Samsung i900 Omnia

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Miloske83
Banned
Pridružio se: Pet, 17. Avg 2007. 18:44

Post od Miloske83 »

Znaci ovo je strasnooo!!podesio sam paramtere rucno bas kako je napisao Nemanja I postavio ta podesavanja za primarna i opeet nece da se konektuje!!! i zanimaju me jos dve stvari!! gde treba da se stavlja muzika slike klipovi...na my storage,my device ili na storage card mada mi je ona skoro popunjana...i zasto ne mogu da pustim klip u avi formatu cuje se zvuk al nema slike!!/// a da i gde se nalazi opcija da se promeni ton za sms???
Poslednja izmena od Miloske83 u Sre, 18. Mar 2009. 23:58, izmenjeno 1 put ukupno.

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Miloske83, hm... Uradi ti hard reset nešto tu nije ok ;) Treba da se stavlja na Mass Memory (Omnija ima nju-8 ili 16 GB), na My Device nemoj puno toga da stavljaš, to ti je memorija telefona... Za sve vrste formata ti je najbolje da koristiš TCPMP (podržava sve živo :D)
Nokia 5800XM

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Miloske83, Slike,filmove,installacije i ostalo smestaj u My storage.
A sto se .avi formata tice,installiraj Core Player v1.0.4 i problemi ce nestati.
Slika

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Ok, kazi mi sta se desava kad se odradi hard reset jel se brisu neki programi??? i zanima me jel moze nekako da se podese poruke IZLUDJU ME kad mi stigne sms on je u inboxu ali nije na vrhu nego na sredini i cinim se kad obrisem poruke,prvo ih nema al kad udjem u mesaging opet su tu :wacko: :wacko:

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Miloske83, Hard reset brise SVE!
To je krajnja nuzda.
Dobro razmisli pre nego li ga odradis.
Slika

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

Miloske83, Hard Resetom se briše sve osim mass memory (valjda), a ovo za poruke te nisam baš razumeo...
Nokia 5800XM

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Miloske83, pa podesi sortiranje SMS poruka. Start->Messaging->SMS/MMS. Sa desne strane ispod indikatora baterije imas meni na kome pise ili "Message Type" ili "From" ili "Received" ili "Subject". Tu biras po cemu se sortiraju poruke. Ako zelis da ti se sortiraju po prispecu izaberi "Received". Ako ti prvo stavi najstarije poruke, samo jos jednom izaberi "Received".
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Pazi ovako kad mi stigne sms poruka, udjem u poruke znaci u inboxu sam!!ta nova poruka nije prva nego se nalazi negde u sredini izmedju onih starih poruka koje sam primio pre dan dva, cudi me sto je to tako!! i kad tapnem na tu poruku da se otvori ide sadrzaj porujke i otvaraju se opcije da se odmah odgovori posiljicu,pojavi se tastatura,jel moze to da se sredi!! nadam se da razumes sad

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

Miloske83, hm.. Može, @tomas.hokenberi ti je odgovorio za redosled poruka, što se opcije same pojavljuju ne znam, a za tastaturu može da se sredi preko Advanced Configuration Tool (valjda se tako zove), ima opcija negde kod KeyBoard --> Keyboard deploy pa to isključi (ne mogu tačno da ti kažem ne znam napamet, pročačkaj ;))
Nokia 5800XM

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Miloske83, ja razumem sta ti kazes, ali ti mene izgleda ne razumes. Napisao sam ti da je moguce izabrati kako se sortiraju poruke u Inbox-u: po vremenu prispeca, po posiljaocu, po vrsti poruke i po temi (sortiranje je moguce podesiti i za email i mms zato postoji i "tema"). Kod tebe ocigledno sortiranje NIJE po vremenu. Sta ti pise kada udjes u inbox (ne poruku) na desnoj strani ispod indikatora baterije?

Sto se tice GPRS-a, probaj sledece:
  • - zamoli nekog ko ima i900 sa firmverom za nase podrucje (legalno kupljeni primerci u Roamingu ili kod njihovih partnera) i koristi mts064, da ti, pomocu CeREGEdita, izveze sledece kljuceve iz registry baze:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Providers]
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\State\connections]
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\ConnMgr\Destinations]
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\State\Samsung\Phone\operator]

- Instaliraj na PC-u CeRegEdit

- Povezi se sa PC-om. Pomocu CeRegEdit-a "otkljucaj" registry bazu i "uvezi" te kljuceve.

- Restartuj telefon.

- Probaj GPRS.

- Ako jos uvek ne funkcionise probaj da posaljes poruku All na 4777.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Čet, 19. Mar 2009. 00:33, izmenjeno 2 puta ukupno.

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Huhh resili smo to :wink: sad mi lici na telefonski inbox :lol: jos samo da mi proradi gprs!!!!jel zna neko kako da izbacim ovaj glupi vodafon!!na glavnom ekranu u donjem desnom uglu pise live kad se tu klikne otvara se opera i pokusva da se konektuje preko vodfon neta!!nervira mee

I jel ima neko voljan da mi da te kluceve da napravimo gprs da radi ako ima nekog iz Nisa nek se javi slobodno ce pijemo PIVO :D
Poslednja izmena od Miloske83 u Čet, 19. Mar 2009. 00:37, izmenjeno 1 put ukupno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Miloske83, Vodafona ces se resiti zamenom fimvera "nebrendiranim". Sto se tice gprs-a pogledaj sta sam dopisao u poruci iznad.

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Zanima me jos nesto dali fimver mogu da nadjem na smsungovom sajtu i trba mi onaj program sto se dobija uz telefon na cd-u meni nece da radi! gde to da nadjem?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Miloske83, nece da ti radi softver ili ti CD nije citljiv? U svakom slucaju taj softver skidas sa Microsoft-ovog sajta. Ako koristis Vistu treba ti Windows Mobile Device Center, ako koristis Windows 2000 ili XP treba ti Active Sync 4.5.

http://www.microsoft.com/windowsmobile/ ... nload.mspx

http://www.microsoft.com/windowsmobile/ ... nload.mspx

Sto se tice firmvera. On je dostupan na Samsung sajtu, ali kako ti treba da zamenis "vodafone" firmver "cistim" trebalo bi prvo da proucis kako se to radi (nije moguce odraditi direktan update).

Ja trenutno nemam linkove ka odgovarajucim forumima za i900, verovatno ih ima Cale, a mozes i da googlas, nesto tipa "i900 debrandning" itd. Uostalom mislim da je bilo price o tome na nekoj od prethodnih stranica ove teme.

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Pazi ovako na racunaru imam xp!! a na cd-u koji sam dobio uz telefon pise da ima oba ta programa koja si ti naveo!! e sad kad ubacim cd u racunar windos kaze da nemoze da ga instalira nesto ko corupted file ali nisam siguran provericu!! sad sam na poslu!!! i ne rekose mi kako se menja ton za sms poruku!! gde se nalazi ta opcija??

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Ton za sms?
Start-->Settings-->Sounds&Notifications-->Notifications
Slika

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Miloske83, ako je "corrupted fajl" onda ti je CD verovatno ostecen. Skini onda ActiveSync sa linka koji sam ti dao i instaliraj i to je to.

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

cale, ti samo kokice jedeš i žvake žvaćeš :D
Nokia 5800XM

Miloske83
Banned

Post od Miloske83 »

Da pitam jos nesto kako da na pocetni ekran postavim neki program recimo digitronce., i sta treba da instaliram da mi na glavnom ekranu stoji procenat napunjenosti baterije,signala, jel treba neki pluginovi da se ubace ocu da na glavnom ekranu imam sto vise informacija!!!imali neki program koji je u fulu znaci da na ekranu ima sve zivo :D :D

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Miloske83, Imas to sve u pod forumu Kafic-->Win mobile-korisne aplikacije
Tamo sam postavio sve app koje trazis.
Slika

Odgovori