Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Re: Samsung Galaxy S6 (SM-G920F)

Post od kutijagreha »

Alsap, color spectrum senzor cini svoje. To si u pravu.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:1808, nasao si da postavis link sa Sammobile sajta?
Ti uvek pronađeš neki razlog, kad predočene činjenice pobiju tvoju demagogiju sa kojom se ovde obilato služiš. Nemoj da veruješ ovom sajtu, nemoj onom, nemoj da veruješ svojim očima, itd.... Šta bi trebalo, jedino tebi da verujemo i da ne razmišljamo svojom glavom. Pa tvoje su priče toliko providne, da već postaju komične.
kutijagreha napisao:....Pa da,pre par strana si pisao ovde kako Sony-evom senzoru IMX 240 nema ravnog? Menjamo misljenje sada?.
Pisao sam da je IMX240 najbolji Sony senzor (za mobilne telefone) i jedan od najboljih u toj klasi na tržištu. Gde sam to napisao da nema dostojnog konkurenta. Opet podmećeš neistine.

A inače, o ISOCEL senzoru sam pisao još pre godinu dana i na ovom linku možeš pročitati šta mislim o tome (ako te zanima)
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewto ... EL#p423349
kutijagreha napisao:.....Pogledaj lepo link sto je Androman postavio (to je praksa),pa uporedi kvalitet.
Evo, ajde da uporedimo nešto i sa tog linka, recimo ovo.......

Sony IMX240
Slikasony13 by mvinje, on Flickr

ISOCEL
Slikaisocell13 by mvinje, on Flickr

Ili recimo ovo.....

Sony IMX240
Slikasony17 by mvinje, on Flickr

ISOCEL
Slikaisocell17 by mvinje, on Flickr

I gde je sad tu ISOCEL „mnogo lošiji“ kako TI TVRDIŠ. :blinky:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Alsap napisao:To ti se cini zbog amoled ekrana,pustali smo pre neko vece slike na TV-u.meni kao laiku izgledaju prirodnije boje na G4
Slike sam gledao na ekranu laptopa. Takođe , kao i ti, ne ulazim previše u tehnikalije slike, već na osnovu vizuelnog utiska kažem koja mi je bolja, lepša. Boje sa S6 su jačeg intenziteta, pa su mi zbog toga vizuelno lepše. No, zaista su nijanse u pitanju u pogledu kvaliteta.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Ne moze na ekranu laptopa koji je obicno niske rezolucije da se vidi bas dobro svaki detalj.Ako imas smart tv,skini neki program i videces kolika je razlika u kvalitetu slike sa tvog iphona

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

Alsap napisao:....1808...Ja sam ovo gledao.Obrasti paznju na slike iz sanka,ako je isocell bolji onda sam ja slep.
Na tim linkovima ima po 15 fotografija sa svakim senzorom, tako da nisu te fotke iz šanka jedine na osnovu kojih bi trebalo donositi neke zaključke. Napisao sam već da su rezultati veoma slični i da u određenim okolnostima nekad mala prednost može biti na jednoj ili drugoj strani.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Alsap, laptop ima full HD rezoluciju i na tom računaru sve slike konzumiram. Smart TV ne posedujem. Slazem se da su slike sa s6 i g4 detaljnije u odnosu na iP, zbog duplo veće rezolucije, takođe iP daje nešto prirodine boje, dok, ja lično preferiram življe boje, jačeg intenziteta koje daje s6.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808, cuj,da verujemo Samsung sajtu :lol: Pa oni placaju druge,kako bi pisali u njihovu korist :D Sto se tice kamere,verujem iskljucivo flickr-u,i svojim ocima.
Ova dva primera sto si postavio,postavio si dva najbolja kvaliteta Isocell senzora. Od mogucih 15,Isocell je na svega dva primera odradio posao kako treba. Toliko o tome.
Koliko sam ja upucen,u svetu mobilne telefonije,Sony pravi najbolje senzore sto se tice kamere. Mozda gresim? Sto se tice IMX 240,postoji li mozda neki noviji koji je ubacen u neki smartphone?

Odjednom Isocel i Samsung postade glavni konkurent sto se tice senzora. Da mi nije tebe da me prosvetlis,zaista ne bi znao to

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Bzv. se raspravljamo,svakako je rec o vrhunskim kamerama sto se mobilnih telefona tice.Cekamo da vidimo sta nam 6S donosi,nece oni sedeti skrstenih ruku.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Baš se lepa rasprava razvila, zadovoljstvo je čitati. ;)
A najviše od svega mi se dopalo to što je 1808 napao nešto što ne pripada WP OS-u. :D

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Alsap napisao:Bzv. se raspravljamo,svakako je rec o vrhunskim kamerama sto se mobilnih telefona tice.Cekamo da vidimo sta nam 6S donosi,nece oni sedeti skrstenih ruku.
Apsulutno se slažem sa tobom.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:1808, cuj,da verujemo Samsung sajtu :lol: Pa oni placaju druge,kako bi pisali u njihovu korist :D Sto se tice kamere,verujem iskljucivo flickr-u,i svojim ocima.
Odavno mi je već mučno da se sa tobom raspravljam na tako prizeman način. Vidim da si umislio kako si TI ovde neki autoritet za fotografiju (a daleko si od toga), pa se onda nadaš da će kod svakoga da prođu ove tvoje bajke koje pišeš.

Ako uopšte imaš iskrene namere, onda se ostavi kojekakvih sitnih podmetanja (da bi zadovoljio svoju sujetu) i ponudi ljudima tačne informacije ako uopšte znaš šta je tačno, a šta nije. Forum tome i služi, a ne da paušalno izmišljaš i pišeš ocene u stilu „ovaj je mnogo lošiji“ zato što TI tako kažeš.

Dakle, sa takvim postovima samo diskredituješ sebe i pokazuješ da ti fali znanja ili imaš neke perfidne namere, a lično mislim da su obe stvari podjednako zastupljene.
kutijagreha napisao:....Koliko sam ja upucen,u svetu mobilne telefonije,Sony pravi najbolje senzore sto se tice kamere. Mozda gresim?
Grešiš, zato što odgovor nikada nije tako jednostavan, a nemam volje da ti ponovo naširoko pišem ono o čemu sam ti već pisao.
kutijagreha napisao:....Sto se tice IMX 240,postoji li mozda neki noviji koji je ubacen u neki smartphone?
Ima novijih, ali noviji ne znači odmah po automatizmu i bolji. Ako te već zanima, onda otiđi na Sony sajt i pogledaj kako sam proizvođač rangira svoje Exmor RS senzore, pa im posle TI objasni da su pogrešili i kako bi to po tvom mišljenju trebalo drugačije da izgleda. :D
kutijagreha napisao:....Odjednom Isocel i Samsung postade glavni konkurent sto se tice senzora. Da mi nije tebe da me prosvetlis,zaista ne bi znao to
Jbg, naučićeš i ti jednoga dana više od onoga što trenutno znaš (ako se budeš trudio). :lol:

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808 napisao: Dakle, sa takvim postovima samo diskredituješ sebe i pokazuješ da ti fali znanja ili imaš neke perfidne namere, a lično mislim da su obe stvari podjednako zastupljene.
Koliko znanja ima kod tebe,toliko govori koliko si drugima zanimljiv za raspravu.
Koliko sam upucen,sa pametnim ljudima (punim znanja) vredi pricati. Kod tebe to nije slucaj. Uskoro ces ovde pisati sam sa sobom,kada te i ovaj (ja) poslednji mohikanac napusti :lol:
1808 napisao: Ima novijih, ali noviji ne znači odmah po automatizmu i bolji.
Bilo price ovde pre desetak dana kako je Samsung ubacio najnoviji senzor kamere,po hijerarhiji najbolji. Odjednom su pojedini clanovi po automatizmu to i skontali da je kamera na S6 najbolja. Hvala u njihovo ime sto si ih prosvetlio :lol:
Poslednja izmena od kutijagreha u Sre, 22. Jul 2015. 17:33, izmenjeno 1 put ukupno.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:.....Bilo price ovde pre desetak dana kako je Samsung ubacio najnoviji senzor kamere,po hijerhiji najbolji.
Ajde bar citiraj taj post da bi znao šta hoćeš da kažeš. IMX240 nije najnoviji Sony senzor, ali je izrađen po njihovom najboljem tehnološkom procesu i zato je na vrhu njihove liste.
kutijagreha napisao:.....Odjednom su pojedini clanovi po automatizmu to i skontali da je kamera na S6 najbolja. Hvala u njihovo ime sto si ih prosvetlio :lol:
I tebi i ostalima sam već nekoliko puta napisao da trenutno najbolju kameru na mob. telefonu ima Panasonic CM1. Kakav S6 ili G4 (kojeg ti stalno protežiraš).
znemanja napisao:....Da, doslovno tim recima, S6 ima bolju kameru od G4 kao i ostatak hardvera.
Ako baš hoćeš pošteno, ni ova tvrdnja oko kamere nije potpuno tačna i zahteva dodatno obrazloženje....

1.S6/S6 Edge pravi malo bolje fotografije u atomatskom režimu, jednim delom zbog malo boljeg senzora i verovatno nešto boljeg softvera koji obavlja merenja za automatski režim fotografisanja. Video kamera je svakako bolja i tu nema dileme.

2. G4 može da napravi bolje fotografije u manuelnom režimu rada, zato što poseduje softver koji nudi više opcija, a koje S6 nema u fabričkom softveru. Ovo se pre svega odnosi na pravljenje noćnih fotografija sa produženim vremenom ekspozicije, gde će uz stativ (tripod) mogućnosti doći do punog izražaja . G4 takođe ima nešto brži fokus (ako to nekome nešto znači).

Dakle, sve zavisi šta koga interesuje.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808 napisao: 1.S6/S6 Edge pravi malo bolje fotografije u atomatskom režimu, jednim delom zbog malo boljeg senzora i verovatno nešto boljeg softvera koji obavlja merenja za automatski režim fotografisanja. Video kamera je svakako bolja i tu nema dileme.
Nije tacno. Ako si pratio sta sam pisao,S6/G4 u automatskom rezimu su podjednako dobri. Negde je S6,negde G4. Tu je mrtva trka. S6 ide vise na detalje (sa mrtvim i nerealnim bojama,dok G4 ide vise ka realnom prikazu)
Uz to obrada (softverska) na S6 je po meni nikakva. Preko dana da bude sum na slikama je prosto nedopustivo za jedan flagship uredjaj.

Pogledaj link

http://mob.hr/usporedni-test-kamere-lg- ... galaxy-s6/

Sto se tice manulenog rezima,tu pobedu odnosi G4.

Sto se tice video zapisa,bolju stabilizaciju ima G4,bas zbog te opticke stabilizacije slike u tri ose (OIS 2.0)
Takodje,fokus je mnogo bolji,bas zbog tog laserskog fokusa koji neverovatno brzo radi.
Jedino gde je S6 bolji je UHD snimak. Veci bitrejt,i bolji audio izlaz. U fhd snimku bitrejt je isti.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:.....Nije tacno. Ako si pratio sta sam pisao,S6/G4 u automatskom rezimu su podjednako dobri.
Svašta si ti ovde pisao, tako da te uopšte više ne posmatram kao objektivnog sagovornika, već kao nekog marketing menadžera iz kompanije LG.
Da bar jesi, pa bi mi i bilo jasno jasno, ali ovako..... :dry:

Zato me i ovo tvoje mišljenje ne zanima baš mnogo, koliko god ti pokušavao da ovde glumiš neki fotografski autoritet,
kome se mora verovati sve bez pogovora. Izneo si svoje mišljenje kao i ja svoje i to je to.
kutijagreha napisao:.....S6 ide vise na detalje (sa mrtvim i nerealnim bojama,dok G4 ide vise ka realnom prikazu)
Uz to obrada (softverska) na S6 je po meni nikakva. Preko dana da bude sum na slikama je prosto nedopustivo za jedan flagship uredjaj. .
Kako te samo ne mrzi da toliko truješ ljude sa ovim stvarima koje nemaju baš nikakvog smisla. Da li si ti možda neki reper koji ekskluzivno procenjuje kvalitet softverske obrade, šta su to mrtve i nerealne boje, a šta je realan prikaz i sve to kroz neki tvoj izbor fotografija koji ti odgovara za takvu demagogiju.

Internet je sada već prepun fotografija (sa obe kamere) iz kojih svako za sebe može da proceni šta mu više odgovara. Nema potrebe da se toliko upinješ i namećeš svoje mišljenje kroz pristrasne komentare. Ponudi eventualno objektivnu i tačnu informaciju (ako to možeš), pa neka svako razmišlja svojom glavom.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808 napisao: Zato me i ovo tvoje mišljenje ne zanima baš mnogo, koliko god ti pokušavao da ovde glumiš neki fotografski autoritet,
kome se mora verovati sve bez pogovora. Izneo si svoje mišljenje kao i ja svoje i to je to.
Ne razumem kakav problem imas,pa me vec par puta prozivas za neki autoritet? Za razliku od tebe,ovde sam bar postavljao kvalitetne fotografije. Tvoje umece niko nije video. Tako da nisi merodavan po tom pitanju.
Sto se tice autoriteta,pogresnu si sliku stvorio. Mucno mi je bilo da gledam u temi kako se stalno Samsung forsira oko te kamere. Razbio sam tu farsu,i drago mi je da sada ima sto vise slika sa ostalih uredjaja,koje su jako kvalitetne,cak i bolje nego one slike sa Samsunga.

Sto se tice pomoci,ko god da me je pitao za misljenje i pomoc,ja sam tu bio. Ovde sam da drugim clanovima pomazem,a ne da kontriram,kao sto ti radis,i usput se pravis pametan.
Tvoji postovi su kvalitetni,i to cenim,ali uzmi malo pa pomogni drugima. Pogresnu sliku ostavljas ovde.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:...Ne razumem kakav problem imas,pa me vec par puta prozivas za neki autoritet?
Nemam ja nikakav problem, niti si ti za mene bilo kakav autoritet, već ti ukazujem kako TI sebe pokušavaš da predstaviš na ovom forumu. Evo još jedne rečenice koja na to ukazuje, pogledaj......
kutijagreha napisao:.....Za razliku od tebe,ovde sam bar postavljao kvalitetne fotografije. Tvoje umece niko nije video. Tako da nisi merodavan po tom pitanju.
I sad si ti kao MERODAVAN, pa možeš da pišeš šta ti padne napamet. Kakva ironija. Imaš dobrih fotografija ne sporim, ali spusti se malo na zemlju čoveče, jer sve to nije ni blizu nekog ozbiljnog nivoa kao što ti pokušavaš da predstaviš.

Meni nije potrebno da se bilo kome ovde dokazujem i borim za neki svoj status na forumu, jer sam se dovoljno već ostvario i dokazao u realnom životu, pa nemam potrebu da se o tome ovde javno eksponiram i hvalim. Zato nećeš ni videti ovde bilo šta o tome sa moje strane. Ovde sam došao da eventualno pomognem nekome (koliko mi to vreme dozvoljava), a jedna vrsta pomoći za neupućene je i razbijanje brendomanisanja koje nude fanbojevi (iz bilo kog tabora) kao što si ti. Priznajem,... to mi je omiljena disciplina.

kutijagreha napisao:Sto se tice pomoci,ko god da me je pitao za misljenje i pomoc,ja sam tu bio. Ovde sam da drugim clanovima pomazem,....
Koju ti pomoć realno možeš da ponudiš kada si toliko pristrasan. Pišeš za dve (S6 i G4) jako slične kamere po kvalitetu (i sa jako sličnim senzorima) kao da su dva različita sveta. Na jednoj sve valja, a na drugoj je sve loše. Za dva jako slična senzora pišeš kako je jedan mnogo lošiji od drugog i sve to bez bilo kakve zadrške. Pa kakva je to pomoć i ko onda tome treba da veruje. :blinky:

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808 napisao: Meni nije potrebno da se bilo kome ovde dokazujem i borim za neki svoj status na forumu, jer sam se dovoljno već ostvario i dokazao u realnom životu
Nije ni meni,veruj mi. Cak sam prvi otvarao pandorine kutije,i ulazio u konflikt sa moderatorima. Tako da to sto pricas,opet nije istina.
1808 napisao: jer sam se dovoljno već ostvario i dokazao u realnom životu, pa nemam potrebu da se o tome ovde javno eksponiram i hvalim.
Onda se opusti u uzivaj u uspesima. I manje ulazi u konflikte sa clanovima. Zivot ce ti biti jos lepsi
1808 napisao: Koju ti pomoć realno možeš da ponudiš kada si toliko pristrasan.
Konkretno sam objasnio buducim clanovima da postoje dva tipa senzora. Znam da je ovde dosta bilo nesporazuma oko toga (na ostalim uredjajima). Ko je pratio,zna o cemu pricam.
Sto se tice ostale pomoci,to necu da komentarisem,ima sve zabelezeno

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Re: Samsung Galaxy S6 - (SM-G920F)

Post od iKe »

iKe napisao:Proveru vršite tako što ukucate*#34971539# i onda izaberete ISP VER CHECK. Ne znam da li ima neke razlike u kameri, kažu da je i Samsungova isocell dobra, ali meni je ipak drago što je moja made by Sony 8)
Kasnite, ovo sam pisao 5.5. i prepirete se oko sitnica. Obe kamere su tu negde i spadaju u vrh trenutne ponude hi end telefona.

Meni je kamera na S6 stvarno odlična i još bitnije 90% slika uspe i "uhvatim" momenat koji mi je bitan.
Međutim posle upoznavanja sa G4, smatram da je S6 sve u svemu bolji telefon, naročito izrada i korišćeni materijali.
Baš sam zadovoljan telefonom. Prvi telefon koji ništa ne moram da podešavam, koristim ga isto od kada sam ga kupio i sve radi savršeno.

kutijagreha, e tako bre, da ti se lepo vidi lice, a ne ko na prošlom avataru :D
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

iKe, drago mi je da si ti zadovoljan,nema lepseg osecaja od zadovoljnog korisnika :wink:
I ja to kazem za sliku,a i da pokazem novu mindjusu :lol: :D

Odgovori