Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
perosimke
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2015. 00:29
:: s2

Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od perosimke »

Ko je čačkao oko brightnessa na apolo kernelu može da mi kaže na koliko minimum da postavim?

Danas bilo baš sunčano, nisam mogao da se snađem na koliko da postavim minimum pa sam morao u hlad da idem da bih koristio telefon :D

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
:: galaxy s2 i9100
:: G3 d855

Post od bacom »

Probaj 3. Opet sve zavisi od uslova u kojim si. Ako se često menja svetlo stavi na automatsko fon.

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Post od Taca089 »

Znam da je mnogo puta postavljeno pitanje, ali nemam vremena da iscitavam ovoliku temu jer mi je potrebna brza odluka.
Imam priliku da uzmem s2 plus u stanju skoro fabrickom, ali moram da menjam bateriju na njemu.
Obzirom da ce ga koristiti starija osoba koja nije navikla da puni tel. svaki dan (a tel. koristi 95% za razgovore, i po neku fotografiju jednom mesecno) treba mi resenje za sto duzi vek trajanja baterije.
Dakle, koju bateriju kupiti, jel ima neka da je bolja od originalne, da duze drzi i sta raditi softverski da se produzi vek? Pretpostavljam da treba staviti neki drugi rom? Na fabrickom romu nema sanse da traje bar 2 dana?
Ili da se razmisljam o nekom drugom telefonu.. uglavnom mi je bitna dobra kamera pored duzine trajanja baterije.

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

Taca089,
ako koristi starija osoba koja nece cackati telefon onda bi trebalo da izdrzi dva dana sa tom baterijom.
Ipak ako je za staru osobu ja bih izabrao neki drugi telefon gde bi baterija trajala mnogo duze jer toj osobi nisu bitne performanse felefona osim kamere kao sto kazes.
Od originalne baterije tesko da bi neka duze trajala osim ako nije "extended battery", to su debele baterije sa vecim kapacitetom, ali je telefon tada ruzniji...

vidi ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=lRgl1iP9rwM
Android 12

Steve
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Apr 2015. 17:23
:: GT-i9100

Post od Steve »

Može jedna mala pomoć? Jel bezbedno flešnuti preko odina ovaj kernel: https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Adv ... 0.zip.md5/ ?, trenutno sam na stock samsungovom romu 4.1.2 (xwms3). Nikad do sada nisam flešovao kernel ili recovery iz odina zbog toga što sam cwm recovery dobijao tako što sam instalirao čitav CM 11 pomoću CyanogenMod One-Click Installer-a, ali pošto on sad ima bug tj. svaki put mi pri instalaciji preko tog programa telefon upadne u soft brick pa sam primoran da manuelno instaliram cwm recovery pošto hoću da probam CM 12.1. Hvala unapred! :)

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Nemoj to, vidiš da ima 63 bita. Nije to cwm, postaviću ti link za zip fajl pa iz stock recovry flešuj.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Steve napisao:Može jedna mala pomoć? Jel bezbedno flešnuti preko odina ovaj kernel: https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Adv ... 0.zip.md5/ ?, trenutno sam na stock samsungovom romu 4.1.2 (xwms3). Nikad do sada nisam flešovao kernel ili recovery iz odina zbog toga što sam cwm recovery dobijao tako što sam instalirao čitav CM 11 pomoću CyanogenMod One-Click Installer-a, ali pošto on sad ima bug tj. svaki put mi pri instalaciji preko tog programa telefon upadne u soft brick pa sam primoran da manuelno instaliram cwm recovery pošto hoću da probam CM 12.1. Hvala unapred! :)
Rutovanje Galaxy S2:

1. Ako si na 4.1.2 stock samsungu, onda skini ovaj zip http://d-h.st/mEg i prebaci ga na sd karticu telefona.

Evo uputstva za flesovanje ovog zipa u stock recovery-u

Download xxx-signed.zip kernel matching your ROM
Put the previously downloaded xxx-signed.zip file on your external sd card
Boot into stock recovery (volume up+home+power)
Select "apply update from external storage".
Now select the xxx-signed.zip file you copied in previous step
You are rooted + new PhilZ-cwm6 kernel with CWM6

Udji u recovery pomocu 3 dugmica.

2. Flesuj ovaj kitkat recovery:
https://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Adv ... i9100.zip/
Normalno flesuj kao i svaki zip. Posle toga idi u advanced pa reboot in recovery. Uglavnom pronadji reboot in recovery tu negde (mozda je u Power options)

3. Kada udje u novi recovery, uradi sledece:
1. Znaci wipe data/factory reset->clean to install new rom-> yes
2. Vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memory (ili sdcard0 ako tako pise)
3. Nadjes taj rom .zip i kliknes yes i to je to. :)
4. Ako flesujes AOSP rom onda je potrebno flesovati gapps->vratis se na pocetak, pa ides u install zip from sd card-> choose zip from internal memori (ili sdcard0 ako tako pise)->nadjes .zip gapps i kliknes yes i to je to. :)

Mozes sve i sa sd kartice. Chose from external memory.

Dakle:
Odradi full wipe(system, data, cache, dalvik) pa flesuj ovaj cm pa gapps.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Bata Zile995 tako je, potpisujem. Ukrade mi posao za 15 minuta. Morao sam da guglam za Philz, nisam imao linkove. E sada ću da iskopiram pa sve u Evernote.

@steve, jedna napomena:
Sa CWM Advanced Edition flešuješ kk i Lolipop (vidim da hoćeš cm 12.1) a za romove niže od kk (4.3, 4,2..) koristi onaj sa po prvog linka što je za tvoj rom xwms3.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Da, tako je. Ako hoces nize od kitkata, dovoljan ti je recovery sa prvog linka ;) Nije greska ako flesujes 4.3 android i iz onog recovery-a.

Steve
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 10. Apr 2015. 17:23
:: GT-i9100

Post od Steve »

Evo sad sam ušao u stock recovery i vidim da nemam eksternu sd karticu. Postoji li mogućnost da taj philz flešnem iz interne kartice? Hvala vam Zile i Bacom na izdvojenom vremenu za moj problem. :)

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

Nemože sa interne memorije a ti ako je vidiš iz recoverija i vidiš taj zip flešuj. Ako vidiš internu memoriju iz recovery on nije stock već cwm, custom!
Kako si flesovao xwms3, sa Odinom.,
Evo pa malo čitaj
http://forum.benchmark.rs/showthread.ph ... voj-poruci

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Kao sto je napisao http://forum.xda-developers.com/showthr ... p=60065312
...mozda dobijemo i dorimanx kernel koji radi na lp-u.

perosimke
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od perosimke »

Au ljudi moji, rešio ja da uradim system increase na s2 i jedva vratio telefon u zivot..Cisto da znate da sa apolo kernelom system increase nije moguce uraditi! Zakovao mi je telefon, jedva sam ga vratio,nije hteo ni restore ni flash ni wipe...tek kad sam preko odina flesovao stock kernel pa cwm uspeo sam wipe telefona
Pa onda sa gustavom sam povecao sistemsku particiju na 4gb. Sad lollipop leti!
I preload sam mu stavio na 25 mb.

Ako još neko hoce da proba neka kaze da pisem uputstvo

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Meni je dovoljana i stock system particija. Sada ne mozes da flesujes stock romove, da znas. Smanjio si preload, znaci AOSP jedino mozes koristiti.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od bacom »

perosimke napisao: Pa onda sa gustavom sam povecao sistemsku particiju na 4gb. Sad lollipop leti!
I preload sam mu stavio na 25 mb.

Ako još neko hoce da proba neka kaze da pisem uputstvo
Piši uputstvo. I ranije sam mislio da povećam memoriju telefona ali nisam znao da neće smetati kod instalacije Lollipopa . Ti kažeš da je i brži, odlično.
Jedan naš član je to (slično) radio ali da bi dobio više gb za aplikacije i postavio ovaj link
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... p-t2538947

Vidim da spominješ i Preload a tu se ne snalazim.
Tvoje uputstvo će dobro doći i drugima koji su slabi sa Engleskim.

bacom
Mobil manijak
Mobil manijak

Re: Одг: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Post od bacom »

Zile995 napisao:Meni je dovoljana i stock system particija. Sada ne mozes da flesujes stock romove, da znas. Smanjio si preload, znaci AOSP jedino mozes koristiti.
Jesi li čitao na xda uputstvo?
Možeš opet da se vratiš na stock, čini mi se da tako piše.
Ovako dobiješ na brzini lp kako kaže " perosimke" i 4 GB za apk.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ma citao sam. Particionisanje moze biti i opasno. Ne znam da li dobijes na brzini ali dobijes verovatno na prostoru za aplikacije.

Smanjis memoriju za slike, pesme, igre i ostalo... Onih 11GB ti se smanji na koliko? Ja bih rekao na 9GB?!

Neka napise pera, dobro bi nam doslo uputstvo jer jednom cemo morati bacom, da particionisemo. Dolazi sve obimniji android sistem, ART sve vise memorije zauzima.

perosimke
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od perosimke »

Zile995 napisao:Meni je dovoljana i stock system particija. Sada ne mozes da flesujes stock romove, da znas. Smanjio si preload, znaci AOSP jedino mozes koristiti.
Mogu i stock rom da flešujem, samo pre toga flešujem stock pit file u odinu.
bacom napisao: Piši uputstvo. I ranije sam mislio da povećam memoriju telefona ali nisam znao da neće smetati kod instalacije Lollipopa . Ti kažeš da je i brži, odlično.
Jedan naš član je to (slično) radio ali da bi dobio više gb za aplikacije i postavio ovaj link
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... p-t2538947

Vidim da spominješ i Preload a tu se ne snalazim.
Tvoje uputstvo će dobro doći i drugima koji su slabi sa Engleskim.
Pišem čim budem za računarom ovih dana uputstvo.
Ne znam da li postoji neko detaljno uputstvo pošto ja kad sam rešio da particionišem, gledao sam baš dosta youtube klipova i pročitao dosta tema.
Zile995 napisao:Ma citao sam. Particionisanje moze biti i opasno. Ne znam da li dobijes na brzini ali dobijes verovatno na prostoru za aplikacije.

Smanjis memoriju za slike, pesme, igre i ostalo... Onih 11GB ti se smanji na koliko? Ja bih rekao na 9GB?!

Neka napise pera, dobro bi nam doslo uputstvo jer jednom cemo morati bacom, da particionisemo. Dolazi sve obimniji android sistem, ART sve vise memorije zauzima.
Tačno, mnogima je particionisanje zeznulo telefon. I ja sam se uplašio kad mi je zakljucalo emmc. Da za aplikacije naravno više mesta ali bogami i za brzinu.
Za 5.1 još uvek nema oficijalnih pit fajlova.
Da, imao sam 11, sad imam 9gb. Mada imam sd od 16gb tako da mi i ovih 9 nepotrebno.

perosimke
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od perosimke »

Odgovorio sam i bacomu ali nešto je zeznuo tt.
@bacom
Pišem uputstvo čim budem za računarom ovih dana. Inače nisam našao nigde baš pravo uputstvo već sam pogledao dosta klipova i pročitao dosta tema tako da možda ima i drugi način da se to uradi.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Ma nema frke, opusteno, nemoj da zuris ;)

Pero, da li si do sada trimovao emmc? To moze jos dodatno da ti ubrza fon.

Odgovori