Samsung I9000 Galaxy S

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
vivicav
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 04. Avg 2009. 15:28

Post od vivicav »

Postoji li spisak aplikacija koje je bezbedno ukloniti iz rutovanog telefona. Ili ako je lakše, koje aplikacije su obavezne za rad Android OS?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Možeš obrisati sve dodatne aplikacije koje je samsung ubacio, kao što su: swype, aldiko, onaj office itd. Ja obično izbacim: aldiko,ThinkFree Office, swype, music player, video player, notes, mini diary, voice search, voice recording, dlna, write and go, layar,
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vivicav
Novajlija
Novajlija

Post od vivicav »

Hvala na brzom odgovoru :-) Kakva je situacija sa nekim Google aplikacijama koje nikada ne koristim (voice dial i sl.)? I kako neku aplikaciju instalirati kao sistemsku, npr novi launcher?

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

vivicav, druze zasto ti treba neka aplikacija kao sistemska? launcher kad se instalira stvavis da je po defaultu i on ga koristi, moras malo prelistati temu, nismo dzaba tupili tastature kucajuci....kad je procitas cjelu vjeruj da ces znati svaki detalj o samsungu jer pise bukvalno sve
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

vivicav, generalno možeš skoro sve obrisati, da zaboravio sam da brišem i TW launcher, možeš obrisati i voice dial, i voice search. Samo ako brišeš samsung launcher prvo instaliraj drugi da ne ostaneš bez ijednog.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vivicav
Novajlija
Novajlija

Post od vivicav »

@telep: Hvala na konkretnom odgovoru.

Temu sam svojevremeno pročitao od početka ali mislim da nigde nisam primetio odgovor na pitanje vezano za instaliranje neke aplikacije kao sistemske. Kako ovaj forum ima prilično lošu pretragu pokušao sam na ovakav način da dođem do odgovora na ovo oitanje. Izvinjavam se ako sam prekršio neko pisano ili nepisano pravilo koje važi na ovom mestu.

nikola rr
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 27. Feb 2012. 13:23

Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post od nikola rr »

Postovanje svima, imam mali problem muzika mi je radila normalno ali sada kada kliknem na ikonicu kaze aplikacija muzika je prestala sa radom... molim za pomoc...

pustinja
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2012. 00:06

Re: Samsung I9000 Galaxy S

Post od pustinja »

nikola rr,
probaj sa 1-click cleaner ili 1Tap Cleaner da obrises malo cache.

alex83
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 28. Feb 2012. 23:32

Post od alex83 »

da li neko zna gde se moze naci originalkna maska za galaxy s? i koliko je problematicno zameniti je? nisam do sada imao priliku da otvaram telefone sa touch screen-om, da li je komplikovano... neko uputstvo bi pomoglo, ako ga neko zna??? pozz

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Kada sam probao da odem na sajt Tehnomanije preko 3G pisalo mi je nesta tipa da server nije dostupan u tom trenutku ali kada sam probao preko WiFi stranica mi se normalno otvorila. Ovo mi nije prvi put da se desava sa nekom stranicom da ne moze da otvori, samo sto tada nisam bio pri WiFi da proverim da li stranica tako moze da se otvori.
Da li mi neko moze objasniti zbog cega se ovo desava jer ne razumem u cemu je problem?
P.S. Probao sam sa fabrickim browser-om kao i sa Operom Mobile i isto se desava na oba browser-a.

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2011. 22:33

Post od beochke91 »

Imam problem,hocu da resetujem telefon i da ga vratim na fabricka podesavanja posto mi se nenormalno usporio.Kada izaberem opciju da ga vratim na fabricka podesavanja on me odvede u recovery mode.Tu opet izaberem reset,ali on to ne uradi vec upali telefon kakav je bio i ranije!?Sta da radim?

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

pa ako si vec usai u recovery uradi wipe i rjesio si .

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

Uradio sam,ali on krene da radi i po stavkama na kraju pise format block i posle mi ukljuci telefon i kao da nista nisam uradio...

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

nista onda ga flesuj, promjeni sve i radice ubaci noviji rom bilo oficijalni bilo custom. jer ocigledno se nesto zeznulo tu

djordjino94
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 05. Mar 2012. 21:06

Post od djordjino94 »

Iz ovog sto sam procitao i ponesto shvatio, ovaj telefon sam stavio u uzi izbor kupovine, ipak pre kupovine, konsultovao bih ljude sa iskustvo i vasa misljenja. Pozdrav

d27
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Nov 2010. 16:50

Post od d27 »

djordjino94, po meni ovaj telefon ima dobar odnos cene i kvaliteta. Uostalom, zato sam i izabrao njega.

Ako si u dilemi koji telefon da kupis, obrati se u podforumu "poredjenje modela".
Galaxy S, Note 2 demo unit, Note 3 demo unit

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

Probao sam da ga flesujem preko odina tako sto sam pratio upustva sa nekih stranih sajtova,zaglavio mi se u download modu,ja ga ugasio i sada nista,ne reaguje,nece da upli,nece u recovery,nista???????

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

nadji aplikaciju koja se zove oneclickunbrick....ona je u nekom cudnom formatu. mislim da je ekstenzija jad ili jar...potrebno jeda imas instalirane drivere telefona na racunaru i javu i spoji telefo na usb i pokreni aplikaciju i klikni unbrick i trebo bi ti uci u recovery mod. najveci je problem sto svi vi idete na strani sajt i tamo ne skontate kako se to radi...a lijeni ste da procitate temu gdje je vec neko opisao sta i kako...koji si ti konkretno skinuo rom da flesujes, vjerovatno nekakav koji ti ne odgovara? ostavio sam vec negdje link sa sajta sam firmware da se skine zadnji koji je izasao za srbiju i evropu a to je verzija 2,3,5 jos uvjek najvjerovatnije i zadnji rom. ili otidji skini darky rom pa javi sta si napravio

beochke91
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od beochke91 »

Znam ja kako se to radi,nije mi prvi put da radim to,ali verovatno sam skinuo neku pogresnu verziju.Pokrenuo sam odin i u jednom trenutku je samo stao i nije isao dalje. Da ne bih napravio jos goru situaciju,dao sam drugaru koji se malo bolje razume da mi ga sredi!Hvala puno na odgovoru

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

Da li neko zna kako da prebacim aplikaciju sa Internal phone storage na Internal SD card?Kad probam u opcijama da idem na move to SD card pise: failed to move applicaion not enought memory.Instalirao sam takodje i program App 2 SD i preko njega isto obavestenje izbacuje.Zna li neko sta je problem?
Samsung Galaxy S3 I9300

Odgovori