2.2 da se i ne priča
.
Svi ovde koji su rekli da Samsung namerno ne pušta apdejt za NOTE II i S3 zbog konkurencije prema S4 debelo su u pravu . Evo ja odgovorno tvrdim , da NOTE II ima isti 4.2.2 bio bi bolji uređaj od S4 kompletno uzevši sve u obzir . Ili recimo S3 LTE verzija sa 2 Gb rama da ima isti 4.2.2 kao S4 niko ni pomislio nebi da ga menja za S4.

Svi ovde koji su rekli da Samsung namerno ne pušta apdejt za NOTE II i S3 zbog konkurencije prema S4 debelo su u pravu . Evo ja odgovorno tvrdim , da NOTE II ima isti 4.2.2 bio bi bolji uređaj od S4 kompletno uzevši sve u obzir . Ili recimo S3 LTE verzija sa 2 Gb rama da ima isti 4.2.2 kao S4 niko ni pomislio nebi da ga menja za S4.
Zato sam i napisao,meni licno:)Da ne bude zabune:)