Samsung Galaxy Nexus I9250
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
korisnikboban,
Dobro veče,
šalio sam se, znam da ste stariji od mene i da smo kolege, od reorganizacije sam mnogo češće u Zaječaru, pa ćemo se valjda i videti uskoro. Pozdrav!
bestboy,
mislim da nije samo to razlog, jer ima takođe skupih modela koji su dosta zastupljeniji. Mada je u poslednje vreme ceo forum malo utihnuo.
Pozdrav!
Dobro veče,
šalio sam se, znam da ste stariji od mene i da smo kolege, od reorganizacije sam mnogo češće u Zaječaru, pa ćemo se valjda i videti uskoro. Pozdrav!
bestboy,
mislim da nije samo to razlog, jer ima takođe skupih modela koji su dosta zastupljeniji. Mada je u poslednje vreme ceo forum malo utihnuo.
Pozdrav!
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- iKe
- Mobil manijak
Sauriann, nema još iGo za ovu rezoluciju, ali ljudi stavljaju Navigon ili CoPilot, mada ja iskreno nisam još stavio ni jednu ni drugu, mada sam čuo da je Navigon bolja opcija. Inače Google je počeo da prodaje ovaj model za 399$! A i proglašen je za najbolji foto-telefon od strane TIPA asocijacije http://www.gsmarena.com/nokia_808_purev ... s-4153.php
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- Sauriann
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
- :: HTC One
Re: Samsung Galaxy Nexus I9250
Hvala za info, upravo skidam najnoviju verziju za 2012. Telefon je strava, pre njega sam imao S2 ali mi je dosadio. Inače kolega mi putuje za USA i hoće da ga uzme sim free za smešne novce koje si pomenuo. Pozdrav
može li neko da mi kaže ima li ovaj telefon nekih poznatih harderskih problema ili softverskih bagova? nekako imam utisak da skoro svi novi telefoni dolaze s nekim problemom, a za ovaj konkretno nisam siguran a u principu me zanima za kupovinu...
- Sauriann
- Redovni učesnik
Ovaj telefon nema. Koriste ga devloperi, prvi dobija sve updates i zajednički je projekat Googla i Samsunga. To bi trebalo dovoljno da ti kaže 

@sauriann
sve je to lepo u teoriji, ali mislio sam na problem poput ovoga o kome govore u testu na mobile review...
"Tokom konverzacije imao sam problem sa jačinom zvuka melodija zvona, koja bila neravnomerna. Reč je o poznatoj neispravnosti koja se popravlja u servisnom centru proizvođača. Postoji informacija da je kada govorimo o ovom nedostatku reč samo i prvoj seriji uređaja".
tako da me zanima da li je i sada zaostao neki slican problem
sve je to lepo u teoriji, ali mislio sam na problem poput ovoga o kome govore u testu na mobile review...
"Tokom konverzacije imao sam problem sa jačinom zvuka melodija zvona, koja bila neravnomerna. Reč je o poznatoj neispravnosti koja se popravlja u servisnom centru proizvođača. Postoji informacija da je kada govorimo o ovom nedostatku reč samo i prvoj seriji uređaja".
tako da me zanima da li je i sada zaostao neki slican problem
- Sauriann
- Redovni učesnik
Pa kako je mobile review uvek među prvima (ako ne i prvi) sa testvima onda je i logično da će da nabasjaju na svašta. Moj primerak telefona je proizveden u februaru ove godine tako da naravno da nema taj nedostatak. Ništa slično nisam pronašao a koristim telefon dosta u toku dana (sihronizacija maila, razgovori i aplikacije). Telefon koristim sa rootovanim poslednjim 4.0.4 i sa franco kernelom sa kojim baterija traje ceo dan opušteno.
Što se kamere tiče proverio sam samo HD snimak koji je identičan sa S2, ostalo me ne interesuje. Po meni Nexus ima bolji displej (možda ne dugotrajni ali koga briga, menjam telefon na 6 meseci min.), naravno bolju podršku za dev romove a ostala "mrtva slova na papiru" su veoma slična ako ne i ista. znači, jedino šta mi je smetalo na S2 je bila rezloucija kao za penzionere i to je sada prošlost sa ovim modelom.
p.s da dodam da Navigon radi odlično (juče me je spasao na Belim Vodama). Podržana je rezolucija za ovaj model...
Što se kamere tiče proverio sam samo HD snimak koji je identičan sa S2, ostalo me ne interesuje. Po meni Nexus ima bolji displej (možda ne dugotrajni ali koga briga, menjam telefon na 6 meseci min.), naravno bolju podršku za dev romove a ostala "mrtva slova na papiru" su veoma slična ako ne i ista. znači, jedino šta mi je smetalo na S2 je bila rezloucija kao za penzionere i to je sada prošlost sa ovim modelom.
p.s da dodam da Navigon radi odlično (juče me je spasao na Belim Vodama). Podržana je rezolucija za ovaj model...
postadoh i ja vlasnik. prvi utisci su ok, plastika ce ipak morati da se nekako zaštiti, čini mi se da je ona siva boja sklona ljuštenju. ekran je odličan, brzina takođe, malo nisam navikao jer dolazim sa 3.2" ali sve je daleko preglednije. za sad sve aplikacije koje sam i do sada koristio rade...mučim se da prebacujem fajlove na kompu koji ima xp sp3, na drugom kompu sa vistom je odmah našao drajvere i sve tamo šljaka, ali mi treba i na xp-u da radi, ima li neko rešenje?
P.S. kako vama radi email? uspeo sam da namestim sve, ali imam problem sa slanjem poruka. imam telekom adresu, i poruke dobijam, ali ništa ne uspevam da pošaljem? prođem sva podešavanja, poruke stignu, ali ništa neće da ode, to mi se već po drugi put dešava na androidu, stalno je neki problem sa slanjem poruka
P.S. kako vama radi email? uspeo sam da namestim sve, ali imam problem sa slanjem poruka. imam telekom adresu, i poruke dobijam, ali ništa ne uspevam da pošaljem? prođem sva podešavanja, poruke stignu, ali ništa neće da ode, to mi se već po drugi put dešava na androidu, stalno je neki problem sa slanjem poruka

- Sauriann
- Redovni učesnik
čim se drugi put pojavljuje probelem na androidu sigurno da je do provajdera. Meni odlično radi microsoft exchange i stadarndo gmail. POP nisam probao jer ne koristim...
Pozdrav svima. Molim vas da mi neko odgovori ko ima ovaj tel. da li ima fm radio? Negde pise da ima negde nema...
Hvala unapred.
Hvala unapred.

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Hydra, kada si u dilemi uvek pogledaj Samsung zvanicni sajt: http://www.samsung.com/rs/consumer/mobi ... 9250TSAXEN, ili ovde: http://www.google.com/nexus/
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Hvala
Gledao sam ja to vec, video sam da nema, a na ovom sajtu pise da ima.. Pa reko cisto
da mi neko kaze ko ima ovaj tel.

da mi neko kaze ko ima ovaj tel.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Hydra, greska je na sajtu. Uostalom pogledaj i detaljan review na GSMAreni: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-699.php
Main disadvantages
- Camera resolution is not on par with the rest of the high-end dual-core competition
Below average battery life
Lacks a dedicated camera key
No microSD card slot
No mass-storage mode (some files don't show up in MTP mode)
Android 4.0 Ice Cream Sandwich is yet to be fully compatible with all apps from the Android Market
No FM radio
Hvala ti puno na razjasnjenju. Dvoumio sam se izmedju Nexusa i Galaxy Note, al posto nexus nema radio a meni je dosta bitan, izgleda da ce biti Note... Jeste malo velik al valjda cu se navici vremenom 

- tomas.hokenberi
- Moderator
Hydra, pa uvek mozes da skupljas pare za Galaxy SIII, koji se uskoro ocekuje i veci je od Neksusa, a manji od Note-a
.

Al je skuuuuuup. Dok ja skupim te pare izaci ce S IV hehe
Mada dobar izbor.

Mada dobar izbor.

može li neko da me prosvetli kako se uključuje gps na ovom telefonu?
nigde ne vidim on/off prekidač kao za wifi/bt i ostalo...na power widgetima te samo prebaci negde u podešavanja lokacije itd.nešto me to zbunjuje..

- iKe
- Mobil manijak
Tacty, Settings >> Location services >> GPS satellites.
thanks, a što za to nema on/off widget? malo je bezveze svaki put tumarati po menijima...