Samsung Galaxy Note II N7100
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Re: Samsung Galaxy Note II N7100

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100
Najbitnije je da ce da dobije, a vreme je najmanji problem, bar za mene jer kod mene nedelje i meseci lete brzinom svetlosti. Jedino cega se bojim je vreme...
Note IV N9100 dual
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 02:53
- :: lumia 625
Da li koristite Note 2 za hvatanje beleski? Na sastanku, predavanju, casu?
Koliko brzo moze da se pise na njemu?
Koliko brzo moze da se pise na njemu?
Koristim ga ja i za hvatanje beleški na sastancima i za brzo zapisivanje ideja za moje pisanje, kao i za skiciranje i neke osnovne prostorne planove. Što se pisanja tiče, kad se lepo podese opcije, ništa sporije nego na papiru. Samo što ovde imam ogromnu prednost da sve što napišem nosim svuda sa sobom ili prebacujem gde hoću.
Evo ti primer jedne skice:

Evo ti primer jedne skice:

-
- Redovni učesnik
Mogao si Mystique da postujes a ne wolwerine
svaka cast, meni ni cica glisa ne lici na sebe 
Trazio sam po yt da vidim, ali su mahom sve pokazni snimci pa ljudi pisu sporo.
Znaci ima i opcija podesavanja za pisanje, tipa sensitivity ili tako nesto da bi se podesilo prema svojim potrebama?
Sve ozbiljnije razmisljam o ovom tel, i hvatanje beleski na sastancima bi mi dosta znacilo.

Trazio sam po yt da vidim, ali su mahom sve pokazni snimci pa ljudi pisu sporo.
Znaci ima i opcija podesavanja za pisanje, tipa sensitivity ili tako nesto da bi se podesilo prema svojim potrebama?
Sve ozbiljnije razmisljam o ovom tel, i hvatanje beleski na sastancima bi mi dosta znacilo.
Imaš da podesiš kojom rukom pišeš, da podesiš ignorisanje dodira dlanom, a sama olovka ima različite nivoe pritiska, tako da bukvalno kao i kad po papiru pišeš, ako više pritisneš biće jača i deblja linija i obrnuto. Stavio bih ti i neku belešku, ali to već ne mogu.
A Wolverine...e pa to je već druga stvar, to mi je jedan od idola iz detinjstva, rastao sam sa tim stripovima. Već dvadeset i kusur godina ga tako crtuckam kad nemam pametnija posla. I Darth Vadera isto
A Wolverine...e pa to je već druga stvar, to mi je jedan od idola iz detinjstva, rastao sam sa tim stripovima. Već dvadeset i kusur godina ga tako crtuckam kad nemam pametnija posla. I Darth Vadera isto

-
- Redovni učesnik
Ok, hvala. Sledeci korak-prosetati do neke radnje da se to sve isproba(koliko je to moguce u radnji
)

Koje aplikacije mogu da se koriste u multiview modu? Da li samo one koje Samsung odredi ili mogu jos neke.
Zapao mi je Note III za oko i njegova mogucnost da moze ista aplikacija u dva prozora da se koristi. To bi mi dosta znacilo o nekih stvari, recimo kod chatovanja, ili prebacivanje teksta sa weba u chat. E sad zanima me da li je ta opcija ogranicena samo na Samsungove aplikacije kod NII?
Zapao mi je Note III za oko i njegova mogucnost da moze ista aplikacija u dva prozora da se koristi. To bi mi dosta znacilo o nekih stvari, recimo kod chatovanja, ili prebacivanje teksta sa weba u chat. E sad zanima me da li je ta opcija ogranicena samo na Samsungove aplikacije kod NII?

Nokia Lumia 1520
I na Note 2 to može lako da se sredi
araphel, izvini, sad te nisam razumeo lepo, jel mogu i 3rd party apps da se koriste u multiview modu? 

Nokia Lumia 1520
Neke mogu odmah, ako su napravljene da podržavaju to, kao recimo WhatsApp. Ako hoćeš da ubaciš bilo koju, mora root plus par sitnoca da se instalira. Mada, videh po netu neke opcije da se to i bez roota reši, čini mi se. Ja sam sebi posle roota odradio i tih par sitnih koraka i sad mogu bukvalno bilo koju aplikaciju da ubacim.
araphel, auu pa to je super. A reci mi, posto sam laik za Android skroz, da li se rootom gube mogucnosti za S Pen? Jer sam procitao negde da sa nekim podesavanjima ne moze sve da radi, a onaj scrapbook na NIII je stvarno super stvar pa ne bih voleo da izgubim to ako bih uzimao telefon. Kakva je situacija ako se promeni laincher, ako se recimo stavi onaj Go launcher ili Nova?
Nokia Lumia 1520
Samo rootovanjem se ne gubi ništa, već samo dobijaš pristup sistemskim fajlovima i ona možeš da se igraš sa performansama i personalizacijom daleko više nego što je proizvođač planirao. Instaliranjem custom ROMova koji nisu bazirani na Samsungovom TouchWiz launcheru gubiš sve funkcije S Pena, jer je cela podrška za njega ustvari strpana u TouchWiz framework. Ali ako ti dozajn Samsungovog okruženja ne smeta, onda nema razloga da to uopšte i radiš.
Meni je olovka jedan od glavnih razloga za posedovanje ovakvog uređaja, i definitivno je neverovatno korisna i upotrebljiva. Ne znam koliko će koštati trojka kad se zvanično pojavi po radnjama, ali mislim da za sve više od 100 € razlike nije isplativo, i bolje uzeti dvojku, koja je itekako sposoban telefon.
Ono što je androidu problem, a to je neoptimizovanost koja proizvodi gagove tu i tamo, ne verujem ni da će jači procesor i još RAMa rešiti.
Ako samo promeniš launcher, nema peoblema, jer je sve i dalje tu. Ako skroz izbaciš TouchWiz, e onda se pozdravi sa svim funkcijama olovke.
Meni je olovka jedan od glavnih razloga za posedovanje ovakvog uređaja, i definitivno je neverovatno korisna i upotrebljiva. Ne znam koliko će koštati trojka kad se zvanično pojavi po radnjama, ali mislim da za sve više od 100 € razlike nije isplativo, i bolje uzeti dvojku, koja je itekako sposoban telefon.
Ono što je androidu problem, a to je neoptimizovanost koja proizvodi gagove tu i tamo, ne verujem ni da će jači procesor i još RAMa rešiti.
Ako samo promeniš launcher, nema peoblema, jer je sve i dalje tu. Ako skroz izbaciš TouchWiz, e onda se pozdravi sa svim funkcijama olovke.
araphel, pa pazi, hteo bih da iPad2 i 808PW utopim u jedan all in one uredjaj pa zato merkam Note III, onako da imam bas jaku stvar. Znam da ce tranzicija sa iOS-a na Android da ide kilavo i da cu mozda da ludim zbog nekih stvari ali svakako ce mi to kompenzovati prelaz sa symbiana na Android. iPad je super stvar, ali za mene malo prenosiva, retko ga iznosim iz kuce dok je 808 uvek uz mene ali sem kamere ne mogu NISTA da obavim. -.- Surf je ocajan i spor, mail je kilav itd,itd......
Nokia Lumia 1520
Ja sam prodao iPad 2 jer me je smorila veličina i da nosim dva uređaja u privatne svrhe, jer ionako teglim još i službene telefone. Nisam se nimalo pokajao. Za moje potrebe je super...samo još da ispeglam po koju buvicu koju ima, i biće super
Eee pa eto, imam slicnu dilemu kao ti. iPad jeste super, al meni nikako nije zgodno da ga iznosim iz kuce. A sa 808 ne mogu ni gif fajl da otvorim. Ja volim dobru kameru uz sebe da imam al zavrsice i Note 3 za toliko.
Nadam se da ce biti bolje nego na Note 2.

Nokia Lumia 1520
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
S obzirom da kamera na Note 3 snima sa 60fps fullhd onda je sasvim izvjesno da će biti bolje.
Takođe smatram da će i slike praviti ako ne bolje onda sigurno ne lošije slike nego Note 2, koji ima i više nego pristojan kvalitet fotografija.
Naravno poslije 808 će doći do pada kvaliteta ali to je neminovno osim ako ne uzmeš Lumiu 1020. 

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Na ovoj str je veliki broj veoma korisnih obavestenja koja mame da se pazari ova zverka od telefona.
Araphel, svaka cast na crtezu
Araphel, svaka cast na crtezu
Note IV N9100 dual
Ljudi, da li još neko koristi fabrički browser kao glavni? Dakle browser koji je deo Androida, ne Chrome. Ako ima takvih, recite mi sledeće:
1. Da li vam se dešava da sam od sebe browser zaledi i neće da mrdne, a potom se telefon vrati na homescreen? Meni se ovo dešava jednom u par dana i izluđuje me. Ne želim da koristim druge browsere jer mi ne odgovaraju, i ovo ne bi smelo da se dešava.
2. Da li vam se sa 4.1.2. Dešava da imate peoblema sa wifi? Meni se na kućnoj wifi mreži redovno dešava da imam pun signal, ali jednostavno nema nikakvog protoka. Otvorim bilo šta, i ništa se ne dešava, ne loaduje se, jer nema protoka. Moram da se vratim recimo korak nazad u browseru ili bilo kojoj aplikaciji koja koristi net, pa onda ponovo.
3. Da li vam se dešava da kad kliknete na back u browseru, on ne ode nazad, nego samo refrešuje stranicu na kojoj ste? Meni se ovo dešava redovno otkako sam se skinuo sa stock ROMa, i užasno me iritira. Dešava se samo kada kliknem na neki link pa tako otvorim browser. Kada ulazim direktno u browser pa odatle surfujem, tog problema uglavnom nema.
Eto, ako neko može malo da se poigra pa da mi odgovori, bio bih zahvalan. Na korak sam do povratka na stock ROM, jer bi mi to rešilo barem jedan od ova tri problema, ali bi mi vratilo nazad onu ukočenost i ostale sitnice koje smaraju. Možda stvarno tražim previše od ovog uređaja?
1. Da li vam se dešava da sam od sebe browser zaledi i neće da mrdne, a potom se telefon vrati na homescreen? Meni se ovo dešava jednom u par dana i izluđuje me. Ne želim da koristim druge browsere jer mi ne odgovaraju, i ovo ne bi smelo da se dešava.
2. Da li vam se sa 4.1.2. Dešava da imate peoblema sa wifi? Meni se na kućnoj wifi mreži redovno dešava da imam pun signal, ali jednostavno nema nikakvog protoka. Otvorim bilo šta, i ništa se ne dešava, ne loaduje se, jer nema protoka. Moram da se vratim recimo korak nazad u browseru ili bilo kojoj aplikaciji koja koristi net, pa onda ponovo.
3. Da li vam se dešava da kad kliknete na back u browseru, on ne ode nazad, nego samo refrešuje stranicu na kojoj ste? Meni se ovo dešava redovno otkako sam se skinuo sa stock ROMa, i užasno me iritira. Dešava se samo kada kliknem na neki link pa tako otvorim browser. Kada ulazim direktno u browser pa odatle surfujem, tog problema uglavnom nema.
Eto, ako neko može malo da se poigra pa da mi odgovori, bio bih zahvalan. Na korak sam do povratka na stock ROM, jer bi mi to rešilo barem jedan od ova tri problema, ali bi mi vratilo nazad onu ukočenost i ostale sitnice koje smaraju. Možda stvarno tražim previše od ovog uređaja?