Sto se izrade tice, svaki je dobar na svoj nacin. 5s zaista odaje utisak svrstine, nekako deluje neunistivo, ali zbog materijala je prilicno tezak za njegove dimenzije. Bez bilo kakvih silikona je vrlo klizav. S5 je laksi iako je veci, barem je takav utisak. Ledja su takva kakva jesu, ali ima fantastican grip, kao i Note 3. Prosto se lepi za prste.
Displeji su fantasticni na oba telefona. Jasno vidljivi na direktnom suncu.
Oba rade izuzetno fluidno. Nemam nikakvih zamerki na to. U pitanju su delici sekunde gde jedan otvara ovu a drugi onu aplikaciju brze (konkrento, 5s brze otvara viber osim kada na S5 ne izadjes na home taster, tada podjednako brzo otvaraju. Sa druge strane iGO se brze pokrene na S5 nego na 5s).
Dobra strana 5s je i taj punjac koji mozes okrenuti kako hoces, ne moras da gledas. Na S5 je malo pipavo otvarati ona vratanca sto zaptivaju port za punjenje.
Baterija je osetno bolja na S5, postavljao sam SS. Traje barem za 50% vise. 5s se puni oko 3h, dok se S5 napuni za nesto manje od 2h.
Kamera jeste bolja na S5, ali je i na 5s fantasticna. Na 5s mi se jako svidelo ono rafalno skljocanje. Samo drzis taster i on kao blesav slika. Toga nema na S5, ali zato na S5 imas vise opcija za defaultnu kameru.
Oba se podjednako greju kada se bas forsiraju, ali se S5 brze hladi zbog materijala.
Signal mi je priblizno isti na oba. Nemam nikakvih zamerki, zvuk tokom razgovora je odlican na oba.
Ne znam sta bih jos napisao

Ako imate nekih pitanja, pucajte, tu sam da odgovorim
P.S. Umalo da zaboravim. Na S5 je zvucnik na ledjima, tako da ukoliko je telefon na nekoj meksoj podlozi (npr. na jastuku), prilicno slabo ce se cuti za razliku od 5s na kojem je zvucnik na donjoj lajsni. Ako je na tvrdjoj podlozi onda nema problema, cuje se sasvim lepo i glasno jer ima taj "odbojnik" koji odvaja ledja telefona za milimetar od podloge.