Samsung Wave (S8500)/Wave II (S8530) Bada platforma

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
laki71
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Sep 2010. 23:23

Post od laki71 »

Pozdrav svima!!! :)

Ja sam onaj laki koji je postovao u komentarima o ovom telefonu.

Kako iskljuciti ton pri dodiru ekrana:
Settings > Sound profiles > Normal > i ovde skrolujete do kraja zatim > System podesiti na 0 (nulu) > set (sacuvati).

Posle ovoga tona vise nece biti.

Za sada toliko. Nadam se da sam nekome olaksao zivot. :wink:
Nije tesko biti fin...

Marko91
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Sep 2010. 11:22

Post od Marko91 »

Kupio sam juce wave,zanima me kako da prebacim najlakse muziku itd,u u uputstvu pise da izaberem tamo masovnu memoriju,kad to uradim pise da je dostupna samo u pasivnom stanju,posle toga mii prepozna pc,u my computer-u mi izadje removable disk{g} i removable disc{h},medjutim kad hocu da udjem u njih pise mi "The request could not be performed beacuse of an I/O device eror"?

laki71
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od laki71 »

@Marko91
To što ti piše za pasivno stanje znači da ti je pokrenuta neka aplikacija a pri prebacivanju bilo čega na tel. i sa tel. u komp. to nije dozvoljeno (moguće). Moraš sve zatvoriti pre sinhronizacije (centralini taster zadržiš i onda dobiješ koje su aplikacije aktivne. Pritisneš na crveni krug sa crtom i aplikacija je ugašena. Može da ostane samo Home jer se ne može isključiti). Kad priključiš tel pitaće te kako želiš da se priključi. Izaberi Kies >ok i automatski će se pokrenuti Kies sa kompa i pronaći tel. Imaš dve mogućnosti i to:

1) Otvori My Computer gore levo u Kies-u > izabereš koji hoćeš fajl > desni klik na njega > send to device > izabereš da li ćeš u telefon ili u karticu. Kad ovo obaviš nećeš dobiti potvrdu o prenosu već se on obavlja u pozadini a potvrdu dobiješ na kraju.

2) Otvori My Computer u Kies-u > My devace i otvori prozor kartice > zatim ponovo otvoriš My Computer da bi imao dva paralelna prozora. Posle toga izabereš folder sa muzikom u My Computer i jednostavno prevučeš u prozor kartice. Ovde ćeš dobiti potvrdu tipa " sinhronizujem folder "Muzika" sa karticom". VAŽNO: Ovaj način ne radi sa velikim fajlovima tipa film ( 1GB), već samo za manje i male tipa muzika...
Nije tesko biti fin...

kroki23
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 12. Jan 2007. 22:49

Post od kroki23 »

moze neka preporuka za memorijsku karticu od 8gb za ovaj telefon, a da cena ne prelazi 2000din?
Hvala

laki71
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od laki71 »

kroki23

Ne mogu ti mnogo pomoći jer živim u Beču. Ja sam ovde kupio Tanscedent 8GB klase 6 za 16 evra dakle nekih 1700 din. Ako je nadješ za tu cenu imaš preporuku od mene.
Nije tesko biti fin...

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Mozete li mi preporuciti najomiljenije aplikacije i igre za ovaj model.Zanima me sta se sve moze naci od aplikacija obzirom da je ovaj OS jos u povoju.
LG G2 Black,16GB

rudulan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Jul 2010. 15:19

Post od rudulan »

je li bolja bada ili android? :)

laki71
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od laki71 »

@rudulan

Tesko je to reći u ovom trenutku jer android je već prilično zrela platforma a bada je na početku. Trenutno je android u prednosti jer ima vise aplikacija, dodatnih programa... Ovo pitanje treba postaviti za godinu, dve... Oni koji kažu da je bolji android mislim da nisu objektivno sagledali stvari. Da bi se ove dve platforme uporedile treba sačekati da budu na približno istom nivou.
Nije tesko biti fin...

mrburns
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2010. 15:59

Post od mrburns »

kroki, po meni je vazno da je samo minimum class 4, a preporucio bi ti kingston ili takems(ja sam nedavno uzeo od 16 gb i radi odlicno). Ja bi mozda uzeo i takems class 6, malo je skuplja ali verujem da vredi. Cene su tu negde oko 2000.
Sto se tice bada platforme, kod mene sljaka odlicno evo vec 3 nedelje bez i jedne greske.Uzeo sam ovaj fon zato sto me ne zanimaju gomile i gomile aplikacija vec samo osnovno(net, video, muzika i dole navedeno) i prezadovoljan sam.
Naravno, cekam samo jos da izadje emulator za stare konzole i to je sve sto ocekujem od telefona :D

markomarkovic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 16. Jul 2010. 08:37

Post od markomarkovic »

Da li je neko pazario zastitnu foliju za ekran ili futrolu? Ne znam da li sme da se ostavi ime prodavnice zbog reklame, ali barem neko uputstvo u kom delu grada moze da se nadje :)

Creaven
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 12. Apr 2007. 15:31

Post od Creaven »

Zanima me da li na ovom fonu kada imam propusten poziv ili primljenu poruku postoji neka indikacija ,kao kod Nokia modela ili moram da otkljucam ekran da bih video to?Takodje ako neko moze da mi kaze da li stvarno postoji problem sa playerom oko unosa muzike ?Neki korisnici ovog telefona se zale da player necita foldere vec samo pojedinacne fajlove i neka neko kaze kakvo je uopste muzicko izkustvo sa ovim modelom?Hvala

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

Bodibiber napisao:obzirom da za android ima preko 100000 apl. za dve godine koliko je prisutan
mislim da bada nikada neće dostići android os (u broju aplikacija)... android je odličan, već je uhvatio zamaha i što je najvažnije (skoro) svi proizvođači ga ubacuju u svoje modele (što mu garantuje "širinu" tj veliki broj korisnika)... po meni, bada se još dugo (a možda i nikada) neće naći u SE, motorola ili nekom trećem uređaju...

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Ljudi imam pitanjce jer nisam siguran dal sam se istripovao ili ne. Da li je u telenoru ovaj telefon bio povoljniji, odnosno da li je za paket 400 ili prenesi 1gb cena telefona bila 13000-15000 din a sada je 17000-20000? Cini mi se da je tako nesto bilo kad se pojavio a da su sad podigli cenu. Gresim li?

Marko91
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 04. Sep 2010. 11:22

Post od Marko91 »

Imam pitanje,preko masovne memorije mi bez problema prebacuje medjutim ako hocu neke aplikacije,kao npr baterijsku lampu,nju moram preko kies a,ali kad povezem pise mi connecting the device please wait i tako stoji svo vreme,a on u my computer u mogu da udjem i vidim sta je na memorijkoj i telefonu,i cemu je problem sto nece da mi kies prepozna telefon?

laki71
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od laki71 »

@Creaven
Indikacija postoji, ali moraš da upališ ekran a ne da ga odključaš. Znači jednom kratko pritisni dugme za otključavanje i videćeš ovo:
Slika

Za propušten poziv dobiješ crvenu puzzlu iznad... Za muziku u folderima ne znam, nisam probao...

@Marko91
Ponekad Kies pali na guranje... :D Jednostavno isključi tel. u My Comp. i isključi ga iz kompjutera i ponovo uključi. To se i meni ponekad desi (na sreću ne tako često)
Nije tesko biti fin...

bojke1
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 11. Jul 2006. 20:23

Post od bojke1 »

markomarkovic napisao:Da li je neko pazario zastitnu foliju za ekran ili futrolu? Ne znam da li sme da se ostavi ime prodavnice zbog reklame, ali barem neko uputstvo u kom delu grada moze da se nadje :)
Mislim da imas na sajtu sve za mob zastitne folije.Imaju veliki izbor i tu su oko 300 dinara.Ja sam skoro kupio za satia.

Oni se nalaze u ulici djevdjelijska broj 7 a na sajtu imas telefone pa proveri.Mislim da se covek zove petar,

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

stefgi, za prenesi 400 i 1 gb ne znam, ali za 80 i 200 su cene ostale iste tako da mislim da nije poskupeo.

sket
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 18:24

Post od sket »

http://www.mobile-review.com/articles/2 ... y-en.shtml

Postovao sam ovaj link u komentarima al' tamo ce verovatno biti izbrisan pa eto neka se nadje i ovde. U pitanju je Bada review koji odgovara na pitanja sta je Bada, kako je nastala, sta su njeni zadaci i sta od nje treba ocekivati u buducnosti. Svi Wave-ri bi ovo trebali da procitaju 8)

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Zligor napisao:stefgi, za prenesi 400 i 1 gb ne znam, ali za 80 i 200 su cene ostale iste tako da mislim da nije poskupeo.
mada kako god okrenes nemaju ga na stanju i ko zna kad ce biti....

Bodibiber
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Jun 2009. 20:02

Post od Bodibiber »

Moze li mi neko objasniti zasto se mnogobrojne popularne aplikacije za android os ne prepisu i za badu, jer ja bih i sa tim bio zadovoljan za pocetak(a neke nove aplikacije mogu i sacekati). Ne razumem se u programiranje ali kontam da to ne bi bio neki preterano tezak posao

Odgovori