Samsung Galaxy S2 I9100 i S2+ I9105

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 07. Mar 2009. 16:59

Post od moukoko »

@dule88 meni se to seckanje na 720p i 1080p javlja samo u tamnijim uslovima snimanja. To resim kada ekspoziciju sa 0 smanjim na -2, a koliko sam izgooglao nema drugog resenja na tom modelu telefona. Navodno postoji vise razlicitih tipova kamerica koji su ugradjivali u S2, pa kako kome zapadne, a inace i moj model je isto iz Telenora. :wink: Kada snimam po danu, ili nekom drugom boljem osvetljenju nista ne secka ni na jednoj rezoluciji. Proveri i ti, mozda je isti problem..

@maxboki moja preporuka za kernel je verzija 2.3.6 na xda imas bas jasno uputstvo za stock (kk5) taj 2.3.6. a link mislim da ce mi obrisati, ali ti mogu pustiti na pm ako ne nadjes.. :)

Myke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 20. Jul 2010. 11:19

Post od Myke »

Na sta bi trebalo obratiti prilikom kupovine ovog telefona? Znam da se nekima javlja problem sa ehom prilikom razgovora kada se stavi case (valjda sam dobro shvatio), gore je opisan potencijalni problem sa kamerom u zavisnosti koji modul je ugradjen. Da li ima jos nesto sto je (relativno) cesta pojava? Da li jos ima problema sa roze mrljama prilikom snimanja videa?

moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od moukoko »

@ maxboki

nikako nece da ode poruka na pm, sve vreme mi stoji u "za slanje" :shock:

nize je link, pa ako ne bude obrisan srecno i javi sta si uradio

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1103399

Ima svega jedan link za nas kernel (kk5) njega skines (jedan fajl je u pitanju) i flesujes preko odina. Sve linkove imas na toj strani.

Sve sto radis - radis na sopstvenu odgovornost :wink:

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2012. 02:29

Post od Karadza »

Kupio sam skoro sgs2 u telenoru i imam par problema. Zasto mi se pojavljuje zuti trougao kod boota kad telefon nije rootovan? Nikako ne mogu da ga updatujem preko Kiesa. Kies prepozna telefon, update se skine i taman kad treba da pocne izbaci ono program not working i close program, a u objasnjenju stoji Problem Event Name: CLR20r3..... Jel zna neko o cemu se radi? Hvala unapred.

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

Karadza, nešto tu nije u redu jel si siguran da fon nije rootovan cim izbacuje zuti trougao to znaci da je nesto cackano preko odina ajde udji tamo u podesavanja pa u informacije o telefonu i vidi koji kernel ti je u telefonu.

A jedno pitanje kako da znamo koja je kamera dobra a koja ne?

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Kernel je 2.6.35.7-I9100XWKDD-CL161513 root@DELL103#2

Valjda rootovani telefoni treba da imaju neku nindza ikonicu u meniju kao cydia za iphone?

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Da li neko moze da objasni postupak unroota???? Ako uopste to moze da se radi. Mada ne vidim svrhu ako ne moze da se uradi unroot
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dpb »

oxigen, pa ubaci preko odina bilo koji oficijalni rom i onda nemas root.

EDIT:
Karadza, pa uglavnom rootovani telefoni imaju superuser ikonicu mada ni to nije obavezno.

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim već koristi opciju Izmeni. Obavezno pročitaj pravila Foruma.

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Cak sam i proverio u android terminal emulatoru, ukucao sam SU i $ se ne pretvara u #. Ne znam onda odakle mi taj trougao, jel ima jos neko sa telenora trogugao? Ako flesujem preko odina, da li cu moci da koristim update preko kiesa?

Jorda
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
:: Prism Blue S10

Post od Jorda »

Karadza, zuti trougao znaci da koristis insecure kernel. Ako si proverio i nemas root, skini secure kernel XWKDD Stock Kernel: http://www.multiupload.com/LH122I67IU
Password is: intratech@XDA
Ako admini skinu link javi se na pp.
Na sve moje probleme prsla mi je sync sa googlom. Nece da se posalje mail uopste, stoji sending i to je to. Stizu mailovi ok, ali slanje nece. I sta god da obrisem, kada ponovo pokrenem gmail ponovo se pojavi...

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Ne znam kako je to moguce, telefon je bio nov kad sam ga kupio? Da li gubim garanciju ako flashujem na neki oficijalni firmware?

moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od moukoko »

Ajd' malo da se pozabavimo temom modula kamere :)

Vise proizvodjaca proizvodi module za SGS2, a ovaj (SCE) koji je zapao nama (tj vecini telefona iz Telenora) ima bug. Link o celoj diskusiji je nize:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... st21360725

Ipak, prvo bih preporucio da svako na svom S2 proveri koji modul ima: otkucati *#34971539# i u meniju koji se pojavi izabrati Phone/CAM FW Ver Check (pazite sta klikcete!) . Meni, a verujem i vecini sa telefonima iz Telenora, stoji SCE xxx. Meni je pre update firmware bio SCEE09, a posle update SCEF02. Inace taj SCE modul je Fujitsu, a OCE modul je Sony..

Kao sto i stoji na linku ka XDA, da ne prevodim sve, SCE modul ima problem sa:

1. autofokusom, pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
2. padom FPS, opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja
3. pojavom crvenih tackica na snimku, naravno opet pogotovo u uslovima losijeg osvetljenja.

NAvodno, problem i nije hardverski, vec se upotrebom neoficijalnog firmware moze poboljsati los Framerate, ali posto taj drugi firmware nije original za S2 (vec za S1) - gubi se blic!? :blinky:

Meni nije to toliko strashno, te nisam ni pokusavao tako nesto, samo sam update-ovao firmware kamere preko SamsungApp na SCEF02, i kad snimam video u slabo osvetljenim uslovima namestim ekspoziciju na -2, i zadovoljan sam :wink: ionako mi kamera nije primarna stvar, ali opet potpuno razumem one koji za te pare hoce da im sve radi kako treba :? :wink:
Poslednja izmena od moukoko u Sub, 14. Jan 2012. 00:58, izmenjeno 1 put ukupno.

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Jorda, hvala na pomoci, sad telefon radi mnogo brze, onako nije hteo ni da pusti neke hd snimke. Jel mogu nekako da preko odina ubacim nas oficijalni firmware?

Da li telefoni kupljeni u telenoru imaju network lock? Kod mene nema!

moukoko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od moukoko »

koliko je meni poznato svi su zakljucani.. moja pretpostavka je da ti je root-ovan telefon (otud i zuti trougao) da bi bio uklonjen network lock :wink: isto tako je bilo i na mom modelu.. :) verujem da si ga kupio preko oglasa, sa sve telenor garancijom i fiskalnim?

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Kupio sam ga preko oglasa na ovom sajtu sa garancijom i fiskalnim, i koliko vidim nema nista od moje garancije jer je otkljucan? :x
Jel mogu nekako da povratim network lock i vratim sve kako je bilo? A, pocinjem da sumnjam da ovo uopste i nije telenor telefon, jel moze to nekako da se proveri. Hvala na pomoci...

danish
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 18. Nov 2006. 16:22

Post od danish »

Odjednom od juce android market prikazuje samo besplatne app! Zna li ko zasto?Do sada je sve radilo ok,

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Dpb »

Karadza, a pa to nisi rekao da si ga uzeo preko oglasa oni svi to rade da bi bio sim free nisam siguran ali mislim da mozes ubaciti preko odina zadnji oficijalni rom koji je pusten za telenor i onda oni ne bi mogli da provale da je nesto cackano, jedino sto ti onda treba usb jig da vratis binari counter na nulu jer ako nije na nuli nece ti prihvatiti garanciju

Karadza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Karadza »

Vec sam ubacio oficijalni kernel i telefon mnogo bolje radi, telefon je na srpskom ali za svaki slucaj bih ubacio i oficijalni rom. A gde mogu da nadjem oficijalni rom za telenor i najnoviji firmware?

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

Karadza, evo poslao sam ti pp potrebno je da se samo registrujes na sajt i imas zadnji rom za s2 koji je izasao prije koji dan, naravno oficijalni je ...i flesujes preko odina...na njemu ti je i kernel zadnji
lp
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

varicak
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Mar 2010. 17:18

Post od varicak »

Moze i meni na PP isti link. I jos jednom, da bih ubacio oficijalni rom preko odina, da li moram da flesujem/otkljucava/ili sta god telefon koji je uzet preko Telenora??

Odgovori