Samsung Galaxy Note II N7100

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Re: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od Ceftriaxone »

Омега и андроид револушн :)
То су ромови базирани на официјелном.
Ја сам користио оба доста дуго. Разлике у односу на званични: нема оних крш фабричких апликација. Живот батерије сличан. Могу се убацити персеус и n.e.a.k. кернели који имају своје предности у односу на фабрички.
За играње са notification bar-ом скинуте simplistic framework.
Ромови базирани на CM имају краћи век батерије, не знам зашто, али знатно већу могућност различитих модификација.
Све зависи шта вам треба.
Иначе, најбољи вел батерије ми јендавао 4.1.1 stock.
ex ivan87

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Post od gdrazen »

Ceftriaxone napisao: За играње са notification bar-ом скинуте simplistic framework.

Krenuo da skinem ovaj framework ali mi nije jasno sta je to Odexed a sta deodexed verzija ???

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Meni je na Revolution duže trajanje baterije, 10 do 15%. Sve ostalo je manje više isto. Ovo ostalo što sam probao je većinom đubre na kome uvek ponešto od opcija ne radi i samo od toga koliko šta koristiš zavisi kad ćeš i da li ćeš primetiti da nešto ne valja.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: Samsung Galaxy Note II N7100

Post od toda81 »

Mozda cu i ja da probam da ubacim jedan od ta dva rom-a cim budem imao malo vise vremena za igru sa telefonom. Evo sada sam na 50% sto s2 nikako nije mogao da pruzi ni sa jednim rom-om
Note IV N9100 dual

nemanjabrat
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 09. Nov 2008. 18:03
:: Note 3 N9005
:: Note Tab N8000

Post od nemanjabrat »

Ne znam da li ste procitali ovu vest

http://www.gsmarena.com/sfr_reveals_and ... s-6873.php

Ja sam se nesto nadao da cu bar do kraja oktorbra imati 4.3, ali po ovome sumnjam :|
10 Factory 10 Symbian 10 Chinese 1 Linux 10 Windows

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Treba da se tesimo cinjenicom da cemo da dobijemo update sto je najbitnije
Note IV N9100 dual

gdrazen
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 17. Jul 2012. 19:30
:: SG NOTE 1 N7000
:: SG NOTE 2 N7100

Post od gdrazen »

gdrazen napisao: За играње са notification bar-ом скинуте simplistic framework.

Krenuo da skinem ovaj framework ali mi nije jasno sta je to Odexed a sta deodexed verzija ???
Instalirao sam framework i vise nisam mogao upaliti telefon....dodje do samsung logo i stane....uradio factory reset, nije se popravilo....i na kraju skinuo Revolution ROM i morao ga flesovati....sad testiram Rom, iako nisam ljubitelj custom romova....ako sta zasteka vracam se na oficijalni....

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Skinuobsam tel sa punjaca jutros u 6h, a sada je 23:20h i imam jos 63% baterije. Ovo je neverovatno! 3h 40min ukljucen ekran. Ova baterija bas prati ovu zver od telefona
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Toda blago tebi....ja takav rezultat ne mogu nikako da postignem. No dobro, to zavisi od upotrebe...najbolje što sam ja uspeo je da mi do kraja dana bude na nekih 45%

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Uh dosta se pisalo o ovom telefonu od kad sam poslednji put svratio na forum. Uzeo sam Note 2 u februaru i koliko sam zadovoljan toliko i nisam. Najvise mi smeta sto je posle nekog vremena zadnja maska bila skroz izgrebana (od spusatanja na sto) i sto jedna zabica ne drzi uopste pa maska "zvace". Takodje, iako sam pazljiv sa njim koliko se moze, na moru mi je ispao na tepih i ekran je napukao. Da stvar bude gora kada sam to vece hteo da zalepim folijicu cisto da pokrije to i da mogu lepo da koristim dok se ne vratim u BG skliznuo mi je sa kreveta i naravno razbio se skroz. Zamena me je kostala 120e (150 je inace ali sam im ostavio stari ekran pa sam dobio popust) medjutim sada je ekran znatno losijeg kvaliteta. Prvi sam bez problema nosio u dzepu i nista nije moglo da ga ogrebe, ovde sam primetio sitnu ogrebotinu posle samo par dana, pa sam morao da stavim foliju. Tako da iako sam zadovoljan upotrebnom vrednoscu telefona, neke stvari su bas razocaravajuce kada je telefon od 500e u pitanju.

Sad pisem zbog problema, kada sam davao telefon na servis, stavio sam cist softver koji sam skinuo sa samfirmware i to Telenor verziju (jer je moj skinut sa neke slovenacke mreze pa su me smarale one app).
N7100XXDMC3_N7100OXFDMC1_N7100XXDLK7_HOME.tar

Elem od tada imam cudan problem. Kada se telefon napuni do 100% i izadje obavestenje o tome, kad ga skinem sa punjaca ekran se zacrni i on blokira do te mere da mora baterija da se vadi. Jedino sto mi je uspelo a da ne vadim bateriju je da vratim punjac, sacekam da pokaze da ga puni i onda drzanjem power dugmeta resetujem telefon.

Sinoc sam pokusao ovo da resim tako sto sam rootovao telefon i instalirao:
cm-10.1.3-n7100 koji je verzije 4.2.2 (bila mi je 4.1.2)

Telefon je osetno "brzi" tj deluje zivlje u koriscenju, ali je problem ostao. Mozda zato sto mi za baseband i dalje stoji kao osnova N7100XXDLK7?

Potencijalno ovo je mozda i hardverski problem, jer se ne secam da li mi je na moru posle pada ostajao do 100% ili sam ga uvek na brzinu dopunjavao sto radi sasvim ok. Problem nastaje onog trenutka kada prikaze poruku.

Dajte neke softverske predloge (ili linkove) kako ovo da resim pa ako ne uspe, odnecu ga u servis da provere hardver.

PozZ

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Što se ekrans tiče, skoro da bih potpisao da su te zeznuli i stavili neki kineski zamenski, a ne originalni Samsungov ekran. Da je isti, ne bi smelo da se primeti bilo šta po pitanju kvaliteta, bilo kakva razlika. Možda nisam u pravu, ali mislim da su te tu odrali.

Što se maske tiče, to mogu da potpišem. Jedan flip cover, koji najduže nosim, ima leđa skroz u sitnim ogrebotinicama, samo od držanja na stolu i po džepovima. Što se žabica tiče, tu ipak nemam nijedan problem. Jsko često skidam originalna leđa, jer imam dva flip covera koje menjam na par dana, kada mi se oni nose, i nijedna žabica nije popustila. Od futrola preporučujem Otterbox Commuter. Višestruko opravdava cenu.

Nije mi najjasnije ovo za bateriju, jer meni ne izlazi nikakav pop up kad je 100% napunjena baterija. Sve dok ti njega možeš da opasuljiš makar vađenjem baterije, ne verujem da je to hardverski kvar.

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Preko nekih kineskih sajtova sam narucio dosta ledja, maskica, bumpera... sad bas cekam da mi stignu dve flip maske (crna i siva) pa cu resiti problem izgrebanih ledja. Dok ne narucim jedna ledja da stoje sa strane dok ne odlucim da prodam. Slikacu ovih dana svu opremu koju imam pa ako nekome zatreba mogu dati link jer su bas povoljne stvari.

Ekran je sigurno kineski, jer sam uporedo prelazio rukom preko telefona koji je izlozen u Telenoru i svog i definitivno nisu isti. Pogotovo kada se noktom ide preko jednog i drugog, oseca se razlika u "teksturi".

Za punjenje, nije pop-up nego gore u notification bar-u se levo pojavi baterijica na kojoj pise 100% i u tom trenutku se pojavi u baru poruka "battery is fully charged" koja nestane. Verujem da je neki bug, samo ne znam kojim redosledom i od cega da krenem u reinstalaciji da probam da dodjem do neke stabilne varijante.

PozZ

PS sad sam pogledao ovaj Otterbox Commuter i deluje kul, imam slicnu kinesku stvar koju sam platio par dolara pa cu je pokazati sa ostalim :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja imam dva originalna flip covera, narandžasti i sivi, u boji telefona. Taj sivi se dosta izgulio pozadi, od normalne upotrebe. A pošto je potpuno ista boja i materijal kao i originalna leđa, nije mi čudo da i ona stradaju brzo.

Otterbox je genijalan, ne znam kakve su te kineske varijante, ali mene je ovaj spasao više puta.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

http://www.sammobile.com/2013/10/02/n71 ... t-n7100-2/

Sta kazete na ovo?

Pokusao sam da skinem, ali mi izbacuje da je previse njih skinulo ovaj fajl i da pokusam kasnije
Note IV N9100 dual

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Imaš na xda forumu već custom verziju od Wanam i ja upravo skidam. :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ja sam iskopirao ceo naziv zip fajla na google i izbacio mi je jos jedan link oa sam stavio da se skida. Pise da je 1.2gb pa mi je to bas cudno. Ako to nije ono sto treba onda cu da skinem taj sto si ti rekao da ima na xda
Note IV N9100 dual

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2466405

Torrent link je u temi iznad.
E ovako na brzaka. Sve radi kao po loju. Bar ovih sat vremena koliko ga drndam. Galerija je promenjena kao I setings meni. Sve je kao na s4. Ima par novina al nista epohalno. Videcemo sutra kakva je baterija I ostalo. Koga sta zanima konkretno nek pita.
Ukratko od lika koji je ubacio 4.3 verziju. :smile:

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam vrlo kratko isprobao i iskreno nisam oduševljen ničim jer je identičan onom update-u kao što je bio izašao za S3 a u pitanju je 4.2.2. Zaista se pitam šta rade toliki programeri i stručnjaci u Samsungu... Nikakve dodatne smart funkcije, na kameri sam samo primjetio opciju slike sa zvukom (interfejs isti), Nije providna statusna traka, widget za vrijeme stari itd... A na osnovu dosadašnjeg iskustva mogu pretpostaviti da će vrlo slična biti i finalna verzija.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Recite mi samo da li je fajl za flash-ovanje tezak oko 1,8gb?

EDIT:
Da li ste odradili rootna v4.3 i kako? Ja ga
ubacih i meni se ovo ne svidja bas nesto
preterano
Note IV N9100 dual

Odgovori