Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
toda81 napisao:Ja licno nisam nigde imao donsada proble sa kacenjem na wifi sa note 2. Sve radi savrseno bez greske i orezadovoljan sam telefonom. Mene interesuje da li postoji opcija da se s note beleske cuvaju u nekom fokderu ubs note, tj da se napravi neki novi folder za te fajlove? Bez veze mi je da ih cuva izvan foldera
Uđeš u S Note, pritisneš levi senzor taster i ideš na "Kreiraj folder". Posle samo prebaci beleške tako što pritisneš neku belešku, zadržiš malo dok se ne pojave opcije i onda ideš na "Premesti".
Nadam se da si na to mislio.
E pa ljudi, ja ne znam da li koristite Skype, YouTube, S Note, i koliko ih koristite. Ja kod svih ovih aplikacija imam solidan lag, koji je čak primetniji nego na onom čuvenom otvaranju Phone aplikacije. S Note što je popunjeniji sa beleškama, to se sporije otvara. Trenutno mu treba 5-7 sekundi dok se unormali da konačno mogu da izaberem neku od beleški sa ekrana. Kako poskidam beleške, tako je sve ok.
Što se wifi tiče, radi on super o da kad radi, ali sa nekim se ruterima jednostavno ne slaže. Pritom, telefon nije otključavan ili brljan, kupljen je u regularnoj radnji, sa garancijom, primerak za austrijsko tržište, sim free. A na netu sam našao baš dosta komentara ljudi koji imaju problem da wifi na ovom uređaju puca, neće da se konektuje na već poznate mreže dok se ne otključa ekran da se telefon malo opasulji, nema protoka iako je pun signal, i slično. Meni kad ujutru stižem na posao uhvati wifi na ulici prekoputa zgrade. Ali kod kuće, čim je još neki uređaj zakačen na iatu mrežu, pravi probleme. Neće automatski da se konektuje, kad se konektuje onda nema protoka ili je sporadičan, i tako. Kako poskidam ostale uređaje sa wifi mreže, Note 2 proradi kao zmaj.
Jedino što mogu da kažem je da možda ja silujem svoj telefon do maksimuma, što je verovatno istina, ali svejedno, morao bi da radi kako treba za te pare koje su za njega plaćene.
Evo, sada, sa Sotmax V12 b2, konačno sve drugo radi kako treba, lag sa gore pomenutim aplikacijama je manje izražen, baterija super traje, ali neki od wifi problema i dalje opstaju.
@araphel, da nemaš ograničenje u ruteru za broj konektovanih uređaja? On radi kada je sam a neće kada ima više? I lepo ti hvata na ulici preko puta zgrade, što znači da fon radi, kažem meni je hvatao bez problema 7 spratova ispod. Skype, Viber i slično koristim non stop na svakom fonu, ali nemam te lagove na nexus 4. Ajde snimi video klip kada zatvoriš sve app koliko ti otvara YT i Skype, baš me zanima. i okači ovde. Baš me zanima da uporedim sa nexus 4. Koliko otvaranje YT traje na ativ s?
Sad sam provjerio Youtube i Skype i aplikacije se momentalno pokreću. To što 2-3 sekunde vrti onaj krug je mislim više posljedica konekcije i učitavanja naloga odnosno video snimaka a ne nekog laga.
Baraba, ne verujem da je do toga, jer mogu da imam 5 uređaja nakačenih na kućni wifi i svi su ok. Samo Note 2 ima problem. Evo sad sam probao, na mreži mi je jedan laptop i sva telefona plus Note 2. Samo Note 2 ima problem. Čim poskidam ostale, on normalno radi. Problem nine uvek istog intenziteta niti je istog intenziteta na svakoj mreži. Ponegde se samo zaglupi pa nema protoka, a ponekad na istoj mreži čas radi super, čas štuca i diskonektuje se. Danas mi se recimo desilo da uredno vidi mrežu sa dobrim signalom, čim pokuša da se konektuje, očitani signal navodno pada na nulu i telefon neće da se konektuje. Kako prekinem pokušaj koekcije, tako se očitani signal vraća na solidan. Eto, i takve mu se gluposti dešavaju. Nemam pojma do čega je.
Danas sam pregazio sve Google apps sa verzijom za 4.3 da bih rešio problemčić sa nestajućim nalozima, i koliko vidim, lag na YouTube je sad nešto kraći. Što se tiče vremena, YouTube u proseku 10 sekundi od kako se klikne pa dok aplikacija ne bude upotrebljiva. Ovo se smanjuje ako ostavim u pozadini, ali i tada je 3-5. Za cold start je S Beleški danas trebalo punih 15 sekundi! Skype ide od 3 do 7, u zavisnosti od toga koliko je spavao od poslednje upotrebe i da li uopšte stoji u pozadini ili sam ga ubio iz task managera. Matori iPhone 4 na iOS7 daje bolje rezultate od ovoga.
Zaista mi ne ide u glavu kako su ti tako loši rezultati sa tim čekanjem da aplikacije reaguju tako i da se pokrenu. Pa na S3 nisam imao takvih primjetnih problema, a Note 2 još bolje radi.
Yt je ubedljivo najgora sto se toga tice.Primetio sam svuda da je spora.S1, S2, Note 2, Nexus 4, S4, Xperia Z...
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Ne znam koliko to ima smisla, ali ovaj novi ROM plus malo čišćenje kojekakvih repova su izgleda popravili stvari donekle. I dalje su iste aplikacije spore ukoliko ih uklanjam iz task managera (dakle svako podizanje im je onda kao full prvo podizanje), ali i dalje ima malo zastajkivanja. Sad je to doduše konačno postalo prihvatljivo.
Sotmax V12 B2 ima još po neku sitnu i nevažnu bubicu, ali definitivno ostajem na ovom ROMu, samo isprobavam dalje verzije. Mislim da je B3 već izašla, pa ćemo i to isprobati.
Zašto bi ih uklanjao iz task managera? Ja nikad ništa ne gasim, ako se popuni memorija sistem sam ugasi šta treba. Kada ih gasiš naravno da su sporije i da više srkne baterije za svako novo pokretanje. Pa i na iOS kada ih gasiš prvi put se duže pokreću.
Imam problem sa google search widgetom (onaj sto ima samo text box) 1x4. Kad ukucam i potvrdim search traje uzasno dugo da mi pokaze rezulatate , ili ih uopste ne pokaze...samo stoji prazna internet stranica kao da radi. A kad odem direktno u operu, chrome ili fabricki browser i odradim search momentalno pokaze rezultate . Ovo se tek odnedavno pojavilo kao problem...ranije nije postojao . Ima li iko resenje?
Samo da se pohvalim da sam kupio dock za auto samsung koji strašno dobro izgleda. Univerzalni za 4-5,5" ali bez problema ide i Note 3. Plaćen 27eur. Uz to sam na svom Note 2 zamijenio zadnji poklopac koji je bio dosta izlizan (9,50eur) i zamijenio sredinu kućišta sa onom srednjom lajsnom (25eur). Sad je kao nov... To sam sve odradio jer planiram telefon zadržati duže i želio sam da bude bez packe. Čačkao sam Note 3 i iskreno nisam pretjerano oduševljen izgledom... zadnji dio mi je djelovao bolje na prezentaciji nego uživo. Ono nit je koža a ni plastika, skroz čudno...
Google search widget problem je sad sekundarna stvar, naime puklo mi je prednje staklo malo . Telefon mi je ispadao, nosio ga na skijanje, polivao ga i nije imao ni ogrebotinui odlicno je radio. Juce sam ga malo slucajno naslonio na cosak od stola dok je bio u dzepu...i to minimalnim pritiskom i samo sam cuo "krc" . Nije strasno, nije ceo ekran vec mali deo i nije jako vidljiv, ali meni smeta tako da bih da zamenih samo staklo. Vidim na netu ima da se kupi original i da navodno moze da se menja bez menjanja displeja...da li je neko uspesno odradio ovu operaciju? Kod servisera naravno, ne samostalno....Pitam zato sto par servisa u NS-u koje sam zvao svi nesto kukaju kao ne znaju da li ce ostetiti displej, nisu sigurni....itd. Sve osecam da hoce da izvuku kes za ceo displej, a to je preko 250 eur...
Ima tu i jedna druga stvar, a to je da pordd displeja, tu je još Wacom digitajzer za S Pen. Neko je skoro pominjao da je menjao displej i da ni po izgledu ni po dodiru novi nije ni izbliza kao originalni, a plaćen je isto preko 100€. Ako možeš da zameniš samo staklo, to je bolje, a ako ne, ja bih onda ipak išao u zvaničan servis i platio koliko treba da se plati i uzeo originalni deo. Mada, u tom slučaju je razlika do cene korišćenog telefona verovatno jako mala.
Ja mogu na tu temu da kažem samo da je OtterBox Commuter keva od futrole i odlična zaštita. A telefon u džep uvek sa ekranom okrenutim ka telu, a ne spolja.
To sa držanjem telefona okrenutog prema tijelu je kod mene praksa jos od stare Nokie 3310. I uz to još nikad ništa ne ubacujem sa telefonom u džep. S3 sam koristio preko godinu dana bez zaštite i nisam imao ni jedne ogrebotine, kao ni sa Note 2 za malo manje od 2 mjeseca. Bar kad je ekran u pitanju jer sam ostatak promijenio jer je imao nekih tragova korištenja od prethodnog vlasnika.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.