Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- PedjaBL
- Banned
- Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
- :: Note N7100
- :: Note n7000
Re: Samsung Galaxy Note II N7100
4.2.2 bas lijepo izgleda...al sta je tu je...juc3 sam bio u fazonu da zamjenim n2 za xperiu z....al se predomislio...ipak je TW I samsung sto se tice SPhonea svemirski brod...po mom misljenju...I da sony treba jos pure da jede...
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Samo da javim da sam od danas vlasnik Note 2.
Stvarno je malo nezgodno u pojedinim situacijama ali predstavlja pravi užitak korištenje telefona za gledanje klipova, surf, ma sve... Još par dana da naviknem na veličinu i to je to. 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Cestitam druze. Da te dobro sluzi. Ako se ne naviknes javi mi se da se trampimo. Ja tebi s2 i jos koji evropejac, a ti meni note2 

Note IV N9100 dual
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
janka_88 , čestitam na kupovini
. Par dana traje adaptacija na veličinu uređaja a posle je
...
Jedan savet , flešuj Perseus kernel i pomoću STweaks podigni mu CPU na 1.8 GHz i GPU na 733 MHz ... NOTE 2 ULTRA FAST .
Evo upravo odrađen test :

Jedan savet , flešuj Perseus kernel i pomoću STweaks podigni mu CPU na 1.8 GHz i GPU na 733 MHz ... NOTE 2 ULTRA FAST .
Evo upravo odrađen test :

16 godina na forumu MOBILNISVET
- janka_88
- Expert
Vjeruj mi da ne osjećam potrebu za tim. Telefon radi stabilnije, brže i fluidnije nego S3 i na standardnim vrijednostima.
Primjetio sam da kad je upaljena Quick Glance opcija da je proximity senzor konstantno aktivan, ajd razumijem kad je mob zaključan ali isto tako i kad ga koristim? I čak i kad ugasim opciju senzor se ne gasi dok god ne restartujem telefon, jel tako i kod vas?

Jutros mi bilo dosadno, pa sam rootovao svoj Note2, pre svega da bih mogao da postavim onaj split screen fix. Konačno opcija dve aplikacije na ekranu ima smisla u realnom životu, sad kad mogu da izaberem bilo šta!
Jel ima svrhe da se igram sa onim SetCPU i takvim stvarima, da probam tu da izvučem malo uštedu baterije, ili da batalim to?
Znam da će sad da bude komentara o custom ROMovima, ali ne želim sa time da se petljam, osim ako mogu da zadržim SPen i multi window funkcionalnost.
Jel ima svrhe da se igram sa onim SetCPU i takvim stvarima, da probam tu da izvučem malo uštedu baterije, ili da batalim to?
Znam da će sad da bude komentara o custom ROMovima, ali ne želim sa time da se petljam, osim ako mogu da zadržim SPen i multi window funkcionalnost.
- janka_88
- Expert
araphel, sa tm SetCPU čisto sumnjam da možeš nešto pretjerano uticati na trajanje baterije jer vjerujem da fabrički kernel dosta dobro odrađuje posao što se tiče kontrolisanja takta na kojem procesor radi. Možeš spustiti takt ali je onda moguće da izgubiš i na performansama što je i logično. 

Pa i meni tsko deluje...poslednji put kad sam se s tim petljao bilo je još na htc Desire, i tamo je poprilično imalo efekta.
Dobro, za sad sam odradio ono što mi je bilo najpotrebnije. Sad još ad free da nabacim i to je to za sada.
Ono što bih ja voleo to je go android na Note 2, ali da nekako ima napakovan Spen i aplikacije koje idu uz njega, kao i multiwindow. To će nažalost ostati pusti snovi.
Dobro, za sad sam odradio ono što mi je bilo najpotrebnije. Sad još ad free da nabacim i to je to za sada.
Ono što bih ja voleo to je go android na Note 2, ali da nekako ima napakovan Spen i aplikacije koje idu uz njega, kao i multiwindow. To će nažalost ostati pusti snovi.
- zoreli
- Moderator
Ja na Note II imam " Nordic Countries 4.1.2 stock - avgust 2013 (N7100XXDMG1) " , naravno ROOT-ovan + CWM + Perseus Kernel . Sa STweaks sam ga doterao/overklokovao i baš primetno brže i fluidnije radi ...
Overclock mi zaista nije neophodan. Hteo sam da spustim takt kad je telefon u sleep modu i da tako još ponešto odradim što bi malo smanjilo potrošnju. Brzinom i fluidnošću sam i ovako zadovoljan.
Meni je više do estetike i nekih funkcionalnih detalja, nego do bespotrebno velike brzine.
Meni je više do estetike i nekih funkcionalnih detalja, nego do bespotrebno velike brzine.
- zoreli
- Moderator
Pa ti uradi DownClock i pobriši bloatware ... Ako ti je do estetike imaš na XDA tema i modova koliko hoćeš (za stock ROOM-ove) .
"bespotrebno velike brzine"
WTF
"bespotrebno velike brzine"

Downclock mi treba samo kad je u sleep modu. Ne vidim razlog da procesor cepa svom snagom kad telefon ne radi ništa.
Od estetike me zanima jedino clean android, ali da imam s pen aplikacije i multiwindow.
Bespotrebna brzina: sve što je brže od dovoljnog za normalan rad, pogotovo ako je na štetu hardvera, a preterano overclockovanje može da dotera do toga. Uređaj je sasvim dovoljno fluidan i ovako.
Mator sam ja za "vidi šta moj telefon može" fore.
Od estetike me zanima jedino clean android, ali da imam s pen aplikacije i multiwindow.
Bespotrebna brzina: sve što je brže od dovoljnog za normalan rad, pogotovo ako je na štetu hardvera, a preterano overclockovanje može da dotera do toga. Uređaj je sasvim dovoljno fluidan i ovako.
Mator sam ja za "vidi šta moj telefon može" fore.
- janka_88
- Expert
On kad je u sleep modu svakako radi na 200MHz što je minimalna vrijednost koja se i sa tim programom može podesiti. U svakom slučaju imaju profili pa se može podesiti da se odma smanji radni takt čim se ekran ugasi odnosno zaključa. Ali to u nekim slučajevima uzrokuje sporije reakcije telefona prilikom otključavanja pa da nekoliko narednih sekundi trza telefon dok se ne prebaci na standardni profil.
- zoreli
- Moderator
araphel , sa klokom na 1.8 GHz primetno brže je otvaranje galerije i surf netom , 10% ubrzanje procesora je ništa za takav hardver a za korisnika je osetno poboljšanje , btw inače ja sam još matoriji od tebe
janka_88 , Stock ROM + Perseus Kernel i STweaks = apsolutno besprekorno radi

janka_88 , Stock ROM + Perseus Kernel i STweaks = apsolutno besprekorno radi

E pa nisam znao da je to sad nešto što kernel sam reguliše. Na Desire to nije bilo tako i postizala se opasna ušteda spuštanjem takta na 200 u sleep modu.
Pa ok, možda je sve brže, ali ne vidim neku potrebu za tim.
Pod mator ne mislim nužno prave godine, već se jednostavno osećam matoro za sve te stvari...ispao sam negde usput iz koloseka i izgubio taj osećaj oduševljenja kad namunjim gedžete. Daleko od toga da se ovako osećam mator
Nije bre sve ovo više za mene....postajem polako od onih što vole da drže stvari onako kako iz kutije dobiju...svoj wallpaper, svoj rington...a ostalo nek tera. Nije ni čudo što mi se WP8 sve više dopada.

Pa ok, možda je sve brže, ali ne vidim neku potrebu za tim.
Pod mator ne mislim nužno prave godine, već se jednostavno osećam matoro za sve te stvari...ispao sam negde usput iz koloseka i izgubio taj osećaj oduševljenja kad namunjim gedžete. Daleko od toga da se ovako osećam mator

Nije bre sve ovo više za mene....postajem polako od onih što vole da drže stvari onako kako iz kutije dobiju...svoj wallpaper, svoj rington...a ostalo nek tera. Nije ni čudo što mi se WP8 sve više dopada.

- zoreli
- Moderator
Kompletno S4 Look
, ROM - Android Revolution HD 19.0 + S4 Theme + S4 Weather Widget + Perseus Kernel .

- ThunderBird
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 01:42
- :: Galaxy S8
Dakle ništa od 4.2.2. za Note2 još uvijek??
Kakav smor...

Kakav smor...

- zoreli
- Moderator
Znači ovaj mike1986. što pravi Android Revolution ROM-ove je čovek genijalac , napraviti Custom ROM koji je 100% indentičan po izgledu na Stock Rom a da radi bolje e to je već umetnost
, znači brže, fluidnije, duže trajanje baterije i manje ram zauzeća e to je Android Revolution .

- nemanjabrat
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
- :: Note 3 N9005
- :: Note Tab N8000
Meni je Note2 na stock romu, kada startuje telefon (znaci bez ikakvih aplikacija u pozadini, sem Vibera i 4 Widgeta) RAM stoji na 670mb. Meni je to sasvim ok. A na slici koju si okacio zoreli stoji 0,90 Gb. Na status baru ne vidim da ima nekih aplikacija, al opet ne znam sta je ostalo u task manageru. Najbolje bi bilo da obrises RAM onda udjes na Home screen i pustis da se sve ponovo ucita i onda proveris koliko je zauzece RAM-a. Pritom napises ako imas neke widgete ili nesto sto radi u pozadini a ne vidi se na slici. Pa ako je razlika znatno veca tj. sa tim ROM-om da dobijes neki rezultat od recimo 400mb to je vec velika razlika. Inace nema potrebe za flesovanjem ako zelis manje zauzece RAM-a ili da se proba drugi ROM. Iskreno ni 1 do sad nisam ubacio custom ROM na Note2 (pa ne mogu da kazem da je 100% stock najbolji, moje misljenje je da je skoro savrsen, sem onih sitnica koje je napomenuo araphel) ali na prethodnih 20-ak androida koliko sam imao sam dosta custom ROM-ova instalirao i nikad nisam nasao neki sa kojim sam 100% zadovoljan.
Aj ostali neka kazu koliko imaju Mb u RAM-u kad urade brisanje bas me zanima
i ako imaju custom ili stock ROM
Aj ostali neka kazu koliko imaju Mb u RAM-u kad urade brisanje bas me zanima

10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows
- zoreli
- Moderator
Stalno rade u pozadini (refresh): Weather Widget , Gmail/Hotmail, Twiter , Facebook+Messenger, Instagram, Viber, Whatsapp, Google+, Hangouts, XDA/MS (Tapatalk) + sve app od ROM-a standardno ... 3G+WIFI .