Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od iamivan »

toda81 napisao:Na ovoj str je veliki broj veoma korisnih obavestenja koja mame da se pazari ova zverka od telefona.
Araphel, svaka cast na crtezu
Ukoliko si u finansijskoj mogućnosti i ne smeta ti veličina, svakako ti preporučujem da ga pazariš, definitivno nećeš pogrešiti. :smile:

Ili sačekaj Note 3...

araphel, probaj Dolphin Browser, veruj mi bolji je i od Chrome-a i od stock-a.

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

araphel, koristim najvise originalni samsungov browser i nista od tih pomenutih stvari mi se ni jednom nije desilo. Dosta sam bas koristio mozilu i chrome, ali ovaj fabricki mi je najbolji sto se tice brzine a da ne pominjem full flash podrsku koju nema chrome. Ti bagovi su definitivno od tog roma koji koristis, kad vratis na stock javi da li imas neki od pomenutih problema.
Samo da naglasim da sam resio problem sporog punjenja. Uzrok je bio taj sto se kraj usb-a, deo koji ulazi u mob bukvalno pola milimetra razdvojio. Znaci kako je spojena plastika iz 2 dela primetio sam da ima malo lufta ali toliko da jedva igla moze da stane izmedju. Malo sam pricvrstio lepljivom trakom da vidim jel ima efekta, samim tim su sad 2 plastike skroz jedna uz drugu nema lufta i sad napunim mob kao pre za oko 2 i po sata.
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Probaću da vratim na rooted stock pa da vidim, jer definitivno problem sa back funkcijom nisam ranije imao. Doduše problem sa wifi imam od ranije, čak i sa nerootovanim 4.1.2 je postojao.

Negde nešto blesavi, moraću to da rešim.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

#Araphel
1. не
2. не
3. да. Али не сваки пут и не на свим сајтовима.

Ово важи за све ромове које сам користио: Omega, Android Revolution, и још један, не сећам се имена :) такође базиран на stock рому. Не сећам се како је изгледало на фабричком рому, јер сам га имао пар сати :)
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

Meni ni malo ne smeta velicina ovog telefona jer ja obozavam ogromne ekrane. Nasao sam na net-u prodavnicu dr mobil i kod njega je note2 405eura. Sta mislite o toj ceni i o toj radnji. Mozda pitanje nije za ovu temu, ali je povezano sa temom i verovatno bi mnogima znacio ovo da znaju ako hoce da kupe ovaj telefon
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Нешто ми тај др.мобил не улива поверење. Знам сигурно да ти они дају 12м ,,гаранције".
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Zda, daju 12 meseci garancije. Reci mi samo zasto ti ne uliva poverenje? Jesi li cuo nesto lose za njega? Ako neko zna neku online ili bilo koju drugu prodavnicu gde se moze kupiti note 2 znacilo bi mi da mi da br ili da me uputi na njih
Note IV N9100 dual

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Не могу да се сетим да ли је било нешто конретно.
Да ли си гледао у огласима ове од оператера??
Генерално мислим да је за не дај Боже та гаранција поузданија него из тих назови продавница
ex ivan87

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

toda81, preporuka za Dr Mobil. Baš sam kod njega kupio svoj Note 2 pre 5 meseci. 465e sam ga platio, uzeo sam uređaj i isprobao ga na licu mesta, sve super. Čak mi je i karticu isekao da bude micro veličine. :smile:
Super radi, do sad nisam imao nikakvih problema.

Čini mi se da je on luca-in ortak jer me je on uputio na njega. :smile:

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

toda81 napisao:Meni ni malo ne smeta velicina ovog telefona jer ja obozavam ogromne ekrane. Nasao sam na net-u prodavnicu dr mobil i kod njega je note2 405eura. Sta mislite o toj ceni i o toj radnji. Mozda pitanje nije za ovu temu, ali je povezano sa temom i verovatno bi mnogima znacio ovo da znaju ako hoce da kupe ovaj telefon
Imaš u Mobil&Tv (NS) za 380€
16 godina na forumu MOBILNISVET

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Hvala vam svima na informacijama. Vidim da su cene raznolike. Samo da skupim jos malo love i da prodam moj S2 i narucujem note2
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ako hoću da se vrstim na stock ROM i skinem root, a da pritom zadržim podatke, jel mi jedina opcija da nabacim prvo rooted stock, uradim restore preko Titanium backup, pa onda triangle away i unroot, ili postoji neka druga opcija? Mislim, ne znam da li nekako drugačije mogu da radim backup aplikacija i podatska koje imam, pa da samo preko Odina flashnem stock ROM, i onda nekako radim restore?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Imao sam pre neki dan opasnu neprijatnost. Vratio sam se na stock ROM i rootovao ga ponovo, međutim nisam nikako mogao da obavljam pozive. Telefon pronađe sim karticu registruje se na mrežu, pokazuje signal, ali znaku za roaming ni traga (u Note 2 držim srpsku karticu). Kad probam da pozovem dobijam "not connected to network". Našao sam na netu da je dosta ljudi imalo sličan problem, ali zbog toga što im se SN pokarabasi i budu sve nule. Kod mene je SN bio sasvim ok, ali ipak nije radilo. Jedino je povratak na Revolution vratio sve na svoje mesto i rešio problem. Dobro, sad se ionako nadam da će neko da skuva ROM sa Note 3 ;)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li je Revolution rom najbolji za note2 i da li je funkcionalnost olovke na njemu ista kao na stocku? Nadam se da moze da se koristi i neki drugi launcher i da se njegovom upotrebom ne gube mogucnosti olovke. Ja volim GO Launcher EX pa zato pitam
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Ne brini, imaćeš i dalje opcije sa olovkom ako promeniš launcher. :smile:

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Mene interesuje jedna stvar u odnosu na S3. Primjetio sam kad idem na opciju čišćenja RAM memorije u fabričkom task manageru da on zatvori uvijek u prosjeku oko 50-ak aplikacija dok je na S3 taj broj bio oko 25. Znam da ima S Pen funkcije ali ostatak sistema je bukvalno identičan, kao i aplikacije koje imam pa mi nije jasno šta je to što je duplo više pokrenuto na Note-u? :? Uz to sam primjetio na detaljima baterije da se često "budi" iz deep sleepa dok to sa S3 nije bio slučaj (naravno dok je zaključan i dok se ne koristi) iako je kao što kažem, sve od aplikacija isto pa me interesuje ima li neko logično objašnjenje za ovo. :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok, sada sam miran sto se tice piskaranja ;)
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od iamivan »

Može li mi neko baciti link od nekog newbie-friendly tutorijala za transparentan notification bar? :smile:

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Post od gdrazen »

Posto sam od danas ponosni vlasnik Note-a 2 imam jedno pitanje

Zanimaju me Fizicke dimenzije displeja telefona, jer mi se na oko cini da je displej manji nego kod N1 iako je dijagonala veca?

Nasao sam...ako nekoga zanima

N7100 5.55 (2.7 × 4.8 ) Inches Large

N7000 5.3 (2.8 × 4.5) Inches Large

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Moram da se pohvalim, kupio sam Note 2 titanium i PREZADOVOLJAN SAM! Telefon je prava zver, ekrancina ogromna, brz kao zmaj. Upravo sma ga root-ovao i sada titanium radi svoj posao ;)
Note IV N9100 dual

Odgovori