Samsung I5700 Galaxy Spica
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- wucinac
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
- :: Google Pixel 4XL
- :: Google Pixel 2XL
radi odlicno
jedino mi nije jasno zasto se igo ponekad sam ugasi. napravim rutu i odjednom se ili zamrzne ili iskoci pa moram da pokrecem ponovo
desava se to vama? to je radio sa 2.1 i 2.2.
sada sam probao kako radi i mnogo je brzi, mislim igo, ali neznam da li ce se i dalje desavati ispadanje iz programa.

Poslednja izmena od wucinac u Čet, 10. Feb 2011. 20:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL
To ispadanje iz igo se desava kod 2,2 meni na 2.1 se nije desavalo,ali to ispadne prvi put kad pokrenes i vise ne.Inace da napisem nesto sto sam hteo odavno,imao sam neke htc androide i windows telefone,simbian bas puno,ni jedan telefon kao spica mi nije tako brzo pronalazio satelite(posebno prvi put,nakon istalacije igo)
Kad kazem ispadne samo prvi put,mislim ne uvek prvi put,nego kad se instalira pa se pokrene,hoce nekad da ispadne,posle toga kad se pokrene vise se ne izlazi iz programa
Kad kazem ispadne samo prvi put,mislim ne uvek prvi put,nego kad se instalira pa se pokrene,hoce nekad da ispadne,posle toga kad se pokrene vise se ne izlazi iz programa
Meni sve super radi,
Vek baterije konacno ima smisla, na 51% je posle celog dana upotrebe sto mi je sa 8.2 bilo nezamislivo, do sada bi vec bio ako ne na punjacu a ono bar blizu njega,
Jedini problem, ako je to do roma/kernela, je to sto danas dobijam poruke o propustenim pozivima a telefon regularno radi, ne verujem da je do mreze na Telenoru mi se to, mogu reci slobodno nikada ne desava a opet "slucajnost" da bas danas testiram novi rom i kernel mi ne izgleda bas kao slucajnost. Kad pozovem ja radi ali mi selektivno prima pozive neke hoce za neke pusti poruku o propustenom
Vek baterije konacno ima smisla, na 51% je posle celog dana upotrebe sto mi je sa 8.2 bilo nezamislivo, do sada bi vec bio ako ne na punjacu a ono bar blizu njega,
Jedini problem, ako je to do roma/kernela, je to sto danas dobijam poruke o propustenim pozivima a telefon regularno radi, ne verujem da je do mreze na Telenoru mi se to, mogu reci slobodno nikada ne desava a opet "slucajnost" da bas danas testiram novi rom i kernel mi ne izgleda bas kao slucajnost. Kad pozovem ja radi ali mi selektivno prima pozive neke hoce za neke pusti poruku o propustenom

I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300
Немам тај проблем са позивима на теленору,видим лешак је увацио и 8.3 да се кува .па ко жели може да проба,а упоредо и она његов који ће да развија
http://forum.samdroid.net/f53/kitchen-v ... 0-en-4168/
допуна:изашао је пећ који ипсравља рецовери и још нешто
http://www.multiupload.com/53L8R77IBP
This is first release, it's pretty hard to compile BFS kernel without errors, but once it's done it is working much faster then CFS.
Before you apply DO A WIPE DALVIK-CACHE! Do not be affraid, you'll loose nothing.
It's recommended to make a format ext2 partition on your sdcard!
BOOT CAN LAST LONGER FOR THE FIRST TIME, SOMETHIMES MUCH LONGER, SO BE PATIENT!
If you want you can try without these steps, but it is not that simple as CFS was, I had a huge problems but finally it's working fine
In case of problems flash via recovery or Odin an CFS version.
http://forum.samdroid.net/f53/kitchen-v ... 0-en-4168/
допуна:изашао је пећ који ипсравља рецовери и још нешто
http://www.multiupload.com/53L8R77IBP
This is first release, it's pretty hard to compile BFS kernel without errors, but once it's done it is working much faster then CFS.
Before you apply DO A WIPE DALVIK-CACHE! Do not be affraid, you'll loose nothing.
It's recommended to make a format ext2 partition on your sdcard!
BOOT CAN LAST LONGER FOR THE FIRST TIME, SOMETHIMES MUCH LONGER, SO BE PATIENT!
If you want you can try without these steps, but it is not that simple as CFS was, I had a huge problems but finally it's working fine
In case of problems flash via recovery or Odin an CFS version.
- wucinac
- Mobil poznavalac
majkon80, to nije pec nego kernel. ovo je sada bfs kernel koji je brzi od cfs koji je do sada pravio. stavio sam ovaj bfs i telefon je neverovatno brz. ispravljeni su svi bagovi.
jedini problem koji sam imao je: sam se restartovao i izbrisala se DATA. morao sam sve ponovo da podesavam i jednom se zamrzo ekran i morao sam da vadim bateriju.
osim toga sve je ok.
jedini problem koji sam imao je: sam se restartovao i izbrisala se DATA. morao sam sve ponovo da podesavam i jednom se zamrzo ekran i morao sam da vadim bateriju.
osim toga sve je ok.

Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL
izasla verzija 5 lukiqq kernel-a sa novim poboljsanjima:
- fixed recovery (thanks tom3q)
- back to 60Hz refresh rate because of touch problems and vertical lines (do not affect performance)
- camera menu is definitelly fixed (taking photo white/gray screen still remains)
- newly compiled camera module from Acclaim (no more dark camera bug, camera preview is now much more smooth and won't blur in a movement, colors are more vivid and gradients between colors are les visible) // Needs to be modified, will be in future release
- g2d module merged with the one from GT-I5800, widget list now scrolls and appears without slowdowns in most cases, much improvement!
- g3d module merged with the one from GT-I5800
- new framebuffer driver from tom3q
- reserved_mem rebuilded
- enjoy Angry Birds with all textures (in normal version you can notice text in menu problem (this game is incredible, want to allocate more memory than our Spica default has! But I'll try to fix it), but in seasons etc. it is perfect)
- no more camera white screen and allocation errors in logcat
- you can notice apparently smaller RAM memory size (I'll try to fix it)
jedini problem manje ram memorije
- fixed recovery (thanks tom3q)
- back to 60Hz refresh rate because of touch problems and vertical lines (do not affect performance)
- camera menu is definitelly fixed (taking photo white/gray screen still remains)
- newly compiled camera module from Acclaim (no more dark camera bug, camera preview is now much more smooth and won't blur in a movement, colors are more vivid and gradients between colors are les visible) // Needs to be modified, will be in future release
- g2d module merged with the one from GT-I5800, widget list now scrolls and appears without slowdowns in most cases, much improvement!
- g3d module merged with the one from GT-I5800
- new framebuffer driver from tom3q
- reserved_mem rebuilded
- enjoy Angry Birds with all textures (in normal version you can notice text in menu problem (this game is incredible, want to allocate more memory than our Spica default has! But I'll try to fix it), but in seasons etc. it is perfect)
- no more camera white screen and allocation errors in logcat
- you can notice apparently smaller RAM memory size (I'll try to fix it)
jedini problem manje ram memorije
"Variety's the very spice of life, That gives it all its flavor"
Ja neznam sta je falilo kameri,sta ce mi tu pobljsanje,a imam oko 20 mb manje memorije,umest da sa svakim novim ubdejtom budu i neka poboljsanja,on sve gore pravi.Probao sam i kad sam video memorje koliko ima,odmah sam skinuo i vratio se na verziju 4 obicnu.Mogu da podnesem sitna slova u recovery,ali 20 mb manje ne mogu.A drugo i rezultati pokazju da je sporiji od otalih verzija.Prema tome,probajte,ali nista spektaklularno,bolje da nije radio.Verzija 4 ,3 pa i 2 su za sada najbolje.
Mogu pohvaliti v4 da je uspesno izgurao vikend bez ijednog baga, problema i nesuglasice 
Cak baterija drzi vec drugi dan jer je internet (3g/wifi) bio ugasen, palila samo par puta dnevno radi provere mejla i evo je od juce u podne na 24%
uz solidan broj i minutazu razgovora i poruka,
Zadrzacu definitivno i necu ubacivati v5 ako ima toliko malo memorije jer i ovaj ume da "trazi" end all vrlo cesto pa ne bih bas isla na gore od toga, eto, sve preporuke za lukiqq v4

Cak baterija drzi vec drugi dan jer je internet (3g/wifi) bio ugasen, palila samo par puta dnevno radi provere mejla i evo je od juce u podne na 24%

Zadrzacu definitivno i necu ubacivati v5 ako ima toliko malo memorije jer i ovaj ume da "trazi" end all vrlo cesto pa ne bih bas isla na gore od toga, eto, sve preporuke za lukiqq v4
I5700 Galaxy Spica w/ CM a8.3 | Kingston 4gb | Sennheiser CX 300
konacno izasla finalna verzija 6 lukiqq kernela sa full 160MB RAM:
v6 changelog:
- fixed screen artifacts
- video, streaming, Youtube etc. is now working
- Angry Birds are working
- we have over 160MB RAM memory again
- fixed sleep bug and unexpected reboot when CPU is under heavy load.
- ondemand governor should now change freq faster
- now Phone is cold as ice, no more heat problem I think
v6 changelog:
- fixed screen artifacts
- video, streaming, Youtube etc. is now working
- Angry Birds are working
- we have over 160MB RAM memory again
- fixed sleep bug and unexpected reboot when CPU is under heavy load.
- ondemand governor should now change freq faster
- now Phone is cold as ice, no more heat problem I think
"Variety's the very spice of life, That gives it all its flavor"
- wucinac
- Mobil poznavalac
antec, 160 MB rama je dostupno, ali za upotrebu i aplikacije ostane manje od 80 MB. Divx radi sa pleyerom koji ima u sebi codeke i moras imati 3d drivere. Utisci sa v6 lukiqq kernelom se extra. Do sada najbolji koji je izasao. Nema ni jedan bag, sleep death nijednom. Brzi je od v4. Ja ga koristim od sinoc, cim je izasao i tel radi isto kao kad je upaljen pre 20 sati. Sve preporuke za ovaj kernel i cm 8.3.