Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105
Ja sam flesnuo taj minimal, lepo radi rom, totalno je prazan.
bacom, verovatno si obrisao backup ili si ga negde premestio.
bacom, verovatno si obrisao backup ili si ga negde premestio.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- bacom
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 25. Jul 2013. 02:23
- :: galaxy s2 i9100
- :: G3 d855
Skinuo sam minimal os, ako nije bolji od zadnjeg DU nema smisla da ga flešujem. Ima li šta novo da se vidi osim što ga" oljuštio".
Što se tiče NANDROID backup-a, nije mi jasno da li se sme premeštati na istoj sd iz foldera u drugi ili preimenovati.
Da li je bolje bekapovati iz recovery- ja ili sa TB, kako ti radiš?
Mora li restore da se radi istim recovery- jem..
Kad stigneš " nakiti" nešto, znam da si zauzet ima dosta neznalica a duvaju se! Deset godina pišu na forumu a nemaju 10% tvog znanja. Mene nije sramota reći da neznam, jbg nisam talenat. Stagniram, ali pomognem koliko znam, kažem makar "ima na guglu sve". I to je neka pomoć, ako se slažeš. Nismo valjda samo da uzimamo nego i da dajemo, valjda je to smisao ovog našeg pisanja.
Mnogo mi žao što nam nije isti telefon da vidim kako napreduješ, samo nebo zna kolike su ti mogućnosti. Eto omaklo mi se, neću te više hvaliti.
Što se tiče NANDROID backup-a, nije mi jasno da li se sme premeštati na istoj sd iz foldera u drugi ili preimenovati.
Da li je bolje bekapovati iz recovery- ja ili sa TB, kako ti radiš?
Mora li restore da se radi istim recovery- jem..
Kad stigneš " nakiti" nešto, znam da si zauzet ima dosta neznalica a duvaju se! Deset godina pišu na forumu a nemaju 10% tvog znanja. Mene nije sramota reći da neznam, jbg nisam talenat. Stagniram, ali pomognem koliko znam, kažem makar "ima na guglu sve". I to je neka pomoć, ako se slažeš. Nismo valjda samo da uzimamo nego i da dajemo, valjda je to smisao ovog našeg pisanja.
Mnogo mi žao što nam nije isti telefon da vidim kako napreduješ, samo nebo zna kolike su ti mogućnosti. Eto omaklo mi se, neću te više hvaliti.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
bacom, NAND backup mozes da uradiš samo iz recovery-ja. NAND backup ti backupuje ceo sistem sa svim podesavanjima, aplikacijama, apsolutno svega i kad ga vratis dobiješ bukvalno onakav tel kakav si backupovao, napravi se image kompletnog sistema. Takav NAND backup moras uvek da vracas istim recovery-jem kakvim si i napravio backup (ili drugim ali koji mora da podrzava format u kom je backup napravljen pa zato najbolje da se drzis istog recovery-ja ako ne znas da li taj drugi podrzava isti format). Sa TB praviš backup aplikacija sa podesavanjima i podacima i nije uopste ista vrsta backup-a jer ne pravi image kompletnog sistema. Dakle, ako si nesto dirao u sistemskim fajlovima i zeznuo, tu ti pomaže samo NAND backup.
Nadam se da sam ti dobro objasnila.
Nadam se da sam ti dobro objasnila.

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Zile995
- Expert
bacom, Hvala. Pa pazi ovako:
1. Backup ostavi u folderu gde je napravljen. Obicno je TWRP folder za twrp recovery ili clockwork(ako se dobro secam) folder za CWM recovery.
2. Restore radi sa istim recovery-jem. Ako uradis twrp backup preporucujem ti da iskljucivo iz twrp radis restore. Isto za CWM. Potrudi se da restore i backup budu iz istog recovery-a. Tako je najbolje.
3. Da li je bolje sta backup-ovati iz TB ili recovery-a? Ako mislis na aplikacije i odredjena podesavanja onda je bolji TB, ako hoces ceo sistem, njegove izmene i kompletna podesavanja onda NAND backup iz recovery-a. Lepo je objasnila Ninolina.
1. Backup ostavi u folderu gde je napravljen. Obicno je TWRP folder za twrp recovery ili clockwork(ako se dobro secam) folder za CWM recovery.
2. Restore radi sa istim recovery-jem. Ako uradis twrp backup preporucujem ti da iskljucivo iz twrp radis restore. Isto za CWM. Potrudi se da restore i backup budu iz istog recovery-a. Tako je najbolje.
3. Da li je bolje sta backup-ovati iz TB ili recovery-a? Ako mislis na aplikacije i odredjena podesavanja onda je bolji TB, ako hoces ceo sistem, njegove izmene i kompletna podesavanja onda NAND backup iz recovery-a. Lepo je objasnila Ninolina.
- bacom
- Mobil manijak
Hvala vam, sve mi je jasno.
Jedino nisam razumeo šta nightshadow931 'oće pa bi mogao da klekne i ponovi.
Jedino nisam razumeo šta nightshadow931 'oće pa bi mogao da klekne i ponovi.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
bacom, da, zaboravila sam da napišem i to za folder sa backupom. Uvek možeš taj ceo folder da prebaciš gde god hoćeš (na komp, u neki drugi folder sa memorije telefona na sd karticu itd), ali kad hoćeš da vratiš taj backup preko recovery-ja, on mora uvek da bude u tom folderu gde ga je reciovery sam stavio.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Da li je neko koristio ovaj program i nacin brisanja bloatwarea? https://www.youtube.com/watch?v=3VQSjKQkh7U
Imam S2+ (android 4.1.2) koji nije rutovan.
I da li mozete da mi kazete spisak aplikacija koje mogu da obrisem, bez posledica po rad uredjaja
Hvala
Imam S2+ (android 4.1.2) koji nije rutovan.
I da li mozete da mi kazete spisak aplikacija koje mogu da obrisem, bez posledica po rad uredjaja
Hvala
- Zile995
- Expert
Ovo ispod
Na obicnom S2 radi bez problema.

Zile995 napisao:1. Aktivne aplikacije, All Share Play, All Share Service, Ažuriranje Softvera(zelena kocka), Beleška(Onaj papir tj. widget), Birač živog tapeta, ChatON, ChocoEUKor( ovo je font), CoolEUKor(font), Dani, Dvostruki sat, Dvostruki sat(isti naziv ali je digitalni), E-pošta, GameHub, Google Muzika)onaj google player), Google Pretraga(widget), Google mehanizam za, Google pretraga, Google+, Grupno emitovanje, Jednostavan Sat sa, Kobo, Mikrobi, Mini Dnevnik, Omiljene aplikacije(ali widget), PicasaUploader, Polaris Viewer 4.1, Pomoć, Press Reader, Readers Hub
RoseEUKor, SamsungApps, SamsungBackup(Ne sa ikonicom podesavanja, nego kao oblačić ikonica), SamsungBrowser, SamsungCalendar, SamsungCloudData, SamsungContact, Samsung Nalog, SamsungPush, SamsungSyncadapt, SamsungTTS, Sat(digitalni), Sat(moderan) Sat(simpatičan), Socijalna mreža, Swype, Talk(Hangout), TalkBack, Upravljanje Govorom, Vetrovite vremenske, Vremenske prilike na, Weather Widget, Weather Widget(odmah pored), Widget S planera, Yahoo! finansije, Yahoo! News, Zinio, Živi tapeti za Android,News Deamon(EUR),SamsungBackup(Ikonica je kao ikonica za podešavanja, onaj zupčanik),Weather Daemon,Yahoo!,Finance Daemon,Kies via Wifi
- Zile995
- Expert
Bacom, je l' jos uvek koristis MS3+Apolo? Ostavio sam ga na MinimalOS-u, pa zelim sad nesto da promenim. Nisam pratio i9100 xda thread vec par nedelja 

- bacom
- Mobil manijak
Koristim Omega light v24 i Apolo light pegasusq/ row. Animacije na 0.5x i još obrisao neke apk. Stabilan dobro urađen rom, više mi se sviđa od Neata. Nema" nepotrebnih " stvari.
- Zile995
- Expert
Evo ovi pokusavaju da naprave stabilan CM12.1, da ne freez-uje stalno.
- bacom
- Mobil manijak
https://www.dropbox.com/s/5w2naio5irznq ... 6.png?dl=0
Ovo je normalno kod Omega v24. Danas sam malo zvao pa je baterija još duže trajala. Na čekanju nekad potroši 1% na 5h. Ima grenify.
Ovo je normalno kod Omega v24. Danas sam malo zvao pa je baterija još duže trajala. Na čekanju nekad potroši 1% na 5h. Ima grenify.
Poslednja izmena od bacom u Sub, 19. Dec 2015. 00:06, izmenjeno 1 put ukupno.
- Zile995
- Expert
Dobar je rom. Flesnuo sam mu onaj stari CM10 4.1.2 sa Siyah 4 kernelom
Radi lepo.

- bacom
- Mobil manijak
Jednom sam kratko probao cm 10.1.3 final sa Lachon fpbug kernelom. Ispravi šta nije tačno, pišem po sećanju. Kod instalacije nekog roma sam obrisao sve sa memorije telefona. Bio i taj rom i dosta zanimljivih stvari pa kad mi zatreba" guglam " ponovo.
Stavi link za taj rom i kernel što si instalirao kad stigneš, da ne pogrešim kombinaciju. Syah nisam flešovao, baš me zanima.
Evo 10.1.3
https://download.cyanogenmod.org/?devic ... ype=stable
Stavi link za taj rom i kernel što si instalirao kad stigneš, da ne pogrešim kombinaciju. Syah nisam flešovao, baš me zanima.
Evo 10.1.3
https://download.cyanogenmod.org/?devic ... ype=stable
- Zile995
- Expert
Rom: http://sourceforge.net/projects/cm10i91 ... p/download
Gapps: https://www.androidfilehost.com/?fid=22979706399755082
Kernel: http://sourceforge.net/projects/cm10i91 ... p/download
Gapps: https://www.androidfilehost.com/?fid=22979706399755082
Kernel: http://sourceforge.net/projects/cm10i91 ... p/download
Zile druže, ako možeš da objasniš postupak ubacianja roma i kernela, trenutno sam na ovom:

- Zile995
- Expert
Moze, koji rom zelis? Ok je taj NeatRom.
Zile995, Ovaj gore, što si postavio linkove za njega: "CM10 4.1.2 sa Siyah 4 kernelom". Ovaj NeatRom mi je užasno spor
, ili da mi preporučiš neki koji je brz.

Poslednja izmena od Ninolina u Ned, 20. Dec 2015. 13:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaras.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaras.
- Zile995
- Expert
Pa skines ona tri zip fajla.
Rom, gapps i kernel i smestis ih na internu ili sd karticu.
Odes u recovery(volume up+home+power). Ides na wipe data, pa odradis wipe cache partition. Zatim odes u advanced pa wipe dalvik cache. Onda ides u mount and storage pa klikni na /format system, zatim /format preload.
Onda ides u install zip from sd card. Pa izaberes internal memory(ili sdcard 0, zavisi kako pise) ako je na internoj ili external memory ako su zip fajlovi na sd kartici. Instaliras cm10 zip fajl prvo pa Gapps pa siyah kernel. Kad se zavrsi samo reboot now.
Rom, gapps i kernel i smestis ih na internu ili sd karticu.
Odes u recovery(volume up+home+power). Ides na wipe data, pa odradis wipe cache partition. Zatim odes u advanced pa wipe dalvik cache. Onda ides u mount and storage pa klikni na /format system, zatim /format preload.
Onda ides u install zip from sd card. Pa izaberes internal memory(ili sdcard 0, zavisi kako pise) ako je na internoj ili external memory ako su zip fajlovi na sd kartici. Instaliras cm10 zip fajl prvo pa Gapps pa siyah kernel. Kad se zavrsi samo reboot now.
Zile995, Svaka ti čast Zile, zahvalan sam ti puno, odoh da to uradim pa javim utiske.
EDIT:
Evo uspio sam
, jos jednom se zahvaljujem korisniku Zile i preporucujem ovaj ROM svakom, radi ko metak.
EDIT:
Evo uspio sam

Poslednja izmena od Ninolina u Ned, 20. Dec 2015. 14:15, izmenjeno 2 puta ukupno.
Rezlog: Nemoj da citiras post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaras.
Rezlog: Nemoj da citiras post koji se nalazi odmah iznad tvog. Podrazumeva se da na njega odgovaras.