Samsung I5700 Galaxy Spica

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..

Post od majkon80 »

sta sam ti rekao :lol: ,mada ima 3 verzije tog 8.2 ,meni jedan malo baguje...al dobro.Uglavnom i moje je misljenje da se ne vracam nikako na 2.1.E sad za ovo,evo npr uzmi root explorer,pa ides u sistem,pa u apps.E tu imas facebook(obrisi),twiter obrisi,car launcher i car cit obrisi,saund recorder obrisi,picotic ona zelena ikona,ili plava,obrisi,maps i street obrisi.Wallpejper live ako ne koristis,obrisi i to,i ono ispod wall mislim da se zove livetico pic tako nesto,Vecina ovog ,mozes da posle ako zelis ubacis i instaliras.E da,mozes i mms da obrises,ali neces imati ikonu sms,nego preko hend aplikacije salji poruke,mada ja to preimenujem,idem rename pa dodam slovo jedno.Eto to je to

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 13. Dec 2007. 19:54

Post od N-tchbl »

majkon80,

Ovo ubacih:
http://forum.samdroid.net/f53/cyanogenm ... -2-a-3709/

Evo cackam ga satima vec neprekidno i nemam ni jednu zamerku :)
Brzina me zapanjuje u odnosu na 1.3 kitchen recimo, ovde i kad ostane samo 20mb free,
Radi maaaaalcice sporije ali ne kao ranije, nisam mogla da podignem dialer tamo ni po minut-dva :uhuh:
I ovaj CM settings panel je fantastican, koliko samo opcija dodatnih ima, uh!

Hvala za listing, maknucu sve.. ovo za mms cu uraditi jer vidim da u Sistem panelu konstantno stoji taj Messaging kao aktivan i jede nepotrebno dosta memorije, kad ionako ne korisitm stock sms aplikaciju nego Hand, nece mi smetati brisanje mms i posledice (ukoliko to ne ukljucuje i nestanak mogucnosti primanja/slanja samog mms-a, jedva ga dobih posle osam meseci :lol: )

edit:
brise se tako sto se obrise samo .apk fajl iz system apps jel? videh to negde ali evo npr, obrisah facebook i twitter, twitter i posle tog brisanja jos uvek stoji u app draweru i potpuno je funkcionalan..
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Ne ne,kad zelis da obrises onda obrises sve,ne samo apk.Znaci u root exploreru zadrzis duze prstom na fajl koji zelis,i izaci ce ti meni,u meniju imas opciju delete,i samo otkini.Nema sanse da se pojavi.A kod rename,ja sam to uradio kod mms,samo ekstenziji apk,dodaj jedno slovo. :) i da,da te pitam jesi li ubacila kernel i pec najnoviji za video predvidjeni za taj rom?.vidim da tu nema okaceno

evo ako nisi,ne treba wipe,samo aply sd card jedno,pa drugo pa retstart

http://www.speedyshare.com/files/264095 ... 10A_4_.zip

http://www.speedyshare.com/files/264095 ... ate_4_.zip

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

N-tchbl, majkon80, jos bolji nacin da to uradite je sledeci:

root manager/appremover/apps/remove izaberes app i odaberes backup&remove
na ovaj nacin ce se sacuvati app u folder i ako vam budu trebale ili ste slucano izbrisali nesto sto niste trebali moze se vratiti na isti nacin root manager/appremover/apps/restore
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

mivanb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Mar 2010. 12:33

Post od mivanb »

N-tchbl moj ti je savet dodaj nove drajvere za senzore resice sve probleme sa senzorima:

http://forum.samdroid.net/f56/sensors-c ... line-3973/

isprobao sam sve moguce froyo verzije i svaka radi slicno, i sve moze se namestiti sve je dinamicki ali sam se ipak vratio bar za sada na Eclair zbog divx i bolje stabilnosti i brzine, e da i moj ti je savet nemoj da brises stock aplikaciju sms jer je neke aplikacije zahtevaju kao go sms (odlicna aplikacija i svidja mi se sto ima bekap i restore sms u sebi direktno npr.

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

E sad,stabilnost meni je sve ovo upotrebljivo i odlicno.Nebih mogao da kazem i da se ordedim sta mi je stabilnije,ne gledam filmove na spici da mi treba divh..ili sta vec,ali verujem da ce i to brzo da rese,sto se tice brzine,nema leba da je enclair brzi....

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

divx radi na froyo samo treba naci dobar plajer koji sam podrzava divx, npr yxplayer, vital player. malo se vidi nedostatak 2d3d drivera, madam i to ima ali nije extra, jer sliika secka u frejmovima. ima manje od 15 fps, tako da je sve funkcionalno i sto je najbitnije stabilno :)
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

majkon80, hm, vidis nisam a trazila sam da vidim jesu li ubacivali neke dodatke.
ubacicu kernel odmah a ove video drajvere, hm, ne znam, imam lose iskustvo sa ubacivanjem istih ranije na samdr.kitchen pa ne znam da li da rizikujem :D
btw, posle celonocnog cackanja, 8.2 stabilan ko stena! sa 40ak aplikacija na telefonu (ne na sd!!!) radi kao podmazan, brzina neuporediva sa eklerom a vidom da i net radi mnogo brze, nemoguce da je ovo slicajnost, prosto.. radi brze :)
sad cu da pecujem i vidim to brisanje sistemskih app da sredim, ja tamo videh samo apk fajlove, probacu ovaj drugi metod sa bekapom :)

mivanb
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Mar 2010. 12:33

Post od mivanb »

wucinac nema svrhe isprobah sve moguce pleyere divx secka i ne radi kako treba,i sporo je dosta, na eclair prosto leti :)

N-tchbl kod mene eclair radi brze uz odgovarajuce podesavanje i odgovarajuci kernel,i sve prebacih na EXT2, a i net radi mnogo brze na eclair u odnosu na froyo bar kod mene, skype radi perfektno na eclair, na froyo se gasi i baguje bar kod mene, ne pise dzabe kod froyo rom-a da je to jos uvek alpha :)
"Variety's the very spice of life, That gives it all its flavor"

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

mivanb, ocigledno variraju iskustva,
ja samo znam da ne mogu da uporedim radost i srecu (makar i alpha) Froyo-a
ni sa jednim Eclair-om koji sam imala, a bilo ih je stvarno mnogo uz zilion tvikova,
ukljucujuci originalne romove, kuhinjske carolije, kernele, ext2, drajvere i sta ti sve ne,
divX ne koristim, volim da pogledam film na bar 23" :D ostalo razumem samo ako neko radi nocnu pa mu film na telefonu kao prekrati vreme..
skype jos manje, sasvim mi je dovoljan postpaid paket za pricu, za ostalo su tu gTalk i MSN
sve sto mi treba od juce prosto leti na CM 8.2 and me-happy :oops:

edit:
koliko vam traje baterija na CM 8.2?

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Сјајна тема,пробајте http://forum.samdroid.net/f57/blue-ray-cm-3267/

а ево,имам неке валлпејпере па да поделим са вама,углавом су сви са самдроида(сајта),тамо су скидани :wink:

http://www.speedyshare.com/files/26513686/wall.rar

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Moze neko da mi proporuci neke igre, tipa block breaker i space war, da nije nista veliko , cisto da ubijam vreme :D

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

air control, fruit ninja, rope cut, shift puzzle igra ne nfs, sky force, moto X Mayhem .

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

da li vama radi USSD cod? hteo sam da proverim satnje na racunu i nece da mi pokrene ili sta vec radi taj USSD cod :x

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Види,он ради.Ја сам тај проблем имао још први пут кад сам убацивао 8.2 верзију.И мозгао мозгао,и схватио да један од програма ми успорава томбио је то програм за слике.сад не могу да се сетим како се зове,нешто као qick,u fazonu je stare galerija na androdidu 1.6 i 1.5,posto mi se ova na 2.1 i 2.2 ne dopada uoste.Kad sam to izbacio sve je bilo u redu

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

wucinac, sad proverih, radi i meni :?

Da ponovim pitanjce odogzgo(re) :D - koliko vam drzi baterija na CM8.2 sa ovim 010A kernel modom?!
Od kako ga ubacih juce pukla mi je baterija posle pola dana sa najnormalnijom upotrebom telefona,
Napunih sinoc, ostavih u standby nocas, budim se a ona 46% :?
Pa flesnuh opet cist 8.2 da testiram, mislim da je doooosta duze drzala bez 010A samo ne znam sta gubim ako ga ostavim ovako bez moda?

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

N-tchbl, meni sa tim kernelom i setcpu applikacijom (podeseni profili), autosink on, talk, gmail i jos desetak programa u pozadini izdrzi jedan dan. ima i interneta i filmova, od svega po malo :)

ussd cod neradi :x ubacio sve ponovo i neradi :x

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od majkon80 »

Како бре братац?чакај од када то,јел си убацивао неке нове програме?или слично.јеси пробао поново ром да убациш?

N-tchbl убаци и 3д драјвер и онајј печа за компас,видим да је написао аутор да век батерије је дужи са тим печом

N-tchbl
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od N-tchbl »

majkon80, eh, u danasnje vreme mora da budes orijentisan da bi ti baterija duze trajala.. gde nas odvede ova evropa :lol:

pokusacu, hvala :)
primecujem u sistem panelu da mnogo vise aplikacija radi u pozadini u odnosu na 2.1
pretpostavljam da to dosta jede :/

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od wucinac »

N-tchbl, radi vise programa ali to nema veze. u 2.1 kad ubijes program on vise neradi ni u pozadini nego ga moras staviti na exluded. u 2.2 to nema potrebe raditi. moze uraditi killall i programi i dalje rade. sam sistem startuje app i ubija je, u zavisnosti od potrebe systema i tvojih potreba. to je prednost froyo-a nad eclair-om i jako mi se svidja :wink:

Odgovori