Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Samsung Galaxy S5

Post od Azimuth »

I Baraba i ja smo menjali 5s za S5. Najviše zbog dužine punjenja i brzine pražnjenja baterije. Ok, meni su se tako poklopile kockice da sam još u svemu tome uzeo neki evro, ali najveći problem i razlog prelaska jeste upravo baterija.
Sve radi glatko na oba uređaja. Gore sam napisao moje neko viđenje razlika između ova dva telefona u najkraćim crtama. Sedi i smisli šta očekuješ od telefon. Ako imaš bilo kakvih nedoumica, otvori temu u poređenju modela pa ćemo ti tamo odgovoriti.

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Otprilike me muci isti problem,zato se i razmisljam,ali me kod androida nervira sama pomisao usporavanja kod ulaska u imenik

kao i standardnog povremenog bagovanja,stare boljke kod S3 koju sam imao... Jedino ako to nisu malo popravili kod S5-ice.

Zanima me koliko vam duze traje baterija na S5 u odnosu na 5s i da li ste mu radili root ili koristite custom rom?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Kod mene je out of te box. Nije rutovan. Rezultate baterije imaš tamo u temi dole u kafiću ;)
I ne, kao što sam napisao, nema ama baš nikakvih usporavanja, bagova, nestabilnosti i koječega o čemu zli jezici i prognane duše pričaju :P

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Nije baš da nema, ima malo, veoma malo, posle dužeg korišćenja iOS to ćeš primetiti (mada je to meni zanemarljivo)... sve ukupno iOS mi više prija, volim i android, ali...
Moj savet, ako si zadovoljan sa 5s, kupi prenosnu bateriju (Power Source Bank) i uživaj. Daću ti primer u odgovarajućoj temi za jedan model od 10400mAh, možeš 5s nekoliko (minimum 5 puta) puta da napuniti od 0 do 100%. Po meni bolje rešenje od auto punjača i jurenja štekera po kući. Plus sa njim možeš da dopuniš bilo koji fon, tablet... ako i promeniš 5s, ostaje ti za sledeći.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Ja mislim da ti je to odlična ponuda, s obzirom da je S5 nov i sa garancijom, a i doplaćuje ti oko 50-ak € kao što si sam naveo.

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Iskren da budem iPhone5s je bruka telefon sto se tice izrade,brzine,ma sve radi glatko i lepo,ali nedostatak blututa,baterija slaba,ponekad me izludjuje sto ekran nije malo veci prilikom gledanja klipova,slika,kod navigacije,kao i neshvatljivo komplikovan rad itunesa prilikom nekih odredjenih radnji i td..
Inace zanima me i kako ste zadovoljni touch Id kod S5 u odnosu na 5s?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

U početku je bilo malo čudno, umesto što samo položiš prst na 5s, ovde je trebalo prevući ga. I to je sva razlika.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Moram da se ispravim, jer nisam upisao sve podatke. :oops: Ovo gde su netačne boje je u tom default iliti modu gde su prenaglašene boje. Cinema mod se ispostavilo da je vrlo precizan što se tiče tačnosti boja.
Hvala svima na ispravci. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

vla-do, stalno neki problemi sa tobom :lol:

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Šta ću kad sam taki. :P A i nisam kriv ja, krivo je izopačeno društvo. Bio sam fini, pa su me iskvarili. :lol:
Nego, kad se vraćaš na S5? :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nisam znao da se vraćam? :D

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vla-do »

Sudeći po tvojim postovima, ovim telefonom si bio najzadovoljniji. :wink:

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Ima li ko problema sa mikrofonom?
Od mog ortaka devojka uzela S5 u mts-u pre 3 meseca i vec ga je drugi put nosila u servis jer joj je crkao mikrofon,ali problem nije bio do samog mikrofona vec je problem bio softverske prirode.
Kvar su joj vec drugi put otklonili,ali kako ona kaze kada razgovara sa nekim ne cuju je bas najbolje,kao da je neki bug u pitanju...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Meni radi normalno.
Pa čekaj, ako je softverske prirode i ako su ga otklonili (promenili softver), onda bi on trebao da radi a ne da se kvari. A druga stvar, i nama ostalima koji smo sa mts bi pocrkali...ne pije ta priča vodu. Pre će biti da je hardverski kvar, da drugarica nije rezumela ili šta već ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

vla-do, da je tako ne bi S5 otišao, sa druge strane iP4s ne da, zeznut igrač 4s, sve je vrhunski odrađeno da traje, podršku i dalje dobija :roll:

Slika

Slika

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Narode mozda nije za ovu temu ovde ali cisto da vam skrenem paznju da sam svratio danas usput do vip-a u delta sitiju i kad videh dobili LG G3 i mogu vam reci da bas deluje impresivno,sto ekran sto sama izrada telefona,obavezno ga pogledajte ako budete u prolazu... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

A tek taj G3 je razočarenje sa displejom, ovo je za mene promašaj:
Slika

Pogledaj koliko je lošiji na 100% osvetljenja od G2:
Slika

Kapiram da su na G3 morali da ga zakinu zbog baterije, ali ovo je mnogo. Na suncu G3 staviti pored S5, Note 3 ili iphone bi bilo žalosno.

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Strasno...A bas nikad ne bih rekao onako u zatvorenoj prostoriji ekran deluje mozda najbolje u klasi i ispred svih,a o kucistu i izradi tek da ne pricam,al vidis kako covek ne zna i zaleti se i kupi ga.Ne bih ga ni izvalio da u redu ispred mene nije stajao neki klinja sa kevom i ona mu uzela preko ugovora,al sta zna klinja sta je dinja :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

sergius, on u zatvorenoj prostoriji izgleda odlično na 100% osvetljenja, vidno bolje od S5 i M8, tu nema priče. Na suncu nastaje problem, ne verujem da merenje gsmarene nije tačno (uglavnom se slažem sa njihovim merenjem, pogotovo što imam nokia 808 i vidim koliko je iznad ostalih na suncu), ali ću uskoro proveriti i G3 na suncu, nisam optimističan na prvu loptu. Inače bolje radi od G2, mislim na G2 sa portovanim romom od G3, vidi se razlika da novi UI bolje radi na G3, zvučnik zvona je jači na G3... mislim da će proći isto kao prošle godine sa G2, cena je presudan faktor i najveća prednost G3 u odnosu na ostale top modele. 5s ne bih menjao za G3 (uglavnom jer predpostavljam da će cena pasti modelu koji je u VIP od 2GB ram-a, izgubićeš na transakciji, 5s će sigurno više vredeti kasnije), osim ako ti baš ne treba veći displej.

Evo:
Quad HD Display Comparison (LG G3 vs Oppo Find 7 vs Samsung Galaxy S5 LTE-A)
https://www.youtube.com/watch?v=4iiF89XErvk

Bela boja bolja na amoled S5 LTE :dry:

sergius
Mobil fan
Mobil fan

Post od sergius »

Resio sam da za sada ne menjam i ne prodajem svoj ip5s iz prostog razloga sto sam ga pazario pre par meseci u nekoj nasoj prodavnici i imam garanciju na 2 godine,mislim da je po meni bolja varijanta da eventualno sacekam da prodje godinu dana od kupovine pa tada da ga tapnem i taman ce ostati jos godinu dana garancije pa cu lepo da ga prodam i eventualno jos i zaradim ako budem uzimao S5 ili mozda vec tada izadje S6 ili ip6s :oops: ,samo sto moram da ga pazim da ga ne ogrebem i sl. :)

Odgovori