Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Samsung Galaxy S5

Post od Baraba »

Nije imalo potrebe da ga gasim, nij ovo lag fon, pusti te fore. Vidi ti njega na šta on mene hoće da zezne, da ga gasim često jer laguje :lol:
Jesam gasio,pisao sam poređenje baš sa 4s. E, što ti nisi obraćao pažnju jbg. Kačio sam i slike displeja 4s i S5.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Pomislih još da nisi u Brazilu, pa da ne smeš izvaditi fon da ga ne ukradu. :lol:
Slike displeja sam video, ali nisam video da si pisao za telefonsku app, kontakte i poruke. A pitao sam jer si spomenuo da ćeš ga ugasiti i pogledati ima li laga. :wink:
Vidi ti njega sad? Sad on hoće da optuži mene da ne pratim ni ovu temu. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Naravno da ne pratiš.
Moj je spakovan, sutra ide novom vlasniku:
Slika

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

^ Cekaj, kad pre? :P I koji dolazi na njegovo mesto? :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Postao je višak, ne treba mi 3 fona. Uzeo sam 808 da se igram sa kamerom (ako me ne zadovolji vratiću se na S5, ili probati 1020, ili nešto treće).

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Aha onda ok, nisam znao da si uzeo 808, cestitam, nek te dobro sluzi. Javi ako budes uzimao neku Lumiu da vidimo utiske, 1020 ili mozda cak 1520 (mada ne verujem da ces se opredeliti za nju zbog velicine). ;)

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Pa tebe ne bi ispratila ni BIA, a kamoli ja. :P Dajem ti mesec dana švrljanja, a onda se vraćaš na S5. :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^ moguće. Dobar je fon. Jedino displej pored 4s kvari utisak.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Prodaj 4s.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Baraba, zaista bi menjao S5 za i4s samo zbog nijansu boljeg/drugačijeg ekrana, dok je sve ostalo na strani S5? Sumnjam. :wink: Uradi šta ti fannY predlaže i pevaj. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Zato što sve završavam sa 4s (a prijatniji mi za korišćenje). S5 će samo padati cena, sada sam imao priliku lepo da prodam. 4s mi se ne prodaje jer bih i probao nov iOS8, ko kasnije da se smara i ponovo juri iphone, možda ih puste kod nas preko MTS i poludi tržište, jednima može da padne cena, drugim da skoči (ponuda i potražnja, kome bi tad prodao S5 za 440e...). Ko je koristio 4s on me razume, sjajno izbalansiran fon, od izrade do OS, najvalitetniji iphone po meni. A tu pometnju malo je napravio 808, ako 808 zadržim, 4s može da ode i da dođe nešto sa većim displejom, onda odmah prebacim fotku na veći displej... Ako 808 ne ispuni moja očekivanja i prodam je, onda bih se vratio na S5 ili 1020. itd. itd.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Azimuth, da ne spamujemo temu o trajanju baterije, postaviću pitanje o punjenju ovde. :D
Da li se brže puni do npr. 80%, pa uspori, ili ide istim tempom od 1-100%?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Istim tempom piči do 100% :)
Krajem prošle nedelje sam dobio neka dva apdejta, nešto vezano sa sekjuriti. Telefon je inače iz mts-a ali simfree. Kontam da polagano spremaju teren za 4.4.4 ili možda čak i ovaj novi L.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

kakav ti je opsti utisak o oba telefona sada posle 5s? u najkracim crtama, ako mozes :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Sto se izrade tice, svaki je dobar na svoj nacin. 5s zaista odaje utisak svrstine, nekako deluje neunistivo, ali zbog materijala je prilicno tezak za njegove dimenzije. Bez bilo kakvih silikona je vrlo klizav. S5 je laksi iako je veci, barem je takav utisak. Ledja su takva kakva jesu, ali ima fantastican grip, kao i Note 3. Prosto se lepi za prste.
Displeji su fantasticni na oba telefona. Jasno vidljivi na direktnom suncu.
Oba rade izuzetno fluidno. Nemam nikakvih zamerki na to. U pitanju su delici sekunde gde jedan otvara ovu a drugi onu aplikaciju brze (konkrento, 5s brze otvara viber osim kada na S5 ne izadjes na home taster, tada podjednako brzo otvaraju. Sa druge strane iGO se brze pokrene na S5 nego na 5s).
Dobra strana 5s je i taj punjac koji mozes okrenuti kako hoces, ne moras da gledas. Na S5 je malo pipavo otvarati ona vratanca sto zaptivaju port za punjenje.
Baterija je osetno bolja na S5, postavljao sam SS. Traje barem za 50% vise. 5s se puni oko 3h, dok se S5 napuni za nesto manje od 2h.
Kamera jeste bolja na S5, ali je i na 5s fantasticna. Na 5s mi se jako svidelo ono rafalno skljocanje. Samo drzis taster i on kao blesav slika. Toga nema na S5, ali zato na S5 imas vise opcija za defaultnu kameru.
Oba se podjednako greju kada se bas forsiraju, ali se S5 brze hladi zbog materijala.
Signal mi je priblizno isti na oba. Nemam nikakvih zamerki, zvuk tokom razgovora je odlican na oba.
Ne znam sta bih jos napisao :) Ako imate nekih pitanja, pucajte, tu sam da odgovorim :)

P.S. Umalo da zaboravim. Na S5 je zvucnik na ledjima, tako da ukoliko je telefon na nekoj meksoj podlozi (npr. na jastuku), prilicno slabo ce se cuti za razliku od 5s na kojem je zvucnik na donjoj lajsni. Ako je na tvrdjoj podlozi onda nema problema, cuje se sasvim lepo i glasno jer ima taj "odbojnik" koji odvaja ledja telefona za milimetar od podloge.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Do, however, keep in mind that the S5 is not a very feasible device to make online purchases through, especially if you're picky about colors and ordering clothes, for example. These can, in reality, differ palpably.
Ovako piše u delu o ekranu u Phonearena recenziji. Pišu da su u Cinema modu boje realnije, a da su ove prenaglašene i da ne kupujemo online džemper preko S5. :lol: Kakav je tvoj utisak o bojama? Bilo bi lepo kada bi uspeo uporediti ga sa nekim IPS ekranom. :)

Evo je i cela recenzija, ako nekog zanima:
http://www.phonearena.com/news/Samsung- ... ew_id57835

Poredjenje ekrana:
http://www.phonearena.com/reviews/Scree ... -5s_id3747

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Za ekran sam pisao. Poredio sam onaj sa G2 sa onim sa Note 3 :)
Po defaultu, IPS ekrani imaju nekako prirodnije boje. Ali je mana što se generalno lošije vide na suncu. Ako ti ipak vise prijaju jace boje, jbg, ne mozes ih nikako pojacati. A onda sam uzeo Note 3 i progledao :D da, nekome smetaju boje koje su tu po defaultu, ali imaš nekoliko režima rada, vrlo lako je naći onaj koji baš tvom oku odgovara.
Displej na S5 je kao onaj na Note 3, možda čak i nekako malo oštriji, jasniji, da se upišaš kad ga prvi put uzmeš u ruke i dobiješ onaj pravi osećaj. Ono što me još oduševljava kako kod Note 3 tako i sada na S5 jeste to što su im mnogo osetljiviji na dodir. Praktično ne moraš ni da dodirneš displej, a već je prepoznao komandu. Neverovatno nešto. Osetljiviji kako od G2 tako i od ajfona 5s.
Meni lično mnogo više prija ovaj amoled od ips, ali to je već stvar ukusa ;)

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

vla-do, ako te zanima stručno i objektivno mišljenje o kvalitetu ekrana GS5, onda pogledaj šta o tome kaže sajt DisplayMate koji je specijalizovan isključivo za testiranja ekrana i to rade zaista profesionalno. Kompletan test je na sledećem linku...

http://www.displaymate.com/Galaxy_S5_ShootOut_1.htm

A ovo je samo jedan mali citat iz zaključka tog testa, koji ruši sve ovo što piše phonearena...
Based on our extensive Lab tests and measurements, the Galaxy S5 is the Best performing Smartphone display that we have ever tested.

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Zna li neko da li je pametno menjati 5s za samsung s5?
Imam ponudu od jednog drugara menjao bi se,a i doplatio mi 50-ak eur,a samsung je nov sa dve godine garancije uzet u mts-u.
Bas sam u dilemi... :? :unsure:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Imaš li razlog da menjaš? Meni da baterija na 5s traje malo duže ne bih ga menjao. Najaviše uživam u korišćenju iOS. Koristim iOS i android svaki dan, lepše klizi iOS.

Odgovori