Samsung i8910 Omnia HD

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo je dan link na koje sve mozes naci sto te interesuje -> KLIK

Najbolje ti je da sam nadjes primer videa i samim tim pogledas vise primera i onda ces sam zakljuciti da li ti odgovara. Takodje kada se dizu viseo snimci na net moze doci do smanjenja kvaliteta, tako da opet ti je najbolje da sam pregledavas dok ne nadjes ono sto ti moze pomoci u resavanju tvoje nedoumice.

matrix
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 31. Jul 2008. 15:17

Post od matrix »

IDzO napisao:Evo je dan link na koje sve mozes naci sto te interesuje -> KLIK
he, he..dobra ti ova fora...to znači da ti nisi ništa guglao niti išta našao
a clip bi "skinuo" pa bi vidio kako izgleda...ali, nema veze naći ću ja već nešto
matrix napisao: ali, nema veze naći ću ja već nešto
http://www.gsmarena.com/samsung_i8910_o ... -349p6.php
matrix napisao:da li ima šta na youtube ..da li je neko probao !! 8)
http://www.youtube.com/watch?v=xg6Ppmlh ... r_embedded

[Edit:] Spoji tomas.hokenberi:: Nije dozvoljeno uzastopno postovanje. Postoji opcija "Izmeni".
Za vise informacija o pravilima foruma:

Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

iphoneforever
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 26. Dec 2007. 01:58

Post od iphoneforever »

ljudi jel ima negde kod nas da se kupi? u prodavnici? znam da ima preko oglasa....... u samsungu su mi rekli da se pojavljuje 15. i dace cena biti 69000

iphoneforever
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 26. Dec 2007. 01:58

Post od iphoneforever »

da li je bolje kupiti u roamingu ili u samsung mobile-nokia u delti i uscu? da li neko ima iskustva sa ovim firmama?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

iphoneforever, roaming je uvoznik Samsung telefona. U Samsung Mobile-Nokia radnjama se prodaju Samsung aparati koje je uvezao Roaming. U kojoj god od te dve radnje kupis dobices istu Roaming-ovu garanciju.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Слобода или смрт

yugo23
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 11:21

Post od yugo23 »

Zna li neko gde se može naći neka futrola za ovaj telefon? Vidim da je u inostranstvu izbor ogroman, ali po našim radnjama za sada nisam našao.

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

Yugo23,

daj "Boga ti" napiši nešto o fonu, niko ništa ne piše, a samo ga vrte po oglasima.

Šalu na stranu, kupujem fon, pa ozbiljno razmišljam o njemu, tim pre što sam imao 5800, pa nisam bio previše razočaran sa S9.4 ver5. Inače mi slikanje i snimanje nije najbitnija opcija, ali kapacitativni ekran te veličine bi trebao biti dobar za unos teksta i pregled raznoraznog sadržaja tipa videa, dokumenata i posebno web preko wifi-a!!!...

Molim te pošalji utiske o ovome...Poz..
djurkash

yugo23
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 11:21

Post od yugo23 »

Telefon je fenomenalno zamisljen, ali pomalo nedovrsen. Najjaca prednost mu je svakako ekran, koji fantasticno izgleda. Gledanje filmova na njemu je pravo uzivanje. Sve ostalo je za nijansu ispod. Unos teksta je OK, ali se ipak primeti da telefon ne moze da isprati brzinu kucanja. Situacija je bolja u full QWERTY modu, samo sto on zahteva malo vezbe. Fabricki browser je prilicno dobar, ali guta protok, cak i sa iskljucenim slikama. Opera Mini na koju sam navikao ne radi bas savrseno, s vremena na vreme se zaglupljuje i zestoko usporava, ali je daleko bolja kada treba pristedeti na protoku. Kad smo kod zaglupljivanja, wifi konekcija prilicno cesto baguje, na vise nacina. Surfovanje sa fabrickim browserom preko wifi-a je mnogo dobro.
Kvalitet izrade je dobar, sto se posebno odnosi na ekran, na kojem jos nemam ni najmanju ogrebotinu. Pozadi je vec situacija losija, jer se pregibi gule od trenja.
Garmin radi odlicno i bas je uzivanje koristiti ga na telefonu sa ovolikim ekranom.
Kretanje kroz menije je prilicno brzo, povratna vibracija koju ekran daje je bas dobra stvar.
Rekao si da te snimanje ne interesuje previse, ali cisto da kazem da su kolege na poslu bile zapanjene kvalitetom video snimka. Zaista sjajna kamera koja staje u dzep i spremna je za rad nakon 2-3 sekunde.
Sve u svemu, ukoliko malo porade na njemu telefon bi mogao biti skoro savrsen, ali je i ovako jako dobar. Sa njim mogu mnoge stvari da se odrade i to veoma brzo i lako. Po prvi put me ne mrzi da neke stvari radim na telefonu, jer mi velicina ekrana nije ogranicenje. U poredjenju sa Xperiom koja ima manji ekran, ali vecu rezoluciju, pa je sve neverovatno sitno, rad na Omnii je pravo uzivanje.
Ako ga uzmes neces pogresiti. Poz.

djurkash
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 26. Avg 2007. 19:04

Post od djurkash »

Hvala, yugo23,
dalje me interesuje, da li ima full flash prikaz, tj, da li pusta direktno iz brauzera flash video, na mondu ili youtube-u, bez seckanja i ostalog.
Pretpostavljam da je taj problem sa wifi-jem ispravljiv preko update rom-a. Mada mi je surfovanje preko wifi-ja jedna od najbitnijih stvari.
Imao sam htc touch hd, tako da znam šta je veliki ekran i visoka rezolucija (na njemu je bila 800x480 ) ipak u pitanju je bila rezistivna varijanta, a kod omnie je kapacitativni.
Nadam se da su sve te manjakovosti ipravljive,w mada razmišljam i o omnii II, ali ne bih ponovo kapacitativni ekran...
Pozdrav...
djurkash

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Neke stvari moram da pitam i demantujem.
yugo23 napisao:Telefon je fenomenalno zamisljen, ali pomalo nedovrsen.
Zaista mi nije jasno u kom smislu nedovrsen? :?
...ali se ipak primeti da telefon ne moze da isprati brzinu kucanja.
Apsolutno netacno.
Kad smo kod zaglupljivanja, wifi konekcija prilicno cesto baguje, na vise nacina.
Na koje nacine?Ja ne primetih ni jedan.Sem kod ucitavanja obimnijih stranica u HTML modu.
Kvalitet izrade je dobar, sto se posebno odnosi na ekran, na kojem jos nemam ni najmanju ogrebotinu.
Iz razloga sto poseduje Scratch-resistant surface display.
Pozadi je vec situacija losija, jer se pregibi gule od trenja.
U kom smislu gule?Ja telefon nosim u obicnoj club futroli i ne primecujem "guljenje".
djurkash,Ima full Flash prikaz i pušta snimke direktno i browser-a.
Za WiFi bug sam vec komentarisao,i moje licno misljenje je da je stvar u routeru,ne u telefonu.
P.S.Mozda post izgleda "napadno".Ali jednostavno sam "morao" da pitam i demantujem neke stvari u vezi ovog modela,jer je kratak opis koji je yugo23 napisao dosta nerealan.
Slika

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Како се показао код снимања и репродукције HD видео фајлова?
Видех да има неки проблем(једини озбиљнији проблем) са фпс.Кажу да не снима 24фпс већ мање...
Слобода или смрт

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

U nekim slucajevima pri HD 720p "hoce" ponekad da duplira frame-ove,ne bi li postigao 24.Ali u nekim slucajevima(pri nagloj promeni osvetljenja itd....)
Sto se tice snimanja u D1 tehnici,30fps ne predstavlja nikakav problem :)
Slika

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jedno pitanje, kako ste zadovoljni sa jacinom zvuka u slusalicama? posto je ista na N97 katastrofalna, tj telefon ne moze da se koristi za normalno slusanje muzike, nadjaca ga sve zivo.. zvuk na n95-8g je bio ne uporedivo jachi....

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

E pa,Mirko BGD,mogu te prijatno iznenaditi.
Upravo sam isprobao mogucnost reprodukcije muzike preko slusalica.
Ostao sam "bez texta" :o
Zvuk je fenomenalan.Ali,fenomenalan.Sto se nadjacavanja tice,na to zaboravi.Na volume 10,nakon 15-ak min.,zujanje u usima je zagarantovano :D
Cak i slusalice koje idu uz njega,nisu "za djubre",kao sto je primer kod mnogih Nokia modela.
Ako si u mogucnosti,moja iskrena preporuka za ovaj model,u svakom pogledu.
P.S.Imao sam N97.Ne moze da se poredi sa I8910 HD.Iz mnogih razloga.
Slika

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jos jedno pitanje, ima li omnia HD FM transmiter??? :|

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Ne.
Slika

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Download-ovao sam poslednju verziju Samsung PC Studio-a 7.2.24.9 sa ciljem da "odradim" Software Update.
Medjutim,stalno dobijam poruku "Unsupported phone model by Software Updater" :o
Sto je,bar po meni apsolutno neverovatno.
Da li iko ima predstavu o cemu bi moglo da se radi?
P.S.OTA SW Update ne mogu da "odradim" jer nemam Server Profile.A parametre ne znam. :dry:
Slika

markoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 13. Sep 2009. 10:29

Post od markoko »

@cale

Citao sam na stranim forumima da ovo ima veze sa Vistom tj. sedmicom, pokusaj da uradis update preko XP-a. I meni se desava ovo isto, planiram ovih dana da vratim XP, izmedju ostalog i zbog ove pojave.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

markoko,Stvar je u tome sto ja nikad u zivotu nisam prelazio sa XP na Vistu/7.
Samim tim problem sa XP-om nije u pitanju :dry:
Da li je mozda "product code" u pitanju?
Slika

Odgovori