Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Re: Samsung Galaxy S6 - (SM-G920F)

Post od vojkan85 »

Pa sad, da svakoj treba root...diskutabilno pitanje ;). Mozda zbog nekih programa koji ne radi bez istog.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Pa sad, zavisi kako si shvatio moj post :D

Ko proba 5.1.1 neka izbroji koliko aplikacija moze da drzi u ramu i ako moze da postavi sliku gde se vidi stanje memorije (aktivni procesi i kesirane aplikacije). Cisto da vidim da li su sredili firmware...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Prodaja Galaxy S6 telefona nije ispunila očekivanja

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... id=1010045

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Pa nije, jbg, o tome pisemo vec nedeljama, to se odavno zna.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

A nazvali su ga projektom koji se pravio od nule. Moraju malo da povuku rucnu, i da sacekaju i preskoce jednu generaciju Galaxy serije i onda naprave boom. Ovako sve vise i vise lice jedan na drugog. Jeste S6 nov itd., ali ce se svaki sledeci zasnivati na njemu.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Pa ne znam sta su očekivali realno, na oko iskreno lepo izgleda s6,daleko od toga.
Ali, pisano je vec, kopirali su iphone i Sony, izbacili sd slot, baterija slabija dosta u odnosu na s5.
I onda se kaže, Samsung inovator.
Naravno ukusi su različiti, ali eto pokazuje se da je prodaja manja od one očekivane.
Verovatno da su korisnici više očekivali od s6 serije...
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ukusi se razlikuju, no meni je dizajn s6/s6 edge pun pogodak, vizuelno jako lep telefon, premium materijali, dizajn je odličan. Svi danas kopiraju jedni druge, tako da to, krajnjeg korisnika ne bi trebalo previše da interesuje. Cena je mogla biti manja, dosta je skup, verovatno je to i razlog nešto slabije prodaje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Naravno znemanja, meni se iskreno najviše svidja note edge, stvarno mi je bas ono extra :)
Huawei

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Note Edge je takođe unikatan model zbog zakrivljene ivice, nadam se sa će se popularanost tog modela povećati, s' obzirom da je tržište dosta dobor reagovalo na zakrivljen ekran s6 edge modela.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

znemanja, Mislilm da nije cak ni cena problem ljudima koji zele da ga kupe. Vise je to nesto sto je trebalo da pokida svojom pojavom, a ipak to nije uradio. Niko ne spori da je lep i da je kvalitetan uredjaj, ali je i dalje Samsung. A bas im ne treba vise da to bude.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Vidim da se S6 uglavnom pominje u negativnom kontekstu i da se govori o lošoj prodaji telefona.
Međutim stvari bi trebalo da se gledaju malo realnije. Bilo je očekivano da se S6 proda u 70 miliona primeraka, dok se sada govori o brojci od nekih 45-50 miliona. To je za uređaj ove cene i dalje impresivna brojka.

Galaxy S6 selling well in the US, but some analysts are disappointed.
Glavni razlog je to što se običan model ipak prodaje slabije od očekivanog, a edge ne mogu da proizvedu u dovoljnom broju primeraka.
Osim toga Samsung u Kini ne može da izdrži konkurenciju lokalnih proizvođača, a i u Japanu se generalno slabo prodaju korejski proizvodi.

Ne piše se o tome da s druge strane Lg daleko lošije prodaje G4, koji se do sada nije prodao ni u 2.5 miliona primeraka.
Estimates of LG Electronics’ Quarterly Profits Adjusted Downward

Tako da u stvari od poznatih Android proizvođača Samsung stoji daleko najbolje.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Stoji on bolje i mozda najbolje, pa i ispred Apple-a, ali mi se cini da ne razmisljaju bas kako korisnici zele, vec se drze svojih stavova i principa. Svi znaju i svi se zale na bloat, svi znaju da knox okida i samim tim se gubi garancija. Ni jedan drugi proizvodjac nema takav sistem i princip a opet kupujemo Samsung zbog drugih stvari (malo zbog imena i prestiza, a malo zbog cinjenice da prave dobre aparate).

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Vojkan85 Nisam te najbolje razumeo šta si hteo da kažeš u predhodnom postu oko toga da ne treba da bude Samsung?
Masa ljudi kupuje uređaj zbog brenda i kvalitet koji taj brend pruža, naravno kupci svesno prihvataju i određena ograničenja tog brenda, kod Samsung je to knox.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

znemanja, Stoji da je Samsung vodeci, i tu nema dalje price, ali i LG je i vise nego dobar i mocan konkurent Samsung-u, a opet ima manju prodaju, a jos je i jeftiniji. Hteo sam da kazem da su ljudi jednostavno navikli na Samsung kao na broj 1, ali da ima i velikih ogranicenja sa njihove strane koje korisnike ne sprecava da kupuju njihove proizvode, ali da li je to fer prema samim korisnicima?

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Da, slažem se, ali korisnici sami svesno prihvataju ta izvesna ograničenja kada kupuju uređaj određenog brenda. Prtiom, sa moje tačke gledišta, najveće ograničenje kod Samsung je knox, ali samo za one advance korisnike koji žele da root-uju telefon, da čačkaju oko ROM-ova i sl. Takav broj korisnika je mali, jer ogromna većina ne zna šta je root i nema želju da to i sazna.
Što se bloata tiče, sa s6/s6 edge modelom su poslušali korisnike, telefon je jako fluidan i bloat je drastično eliminisan što je za pohvalu.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ajde kada ste se u ovoj temi dohvatili prodaje S6 modela,da i ja napisem koju rec. Silom prilika radim na 'ulici',tokom celog dana sam u kontaktu sa ljudima. Povremeno (dva-tri puta) mesecno,putujem i po ostalim gradovima. Jedno je sigurno. Sve je manje onih koji nose Samsung modele,a sve vise onih koji nose druge brendove. Takodje,ove godine nikad manje S6 modela kod korisnia. Prosle godine u ovo vreme je bilo bar jedno deset puta vise Samsung flagship (S5) aparata,nego sto sada ima S6-ice.
Takodje,drugari koji prodaju aparate,isto kazu. Nikad slabija prodaja. Sto se tice toga da S6 nema na lageru,nije tacno. Ima telefona na lageru,ali je slaba potraznja. Pricam za Srbiju. Za ostale zemlje,ne znam :wink:

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Ali im je trebalo citave 3 generacije da to urade i izbace bloat...

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Samsung se dosta "osilio", misli da može da radi šta želi, ali korisnici nisu slepo verni, oni će bez problema preći na konkurenta koji im nudi više za sličan novac. Mislim da je to Samsung shvatio i da će naredni modeli biti sve bolji i bolji sa akcentom na stvarne potrebe i želje korisnika.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Daj boze da bude tako,mada plasim se. Ne bi me zacudilo da Samsung kod narednog flagship aparata zabrani 'bitnu' funkciju prilikom okidanja knox-a. Recimo,blutut,gps,ili tako nesto slicno :disgust:

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Pa taman da tako nesto urade, odmah ga se odricem kao primarnog uredjaja. Da dajemo po 700-800 evra i da me ogranicavaju za moj novac raznim bezbednosnim sistemima, aj zdravo.

Odgovori