Ajd' malo da se pozabavimo temom modula kamere
Vise proizvodjaca proizvodi module za SGS2, a ovaj (SCE) koji je zapao nama (tj vecini telefona iz Telenora) ima bug. Link o celoj diskusiji je nize:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... st21360725
Ipak, prvo bih preporucio da svako na svom S2 proveri koji modul ima: otkucati *#34971539# i u meniju koji se pojavi izabrati Phone/CAM FW Ver Check (pazite sta klikcete!) . Meni, a verujem i vecini sa telefonima iz Telenora, stoji SCE xxx. Meni je pre update firmware bio SCEE09, a posle update SCEF02. Inace taj SCE modul je Fujitsu, a OCE modul je Sony..
Kao sto i stoji na linku ka XDA, da ne prevodim sve, SCE modul ima problem sa:
1. autofokusom, pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
2. padom FPS, opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
3. pojavom crvenih tackica na snimku, naravno opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja.
NAvodno, problem i nije hardverski, vec se upotrebom neoficijalnog firmware moze poboljsati los Framerate, ali posto taj drugi firmware nije original za S2 (vec za S1) - gubi se blic!?
Meni nije to toliko strashno, te nisam ni pokusavao tako nesto, samo sam update-ovao firmware kamere preko SamsungApp na SCEF02, i kad snimam video u slabo osvetljenim uslovima namestim ekspoziciju na -2, i zadovoljan sam

ionako mi kamera nije primarna stvar, ali opet potpuno razumem one koji za te pare hoce da im sve radi kako treba