Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Instalirao sam froyo i na njemu testiram.Isprobao sam sve programe za popravku gps-a na telefonu i na kraju uspeo samo sa jednim.Program koji je ucinio da uhvatim satelite za 10 sekundi zove se gps aids v2.Jednostavno ga instalirate i upalite internet na telefonu i gps.Internet je potreban samo pri prvom startovanju da povuce potrebne fajlove za konfiguraciju gps-a na telefonu.Kada program odradi podesavanja i sacuva,ukljuci ce se ikonica za gps i posle par sekundi povezati na satelit.To je sve.Nakon toga moze te da izbrisete program iz telefona,jer vam vise nije potreban Znaci probao sam sve zive programe,ali samo ovaj je resio problem.Ako neko ne moze da se snadje neka pise da mu pomognem.
Imam drugo pitanje za sve.Udji te u setting,pa abouth phone i idi te na battery usage.Nakon toga mi recite da li i vama display vuce oko 90 % baterije?
@ivan cirkovic druze i meni displej vuce 91% baterije.
a sad moze li neka preporuka za custom rom? stavio sam 2.2. XXJPF i sad bih stavio neki custom rom. nasao sam ih na xda-developers, ali me buni jedan korak kod flesovanja gde kaze da treba uraditi backup preko titanijuma. zbog cega to i koliko je to bitan korak?
Nikad nisam radio back up preko toga,jer je to trebalo samo u pocetku kada jos nije postojala mogucnost da se zaobidje ta opcija.Imao sam htc tattoo i odradio sam custom rom bez tog titanijuma...Skines zip fajl roma i odradis recovery mode.Kada se telefon restartuje udjes u recovery mode i odatle instaliras rom.Tako je bilo na htc tattoo.Sto se tice samsung galaxy nisam mnogo cackao i gledao ali verovatno da je prosto.Ja imam ubacen froyo preko odina xxjpm i radi super.Naravno ima podrsku za srpski jezik
malo ste pobrkali titanium i rom manager...
Titanium sluzi za kompletno bekapovanje aplikacija. pa posle fleshovanja novog roma aplikacije mogu da se vrate u predjasnje stanje...
a rom manager ima mogucnost flashovanja, i nandroid bekapa... pa pripazite na babe i zabe
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU
bachika, koliko je meni poznato, za I5800 nema NAND backupa - ono sto su savetovali jeste zaista backup sa Titaniumom u cilju cuvanja instaliranih aplikacija, a ne NAND backup.
Juce sam uradio update firmware-a sa jpm na jpk,to jest predposlednji koji je na samifirmware.Imam sledeci problem,a to je sto ne mogu da ga rutujem.Telefon sa prethodnim romom je mislim sam po sebio bio rutovan ili sam ga ja rutovao,ali ne secam se...Ovaj sada rom sto je super radi i kada sam hteo da rutujem,nece.Da li je neko imao slucaj da znam zbog cega je,a sumljma na memoriju sd kartice,koja mozda mora da bude prazna barem 100mb ili slicno.
Ja bas probao sa z4root,a radio mi je na starom rom-u Sada cu da probam sa Super,pa javljam utiske.Koji ti rom drzis?Mislim koju verziju?Da brisem ovu ako ne valja,ali cini mi se da je ok i testirao sam ga...
Uspeo sam da ga rutujem sa superoneclickroot 1.91.Hvala ti na savetu i nisam znao da ne radi z4root.
Pera Detlic, z4root, na i5800, radi samo na Eclair (2.1) romovima i pokrece se direktno sa telefona. Sve samo otvaraju root prisutup sistemu, - nista se na flashuje.
Ivan Cirkovic, ja koristim Froyo (2.2) XXJPM. Vec neko vreme planiram da predjem na XXJPS, ali stalno to odlazem.
Koristim 2.1 Eclair i sad bih zeleo da prebacim na 2.2 Froyo..Sad,zelim da vas pitam da li mogu da odradim po uputstvu sa xda foruma?Da li radi taj njihov metod i kolika je sansa da ja u postupku zeznem nesto Hvala unapred.Pozdrav
artifex, ja verujem da su svi koji su instalirali Froyo na I5800 u ovim krajevima koristili to uputstvo ili neku njegovu varijantu. Ako ga dobro proucis i pratis trebalo bi da bude bezbedno, I da obavezno instaliraj "APN Backup & Restore" sa marketa da sacuvas aktuelne APN-ove, olaksaces sebi podesavanje gprs-a, ako slucajno instaliras firmver bez nasih APN-ova. Samo odradis "restore" APN-ova i to je to.
Hvala vam na brzom odgovoru.Cim se vratim u bg probacu i javljam kako je proslo.Pozdrav. .
Da li trebam da uradim backup apnova ili ne?a onda kad prebacim na 2.2 da odradim restore? i ima li sanse da se obrisu aplikacije?? i sta mislite koji da ubacim xxjpm ili xxjpk?koji ima manje bagova??
artifex, sve aplikacije ce ti biti obrisane, ali mozes da ih bekapujes pomocu Titanium Backupa i da ih posle vratis. SMS i MMS poruke mozes da bekapujes i vratis pomocu "SMS Backup & Restore" aplikacije. Preporucujem ti da u svakom slucaju odradis backup APN-ova pomocu "APN Backup & Restore" aplikacije. Vrlo je jednostavno, a moze da olaksa zivot. Restore APN-ova ti nece biti potreban ako ti odmah proradi GPRS/EDGE/HSDPA na novom firmveru. Odradi restore samo ako budes imao problema.
artifex, root-ovanje svakako preporucujem. A restore se radi tako sto ponovo instaliras "APN Backup & Restore" pa odradis restore iz nje. Isto vazi i za SMS.
Rootovan je sad,ali da li kad prebacim 2.2 froyo moram opet da ga rootujem ili ce ostati rootovan?
[izmenio tomas.hokenberi] dopuna do 100 karaktera, smajlijima, tackicama, i drugim besmislenim karakterima nije dopustena. Sledeca takva poruka ce ti biti obrisana bez ikakvog obavestenja!
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.