Samsung I5800 Galaxy 3

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Podesio sam apn ali rucno,automatski za vip nece...Mislim kada posaljem poruku da mi automatski konfigurise.Kada ubacim mts karticu samo podesi apn i radi...Nije mi problem firmware,nego drajver za download mode koje odin ne prepoznaje.Odavno sam uclanjen na xda :D

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Ivan Cirkovic, ako googlas za "android-usb-driver.zip" prvi hit je mediafire link ka tom drajveru. Posle toga treba samo da instaliras odgovarajuci usb-modem driver i da mu poturis te drajvere. U device manageru potrazis "SAMSUNG Android USB Modem" i poturis mu android_winusb.inf koji stize sa arhivom u procesu "osvezavanja drajvera".

Ako se nesto poremeti i prestane da vidi telefon (i iz Kies-a) - uvek iz Kiesa mozes da uradis "Tools->Install driver"
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Znaci kada skinem ove drajvere mozes li mi reci kako ide postupak za instalaciju?Predpostavljam da treba nakaciti telefon i kada ga ucita ubaciti ove drajvere ili drugacije?Vidim odgovorio si i tako sam i mislio da mora.Znaci kada ovo odradim,tek onda mogu da probam da ugasim mob i da probam sa odinom?Jel treba jos nesto?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, mora biti povezan telefon, inace u Device Manager-u neces imati stavku Samsung Android USB Modem. Onda desni klik na Samsung Android USB Modem, pa izaberses "Update Driver Software" pa "Browse my computer for driver software" i izaberes ove drajvere, koje si prethodno raspakovao.

Posle toga za svaki slucaj restartuj PC. Moze se desiti da ti prvi put javi problem kod prepoznavanja uredjaja u "download modu" (pretpostavljam da znas kako se prebacuje u taj mod - ukljucis ga sa pritisnutim "Home" tasterom i "Volume Down" + Power On/Off). Samo diskonektuj i probaj ponovo. U Odinu pazi da ne promasis OPS fajl. Mora biti apollo_0531.ops. I pazi da ne obrises nv_data. Bekapuj na karticu efs folder pre nadogradnje.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Ned, 26. Jun 2011. 11:04, izmenjeno 1 put ukupno.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Ok.Reci mi samo jos ovo.Da li imas nekioh bagova na rom-u?Mislim da li sve radi,kamera,radio sa rds...Da li mogu da sacuvam ovaj sada rom,posto ako mi ne bude valjao da vratim na stari?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, za i5800 nemas NAND backup, medjutim mozes da skines I5800XXJG3_XXJG7_XXJG5 firmver sa eclairom sa samfirmvera. Sa tim firmverom stizu svi telefoni u ovom regionu.

Meni sve radi, ukljucjuci GPS. Na vecini Froyo romova ima sitnih problema sa kamerom u smislu da hoce ponekad da se zaglupi kamera app. Desava se ponekad i na XXJPM.

P.S. Pogledaj dopunu moje prethodne poruke.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Sve mi je sada jasno i krecem da odradim update.Nego me buni to sto mi je folder efs prazan? :? :? :?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, da li je telefon root-ovan ? Kako si gledao sadrzaj foldera? efs sadrzi foldere imei, root i fajlove batt_cal, nv_data.bin i nv_data.bin.md5.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Rutovan je i to sam proverio par puta kada sam radio,jer mi je trebalo za neke programcice i izmene sto sam pokusavao za gps.Evo usao sam preko Astro file manager-pa sam odradio back na fajlove sa telefona i usao u efs koji je prazan? :? :? :?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, probaj root file explorer. Ustvari instaliraj terminal emulator, postani root user (su), pa odatle kopiraj. U krajnjem slucaj bekap mozes da uradis pomocu ADB-a sa PC-a.

Kod: Obeleži sve

adb shell
su
dd if=/dev/block/stl4 of=/sdcard/efs.rfs
Restore radis pomocu ODIN-a kome ovaj efs fajl (posto ga sa kartice prebacis na pc) ponudis za stavku EFS.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Problem je sto mi prekoi adb telefon izbacuje za ''su'' komadnu access denided?Imam instaliran teriman emulator,pa cu da probam preko njega...Imas predlog sta da radim?Rutovao sam ga preko onog programcica z4root i super one click v1.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, iz terminal emulatora posle "su", prosto uradi cd / pa ls efs da vidis sta tamo ima. Sto se tice tadb - pokreni superuser aplikaciju na telefonu pa posle otkucaj su u adb-u. Kada superuser pita za dozvolu onda odobri pristup.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Odradio sam to preko superusera i prihvatio da odobri su,ali kada sam kucao u terminalu ovu tvoju komandu i u adb izbacuje mi cannot open for read: no such file or directory.Da ne treba da se restartuje mob nakon odobrenja su?Kada ukucam adb shell,pa su onda mi se umesto dolara pojavi taraba.Da li to tako treba?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, treba taraba da se pojavi umesto dolara. Ta taraba oznacava da si "superuser".

Daklem procedura bi bila sledeca:

adb shell
Pokrenes na telefonu superuser
$su <-- ovo u adb-u
Odobris u telefonu pristup ako pita
dobijes # za prompt
# cd / <-- prebaci te u korenski (root) direktorijum
# ls efs < --- ako je sve OK ispisace:
ls efs
nv_data.bin
imei
batt_cal
nv_data.bin.md5
root
#
za backup otkucaj:
# dd if=/dev/block/stl4 of=/sdcard/efs.20110626.rfs

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Sada je sve proslo :D Znaci sada mogu da se bacim na flesovanje i uz pomoc ovoga mogu da vratim stari rom ako nesto krene naopako ili ako mi se ne svidi?Naravno uz firmware koji je sada u telefonu?

Usao sam na samfirmware i ima za eurpoe,asia,usa i samsung firmware...Da li je to ovaj prvi firmware na listi za download,posto nema ovaj pod ovom oznakom I5800XXJG3_XXJG7_XXJG5?Mislim nema da bude XX

Pokrenuo sam flesovanje i mora da se ceka malo duze,pa javljam utiske.Javi mi samo za ovaj fabricki firmware...Hvala ti na tutorijalu.

Odradio sam flesh i super radi :D Hvala ti i najverovatnije cu se zadrzati na ovom firmware-u.Hvala puno za tutorijal.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, nije prvi na listi. Nemoj da te zbuni oznaka - pravi je I5800XWJG3 - on pokazuje na I5800XJG3_XXJG7_XXJG5. Ja planiram da isprobam i XXJPI - posto XXJPQ nije dobro radio, a oba su novija od XXJPM. Oni koji su ih isprobali ih puno hvale.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

To me bunilo,pa sam te zato pitao.Nego preko kog programa si ti testirao gprs?Ja koristim onaj gprs test and tools i nece da mi se konektuje na satelit?Znaci vidi satelite,ali nece da se konektuje...Da ne treba malo duze da se ceka?Uz koji program si testirao gprs?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, opet lapsus ;-). GPS sam testirao tako sto sam izasao na otvoreno i pustio NDrive da vidim koliko mu treba da uhvati signal.

Ivan Cirkovic
Banned
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Izgleda da mu treba mnogo dugo,jer na htc tattoo koji imam hvata odmah... :| :| :| :roll: :roll: :roll:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Ivan Cirkovic, cekaj jel testiras sada na Froyo-u ili na Eclair-u? Da li si ukljucio gprs (da mu omogucis da skine "efemeride" za brzi inicijalni "fix")?

Odgovori