Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Baraba »

Nateraće me da promenim telefon, iritira me čekanje kada otvaram poruke pa imenik pa otključavanje displeja i ovo sa kucanjem. Probao sam nekoliko tastatura i ne mogu da se nateram da ih koristim jer mi je stock najlepša i na stock sam najbrže kucao na S2, nedostaje mi to brzo kucanje :smutny:
4 jezgra i čekam 1-2sek. za otključavanje displeja i ulazak u poruke i imenik, po meni je to nedopustivo za telefon ovih specifikacija i cene :angry:

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Baraba, on i ne koristi sva 4 jezgra za te stvari, pritom potvrdjeno je da ne koristi uopste sva cetri jezgra i za zahtevne aplikacije, trenutno nema nista sto bi poguralo vise od dva jezgra, a za poruke pozive i otkljucavanje ekrana ti je dovoljno 250mhz koje telefon koristi kada je u deep sleep-u. Na par mesta sam nalete na ovu informaciju da ne koristi uopste 4 jezgra.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

lesa0208, kada bude aplikacija i igrica koji mognu koristiti sva 4 jezgra onda će izgovor biti nedovoljno RAM. :dry:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

lesa0208, i onda dođemo na pitanje šta nam 4 jezgra uopšte znače kad za osnovne funkcije treba da čekam 1-2sek? :angry:
Videću da podignem takt sa 250mhz i kako tad reaguje :disgust:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, moguće da će reagovati brže ali će samim tim više trošiti baterije...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Logično predpostavljam da će brže trošiti bateriju ali sam spreman da žrtvujem ceo dan ako treba ali da mi sve leti kao sam zamislio, neka mi traje jedan dan od jutra do mraka umesto 2 dana ali hoću sve picikat po mom ukusu da bude.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

janka_88, Baraba, realno i nema potrebe za telefonima sa 4 jezgra vise je to nas hir kao sto vise to bolje daj daj daj, a i ono kao pratimo trend pa eto dodjemo na to. Pritom ono sto me nervira kod Androida je ta optimizacija na milion jednom hardveru pa zbog toga ima gomilu sitnih propusta i otprilike ja nesto peglam kastom romovima nesto se i ne pegla nego ostaje tako kakoje, al ono navikao sam na te gluposti :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

lesa0208, čačkam i iPhone i nije baš ni kod njih optimizacija vrh kako pričaju i nekako mi je previše jednostavno tj. fali opcija.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

@Barba, iphone je kul sa sistemom dok se ne odradi jailbrake i kada krenes da se igras sa sistemom, tj. da instaliras aplikacije iz cydie sistem postane nestabilan, koristio sa ja iphone jako dugo od prvog modela sa 4gb pa do 2009 sam koristio apple i imao sam gomilu problema sa iuredjajima al necemo o tome ovde. Uglavnom da je bolje optimizovan jeste, da Android moze da se priblizi tome moze ali uz neke kastom romove i razna tvikovanaja, sto meni naravno odgovara jer volim da eksperimentisem sa time.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Одг: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Baraba »

Nije ni meni problem personalizacija i igranje sa sistemom, ali neke osnovne stvari očekujem da lete na ovakvom hardveru. Izluđuje me kucanje što moram da čekam a ne odmah da prebacim na sledeće slovo. Probaću sa nekim custom rom.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer

Post od lesa0208 »

Baraba, sta znam ja koristim qwerty tastaturu sve vreme bilo lendscape bilo portret mod, navikao sam tako, al ono problem je sto imas ovako jak hardver koji nije iskoriscen, i na to dodas da sistem nije bas optimizovano potpuno prema tom hardveru i dobijes taj rezultat koji tebe nervira.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Meni je qwerty mali i ubodem po 2 slova kada krenem brzo da kucam, ako okrenem tel. onda mi je prevelika. Nisam još odustao, treba malo strpljenja jer sam navikao sms da otkucam jednom rukom na 3x4 tastaturi veoma brzo jbg

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

cgmiki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 28. Nov 2004. 19:24
:: Galaxy S6 64GB

Post od cgmiki »

Шпанија, Румунија, Француска и Аустрија су добиле 4.1.1. По неком списку ми смо у следећа два круга.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

janka_88, kako se pokazao kod tebe do sad? Slika

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, mogu ti reći da je dosta stabilniji nego poljski i da nema više povremenih zakucavanja. Strašno me nervira kad ulazim u dialer što čekam po par sekundi da se otvori i to se vrlo često dešava i zaista ne znam u čemu je problem sa tim. Inače sve ostalo odlično funkcioniše i nema više iznenadne povećane potrošnje baterije prouzrokovane media serverom (tako je pisalo u detaljima). Npr. sinoć mi se ugasio (prazna baterija) odma nakon što sam uradio screenshot baterije, tačnije nakon 28h korištenja i od toga je ekran bio upaljen 4h i 21min sa nekih 40min razgovora preko mreže i uz razgovore preko Viber i korištenje whatsapp. Evo i dokaz :)

Slika

Slika

Prije ovog švedskog bio sam na kratko ubacio custom rom Revolution HD 11.2 verziju ali mi je veoma često zakucavao i ne znam zašto. Vjerovatno jer sam ubacio neke eksperimentalne tweakove koji su bili ponuđeni prilikom ubacivanja ROM-a a vjerujem da bi bez njih radio kako treba. Bilo kako bilo taj je opet zasnovan na poljskom koji je na osnovnu ličnog iskustva nešto slabiji od švedskog tako da ostajem na ovom dok ne izađe za zemlju odakle je telefon. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Одг: Samsung Galaxy S3 I9300

Post od Baraba »

A ima li čekanja kada se otvaraju poruke i imenik ako je bio tel. neko vreme u mirovanju?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Baraba, iskreno ne primjećujem neko čekanje... vjerovatno je zamaskirano kroz animaciju otvaranja prozora.

Sad sam provjerio i nažalost i dalje ima čekanje i crn ekran nakon pokušaja ulaska u dialer, kontakte kao i u poruke. Odnosno u donje te ikonice koje budu na početnom ekranu. Zaista frustrirajuće uz takav hardver... :dry:

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

janka_88, evo ovde se pokazuje moja tvrdnja sa teme od njegovog prethodnika.....znaci soft je katastrofa...
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

hirurg, sa sveukupnim radom sam zaista zadovoljan što se brzine tiče ali znači samo te 3 stavke da ne naprave mi je zaista nejasno. Sve ostalo munjevito brzo otvara i nemam apsolutno nikakvih primjedbi ali znači dialer uvijek zeza stvar dok poruke i imenik samo kad bude u mirovanju neko vrijeme... :wacko:

Odgovori