Samsung Galaxy S7 Edge

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Samsung Galaxy S7 Edge

Post od Azimuth »

Čitao sam o nečem sličnom, navodno možeš lupati po telefonu i da mu ništa ne bude. Lično ne verujem u ta pisanja i video sa YouTube, dok mi neko uživo sve to ne pokaže, nema šanse da ću dati pare za to.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Video sam uzivo, momak je demonstrirao tako sto je lupao makazama po ekranu, nije puklo ali nije me ni ubedio. Protiv grebanja radi fino posao ali to radi i obican pvc, za udarce nisam jos siguran.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Prvi put cujem za tu vrstu zaštite ekrana. Ako nije problem, bacite ovde neki link ka YT i sl. da vidim kako to izgleda.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Piši na YouTube "liquid screen protector" pa će ti izbaciti gomilu različitih zaštita na taj fazon.
Izgleda zanimljivo, ali mi ne uliva previše poverenja.

Edit:
Pustena je jos jedna beta danas, veliki apdejt, skoro 530mb. Ovo je, ako se ne varam, cetvrta beta po redu. Navodno ce beta program trajati do sredine decembra, pa ubrzo posle toga mozemo da ocekujemo i zvanicni Nugat po regionima.
Izvor: SamMobile

kovach81
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 03. Jul 2011. 22:35
:: Samsung S10+ G975F

Post od kovach81 »

Uzeo sam Nillkin Qin koznu futrolu na preklop,medjutim kad otvorim nece ekran da se upali.Znaci ne reaguje.To bi trebalo da se nalazi u settings/accessories/automatic unlock i da bude aktivno.Ono sto je zanimljivo,a to je da ja uopste nemam accessories.Telefon mi je odma po paljenju bio na italijanskom,pa verujem da je za njihovo trziste a na kutiji stoji nalepnica European sim card only.Na J7 2016 koji je iz Telenora imam accessories,pa vas molim da mi proverite da li vi na edge imate i kako je moguce da nemam?Skinuo sam CPU Z i proverio,sve je ok,pise samsung S7 edge SM-G935F,procesor je Exynos 8890.Medjutim kad idem na check imei,pise da ne moze u ovom momentu da nadje taj serijski broj.Jel moguce da su mi uvalili kopiju?
I jos nesto,kopajuci po netu sam nasao ovo pa kad ukucate imei,proverite 7 i 8 broj,pa cete znati gde vam je telefon sklopljen i kog je kvaliteta.
1. Ako su sedmi i osmi broj 00 to govori da je telefon proizveden u matičnoj fabrici i da je 100% originalan što garantuje vrhunski kvalitet.

2. Ako su sedmi i osmi broj 01/10 to govori da je telefon proizveden u Finskoj što garantuje visok kvalitet.

3. Ako su sedmi i osmi broj 13 to govori da je telefon sastavljen u Azejberdžanu i da je niskog kvaliteta.

4. Ako su sedmi i osmi broj 02/20 to govori da je telefon sastavljen u Ujedinjenim Emiratima sa niskim šansama da se pokaže kao kvalitetno napravljen telefon.

5. Ako su sedmi i osmi broj 03/30/04/40 to govori da tel napravljen u Kini po standardima kompanije koja stoji iza uređaja.

6. Ako su sedmi i osmi broj 05/50 to govori da je telefon sastavljen u Brazilu, ili u SAD, ili u Finskoj.

7. Ako su sedmi i osmi broj 06/60 to govori da je telefon sastavljen u Hong Kongu, ili u Kini, ili u Meksiku.

8. Ako su sedmi i osmi broj 08/80 to govori da je telefon napravljen u Nemačkoj što garantuje odličan kvalitet.

Svi ostali brojevi govore da je u pitanju kopija ili original toliko lošeg kvaliteta da ga ne treba ni kupiti.
E da,uradio sam sad Antutu benchmark test i dobio skor oko 137 500.Preko Antutu officer proverio i potvrdjeno da je samsung G935F.Jedino onda moguce da je dekodiran pa da je zato problem oko provere imei na check imei,ali fake po ovome sigurno nije.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

kovach81, što se tiče maske, nisam siguran da to funkcioniše ako nije originalna maska tako da i to treba provjeriti još jednom. Ja sam svojevremeno na Note 3 i Note 4 koristio S View masku originalnu i radila je, stavim istu takvu koja nije original i ne radi, odnosno radi bez tih opcija automatskog otključavanja i slično.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ovo za imei prvi put čujem. U kom smislu je upitan kvalitet? Ono što znam jeste da postoji kontrola i da je jednaka za svaki uređaj koji je izašao iz fabrike, a onda je logično i da je kvalitet svakog isti. Za ovo znam da je rekla-kazala bilo nekada, pre nekoliko godina, priča i da je samo buva tami nekog dokonog. Evo kod mene su ta dva broja 07 i nikakvu razliku u odnosu na bilo koji drugi nisam primetio, baš kao što mi se (da kućnim o drvo) telefon od jula nije kvario. Ne obaziri se na te priče, da postoji nesto o tome bi brujao ceo net. Uživaj u telefonu.
Ako te baš toliko zanima sve to, skini Phone Info + aplikaciju, i uradi refurbished check. Tako ćeš znati da li je original ili nije. Ako jeste, nemas razloga za brigu.

Što se drugog dela tiče, ja nemam takvu futrolu, ali u accessories imam bežični punjač koji koristim. Telefon sam prepozna šta imaš od periferija i to uvrsti na listu. Ta futrola koju si kupio nije Samsung original i nema sve potrebno da bi radila to što očekuješ. Fora je u magnetu ili šta god to bilo u njoj gde ga telefon detektuje. U Nilkin futroli toga nema i zato ti ne radi, a to što fali je upravo ono što pravi i razliku u ceni.
Eto, ni za to ne moraš da brineš, jedino što si pukao pare nadajući se da će raditi kao original.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

I kod mene su ta dva broja 07 i iskreno ne vidim da ima nekih problema ili da je upitan sam kvalitet izrade. Accessories isto imam bežični punjač, a opcija wireless fast charging se pojavila ili bolje rečeno "otključala" nakon što sam prvi put stavio telefon na brzi bežični punjač. Tako da je sigurno kad bi stavio originalni cover onda bi se pojavila i kod tebe opcija accessories prvi put kad nešto koristiš.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

http://www.sammobile.com/2016/12/13/sam ... -0-update/

Prakticno sve sa Note 7 su preneli ili ce preneti na S7/S7 edge.

Ne znam za vas, ali ja ocekujem do kraja godine da puste Nugat 8)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Takođe sam mišljenja da nam Samsung kao poklon za novu godinu pušta Nugat :)

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa da, prosto je 6 dana od kako su pustili betu 3. Do tada su na svakih par dana puštali bete, tako da ih najverovatnije više neće ni biti ili eventualno još jedna i odmah potom oficijelna verzija. Koliko sam ispratio, na beti 3 sve radi kako treba, nema nikakvih problema kao što je onaj sa raw fotkama u galeriji i sl.

Stefan22
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2016. 15:44
:: Samsung S7 Edge

Post od Stefan22 »

Ljudi, treba mi Vasa pomoc.
Kupio sam telefon pre 3 meseca i prvih mesec i po-dva je radio besprekorno. Posle tog perioda krenuo je da baguje malo, uglavnom na instagramu ali vrlo retko, prvo sa "instagram is not responding", pa onda bi se malo zakocio(stucao) prilikom prelistavanja i to je postalo ucestalije vremeno. Poslednje 2-3 nedelje ucestalo zna da zablokira skroz(bilo da se radi o snapchatu, instagramu, youtube-u, fejsu, color switchu...) i onda se jednostavno ugasi i restartuje. A najnovije je da mi se zablokira i restartuje prilikom punjenja i otkljucavanja telefona.
Telefon sam redovno azurirao kada god bi stiglo azuriranje softvera. Nije prenatrpan aplikacijama, samo ove za dopisivanje i 1 igrica.
Da li znate mozda sta bi mogao da bude problem?
Ili da ga saljem u servis na reklamaciju? :(

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ugasiš telefon pa onda stisneš volume up + home i dok ih držiš stisneš još power taster. Kad zavibrira, pusti sve tastere. Sad si ušao u recovery. Tu se krećeš sa volume tasterima i ideš prvo na wipe cache pa potom i na wipe data. Ovo će ti obrisati sve iz telefona i vratiti ga na fabričko stanje. Kad ti završiš, ideš na reboot i pusti ga da se upali.

Nešto si mu radio što mu nije odgovaralo i zato je počeo da se zaglupljuje. Nije to nista čudno, svako ko testira na desetine ili stotine aplikacija može da ima takvih problema. Nemoj ni onaj package disabler da koristiš, nema potrebe ni za tim ili ako ga koristiš onda pazi šta ćeš sve pogasiti od procesa.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Puštena je i beta 4.
Navodno imaju još samo taj jedan problem oko kašnjenja paljenja displeja. Ja to nisam primetio ni na beti 1, ali ako tako kažu onda ajde da im verujemo.
Negde sam pročitao da su iz podrške u nekoj od prepiski sa korisnicima diskretno iz Samsunga rekli da preskaču 7.0 i idu direktno na 7.1.1.
Ostaje da se strpimo još malo :)

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Galaxy S7 and S7 Edge stable Android 7.1.1 Nougat update being tested at Vodafone Australia

http://www.theandroidsoul.com/android-7 ... d-s7-edge/
16 godina na forumu MOBILNISVET

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Australija izgleda prednjači. Tamo su prvo dobili i decembarski apdejt.
Izgleda da je blizu dan kada će pustiti zvanično Nugat :)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Procitah na Samsung Srbija,izgleda da ce se pojaviti jos jedna edicij S7 u plavo koralnoj boji,bas ekstra boja...

Huawei P9 Lite white
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pojavila se u Koreji. Pojavila se još i ona šljašteća crna sa crnim metalnim okvirom (umesto ovog tamno sivog).

Odgovori